Преглед на експертни опции: Пълно ръководство за начинаещи

В този преглед на експертни опции ще разгледаме брокер, който предлага на клиентите възможност да инвестират в инструменти като цифрови опции.

Брокерът предлага на търговците шанса да търгуват над 100 различни активи, включително редица различни криптовалути. Те съществуват от 2014 г. и имат широк спектър от мнения онлайн.

Ключовият въпрос е дали Expert Option е безопасен и може ли да му се вярва?

В този изчерпателен преглед на Expert Option ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за брокера. Ще разгледаме тяхната история, разпоредби, обслужване на клиенти и такси.

Общ преглед

Expert Option стартира през 2014 г. и се притежава и управлява от Expert Option Ltd.

Компанията е базирана в Сейнт Винсент и Гренадини. Там офисът е 1510, Кингстън, Suite 305, корпоративен център Griffith. Ако искате да намерите повече информация Expert Option, тогава можете да потърсите фирмения им номер с регистрационен номер 22863.

Експертна опция също има компания, която ще обработва плащанията за марката и това е Vestede Limited (компания № 116061). Те са базирани в Гибралтар.

Компанията предлага инструменти за цифрови опции върху множество различни активи. Цифровите опции са по същество опции, които ще имат двоичен резултат при изтичане.

Това, което наистина се откроява за експертната опция, е, че те са разработили свой собствен двигател и платформа за търговия. Това противоречи на обичайната практика, при която брокерите биха възложили своите платформи на външен доставчик на технологии.

Дали експертната опция е безопасна?

Това е може би един от най-подходящите въпроси, когато става въпрос за избор на брокер и попълване на преглед. Има твърде много примери за брокери в тази индустрия, които са работили по-малко от звездно.

Имаше някои опасения онлайн относно Expert Option, като се има предвид, че компанията е регистрирана в Сейнт Винсент. Попитахме Expert Option за причините за това и те заявиха, че това е от съображения за данъчна ефективност. Дали това е единствената причина за това, не можем да кажем. Има обаче много борси и брокери, които са направили подобен избор.

Например някои от най-големите борси за криптовалути работят в офшорни места. Крипто борсата Binance е регистрирана в Малта, докато борсите като BitFinex, която е една от най-големите, са регистрирани в Люксембург.

Регламенти


Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато ви предстои търговия с брокер, са техните разпоредби. В какви юрисдикции са регистрирани и какви защити на клиентите има?

В случай на Експертна опция, те са сертифицирани от Центъра за регулиране на отношенията на финансовите пазари. Това е неправителствен орган за доброволен надзор, който се намира в Русия. Можете да видите лицензното им удостоверение над тук.

Те също се регулират от Комисията за финансови услуги във Вануату. Това е сравнително нов регулатор, който започна да предлага лицензи за финансови услуги на офшорни компании. Можете да прочетете повече за защитата на техните клиенти за това уебсайт.

Не можахме да намерим номера на лиценза на Вануату на уебсайта им или да проверим независимо тяхната регистрация там.

Безопасност на уебсайта

Друг наистина важен фактор, когато обмисляте брокер, е дали информацията, която им изпращате, е сигурна. Шифрованата комуникация сега е стандарт сред брокерите и финансовите уебсайтове.

Защо това е важно?

Е, като се има предвид разпространението на сложни хакери в наши дни, изпращането на информация като данни за кредитни карти и лични документи е наистина рисковано. Ето защо трябва да сте сигурни, че брокерът използва най-новите стандарти в SSL криптирането.

Експертна опция за SSL катинар

Експертна опция за SSL катинар

Експертната опция е SSL криптирана и можете да видите това, като наблюдавате зеления катинар в прозореца на браузъра. Това означава, че цялата информация, която изпращате до сървърите на Expert Option, е криптирана с помощта на AES 256 криптиране.

Много е важно, когато посещавате уебсайта на Expert Option, да видите този зелен катинар на сайта, за да сте сигурни, че не ставате жертва на фишинг атака.

Експертни опционни активи

Както споменахме, Expert Option има набор от различни активи, с които можете да търгувате опции. Те варират от по-традиционните класове активи като Форекс, Акции и Стоки, до новото и вълнуващо криптовалутно поле.

С двойките за търговия с валута на Fiat имате всички основни кръстове, включително AUD, USD, GBP, NZD, CAD, EUR и CHF. С капиталовите инструменти имате някои от най-интересните компании като Amazon, Baidu, Coca-Cola и Tesla. Има три стоки, с които можете да търгувате, а те са злато, сребро и нефт.

От страна на цифровата валута изглежда, че Expert Option е влязъл ол ин. Всъщност те имат повече двойки криптовалути, отколкото имат от всички други активи. По-долу са всички крипто двойки, които те предоставят на тяхната платформа.

 • Биткойн (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Пулсации (XRP)
 • Тетър (USDT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)
 • ZCash (ZEC)
 • Биткойн злато (BTG)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • IOTA (MIOTA)
 • Litecoin (LTC)
 • Тире (DASH)

Търгуеми инструменти

Както споменахме, Expert Option е платформа за цифрови опции. Това означава, че търгуемите инструменти са деривати, които получават стойността си от базисната цена на активите.

Цифровите опции работят по подобен начин на традиционните опции, тъй като имат асиметрично изплащане. Това означава, че за разлика от CFD и фючърсите, вашата печалба / загуба се ограничава с предварително определена сума.

Опциите, за разлика от фючърсите, дават право на притежателя, но не и задължението да купува или продава актив на някаква предварително определена цена в бъдеще. Ако въведете опция CALL, ще издължите базовия актив, а ако въведете опция PUT, ще съкратите основната цена.

С опцията Digital, изплащането ви или е настроено на някакъв процент от вашия инвестиран капитал, или е зададено на 0. По отношение на процентите на изплащане в Expert Option, те варират. Те варират от 70% до 90%.

Има и два пъти срока на годност при експертна опция. Те са 1 минута и 2 минути изтичане. Бихме искали да видим малко по-дълъг срок на опция като 1 час или дневни опции.

Ако обаче сте дневен търговец, който обича да се впуска в тактика за скалпиране, тогава по-кратките срокове на валидност може да са по ваш вкус.

Юрисдикции & Езици

Експертна опция Езици на уебсайтове

Експертна опция Езици на уебсайтове

Експертната опция е ограничена в определени юрисдикции и не е отворена за инвеститори от следните държави: САЩ, Канада, Европейско икономическо пространство, Швейцария, Израел, Нова Зеландия, Австралия, Япония, Северна Корея, Пуерто Рико, Судан.

Това вероятно е свързано с индивидуалните разпоредби в онези щати, които не позволяват на офшорни брокери като Expert Option Ltd да искат клиенти.

За регионите, в които работи Expert Option, те са превели своя уебсайт и платформа на редица различни езици. Те са дадени на изображението вдясно.

По отношение на телефонната поддръжка това се предлага само на английски, тайландски и хинди.

Експертна опция Демо сметка

При експертна опция можете да търгувате на демо сметка с $ 10 000 демо пари. Демонстрационната сметка на Expert Option е чудесен начин за търговеца да разбере по-добре как работи платформата и дали наистина биха могли да видят как я използват. Това също е нещо, което не много борси за криптовалута ще предложат на своите търговци.

Това, което наистина ни хареса в демонстрационната сметка Expert Option е, че няма задължения от страна на търговеца. Дори не е нужно да се регистрирате и можете да практикувате демонстрационна търговия анонимно на Expert Option до сърцето си.

Това е рязко отклонение от по-старите марки на опции Digital, които са използвали демо сметката като начин за привличане на клиентите, като ги манипулират, за да предадат повече средства. Демо сметката Expert Option също има всички същите цени, които ще намерите в акаунта на живо по-долу.

Акаунти на живо

Нещо, което не сме виждали толкова често в пространството за обмен на брокери и криптовалути, е гамата от различни типове акаунти, които се предлагат от Expert Option.

Разбира се, на някои борси за криптовалути ще имате нива на нива на сметки, но те се определят само от това колко сте готови да се потвърдите на борсата. При експертна възможност многостепенните сметки се определят от това колко инвестирате.

Експертна опция за различни акаунти

Различни опции на акаунта Експертна опция

Ето предимствата, които се предлагат с опциите за акаунт, които те предоставят.

  Основен Сребро Злато Платина Изключителен
Личен мениджър Въведение Въведение Мениджър на акаунти Старши мениджър на акаунти
Образователни материали Да Да Да Да Да
Прегледи на пазара & Изследвания Да Да Да Да
Оттегляне на приоритет Да Да Да
Достъп до стратегии Да
Макс няма отворени оферти 10 15 30 Няма ограничение Няма ограничение
Максимална сума на сделката 25 долара 250 долара 1000 долара 2000 долара 5000 долара
Увеличена печалба 0 0 до 2% до 4% до 6%

Какво означава това за вас?

Е, както е показано, тези акаунти, в които има повече пари, ще имат повече предимства. Ние обаче бихме ви предложили да започнете от малко. Това е така, защото трябва да се уверите, че трябва да сте сигурни, че се чувствате напълно удобно с брокера, преди да поемете толкова голям транш от средства.

Освен това, може да искате да обмислите възможностите за бонус, които могат да ви бъдат представени. Това е така, защото се знае, че условията за бонус са изключително обременителни и имат изисквания за оборот, които е почти невъзможно да се достигнат.

Следователно, въпреки че перспективата за „безплатни пари“ звучи чудесно, трябва да осъзнаете, че тя далеч не е безплатна и идва с условия и условия, които могат да ограничат тегленето.

Финансиране / теглене

Експертна опция Опции за плащане

Експертна опция Опции за плащане

Има няколко начина, по които можете да финансирате акаунта си за експертни опции. Без съмнение най-лесният начин, по който клиентите ще изберат, е да се използва кредитна или дебитна карта. По отношение на типовете карти, които приемат, това са Visa, MasterCard и UnionPay.

Минималният депозит в Expert Option е $ 50, който те имат в сметката си от първо ниво. Те също имат максимален размер на депозита от $ 3000. Това вероятно е свързано с ограниченията на платежния процесор, наложени им.

Има и различни опции за финансиране на електронни пари, ако предпочитате това. Те приемат плащания чрез Neteller, Skrill, WebMoney, Qiwi Wallet, Yandex Money и Payweb.

Ако искате да изтеглите пари от сметката си, тогава минималната сума за теглене е $ 10. Това вероятно се дължи на таксите, свързани с тегленето.

Ако теглите средства, тогава Expert Option може да ги изтегли само в същата сметка, с която сте финансирали. Това е с цел да се избегнат опасенията за пране на пари.

Поддръжка на клиенти & KYC

Това очевидно е наистина важно съображение за брокерите и борсите. Няма нищо по-разочароващо от това да се налага да чакате с дни, за да получите поддръжка на клиенти.

Експертният вариант твърди, че те имат денонощна поддръжка на клиенти. Можете да се свържете с тези агенти за поддръжка директно от платформата за търговия. Когато се опитахме да се свържем с екипа за поддръжка, отне около 10 минути, за да получим отговор, който не е лош. Можете също така да се свържете с тях на специалния имейл за поддръжка на [email protected]

Има и номера, на които можете да се обадите за техните местни офиси. Това е полезно за онези търговци, които биха искали да говорят с някого. Ето местните номера

 • Великобритания (английски): Номер: +44 20 3868 3160, имейл: [email protected], на разположение 24/7
 • Индия (хинди): Номер: 000 800 443 0002, имейл: [email protected], на разположение 10:30 – 19:30 (индийско време)
 • Тайланд (тайландски): Номер: +66 6000 35 407, имейл: [email protected], на разположение 10:30 – 19:30 (тайландско време)

По отношение на KYC, Експертната опция е необходима, за да изпълни редица стъпки, за да се уверите, че сте този, който казвате, че сте. Това е стандартният протокол на днешните пазари, за да се избегнат рисковете от пране на пари и измами.

Когато финансирате сметката си в Expert Option, те обикновено ще поискат доказателство за самоличност, както и доказателство за адрес. Те трябва да отнемат ден или два, за да проверят тези документи.

Експертна платформа за опции

Една от най-интересните части на пакета Expert Option трябва да бъде тяхната платформа за търговия. Както споменахме, тази платформа е построена в собствена сграда и следователно е уникална сред другите опции и CFD платформи.

Уеб базираната платформа изглежда добре проектирана с множество инструменти на разположение на търговеца. Всичко, което е свързано с администрацията на вашия акаунт, е вляво на екрана ви. Тук можете да финансирате сметката си, да наблюдавате миналите си сделки или да използвате обширния им образователен материал.

В средата ще имате всичките си диаграми и пазари. Можете да изберете оформление, което работи най-добре за вас, и можете да разделите диаграмата на повече от един актив. Това е полезно за онези търговци, които обичат да търгуват повече от един пазар наведнъж. Както можете да видите по-долу, ние следим както златото, така и EUR / USD.

Уеб базирана платформа на експертни опции

Уеб базирана платформа на експертни опции

Ако сте от тези търговци, които обичат да провеждат технически анализ, можете да използвате инструментите и индикаторите за графики, които Expert Option има. Макар че те могат да бъдат полезни, те са доста елементарни за пакета с графики.

Например имате възможност за рисуване и картографиране, където можете да скицирате вашите линии на тенденции и точки за влизане. Можете също така да превключите от стандартната диаграма на площта за по-конкретна линия, лента или диаграма на свещи.

Поглеждайки индикаторите, те ви дават списък с 8 различни индикатора, които можете да използвате. Имате своите основни пълзящи средни, ленти на Болинджър, RSI, MACD и т.н..

Ако искате да получите малко по-голяма перспектива за пазарните тенденции, можете да отворите този раздел вдясно от диаграмата. Това ви дава представа кои активи се развиват най-много и в каква посока се насочват. Можете също така да настроите времевата рамка, ако искате да използвате това като част от анализа на изтичането на опцията.

Функционалността на поръчката в Expert Option е доста елементарна. Изглежда, че това е обикновена поръчка за покупка / продажба с единствените параметри, които можете да коригирате, като сумата, вложена в сделката, както и процентът на удара.

Професионален съвет: Когато коригирате процента на удара, вие също коригирате коефициентите и изплащанията. Ако имате особено силна представа за посоката, можете да коригирате изплащането въз основа на това.

Социална търговия

Социалната търговия е интересна функционалност, която Expert Option са включили в своята платформа. Това ви позволява да видите къде останалите търговци правят своите сделки и какви стратегии използват.

Например можете да видите неща като сключените сделки, заключените цени, както и печалбите и загубите на отделните търговци. Това не само е чудесен начин да следвате онези търговци, които са печеливши, но също така ви дава добра представа къде отива пазарното настроение.

Можете да видите социалната търговия по два начина. Първо, можете да преминете към раздела за социална търговия. Това е изображението вдясно отдолу и ще ви даде моментна снимка на текущите търговци в Expert Option. Тук можете да видите общите (нагоре или надолу), както и дъските на лидерите на тези търговци, които са се справили добре.

Експертна опция Социална търговия

Функционалност на социалната търговия при опция на експерт

Можете също така да видите всички сделки, направени от други на самата диаграма. Тук можете да видите в реално време по какъв начин са се позиционирали. Открихме, че всички раздели за социална търговия на графиката са малко разсейващи, но може да работи за вас.

Секция „Анализ“

Това е друга функция, която Expert Option е включила, която може да ви помогне да информирате вашата търговия. Разделът за анализ е по-подходящ за онези търговци, които биха искали да имат основен анализ на определени активи и пазари.

Например първият раздел е колекция от видеоклипове, които ще ви преведат през последните пазарни движения и новини през последната седмица. Бяхме впечатлени от тези видеоклипове, тъй като те бяха добре представени и имаха полезни графики и диаграми в подкрепа на данните.

Друг удобен раздел в раздела за анализ е частта, която ви дава преглед на финансовите борси и какво е тяхното работно време. Това е по-подходящо за тези търговци, които искат да търгуват с акции по време на пазарните часове на живо.

Експертна опция за PC клиент

Докато уеб-базираната платформа е чудесна за удобство, най-оптималното търговско изживяване идва от клиентите на компютъра. Това е така, защото ще използвате вашия компютър за търговия вместо вашия уеб браузър. Това естествено е по-ефективно, тъй като установихме, че уеб интерфейсът е доста ресурсен за браузъра.

Експертна опция за PC клиент

Експертна опция за PC клиент

Освен това, ако търсите най-бързото изпълнение, тогава клиентът на работния плот е по-добър избор. Това е така, защото вашите поръчки се изпращат директно от вашия компютър до сървърите за експертни опции. Когато правите поръчките си във вашия уеб браузър, те първо трябва да преминат през архитектурата на уебсайта.

Клиентът за настолни компютри е достъпен за изтегляне от Microsoft Windows, както и от Mac OS. След като изтеглите програмите и ги заредите, ще бъдете помолени за вашите идентификационни данни за вход в Expert Option.

Приложение за експертни опции

За тези търговци, които са винаги в движение, Expert Option има и мобилно приложение, което е достъпно за изтегляне и от двамата iOS и Google Play.

Приложението е наистина добре оформено и е ясно, че са похарчили много пари за разработването му. Опитали са се да вложат колкото се може повече функционалност в приложението. В сравнение с някои други приложения, които сме виждали, това изглежда има много повече функции.

Експертна опция iOS App

Експертна опция iOS App

Всъщност, ако разгледаме някои от оценките на приложението и в двата магазина, по-голямата част от отзивите са положителни. В малкото случаи, в които има отрицателни отзиви или лоши преживявания, персоналът за обслужване на клиенти на Expert Option изглежда бързо реагира.

Така че, трябва ли да използвате мобилното приложение?

Е, наистина зависи какъв вид опит в търговията търсите. Въпреки че приложението е доста напреднало в сравнение със своите връстници, все още му липсва голяма част от функционалността, която ще имате на настолния клиент и уеб-базиран интерфейс.

Освен това мобилната търговия ще трябва да разчита на мобилна свързаност, която понякога може да бъде доста бавна. Това може да е разочароващо, когато се опитвате да отваряте / затваряте сделки и мобилните данни отпадат за няколко секунди.

С това казано, мобилното приложение е по-подходящо за начинаещи търговци, които търсят лесен и удобен начин да търгуват на пазарите.

Образование

Това е друго място, където смятаме, че Expert Option има тенденция да се откроява. Те разполагат с доста обширен образователен материал за търговците.

Това е достъпно или чрез платформата в раздела „образование“, или на началната страница в долния колонтитул. Ако трябва да отидете в раздела за образование, ще видите многобройните теми, които те обхващат. Те включват следното:

 • Фундаментален анализ
 • Технически анализ
 • Графичен анализ
 • Психология на търговията
 • Търговски стратегии
 • Речник на термините

Има и редица видеоклипове, които те имат за търговците. Те са полезни за тези нови търговци, които се нуждаят от насоки как да се възползват максимално от платформата. Всички те са в раздела „Как да започнем“.

Репутация

В сравнение с всички други марки Option, изглежда, че Expert Option има относително чиста онлайн репутация. Забелязахме обаче, че има няколко повдигнати въпроса с местоположението на компанията. Някои търговци изпитваха неудобство при регистрацията в Сейнт Винсент.

Разбира се, имаше доста клиенти, които се разбраха с приетите от тях бонуси. Както казахме по-горе, бонусите идват с обременяващи условия и тези клиенти вероятно не са ги прочели или не са ги знаели.

Имаше също така една или две жалби относно съотношението на изплащанията, коригирано за онези клиенти, които имат силен търговски опит. Разбира се, това може да бъде трудно да се провери, тъй като рецензентът не е оставил доказателства за претенцията.

И накрая, имаше няколко оплаквания, които търговците имаха относно изискванията за теглене. Те твърдяха, че Expert Option не разрешава техните искания. След проверка обаче изглежда, че те не са удостоверили правилно своите акаунти.

Какво не ни хареса

Подобрения на експертни опции

Въпреки че платформата Expert Option е високоефективна и има множество ресурси, които са на разположение на търговеца, имаше няколко неща, които според нас заслужаваха подобрение.

Първо, трябва да оспорим техния регулаторен лиценз. Въпреки че не е замислено като леко срещу регулаторите на Вануату, лицензът в Европа е много по-сигурен. Ако Expert Option иска да спечели пълното доверие на своите европейски клиенти, те трябва да се стремят да бъдат регулирани в ЕС или еквивалент.

Освен това, ако Expert Option успя да получи европейски лиценз, те биха могли да вземат клиенти от континента. Това би им послужило добре, тъй като би могло да увеличи потребителската им база.

От страна на платформата бихме предпочели, ако имаха повече опции по отношение на срока на годност. Някои клиенти предпочитат да не търгуват с толкова кратки срокове на изтичане и това важи особено за онези клиенти, които не използват технически анализ за своята търговия.

И накрая, бихме искали да видим някои опции за финансиране на криптовалута. В крайна сметка те предлагат редица различни криптовалутни активи за търговия, така че е съвсем логично те да предлагат и опции за финансиране.

Има и многобройни други брокери, които предлагат тази опция, тъй като тя им позволява да управляват акаунтите анонимно, намалява таксите и е бърза и ефективна. Може би Expert Option ще включи това на по-късна дата.

ЕО.финансиране

Нещо друго, което може да осъзнаете, е, че Expert Option е свързан с EO.finance. Това е отделна услуга, която също е достъпна за търговците от платформата. По същество това е a портфейл за криптовалута и обмен обслужване.

Можете да обменяте както криптовалута, така и fiat на платформата. Ако сте искали да купите във fiat, тогава имате редица опции, включително чрез използване на кредитна / дебитна карта. Следователно, ако търсите по-скоро обмен, отколкото опит за търговия, това може да е за вас.

Има и доста голям избор от монети, които можете да закупите с този портфейл. Те правят пазар на над 40 различни криптовалутни активи. Това е изгодно за онези търговци, които търсят „фиат“ шлюз, където лесно могат да купуват и продават някои от тези алткойни с по-малка капитализация с тяхната фиатна валута.

EO.finance е със седалище в Естония и те имат европейски лиценз. Можете да видите техните естонски лицензи за финансово разузнаване тук и тук.

Крипто портфейлът

След като закупите монетите си, можете да се възползвате и от предоставения портфейл EO.finance. Това се предлага в редица различни форми. Например, той може да се използва като мобилен портфейл на Устройство на Apple или на Android.

Можете също да използвате портфейла онлайн чрез уеб версията или чрез приставката на браузъра. Понастоящем приставката за браузър е налична на Firefox и Chrome. Бихме ви препоръчали да използвате приставките и приложенията през уеб-базирания портфейл. Рискът ви от загуба чрез уебсайт е много по-изразен, отколкото локално на устройство.

Портфейлът включва и собствената монета на компанията (EO Coin). Това може да се разглежда като тяхна собствена версия на монетата Binance или KuCoin, предлагана на други борси. Когато завършите транзакциите си с тяхната EO монета, ще получите 50% отстъпка от таксите, свързани с тези транзакции.

Заключение

Както показахме в този преглед на експертни опции, брокерът несъмнено е чудесна възможност за търговци, които искат усъвършенстван софтуер за търговия, както и широко образование.

Те също така ще оценят гамата от различни акаунти, които могат да отворят с различни нива на поддръжка и функционалност за търговия. Той също така помага на търговеца, който е нов, да използва напълно безплатната и анонимна демо сметка.

Също така ни хареса фактът, че имаше отзивчиво обслужване на клиенти, което се справи незабавно с всички наши запитвания. За тези в други страни ще бъде полезно, че са превели уебсайта на редица различни езици и имат достъп до поддръжка на клиенти на три.

Както споменахме, имаше няколко места, които смятахме, че Expert Option може да подобри. Те са свързани най-вече с техните разпоредби, платформа и възможности за финансиране. Надяваме се, че експертният вариант може да вземе това предвид.

Освен това, нашият преглед установи, че въпреки че Expert Option работи в индустрия, която се е сблъсквала с много проблеми в миналото, изглежда, че са напълно над борда и имат относително чиста репутация.

Така че, дали Expert Option е брокерът за вас?

Бихме ви насърчили да направите свое собствено проучване. Но ако се интересувате от силна платформа с множество криптовалутни активи и се намирате в държава, в която работи Expert Option, тогава наистина може да бъде решение.

Представено изображение чрез експертна опция

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me