Преглед на Bitbuy: Пълен обзор на Exchange

В този преглед на Bitbuy ще разгледаме средна криптовалутна борса, базирана в Канада.

Те предлагат прост и ефективен начин за канадските потребители да купуват и продават криптовалути с техните CAD. На езика на криптовалутната общност, Bitbuy е „фиат шлюз“ за достъп до няколко от най-популярните монети.

Може ли обаче Bitbuy да се открои на все по-конкурентен пазар? Трябва ли да ги разглеждате като своя обмен по избор?

В този изчерпателен преглед ще се потопим дълбоко в Bitbuy. Ще разгледаме тяхната сигурност, поддръжка на платформа, такси и технологии. Също така ще съберем мненията на канадската крипто общност относно техния опит с Bitbuy.

С това казано, нека да влезем.

Преглед на Bitbuy

Bitbuy съществува от 2013 г., но първоначално се нарича „InstaBT“. Основан е от Адам Голдман и Адемар Гонзалес.

InstaBT е създаден като начин канадците бързо и лесно да се докопат до биткойн. За тези, които могат да си спомнят, 2013 г. все още беше сравнително ново време на крипто пазарите и борсите за лесно закупуване на биткойни бяха малко и много.

С напредването на обмена те решиха да премаркетират Bitbuy и включиха редица други криптовалути в платформата. Bitbuy обаче искаше да разширят предлагането си драматично и прие инвестиция от частна инвестиционна компания през 2018 г..

След инвестицията Гонсалес напусна Bitbuy и беше заменен от Крис Рагобир. Към тях се присъединяват и Джордан Андерсън като вицепрезидент по продажбите и маркетинга, както и Дийн Скурка, който ръководи спазването.

Офисите на Bitbuy се намират в Торонто, Канада. Те всъщност са дъщерно дружество на First Ledger Corporation която е компания за блокчейн услуги.

Основната операция на First Ledger Corporation е борсата Bitbuy, въпреки че те предлагат и други решения. Те включват харесвания на решения за търговия с цифрова валута, както и блокчейн консултации.

Такси за битбай

Едно от най-важните изисквания за редовните потребители на криптовалута са таксите, които се начисляват от борсата. Те включват такси, които се начисляват при изпращане / теглене на валута, както и таксите, които могат да бъдат начислени само за покупка и продажба.

Що се отнася до таксите за обменни транзакции, Bitbuy управлява проста плоска схема. Те имат две различни ставки за поръчки за продажба и покупка в „Експресна търговия“. Когато използвате този вид търговия, ще бъдете таксувани 0,5%.

Тези такси са малко над средното, но те се компенсират за по-ниските такси, които ще плащате при тегления / депозити.

Ако търгувате на „Pro Platform“ (обяснено по-долу), ще бъдете таксувани според графика на таксите за производители / вземащи. Ако сте взимач, ще бъдете таксувани 0,20% докато ако сте производител, ще бъдете таксувани 0,10%.

Просто обяснение &# 128104; ‍&# 127979 ;: Производителите са тези, които осигуряват ликвидност по счетоводните книги, като правят лимитирани поръчки. Приемащите премахват тази ликвидност, като пускат пазарни поръчки

Депозитни такси

Ако трябва да финансирате сметката си в криптовалути, тогава няма да плащате никакви входящи такси. Ако обаче трябваше да изпратите CAD на Bitbuy, тогава можете да вземете таксите по-долу:

Метод Минимум Максимум Такса време за обработка
Interac e-Transfer 100 долара 3000 долара 1,50% 24 часа
Банков превод 5000 долара 500 000 долара 0,5% 1-2 дни

Така че от горното изглежда, че най-достъпният метод за финансиране на сметката ви е с добър стар банков превод. Вероятно ще ги получите на борсата приблизително по същото време, колкото ще отнеме стандартното финансиране на Interac.

Въпреки че можете да изберете експресния превод на Interac, ние сме на мнение, че всъщност не си струва таксите, които се начисляват. Той просто изисква внимателно да планирате депозитите си така, че да получите най-добрия удар за парите си.

Такси за теглене

Що се отнася до изтеглянето на криптовалути, Bitbuy казва, че те са безплатни. Това е вярно, но само от борсата. Все още е вероятно да приложат такса за мрежа или миньор към вашата транзакция, така че трябва да имате предвид това.

Ако ще изтегляте средствата си в CAD, ще се прилагат следните такси.

Метод Минимум Максимум Такса време за обработка
Interac e-Transfer 100 долара 3000 долара 1,50% 24 часа
Банков превод 50 долара 500 000 долара 1,50% 5-7 дни

Тези такси всъщност са доста разумни и са под тарифите, които се начисляват от някои от другите канадски борси. Например тяхното изтегляне от e-трансфер Interac командва такса, която е по-малка от тази, която се начислява от Coinsmart например.

Следователно, ако теглите канадски долари, които са по-малко от $ 3000, тогава Interac e-Transfer е може би най-добрият ви залог.

Безопасен ли е Bitbuy?

Една от най-големите заплахи за борсите и техните потребители са хакерите. Прекалено добре знаем за щетите, които могат да бъдат причинени, когато хакер може да проникне в системата на борсата. Следователно сигурността на обмена е от ключово значение за нас.

Що се отнася до сигурността в Bitbuy, те не навлизат твърде много в подробности относно стъпките, които предприемат, но успяхме да съберем следната информация от техния сайт.

Exchange Side Security

Bitbuy казва, че те провеждат политика на 95% съхранение на монети на студено. Това е стандартът сред борсите за криптовалута и защитава по-голямата част от потребителските активи от хакери.

За тези, които не са запознати с концепцията за хладилно съхранение, това е практиката портфейлът да бъде свален от линия и да се съхранява във въздушна среда. Това всъщност просто означава, че борсата гарантира, че частните ключове на портфейлите им са недостъпни от цифрови заплахи.

Bitbuy също така казва, че те изпълняват ежедневно криптирани и разпределени резервни копия на данните на своите сървъри. Това ще им помогне, ако някога попаднат под някакъв вид специални атаки за отказ на услуга (DDoS).

Защита от страна на потребителя

Докато сигурността на обмена е приоритет, потребителят често е най-слабата връзка, когато става въпрос за кражба на крипто. Следователно Bitbuy е въвел най-добрите практики за защита на потребителите на техните системи.

sSL Сигурна връзка BitBuy.ca

Bitbuy SSL защитен катинар

Първото и най-важно нещо, което ще проверим, е защитеното SSL криптиране на борсата. Bitbuy има това, както можете да видите от техния SSL катинар в браузъра. Също така е критично важно да се уверите в това това се вижда когато посетите борсата.

Ако някога посетите Bitbuy и не видите катинар, тогава вероятно сте на фишинг сайт и трябва да го напуснете незабавно. Въпреки това, дори ако хакер е в състояние да получи достъп до вашата парола, двуфакторното удостоверяване вероятно ще ви защити.

Bitbuy изисква всички техни потребители да активират двуфакторно удостоверяване по подразбиране. Всеки път, когато влезете в акаунта си или се опитате да инициализирате каквото и да е теглене, ще бъдете помолени да завършите това. Можете да го използвате като 2FA базиран на SMS или да го синхронизирате с Google Authenticator.

Доказателство за одит на резерва

Bitbuy наскоро завърши и проверка на резерви и сигурност. Това е особено важно при последиците от QuadrigaCX колапс.

Bitbuy използва услугите на CipherBlade, която е базирана в САЩ компания за криминалисти в блокчейн Основните констатации от доклад са както следва:

  • Фиат Холдингс: Всички фиатни холдинги в Bitbuy са били проверени чрез банкови извлечения и са добре отразени в техните back-end системи.
  • Digital Holdings: Сумата от цифровите активи, съхранявани в техните горещи и студени портфейли, съответства на салдата на потребителската сметка 1: 1.
  • Проверки на фона: Bitbuy и неговите оператори също преминаха редица проверки на фона. Те също така одитираха процеса си на управление на хладилното съхранение, за да се уверят, че е над борда

Също така е важно да се отбележи, че това не е еднократен доклад. Bitbuy се е договорил с CipherBlade да провежда тези проверки и одити за сигурност непрекъснато.

Чудесно е да видим, че борсата се включва в такава прозрачност и екосистемата би се справила добре, ако повече борси последват примера.

Поддържани монети

В момента Bitbuy поддържа пет криптоактиви. Можете да закупите Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum и Ripple.

Следователно Bitbuy не се е впускал на територията на редица други алткойни, предлагани от канадските борси. Въпреки това, като се има предвид, че Ripple (XRP) е сравнително скорошно допълнение, това показва, че те са готови да добавят допълнителна подкрепа за монети. Надяваме се, че скоро можем да видим друг алткойн в тяхното предлагане.

Криптовалутни активи на BitBuy.ca

Предлагането на криптовалута в Bitbuy

Разбира се, ако имате акаунти на други борси като Binance или Kraken, тогава винаги можете да използвате Bitbuy като вашия CAD фиат шлюз в крипто и да използвате монетите, за да закупите вашия избор на алткойни на техните борси.

Поддръжка на клиенти

Много борси за криптовалути имат репутацията, че имат по-малко от звездна поддръжка на клиенти. Потребителите често трябва да чакат дни, преди да получат отговор на билетите или да приключат проверките. Въпреки че напоследък това се подобри, все още има какво да се желае.

Следователно е освежаващо да видите обмен, който предлага директна телефонна линия за поддръжка на клиенти. Ако искате да се свържете с някого от екипа на Bitbuy за каквото и да било, тогава винаги можете да му се обадите на 1 888 770 2646 (МОНЕТИ).

Като алтернатива, ако предпочитате да говорите с агент за поддръжка чрез чат на живо, можете да използвате тяхната функция за чат Zendesk на сайта. Изглежда, че е активен само през пазарните часове. Можете също така да се свържете с тях чрез техния имейл адрес за поддръжка на [email protected]

Раздел за поддръжка в BitBuy

Раздел за поддръжка с често задавани въпроси

Ако въпросът ви е по-рутинен по природа, ще се изненадате от информацията, която можете да извлечете от раздела с често задавани въпроси. Това е показано по-горе и може да бъде достигнато тук. Можете също да изпратите билет от този портал за поддръжка, ако сте склонни по този начин.

Регистрация на Bitbuy

Ако сте решили, че искате да изпробвате Bitbuy, тогава ще трябва да създадете акаунт и да завършите техния процес на регистрация. Можете да проследите регистрацията линк тук. След това ще бъдете попитани как искате да се регистрирате. Избрахме да се регистрираме по имейл.

Детайли за регистрация на BitBuy.ca

Първа стъпка от регистрацията. Попълнете подробности

Тук трябва да вмъкнете вашите данни. Ако сте били насочени от приятел и той не ви е дал връзка, можете да използвате техния код за препоръки. Ще разгледаме това по-подробно по-долу в раздела за препоръки.

След като им дадете своя имейл, те ще ви изпратят имейл за потвърждение. Просто ще трябва да потвърдите имейл адреса, след което Bitbuy ще ви принуди да настроите телефона си за двуфакторно удостоверяване. След като това приключи, можете да преминете към етапа на проверка.

Проверки на Bitbuy

Bitbuy трябва да се увери, че те спазват всички канадски разпоредби за борба с изпирането на пари и KYC. Следователно те изискват от всички свои потребители да завършат задължителните си проверки и проверки на KYC, преди да им бъде позволено да купуват монети.

Така че, освен ако не изпратите Bitbuy някаква форма на самоличност и доказателство за адрес, не можете да ги използвате. Въпреки това, 90% от борсите за криптовалути в наши дни имат това изискване, така че не е толкова изненада.

Индивидуална проверка

Има два метода за потвърждаване на акаунта ви в Bitbuy. Най-бързият от тях вероятно е чрез използването на опцията за незабавна проверка.

Незабавната проверка използва доставчик за събиране на данни на трета страна (Trulioo). Тази трета страна обикновено има финансов профил за вас. Ако можете да потвърдите финансова информация за себе си с тази трета страна, тогава ще бъдете проверени.

Забележка: ✍️: Bitbuy няма достъп до тази финансова информация, тъй като тя се обработва независимо от третата страна.

Ако незабавната проверка не работи, ще трябва да използвате по-традиционен метод, който изисква документация и ръчни проверки.

За тази проверка за ръчна проверка се изисква да предоставите издаден от държавата документ за самоличност, както и снимка, на която държите този документ. Също така се изисква да предоставите доказателство за адрес.

Необходима информация Проверка на BitBuy.ca

Подробности за проверка, изисквани от Bitbuy

Има редица документи, които могат да се използват за тази цел и можете да намерите повече информация тук. Най-важната информация, която се изисква в този документ, обаче е, че пълното ви име и адрес са видими.

След като изпратите тези документи, ще трябва да изчакате проверка на човека в Bitbuy. Те заявиха, че обработката на това може да отнеме между 1-3 работни дни. Тук става въпрос за стандартното време за изчакване за неавтоматизирани проверки.

Проверка на бизнеса

Ако искате да конвертирате акаунта си в бизнес акаунт, има някои допълнителни документи. Те ще трябва да видят бизнес устава, както и корпоративната резолюция.

Вероятно Bitbuy може да попита за естеството на бизнеса и необходимостта от корпоративна сметка в криптовалута. Ето защо това може да бъде идеалното решение за онези бизнеси, които генерират печалби от криптовалута, или тези, които участват в крипто търговия в институционален мащаб.

Ако вашият бизнес има нужда да извършва по-големи блокови сделки с по-ниски спредове / комисионни, тогава винаги можете да използвате извънборсовото решение на Bitbuy. Блоковите сделки без рецепта позволяват по-директна продажба / прехвърляне между двете страни.

Депозити / Тегления

След като вече имате акаунт и сте го потвърдили изцяло в Bitbuy, можете да започнете да финансирате акаунта си.

Изпращането на средства на Bibuy е доста просто. Всичко, което трябва да направите, е да преминете към раздела си „Портфейл“. Вие ще изберете въпросната монета и ще натиснете „Депозит“. Това ще запълни кутията на портфейла с адреса за депозит, на който трябва да изпратите крипто.

Тегленето на вашите биткойни е много по-лесно. Всичко, което трябва да направите, е да поискате теглене на платформата, да поставите адреса си за получаване и след това да потвърдите чрез двуфакторно удостоверяване. Bitbuy ще ви изпрати средствата като публична транзакция, която ще отнеме време за разпространение през мрежата.

Ако изпращате / получавате средства в CAD, можете да използвате един от начините на плащане, които сме посочили в раздела за таксите. Важно е обаче да се отбележи, че тези времена за обработка са само индикации и ще варират значително в зависимост от вашия банков доставчик.

Bitbuy платформа

Bitbuy предлага две платформи за търговия на тяхната борса. Тези са Експресна търговия и Pro Trade.

Платформата Express Trade е бърз и лесен начин да закупите крипто. Това е може би най-подходящо за начинаещи търговци, които търсят най-ефективния начин да се докопат до някои крипто.

По-долу е основният интерфейс на платформата Express Trade:

Криптовалутни активи в Bitbuy

Платформата Express Trade в Bitbuy

Както можете да видите, можете да получите достъп до цялата функционалност от този основен администраторски панел. Това включва опцията за покупка / продажба и депозиране / теглене. Когато купувате или продавате монета, която купувате по тарифата, която Bitbuy е готов да ви даде в този конкретен момент.

Проверихме спредовете по лихвения процент, който получавахме от Bitbuy, и лихвения процент на пазара. Всъщност нямаше никакво несъответствие, което означава, че Bitbuy наистина беше честен при ценообразуването на монетите.

Pro Trade Platform

За по-напредналите търговци там вероятно ще искате да търгувате на по-напредналата платформа за търговия на Bitbuy. Това е по-скоро като типичния ви обмен с книги за поръчки на клиенти, съчетани с „съвпадащ двигател“ на борсата.

Има и множество други функции, които те са събрали в тази усъвършенствана платформа за търговия. Например имате много повече функционалност за графики, отколкото имате в Express Trade.

Търговска платформа Bitbuy Pro

Основен потребителски интерфейс на платформата Pro Trade

Това е така, защото Bitbuy използва технологията за графики на Tradingview. Това е добре известно в търговската общност, тъй като е един от най-добрите графични пакети на пазара. Можете да направите обширен криптотехнически анализ с техните инструменти и технически слоеве.

Платформата Pro Trade също има вашите стандартни диаграми за дълбочина на пазара. Те са полезни, тъй като ви дават преглед на бичи / мечи настроения на пазара. Този поток на поръчки може също да допълни техническия анализ, който правите в диаграмите.

Нещо друго, което наистина ни хареса в тази платформа, е фактът, че тя има „пробивни“ екрани. Това означава, че можете да изскочите някой от екраните от основния интерфейс. По същество можете да зададете свое собствено оформление за търговия на целия екран.

Bitbuy Pro Trade Breakout

Функцията Pro Trade „Break-out“Съвет за топ трейдър: &# 128175 ;: Имате повече от един екран? Разбийте класациите на различни екрани, за да се почувствате „професионален търговец“

Разбира се, за да допълните техническия анализ, ще ви трябва повече функционалност на поръчката. За щастие тази платформа има възможност да поставя лимити, както и пазарни поръчки.

Пазарните поръчки са тези, които се изпълняват при Ask / Bid for Buys / Sells в момента, в който ги поставите. Поръчките с лимит се задават на предварително определена цена и следователно могат да се определят около важни технически нива / корекции.

В допълнение към стандартните CAD двойки, които имате на Express Platform, Pro Trade ви позволява да търгувате и с двойките Bitcoin.

Така че, като цяло, изящна технология, която може да помогне на Bitbuy да осигури доходоносната ниша на висококвалифициран търговец.

Мобилна функционалност

За съжаление, Bitbuy все още няма мобилно приложение. Това означава, че ще трябва да използвате телефона си чрез техния стандартен уеб-базиран интерфейс.

Изглежда обаче, че техният уебсайт е добре оптимизиран за мобилни устройства. Така че, ако наистина изпитвате нужда от достъп до платформата на телефона си, пак можете да влезете и да извършите основните покупки / продажби.

Освен това мобилната търговия с криптовалута не е за всеки. Много от приложенията, пуснати от други борси, са пребледняли в сравнение с ефективността на търговията на компютър или уеб-базиран интерфейс.

Реферална програма

Ако сте използвали Bitbuy и сте преценили, че преживяването е чудесно, можете лесно да насочите приятелите и познатите си и да спечелите комисия за препоръчване. Това също може да бъде чудесно решение за онези потребители, които командват силни последователи онлайн.

За сделката с Bitbuy, ако препоръчате приятел и той се регистрира и купи 100 долара криптовалута, тогава вие и вашият реферал ще получите 20 долара за въвеждането. Това е чудесен начин за тях да получат 20% тласък на относително скромно портфолио.

Програма за препоръчване на BitBuy

Преглед на Bitbuy Referral Scheme

Ако искате да насочите хората, тогава има две възможности, които можете да обмислите. Единият е да им дадете вашия код за препращане, за да могат те да го използват, когато се регистрирате, а другият е да им дадете препратка към връзката. Последното е може би най-добрият ви залог, тъй като гарантира, че потребителят наистина е подписал с вас като препоръка.

Онлайн репутация

Въпреки че обичаме да правим задълбочени прегледи, понякога е трудно да получим пълна картина на борса или услуга, без да сме я използвали продължително време. Следователно, понякога искаме да получим перспективата от други потребители на платформата.

Решихме да разгледаме какво се говори за Bitbuy онлайн.

Вероятно най-популярната канадска криптовалутна общност, която човек може да намери, е канадският биткойн субреддит в / r / BitcoinCA. Членовете на общността ще споделят информация не само за най-добрите борси, но и за други съвети и съвети за закупуване на биткойн в Канада.

Като цяло установихме, че общността е доста положителна по отношение на Bitbuy. Например в тази нишка можете да видите, че повечето потребители, които коментираха, нямаха проблеми с изтеглянето на монети от сметките си. Това беше и по време на пиковия бик през януари, така че показва тяхната последователност.

Коментари BitBuy BitconCA

Въпроси относно Bitbuy на Reddit. Източник: / r / BitcoinCA

Имате и потребители, които са намерили своето обслужване на клиенти много полезно и други, които установиха, че техните времена за проверка по време на януарския бик са част от най-бързият.

Това, което също сме намерили за окуражаващо, е, че Bitbuy редовно отговаря на всякакви запитвания в този подредет и понякога също е искал от потребителите техния принос относно всички потенциални промени, които може да искат да видят.

Области за подобрение

Въпреки че ни хареса удобството на потребителя на платформата, както и ефективното обслужване и поддръжка на клиенти, има редица неща, които според нас изискват подобрение на борсата Bitbuy.

Първо, докато Bitbuy поддържа повечето от най-добрите криптокойни, все още има редица монети, които бихме искали да видим на тяхната платформа. Те включват подобни на EOS и Stellar XLM, които някои от техните канадски колеги са започнали да предлагат.

Също така би било чудесно да видим скоро мобилно приложение. Въпреки че това не е нещо, което всички търговци използват, има редица хора, които обичат да могат да пускат и наблюдават сделки от мобилния си телефон в среда, базирана на приложение..

Наясно сме, че Bitbuy прави немалко промени в тяхната платформа и технология в резултат на тяхното финансиране от VC. Следователно, ние с нетърпение ще чакаме да видим дали някоя от тези точки е разгледана.

Заключение

Нашият преглед на Bitbuy беше сравнително прав и изглежда, сякаш тази борса “прави това, което казва на калай”. Това е прост и ефективен начин за конвертиране на вашия CAD в крипто.

Харесва ни фактът, че те имат отзивчиво бюро за поддръжка на клиенти и са в състояние да отговарят на заявки по телефона. Също така сметнахме, че тяхната проверка и KYC времената са едни от най-ниските в Канада.

Изглежда, че те са относително безопасен обмен и техните такси като цяло са в съответствие с останалата част от пазара. Докато таксите за търговия са малко по-високи, техните такси за депозит и теглене компенсират това.

Разбира се, имаше няколко неща, които според нас заслужаваха подобрение. Въпреки това, като се има предвид, че Bitbuy непрекъснато търсят обратна връзка, вероятно е тези подобрения да са в процес на подготовка.

В обобщение, Bitbuy е чудесен обмен за канадски потребители, които търсят най-лесния начин да се доберат до някаква криптовалута.

Представено изображение чрез Bitbuy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me