Най-добрите Litecoin портфейли: Най-безопасните места за съхранение на вашия LTC

Litecoin (LTC) е създаден през 2011 г. като алтернативна равноправна цифрова валута на биткойн. Той е проектиран да даде на потребителите по-бързо време за транзакции и по-ниски транзакционни разходи.

Litecoin е добър избор за всяко портфолио от криптовалути и ако решите да си купите, ще ви трябва портфейл, за да го задържите. За щастие има много различни опции за портфейли Litecon, поради неговата популярност и дълголетие.

Проучих избора ви, за да ви дам кратък списък с най-добрите портфейли на Litecoin. Включих хардуер, настолен компютър и други видове портфейли, за да можете да вземете най-доброто решение, за да отговорите на собствените си нужди.

Топ 7 Litecoin портфейла

Има редица неща, които трябва да имате предвид, когато избирате портфейл Litecoin. Те включват фактори като сигурност, поддръжка, лекота на използване сегрегирана поддръжка на свидетели (SegWit). Разбира се, понякога ще трябва да има компромис, тъй като акцентът върху единия фактор ще изисква компромис с другия.

В този списък по-долу се опитахме да съставим най-изчерпателния списък с Litecoin портфейли, които можем. Въпреки че това не е напълно изчерпателен списък, това са единствените портфейли, които се чувстваме удобно да препоръчаме в момента.

Ако искате да използвате портфейл, който не е в списъка, трябва да се уверите, че той е добре известен в общността и че те разполагат с всички правилни протоколи за сигурност. Като се има предвид това, нека да влезем с най-сигурните опции за портфейла …

Ledger Nano S (Хардуерен портфейл)

Ако цените сигурността преди всичко друго, Ledger Nano S хардуерният портфейл се счита за един от най-сигурните ви избори за портфейл Litecoin. Това е и един от най-популярните хардуерни портфейли на пазара. Почти всеки оценява малкия му, лек дизайн и факта, че на пръв поглед изглежда като USB флаш устройство. Работи с всички основни операционни системи – Windows, Macintosh, Linux и дори има разширение за Chrome.

Ledger Nano S Litecoin

Специалното издание „бяла книга“ на Ledger Nano S

Ledger Nano S е създаден за сигурност. Той има архитектура с двоен чип и поддържа 2-факторно удостоверяване, като същевременно ви позволява да настроите ПИН, който защитава вашите Litecoin и други криптовалути (Книгата може да съхранява над 700 различни криптовалути). Вашите лични ключове никога не напускат устройството и има вграден OLED екран, който се използва в комбинация с физически бутони за защита на устройството от отдалечен достъп.

Единственият недостатък на книгата е цената. Докато портфейлите Litecoin, базирани на софтуер, са безплатни, Nano се предлага с цена от $ 99. Ако цените сигурността, това не би трябвало да е достатъчно, за да ви попречи да получите своя собствена книга.

Trezor Model one (Хардуерен портфейл)

Ако търсите алтернативен хардуерен портфейл, който може да е малко по-евтин, можете да помислите за Трезор Модел първи. Това струва около € 83 и е разработено от екип в Прага (Satoshi Labs). Trezor Model one е портфейл с много монети и може да съхранява до 700 криптокойни.


Подобно на портфейла на регистъра, това е хардуерен портфейл, което означава, че ключовете ви се съхраняват в устройството и могат да се съхраняват в офлайн среда. Хардуерното устройство ще взаимодейства с „моста Trezor“, за да удостовери личните ключове и да се свърже с потребителския интерфейс на браузъра. По-долу е потребителският интерфейс с разширението на браузъра Trezor.

Портфейл Trezor Litecoin

Потребителски интерфейс на хардуерния портфейл Trezor Litecoin

Trezor Model one е портфейл от начално ниво, който има повечето функции, които наистина ще ви трябват от хардуерен портфейл. Ако обаче искате портфейл с по-добър потребителски интерфейс и повече функционалност за монети, можете да помислите за малко по-скъпия Trezor Model T. Това струва € 180 и има цветен сензорен екран плюс допълнителна поддръжка за няколко други монети.

Дали моделът Trezor T струва допълнителните 100 евро, не сме твърде сигурни. Най-важното е наистина дали планирате да съхранявате монети, които не се поддържат от Model One. Като се има предвид, че и двете поддържат Litecoin, както и SegWit транзакции, вероятно е по-добре да получите модела.

Litecoin Core (настолен портфейл)

Litecoin Core е официалният портфейл на Litecoin. Той също така действа като пълен възел, за да помогне за защитата на мрежата Litecoin. Като портфейл за настолни компютри той може да бъде инсталиран на всеки компютър с Windows или Linux и всяка OSX машина.

Litecoin Core Wallet

Litecoin Core Wallet интерфейс на компютър. Изображение чрез официалния уебсайт на Litecoin

Силната страна е, че той е проектиран специално за съхранение на Litecoin от екипа, който работи върху разработката на Litecoin. Това не е непременно най-лесният потребителски интерфейс, но прави това, което е трябвало да направи изключително добре. Ще го намерите лесен за настройка и ви дава лесен начин за управление на вашите притежания на Litecoin.

Фактът, че той действа като пълен възел, означава, че ще трябва да изтегли цялата блокчейн на Litecoin на вашия компютър и това може да бъде компенсирано за тези, които нямат много място на твърдия диск. Също така трябва да имате предвид, че той съхранява само Litecoin. Всички други криптовалути, които държите, ще се нуждаят от различен портфейл.

Exodus (настолен портфейл)

Мултивалутният портфейл Exodus е един от по-новите портфейли за настолни компютри, пуснат през 2016 г., но бързо се превърна и в един от най-популярните благодарение на красивия си дизайн. Създателите на портфейла Exodus са разглеждали преди всичко потребителския интерфейс, създавайки портфейл, който се отличава с естетически приятен потребителски интерфейс, заедно с множество полезни функции. Ще намерите всичко ясно представено, а Exodus има всички опции за персонализиране, от които се нуждаете, за да го направите ваш.

Litecoin Exodus Wallet

Litecoin Exodus Wallet на компютър. Изображение чрез изход

Други функции в Exodus, които си струва да се споменат, включват полезен набор от диаграми, интеграция на ShapeShift, полезни видеоклипове за настройка и използване и активна потребителска общност. Портфейлът също така поддържа над 90 криптовалути и екипът продължава да добавя още редовно.

Един недостатък, който непрекъснато се посочва, е липсата на поддръжка за 2-факторно удостоверяване. Друг е краткият период от време на Exodus, но с повече от 2 години история портфейлът придобива все по-голямо признание, тъй като потребителските отзиви продължават да бъдат изключително положителни по отношение на портфейла Exodus.

Jaxx Liberty (настолен / мобилен)

The Портфейл Jaxx Liberty (по-рано само Jaxx) е лесен за използване портфейл, който е проектиран с мисъл за начинаещи потребители на криптовалута. Това му дава лесна навигация в потребителския интерфейс, който също е приятен за гледане.

Портфейлът се предлага както като настолна, така и като мобилна версия и те се синхронизират помежду си, позволявайки ви да сте в крак с вашите притежания, независимо къде се намирате. Версията за настолни компютри работи с Windows, Mac и Linux, а мобилната версия е достъпна както за Android, така и за iOS. Освен това има разширение за браузър Chrome.

Litecoin Jaxx

Jaxx предлага поддръжка за Litecoin и Augur. Изображение чрез Jaxx

Jaxx поддържа над 85 различни криптовалути, а вградената интеграция ShapeShift ви позволява да превключвате между криптовалути в движение, направо в портфейла си.

Само имайте предвид, че мобилните портфейли са по-малко сигурни от другите видове портфейли. Те винаги са свързани с интернет и са по-уязвими от хакерство, вируси и злонамерен софтуер.

LiteVault (уеб портфейл)

Ако търсите по-опростен подход, без никакви изтегляния или хардуер, включени LiteVault портфейлът е онлайн портфейл за Litecoin. Той е невероятно лесен за използване и процесът на регистрация отнема само 10 секунди за повечето потребители.

Изходният код за LiteVault е с отворен код, така че знаете, че не ви очакват неприятни изненади и потребителските портфейли са шифровани, преди каквото и да е изпратено, сървърите на LiteVault, което означава, че запазвате контрола върху личните си ключове.

Litecoin LiteVault портфейл

LiteVault онлайн Litecoin портфейл

Разбира се, уеб базираните портфейли са по същество по-малко сигурни от хардуерните или дори настолните портфейли. И LiteVault не поддържа никакви монети, различни от Litecoin, така че всяка друга ваша криптовалутна собственост ще се нуждае от друг портфейл.

LoafWallet (мобилен портфейл)

Не можем да направим списък с най-добрите портфейли на Litecoin, без да включим LoafWallet. Това е портфейлът, разработен от същия човек, който създаде Litecoin – Чарли Лий. Това е единственият мобилен портфейл, който е лесен за използване и е създаден специално за съхранение на Litecoin.

LoafWallet първоначално е бил достъпен само за iOS, но е добавена поддръжка за Android. LoafWallet се основава на Bitcoin BreadWallet и разполага с код с отворен код и е йерархичен детерминиран (HD) портфейл.

Loafwallet Mobile Wallet Litecoin

Loafwallet Litecoin Mobile Wallet. Изображение чрез Google Play Магазин

LoafWallet е създаден, за да улесни при изпращане и получаване на Litecoin. И никога не трябва да се притеснявате, ако нещо се обърка, тъй като винаги можете да възстановите портфейла с резервна семенна фраза от 12 думи.

Като мобилен портфейл LoafWallet може да не е толкова сигурен, колкото другите портфейли, но със сигурност е лесен за използване и чудесен за съхранение на по-малки количества Litecoin.

Litecoin хартиен портфейл

A Litecoin хартиен портфейл се счита от някои за най-сигурния метод за съхранение на Litecoin (или каквато и да е криптовалута). Това е така, защото хартиеният портфейл е напълно офлайн метод за съхранение на монети и често се нарича „хладилно съхранение“.

Когато използвате хартиен портфейл, вашите публични и частни ключове се отпечатват на лист хартия. Настройката може да се извърши и напълно офлайн, така че вашите лични ключове никога не са изложени на интернет.

Когато се създаде правилно и се съхранява с някои предпазни мерки срещу загуба, унищожаване или кражба, е почти невъзможно някой да открадне монетите, съхранявани в хартиен портфейл.

Слово за портфейли за обмен

След като закупите Litecoin от борса, може да се изкушите просто да го задържите в портфейла на борсата за по-лесно. Ако ще използвате Litecoin за търговия, това е чудесен план. Ако обаче планирате да държите Litecoin като инвестиция, това наистина е лоша идея.

Трябва да разберете, че всъщност не притежавате портфейла за обмен, той принадлежи на борсата. Това е така, защото когато имате портфейл на борса, частните ключове всъщност се съхраняват на сървърите на борсата. Собственикът на монетите е субектът, който контролира тези частни ключове.

Защо това е притеснително?

Е, съвсем просто, това означава, че вашият Litecoin не е напълно 100% безопасен. Това е така, защото има риск или да бъде откраднат от борсата при изходна измама, или защото са откраднати от някой външен актьор като хакер.

Последното всъщност е доста често срещано явление. Точно това се случи с Mt. Gox борса, която беше хакната през 2014 г. и трябваше да подаде молба за фалит. Има и много по-скорошни случаи от борси в Корея и Япония.

Ако ще съхранявате определено количество Litecoin на борсата, за да извършите някаква търговия, разумно е да използвате една от най-реномираните услуги. Те включват подобни на Binance, който е глобална борса, и Bitstamp, базиран в Европа.

Сигурност на портфейла 101

Макар че горепосоченото трябва да ви даде добра представа какви портфейли да получите, важно е да се уверите, че спазвате всички правилни протоколи за сигурност на портфейла. Много хора може да считат това за здрав разум, но както всички знаем, това често не е толкова често.

Ако ще съхранявате голямо количество Litecoin в портфейл, уверете се, че сте правят резервни копия на семенната дума. Трябва да ги съхранявате на различни места, така че ако загубите едното, лесно можете да намерите другото.

Ако ще използвате някой от портфейлите на компютъра, трябва да сте сигурни, че не изтегляте злонамерен зловреден софтуер, който би могъл или да се добере до вашите .bat портфейлни файлове, или да регистрира паролите ви. Това е мястото, където усъвършенстваният и актуален антивирусен софтуер ще ви държи на добро място.

И накрая, ако ще държите какъвто и да е Litecoin на вашия човек или в къщата си, по-добре е да се справите с вашите инвестиции в криптовалута. Има редица случаи, при които инвеститорите на криптовалути са били ограбвани и заплашвани с физическо насилие за достъп до техните монети.

Така че, помислете два пъти, преди да изразите публично статуса си на кит в Twitter …

Заключение

Това са едни от най-добрите опции за съхранение на Litecoin. Ако планирате да съхранявате голям фонд LTC в определен портфейл, тогава може да искате да използвате хардуерен портфейл. Да, това може да струва малко повече, но ако стойността на вашите монети е значителна, си струва в дългосрочен план.

В противен случай можете да се възползвате от хартиения портфейл Litecoin, стига да имате напълно безопасно и сигурно място за съхранение на думите си с хартиени семена. Ако се интересувате повече от използването на вашия LTC за извършване на редовни транзакции, можете да помислите за някой от другите мобилни или настолни портфейли.

Като се има предвид, че тези портфейли са безплатни за изтегляне и използване, вероятно сте най-подходящи да използвате комбинация от портфейли. Трябва да съхранявате големите си наличности на Litecoin в хладилно хранилище на хардуерен портфейл или хартиен портфейл с по-леки портфейли за харчене. Това е аналогично на спестяващите / текущите банкови сметки, които имате.

Независимо какъв портфейл Litecoin избирате, важно е често да сте най-слабото звено за сигурност на фонда. Следвайте крипто сигурност 101 и би трябвало да сте добре.

Места за закупуване на LTC:

  • Binance
  • Bitstamp
  • Bittrex
  • Kraken борса
  • Хуби
  • QuadrigaCX
  • Coinsquare

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me