Bittrex Review: Пълен обзор на Exchange

Ако сте били в криптовалутното пространство за някакъв период от време, ще сте чували за обмена на Bittrex или „Trex“.

Тази базирана в САЩ борса е разработила име за себе си, като се има предвид количеството монети, което те посочват в своите книги. Всъщност има някои монети, които можете да получите само на борса като Bittrex.

Но дали всичко е измислено? Има ли по-нови алтернативи?

В този преглед на Bittrex ще ви дадем всичко, което трябва да знаете за борсата и тяхната репутация. Ще ви дадем и малко топ съвети за да се възползвате максимално от вашата търговия.

Преглед на Bittrex

Bittrex Inc. е създадена през 2014 г. и е със седалище в Сиатъл, щата Вашингтон. Това е малка до средна борса, базирана на техния 24-часов обем на търговия от над 46 милиона долара. Това ги поставя на номер 40 в класацията на борсата.

Bittrex е основана от четирима експерти по киберсигурност. Те са Бил Шихара (главен изпълнителен директор), Ричи Лай (CIO) и Rami Kawach (CTO). Всички те имат подобен произход, като са работили в мрежовата сигурност в компании като Amazon, Blackberry и Microsoft.

Докато Bittrex Inc. е американска компания, те наскоро разшириха дейността си с международна организация. Това се намира в Малта и се нарича официално Bittrex Малта. Всички търговци, които са базирани извън САЩ, ще бъдат насочени към international.bittrex.com.

Международната борса е почти идентична с борсата Bittrex.com, тъй като използва същата платформа и технология. Това е само за да може Bittrex ефективно да сегментира и регулира своите международни търговци в европейска корпорация.

До съвсем наскоро Bittrex беше просто крипто-към-крипто обмен. Наскоро обаче те получиха редица банкови лицензи, което им позволява да вземат фиатно финансиране и да обработват тегления на фиат. Това може да им даде предимство пред някои от по-големите борси, които нямат тази функционалност.

Безопасен ли е Bittrex?

Един от най-важните въпроси, който всеки търговец на криптовалута може да зададе, е дали борсата е сигурна и сигурна. Всъщност, скорошната история е пълна с редица високопрофилни хакове за обмен.

За разлика от някои от останалите по-стари борси в пространството, Bittrex не е претърпял никакви нарушения. Всъщност фактът, че тримата основатели са експерти по киберсигурност, е голямо предимство за борсата.

Нека разгледаме по-подробно някои от по-специфичните процедури за сигурност и протокол в Bittrex.

Сигурност на Exchange


От страна на управлението на обменните монети, Bittrex твърди, че те управляват така наречената „еластична, многоетапна стратегия на портфейла“. Това основно регулира как те имат достъп до своите монети и ги преместват от студени в горещи портфейли.

Те също така заявяват, че по-голямата част от техните монети се съхраняват в хладилни складове. Това е едно от най-важните изисквания за сигурност на обмена на криптовалути. Студеното съхранение е практиката да се държат монети в среда с „въздушен пропуск”, където не могат да бъдат достъпни.

Когато борсата трябва да получи достъп до тези студено съхранявани монети, те вероятно ще изискват удостоверяване с много подписи и тя ще бъде преместена в „горещите“ портфейли на борсата. Това са портфейлите, които са свързани със сървърите и обработват депозитите / тегленията.

Комуникационна сигурност

SSL проверка на сайта

Проверете домейна и валидния SSL

Както е стандартно за повечето уебсайтове в наши дни, Bittrex използва пълно SSL криптиране в техния домейн. Това означава, че цялата информация, която им изпращате от браузъра си, не трябва да има смущения.

Също така е чудесен начин да разберете дали сте на фишинг сайт. Ако SSL сертификатът за сайта е невалиден, тогава хакерите се опитват да съберат вашата информация.

Вие ще искате да сте сигурни, че влизате директно в сайта (не следвайте връзки от други сайтове). Уверете се, че имате зелен катинар в браузъра си и сте включен bittrex.com или international.bittrex.com.

Безопасност на потребителя

Повечето случаи на кражба на обмен и фишинг възникват поради грешка на потребителя. Ето защо борсите прилагат редица процедури, за да предотвратят определени вектори на атака.

Следователно първото нещо, което ще искате да направите, когато сте създали своя акаунт, е да активирате двуфакторно удостоверяване. Това ще действа като допълнителна порта в случай, че някой получи паролата за вашия акаунт.

Настройване на 2FA Bittrex

Стъпки за настройване на 2FA на Bittrex. Изображение Източник

Bittrex 2FA използва приложението за удостоверяване на Google, което можете да изтеглите от Apple iStore или Google Play. Ще сканирате QR кода, ще потвърдите удостоверяването на борсата и в имейл, който те изпращат.

Контролирайте ключовете си &# 128273 ;:Въпреки колко безопасен може да бъде Bittrex, вие искате да се уверите, че не оставяте значително количество монети на борсата. Никога не можете да бъдете 100% сигурни, че никога няма да се случат нарушения.

Такси Bittrex

Що се отнася до таксите, Bittrex избра да използва фиксирана такса за всички техни транзакции. Това е просто 0,25% такса, която се прилага за всички двойки. Това е относително в съответствие с други борси като Bitstamp и т.н..

Въпреки че фиксираната такса е лесна за разбиране, тя е неблагоприятна за онези потребители, които търгуват с големи количества и могат да бъдат маркет мейкър. Моделът „maker-takeer“ е нещо, което използват други борси като BitMEX.

Този модел ще стимулира търговците, които добавят ликвидност към книгите с поръчки с лимитирани поръчки. Можем само да предположим, че Bittrex не се нуждае от тази излишна ликвидност. Въпреки това, няма да получите никакви ползи от такси, ако правите големи сделки, които правят ликвидност за борсата.

Потенциална актуализация &# 128184 ;: Bittrex може да въведе динамика на вземане на производители в книгите си за поръчки през 2019 г. Това беше обявено в момента, когато пуснаха нова двигател за търговия за тяхната платформа. Така че, гледайте това пространство …

Такси за депозит / теглене

Ако финансирате сметката си в криптовалута, Bittrex няма да Ви начислява никакви такси. Ако обаче трябва да изтеглите крипто от вашия портфейл Bittrex, те ще начисляват такса, съизмерима с таксата за мрежа или „миньори“.

В случай на фиатно финансиране, не изглежда, че Bittrex ще начисли такси в техен край. Единствените такси, с които най-вероятно ще се сблъскате, са таксите, които вашата банка или банките-посредници вероятно ще наложат за маршрутизиране на средствата.

Покритие на монети

Едно от най-силните предимства на Bittrex пред някои от другите борси е броят на криптовалутите, с които можете да търгувате. Всъщност те вероятно са една от най-добрите борси по отношение на поддръжката на монети.

Това е още по-привлекателно, когато се замислите върху факта, че сега те са въвели фиатно финансиране. Това означава, че те вероятно са една от единствените борси, при които лесно можете да конвертирате фиатната валута в набор от различни по-малки алткойни.

Освен всички листинги, те са създали и четири различни пазара за някои от монетите. Например, те имат пазара на BTC, който има над 220 монети, с които можете да търгувате. Те също имат пазари на Tether (USDT), пазар на ETH и нововъведения фиат пазар на щатски долари.

Фиат двойки Bittrex.com

Списък на Fiat Pairs в Bittrex

Както можете да видите по-горе, това е доста смесен избор. Те имат комбинация от някои от големите монети с по-голям капацитет, които са под топ 20 на CMC.

Още монети &# 128091 ;: Въпреки че Bittrex разполага с доста широка гама от монети, с които можете да търгувате, има и други борси, които имат по-голям избор. Те включват подобни на Binance, който има над 300 различни монети, както и повече обем.

Макар че е страхотно да се види толкова голям избор от монети, които са изброени в техните книги, това не означава, че всички тези монети са създадени равни. Някои от тях имат много тънък обем и следователно са доста неликвидни, така че имайте предвид това, преди да направите поръчка.

Регистрация на Bittrex

Така че искате да опитате Bittrex?

Ще трябва да създадете акаунт и да се регистрирате в тяхната борса. Можете да отидете на страницата им за регистрация и ще ви бъде представен следният формуляр.

Форма за регистрация на Bittrex

Форма за регистрация на Bittrex

След като се регистрирате и създадете своя акаунт, ще трябва да потвърдите регистрацията, като следвате връзката, която те са изпратили на вашия имейл. След като потвърдите акаунта си, ще трябва да им дадете основна информация за себе си.

Това включва такава информация като вашите лични данни, както и местожителство и т.н. Това се изисква, защото те ще трябва да потвърдят самоличността на потребителя, за да активират напълно акаунта.

KYC и проверки

Въпреки че анонимните акаунти могат да бъдат чудесни за поверителността на потребителя, те се гледат с голяма доза скептицизъм от международните регулатори. Като се има предвид, че Bittrex сега се опитва да се разшири, те решиха да премахнат всички анонимни акаунти.

Това означава, че ако искате да започнете да търгувате на Bittrex, ще трябва да попълните техните задължителни проверки KYC и AML. За основно ниво на проверка ще трябва да им предоставите копие на някаква форма на държавно издаден документ за самоличност.

Bittrex използва система за проверка на трета страна, наречена NetVerify. Те ще ви помолят да качите своя документ за самоличност, както и да направите снимка, за да сте сигурни, че идентификацията наистина сте вие. Уверете се, че когато изпращате своя документ за самоличност, получавате пълния документ и не отрязвате части от изображението.

Инструкции за проверка на Bittrex.com

Инструкции за проверка на борсата

Ако приемем, че документите са напълно ясни и вашето селфи е добре направено, тогава можете да очаквате проверка в рамките на няколко часа. Софтуерът NetVerify е автоматизиран, така че трябва да ускори процеса вместо вас.

Това обаче са само насоки.

По време на бика на 2017 г. проверките отнемаха дни. Това може да е резултат от масовия приток на нови потребители, които получават. Всъщност имаше период, в който всъщност трябваше спиране на нови потребители поради наплива.

Въпреки това, като се има предвид, че Bittrex е увеличил броя на поддръжката си, както и спада в търсенето, времената за проверка са далеч назад. Следователно 2-3-часовият период на изчакване вероятно е в съответствие с това, което трябва да очаквате. Например имаше това reddit публикация където повечето потребители потвърдиха наистина бързите проверки.

Корпоративни сметки

Ако имате компания, която се занимава редовно с криптовалута, тогава може да помислите за корпоративна сметка. Тези акаунти имат много по-малко ограничения и имат по-добри цени, обслужване на клиенти и никакви ограничения.

Въпреки това, за да получите достъп до това ниво на акаунт, трябва да попълните техните корпоративни проверки KYC. Те изискват много повече документи и напред-назад, отколкото когато създавате свой личен акаунт.

Те ще се нуждаят от информация като учредителен акт, проверка на фирмен адрес, както и данъчни номера. Те също така ще изискват от всички лица с над 25% дялово участие в компанията да попълнят KYC „значими лица“. Корпоративните проверки могат да отнемат до една седмица.

Това са само част от изискванията за откриване на корпоративна сметка. Ако това е нещо, което наистина може да отговаря на нуждите на вашата компания, можете да поискате корпоративна сметка чрез тази форма.

Финансиране / теглене

След като завършите проверките, сте готови да попълните сметката си и да започнете да търгувате. Най-лесният и бърз начин да направите това е може би чрез крипто финансиране от някакъв вид.

Забележка ✍️: Преди да финансирате акаунта си с каквото и да е крипто, уверете се, че всички портфейли в Bittrex са напълно функционални. Можете да видите това на страницата им за статут на пазара

За да финансирате сметката си например с биткойн, ще отидете до раздела „портфейли“ в заглавката. Това ще ви отведе до прегледа на портфейла на вашия акаунт. Ще трябва да изберете зелената стрелка (вижте по-долу), която е пряк път за финансиране на вашата сметка.

Bittrex Депозит / Теглене

Лесен достъп до депозит / теглене от Bittrex Wallet

След това ще ви се появи поле, което ще ви даде възможност да генерирате адрес за депозит на борсата. Това е адресът, на който можете да изпращате външни средства. След като обработите транзакцията, трябва да отнеме около час или повече, за да пристигнат средствата (зависи от търсенето на блокчейн).

Що се отнася до тегленето на вашите средства, ще следвате подобен процес. Ще ударите червената стрелка нагоре, която трябва да се оттегли, и тогава ще ви бъде представено полето по-долу. Таксата за транзакция, която те посочват, е таксата за миньор, необходима за мрежата.

Искане за теглене Bittrex

Формуляр за заявка за теглене в BittrexВнимание ⚠️:Ако изтегляте Ethereum за използване в краудлейз, първо прехвърлете в друг портфейл от контрола си. Това е така, защото адресът, който ICO ще използва за приписване на техните токени, ще бъде адресът на борсата и Bittrex са заявили, че ще не ги кредитира.

Фиатски плащания

Като се има предвид, че Bittrex вече има fiat функционалност, сега имате възможност да извършвате плащания и да теглите в щатски долари или еквивалент. Това е отворено за хора или компании, които са със седалище извън САЩ или в една от отговарящите на условията държави (в момента 31 държави отговарят на условията)

Това не е нещо, което е стандартно и ще трябва да поискате тази функция да бъде добавена към вашия акаунт. За да направите това, ще трябва да попълните тази форма. Те ви задават допълнителни въпроси, само за да установите вашите изисквания за търговия с фиат. Това ще трябва да бъде попълнено както за корпоративния, така и за личния акаунт.

По отношение на лимитите за трансфери имате следното:

  • Лични акаунти: Имате депозит минимум $ 1000 и имате минимум за теглене от $ 50. Няма максимални ограничения за тези транзакции.
  • Корпоративни сметки: Няма ограничения за корпоративни транзакции. Ако обаче изтегляте повече от 10 милиона долара средства от Bittrex, трябва предварително да изпратите имейл на [email protected], само за да го потвърдите.

И в двата случая те ще ви дадат информацията за банковата си сметка, след като попълните формуляра за заявка за фиат.

Bittrex платформа за търговия

Нека да преминем към един от най-важните аспекти на Bittrex. Това е тяхната платформа за търговия и механизъм за съвпадение.

Платформата за търговия беше надстроена през 2018 г. и беше въведен много по-лесен за употреба интерфейс. Механизмът за търговия / съвпадение на Bittrex също е създаден по поръчка и е в състояние да се справи с голямо натоварване, като същевременно съответства на сделките за милисекунди.

Когато погледнете платформата за търговия, тя наистина е доста впечатляваща от пръв поглед. Новият потребителски интерфейс е лесен за разбиране и всичко е добре подредено. Можете също така лесно да превключвате между различните пазари вдясно в лявата лента с инструменти.

Основният интерфейс за търговия е даден по-долу. В горната част имате диаграма на цените и графика на дълбочината. И двете не се виждат и ще трябва да превключвате между тях, за да се виждате един друг. По-долу имате книгите за поръчки заедно с формуляра за поръчка.

Платформа за търговия с Bittrex

Потребителски интерфейс на платформата за търговия Bittrex

Ще трябва да превъртите още малко надолу, ако искате да стигнете до миналите поръчки, както и до всичките си отворени поръчки. В горния десен ъгъл на платформата имате лесен достъп до портфейлите си, останалите пазари, както и до общите настройки на акаунта си.

Нощни бухали &# 129417 ;: Ако предпочитате да разглеждате платформата в „тъмен режим“, това лесно може да бъде превключено в горния десен ъгъл на вашата платформа. Едно кликване напред-назад ще промени цветовата схема на потребителския интерфейс.

Нещо, което наистина ни харесва в платформата Bittrex, е тяхната функционалност за графики. Има множество проучвания, показатели и инструменти. За разлика от други борси, те сами са разработили това и не използват пакети за графики на трети страни като TradingView и т.н..

И така, инструментите за търговия, които имате в Bittrex, са чудесни за тези, които обичат да използват технически анализ, за ​​да информират своята търговия и не искат да преминат към външни доставчици.

Можете също така да преминете от графиката на цените към диаграмите на ликвидността на пазара. Те са полезни за техническите търговци, тъй като можете да разберете бичи / мечи настроения на пазара. Това може да бъде превключено в горния ляв ъгъл на раздела за пазарна диаграма.

През февруари 2019 г. Bittrex пусна цял набор от актуализации на своя механизъм за търговия и съвпадение. Ефектът от това е още по-голямо увеличаване на скоростта на транзакциите. Екипът на Bittrex твърди, че може да изпълнява тези поръчки вече 20 пъти по-бързо от първоначалната компилация.

Забавен факт &# 129299 ;: Bittrex има 99,95% скорост на ъптайм, което е почти нечувано сред другите борси

Видове поръчки

Когато правите сделки в Bittrex, имате редица видове поръчки. Те са доста стандартни за борсите по повечето мерки. Ето няколко примера за поръчките, които можете да направите:

Формуляр за поръчка на Bittrex

Формуляр за поръчка на Bittrex

  • Лимитирана поръчка: Това е поръчката по подразбиране, която ще бъде поставена и това е основно поставяне на поръчката на определено предварително определено ниво.
  • Stop Limit (условно): Това е поръчка, която ще бъде направена само въз основа на определени условия. Например можете да поставите условие за направена поръчка, ако цената е над или под определени нива. Това също ви позволява ефективно да поставяте стоп позиции, където можете да зададете цена „Trigger“ за стоп поръчките, които трябва да бъдат подадени. Те няма да бъдат поставени, докато не бъдат изпълнени тези условия за поръчка.

Пазарни поръчки ❓: Ще забележите, че в Bittrex няма опции за „пазарна поръчка“, което наистина е доста изненадващо. Можете обаче лесно да го конструирате. Можете да направите покупка / продажба при офертата / офертата и да изберете параметър за незабавна или анулирана поръчка.

Когато правите лимитирана поръчка, трябва да изберете и колко дълго искате да остане поръчката. Това се нарича „времето в сила“. Има две възможности, когато става въпрос за това:

  • Добър „До отмяна: Това е поръчката по подразбиране и тя ще остане активна, докато действително не я отмените. Така че, след като направите тази поръчка, можете да я оставите и тя ще остане в книгите за поръчки за продължителен период от време.
  • Незабавно или анулиране: Незабавно или анулиране е друго име за запълване или убиване. С други думи, ако тази поръчка не бъде изпълнена в момента, в който сте я направили, тя ще бъде анулирана.

Така че, макар че те ви дават известна степен на контрол върху вашата поръчка, формулярите за поръчки Bittrex са далеч по-сложни от някои от техните други конкуренти. Това обаче може да се промени въз основа на оповестяванията в технологичната пътна карта на екипа за 2019 г..

Bittrex Apps

Въпреки че платформата за търговия Bittrex е доста напреднала, тя не предлага нищо друго по пътя на мобилните приложения или настолните клиенти. Това е доста жалко, тъй като ги оставя в неравностойно положение на някои други борси, които го правят.

Има и други приложения, които са достъпни за изтегляне от App Store и Google play store. Те използват ключа на API на Bittrex, за да можете да търгувате на мобилното си устройство с техните приложения на трети страни.

Приложения на трети страни

Компендиум на свързани с Bittrex приложения, свързани с трети страни. Източник: Магазин за игри

Бихме, разбира се, предпазливост срещу това.

Няма как да разберете дали тези приложения са безопасни. Като се има предвид, че им предавате достъпа за запис до интерфейса на API, те могат лесно да откраднат вашите API ключове и да ги използват за стартиране на схеми за помпа и изхвърляне на борсата.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е наистина важно изискване за нас, когато търсим обмен. Бавната и неотзивчива поддръжка на клиенти е нещо, което повечето търговци на криптовалути ще изпитат в даден момент.

Що се отнася до поддръжката на Bittrex, има само наистина три директни метода, които можете да използвате, когато работите с техните бюра за поддръжка. Те са чрез билет за поддръжка, директен имейл или чрез 24/7 онлайн чат функция.

Поддръжка на билети в Bittrex

Пример за билет за поддръжка в Bittrex

За съжаление те нямат телефонни номера за поддръжка. Това може да ги постави в леко неблагоприятно положение на някои от другите борси като Coinbase и Bitstamp, които са въвели телефонни номера за поддръжка.

Обратната връзка за времето за поддръжка варира. По време на изтичането през 2017 г. им бяха нужни дни, за да се върнат към потребителите. Тъй като обаче нещата са се успокоили и те са разширили екипа си, времето за чакане драстично е намаляло.

По отношение на други платформи, за да се сдобият с тяхната подкрепа, те изглеждат относително активни в своята неофициален подред. Те също имат Twitter акаунт, на който можете да пишете, ако имате спешна заявка.

Съвет за по-бързо обслужване &# 128222 ;: Има смисъл да създадете билет и след това да получите този номер на билета. След това трябва да преминете към subreddit и да повдигнете проблема, който имате там. Агентът трябва да се свърже с вас и да се опита да отговори на проблемите ви.

API на Bittrex

За онези търговци, които обичат да разработват свои собствени алгоритми за търговия и крипто ботове, API на Bittrex ще бъде точно до вас. Те имат пълен REST API, както и WebSocket API за по-рутинни общи заявки за пазарни поръчки, цени и т.н..

Ако искате да разработите свои собствени скриптове за търговия, тогава ще трябва да генерирате своя API ключ. Можете да генерирате API ключ само след като сте активирали двуфакторно удостоверяване във вашия акаунт. Ако сте направили това, можете да преминете към раздела „API ключове“ на платформата.

Тук можете да генерирате ключовете си. Ще трябва да решите какви разрешения сте готови да прикачите към този ключ. Ако ще търгувате само и няма да теглите автоматично, тогава може да искате да деактивирате функцията за теглене. Това може да помогне и в случай на нарушение на вашия API ключ.

API на Bittrex.com

Създаване на ключ за API на Bittrex

Можете също така да ограничите размера на търговията в API. Това би било разумно да се направи в случай, че ботът ви е издал някакви своенравни поръчки в резултат на грешки в кода.

Има определени ограничения, които имате при API. Например, имате право да имате до 500 отворени поръчки в сметката си и сте ограничени до 200 000 поръчки на ден. По отношение на ограниченията на тарифите, имате право на максимум 60 API повиквания в минута. Можете да прочетете повече за API в техния официални документи или на Bittrex API GitHub.

Bittrex срещу Kraken

Един от най-подходящите конкуренти на Bittrex в САЩ е борсата Kraken. Това е относително добре установена борса, която стартира година преди Bittrex и е базирана в Сан Франциско, Калифорния.

Kraken е подобен на Bittrex в много отношения, като се има предвид, че те предлагат финансиране от Fiat, че имат много монети и че никога не са претърпели каквото и да е нарушение на сигурността. Нека разгледаме по-отблизо тези борси в сравнение едно до друго.

  Bittrex Кракен
Създадена 2014 г. 2013
Разположен Сиатъл Сан Франциско
Методи за покупка / депозит Крипто, USD и EUR Крипто, CAD, EUR (SEPA кабел), GBP
Налични крипто двойки Над 20 Над 250
Търговска платформа Разширена патентована технология Графики на Tradingview на трети страни
Поддръжка на клиенти Система за поддръжка на билети, имейл, чат на живо Имейл, форма за контакт, номер за поддръжка
Времена за проверка 3-4 часа 1-3 дни
Такси за търговия 0,25% 0% – 0,26% (модел на производител)
Такси за финансиране Безплатно за цялото финансиране (без междубанковите такси) Безплатно за SEPA EUR, $ 10 такса за USD и CAD, безплатно за крипто
Маржин търговия Нито един 10 различни двойки до 5x лост
Извънборсова търговия Нито един „Тъмен басейн“ за големи блокове

Както можете да видите, това е доста смесена чанта, когато става въпрос за относителните ползи от всяка от обменните програми. Докато Bittrex има много повече монети, които можете да закупите, Kraken предлага маржин търговия до 5 пъти на поне 10 различни двойки.

Докато Kraken има по-ниски такси за търговия (особено за маркетмейкърите), Bittrex има безплатни фиат депозити и тегления. Разбира се, това зависи с какъв вид валута искате да финансирате, тъй като Kraken има двойки GBP и CAD за търговия.

Функционалността на графиките на Kraken може да не е толкова напреднала, колкото тази на Bittrex, тя има доста добре утвърдено извънборсово бюро за търговия, което може да позволи на институционалните инвеститори и крипто китовете да избягват движението на пазарите с техните големи поръчки.

В крайна сметка наистина ще се сведат до вашите лични изисквания за търговия. Нищо не ви пречи да имате акаунт и в двете. Ако искате повече информация, можете да прочетете нашия задълбочен преглед на Kraken.

Какво не ни хареса

Въпреки че Bittrex е разработил доста усъвършенствана платформа за обмен и търговия, има няколко неща, които според нас заслужават известно подобрение.

Първо, докато опцията за финансиране на Fiat е чудесен начин за цял набор от търговци да започнат да използват борсата, тя е доста ангажирана с настройването. Трябва да преминете през няколко стъпки, преди акаунтът ви да бъде активиран за фиат търговия. Те трябва да улеснят проследяването.

Също така сметнахме, че е жалко, че Bittrex няма мобилни приложения или компютърни клиенти. Въпреки че имат усъвършенствана уеб-базирана платформа, има немалко търговци, които биха искали да имат достъп до акаунта си, докато са далеч от бюрото.

Въпреки че таксите Bittrex са лесни за разбиране и относително ниски, те не насърчават търговците да осигуряват ликвидност, като са пазарни мейкъри. Това означава, че някои други борси могат да имат по-ниски такси от Bittrex, когато търговците предоставят улеснения за този вид ликвидност.

И накрая, изискванията за проверка и KYC може да са проблем за някои търговци. Много търговци все още се чувстват неудобно да предоставят обширни лични документи за централизиран обмен. Това обаче вероятно е по-малко определящ фактор в днешно време, тъй като повечето борси обикновено изискват проверка на самоличността.

Заключение

Bittrex е може би една от най-напредналите борси за криптовалути на пазара днес. Хареса ни фактът, че борсата е базирана в САЩ и разполага с някои от най-сигурните протоколи, които да държат хакерите на разстояние.

Широката гама от активи за криптовалута, съчетана с опцията за фиатно финансиране, ще позволи на търговците да се възползват максимално от своята високо напреднала платформа за търговия.

Въпреки че имаше някои неща, които според нас заслужаваха подобрение, по всички тях можеше да се работи навреме. Bittrex току-що пусна функционалността за финансиране на fiat и са заети да я тестват, преди да бъде въведено пълно въвеждане.

И така, това е размяната за вас?

Ако търсите утвърдена щатска борса с над 240 монети в списъка, силни протоколи за сигурност и опции за фиатно финансиране, тогава Bittrex е силен кандидат.

Представено изображение чрез Bittrex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me