Binance Review: Пълен обзор на Exchange

В този преглед на Binance ще разгледаме една от най-големите борси за криптовалути в света.

Binance е едно от първите места, на които търговците на криптовалута ще отидат, за да търгуват с цял куп алткойни. За сравнително краткия си живот те изградиха силна репутация в общността.

Дали обаче Binance наистина е в безопасност? Те ли са най-добрият вариант за вас?

В този преглед ще разгледаме задълбочено обмена. Ще проучим сигурността, таксите, функционалността на платформата и покритието на активите. Също така ще ви дадем няколко най-добри съвета как да се възползвате максимално от вашата търговия с Binance.

Общ преглед на Binance Exchange

За тези, които са сравнително нови за екосистемата за търговия с криптовалути, Binance е може би едно от най-известните имена. Те също са имали експлозивен растеж и по време на този преглед са имали 24-часови обеми над 700 милиона долара.

Всичко това е все по-изненадващо, когато човек научи, че обменът е на малко повече от една година.

Binance стартира през юни 2017 г. и завърши първоначално предлагане на монети. Тя е основана в Китай от Changpeng Zhao (CZ), който самият има богата история в системите за онлайн търговия.

Чехия Самият той също се превърна в доста популярна фигура в криптовалутното пространство, предвид неговия проактивен подход. Въпреки че Binance е основана в Китай, през миналата година тя реши да се премести в офшорка в отговор на правилата на китайското правителство.

Впоследствие те се преместиха да бъдат съвместно разположени в Хонконг и Сингапур и по-скоро решиха да се преместят в Малта. Това все още е в процес на разработка, но има много хора, които виждат това като чудесен начин борсата да получи експозиция към ЕС и техните банкови разпоредби.

Екипът на Binance е разделен по целия свят и те имат регионални офиси в много страни по света, като по-голямата част от работната им сила се намира в Азия.

Такси Binance

Един от най-важните фактори за търговците, когато избират борса, е размерът на таксите, които те ще трябва да платят. В края на краищата борсите правят хляб и масло, така че познаването на структурата на таксите е наистина критично.

Такси за търговия

Що се отнася до таксите за търговия на Binance, те управляват стандартна такса за търговия от 0,1%. Ако държите средства в токена BNB на борсите, това първо ще бъде извадено. Morevoer, ако търгувате в БНБ, таксите ви за търговия се намаляват с 25%.

Следователно, ако търгувате BNB / BTC и купувате BTC, тогава вашата такса за търговия ще бъде само 0,075%.

Binance има и някои по-усъвършенствани структури за такси за търговия, които са полезни за тези търговци, които търгуват с по-голям обем. Те се основават на модела за вземане на производители, който е създаден с цел да стимулира търговците да действат по-скоро като маркетмейкъри и да осигурят на борсата известна ликвидност.

По-долу е дадена по-подробната разбивка на таксите Binance, които се основават на модела за вземане на производители. Те са структурирани на различни нива, които се основават на обема на вашата търговия.

Ниво 30d обем BTC БНБ Холдингс Създател Taker
Стандартен < 100 BTC ≥ 0 BNB 0,10% 0,10%
ВИП 1 ≥ 100 BTC ≥ 50 BNB 0,09% 0,10%
ВИП 2 ≥ 500 BTC ≥ 200 BNB 0,08% 0,10%
ВИП 3 ≥ 4500 BTC ≥ 1000 BNB 0,07% 0,09%
ВИП 4 ≥ 10 000 BTC ≥ 2000 BNB 0,06% 0,08%
ВИП 5 ≥ 20 000 BTC ≥ 3 500 BNB 0,05% 0,07%
ВИП 6 ≥ 40 000 BTC ≥ 6000 BNB 0,04% 0,06%
ВИП 7 ≥ 80 000 BTC ≥ 9 000 BNB 0,03% 0,05%
ВИП 8 ≥ 150 000 BTC ≥ 110 000 BNB 0,02% 0,04%

Както ще забележите, предоставяйки ликвидност на книгите за поръчки за обмен на Binance, вие получавате по-ниска такса за търговия. И обратно, ако отнемате ликвидност от книгите за поръчки, ще бъдете таксувани с малко по-висока такса.

Такси за финансиране и теглене

Binance няма да Ви начислява никакви такси за входящи транзакции. Те обаче прилагат променливи такси за изходящите транзакции. Те се основават на мрежови такси, които Binance ще трябва да плати за майнери, за да разпространяват вашите транзакции.

Като такива тези такси не са фиксирани и те ще варират всеки ден. Въпреки че Binance се опитва да намали разходите за тези такси чрез групиране на заявките за теглене, те могат да бъдат доста високи в периоди на задръстване на мрежата.

Можете да видите пълен списък на процентите на теглене на живо, които ще се прилагат в Binance график на таксите.

Безопасен ли е Binance?

Сигурността на обмена на криптовалута е от първостепенно значение за повечето търговци. Има дълга история на борсовите хакове и това е може би едно от най-големите притеснения за самите борси.

И така, как се подрежда сигурността на Binance?

По отношение на рекорда на Binance, те наистина са доста силни. Досега те не са претърпели хак на техните сървъри или системи. Имало е координирани фишинг атаки, но те са били до грешка на потребителя.

Въпреки че Binance не дава подробна информация за техните конкретни протоколи за сигурност, успяхме да съберем следната информация от други онлайн източници.

Студено съхранение и безопасност на сървъра

Binance без съмнение практикува с предпазливост, когато става въпрос за съхраняване на по-голямата част от средствата на борсата в хладилни складове. Това твърди един от техния екип за поддръжка, който коментира потребител на reddit въпрос.

Студеното съхранение е по същество там, където борсата ще съхранява частните ключове на портфейла на сигурно офлайн място, за да ги предпази от хакери.

Също така е добре известно, че Binance се опитва да запази в тайна местоположението на техните сървъри за търговия. Това е с цел да се предпазят не само от цифрови прониквания, но и от риск от физически пробиви.

Много търговци са се опитали да получат информация за местоположението на сървърите за търговия Binance, за да работят ботове в същите центрове за данни. Те непрекъснато получават отрицателни отговори поради риска от това. По-долу има един имейл на търговец, който иска информация за сървъра.

Binance на местоположенията на сървъри

Търговец, който пита за местоположенията на сървърите в Binance. Образ Източник

Следователно Binance без съмнение ще има цял набор от протоколи за сигурност и архиви на своите системи, за да предотврати пробиви.

Разбира се, съществува риск хакерите да могат да влизат в потребителски акаунти чрез фишинг. Ето защо Binance има създадени протоколи за защита, за да защити потребителите на тяхна страна.

Сигурност на потребителя

Първо, Binance използва напълно защитена комуникация с 256-битови SSL сертификати. Това ще ви помогне да гарантирате не само, че връзката ви е свободна от атаки „човек в средата“, но също така ще ви помогне да идентифицирате фишинг уебсайт.

Binance SSL потвърждение

Binance SSL потвърждение

Ако сте на уебсайт на Binance и SSL катинарът не присъства, това е масивен червен флаг и трябва да ви предупреди за възможна фишинг атака. Следователно, винаги се уверете, че спазвате този катинар в браузъра.

Дори ако хакер може да получи достъп до вашата парола и идентификационни данни за вход, тогава другите защити, които Binance има, могат да ви помогнат. Те имат мобилно двуфакторно удостоверяване, както и множество проверки по имейл за влизания и тегления.

Binance API хакове

Въпреки че Binance не е претърпял никакви хакове на техните вътрешни системи, има два инцидента, които се случват и които смятаме за важни, за да ги разгледаме. И двете са свързани с хакери, които се възползват от API системите.

Първият инцидент се случи през март 2018 г., когато хакери използваха фиширани потребителски API ключове, за да манипулират книгите за поръчки на Viacoin и да се опитат да изпират средствата от Binance. По същество хакерите са имали достъп до API ключовете на потребителя и, според a Binance пост

пласира голям брой пазарни покупки на пазара VIA / BTC, като изтласка цената на високо, докато 31 предварително депозирани сметки бяха там, продавайки VIA на върха. Това беше опит за преместване на BTC от фишираните акаунти към 31 акаунта. След това веднага след това бяха направени опити за теглене от тези акаунти.

Така че, това очевидно е случай на потребители, които не се грижат, когато става въпрос за техните API ключове. Докато това наистина беше нервно преживяване, Binance успя да спре крадците и да ограничи изтеглянето. Общо професионален и силен отговор.

Вторият инцидент се случи поради уязвимост в портфейла на Syscoin. Нападателите успяха да използват тази уязвимост и да продадат единична SYS за 96 BTC. В този случай те успяха да изтеглят средствата, което накара Binance да спре тегленията.

Въпреки това, както беше в случая с предишния опит, Binance направи техните търговци цели и дори създаде, както те нарекоха Secure Asset Fund for Users (SAFU). По-долу е съобщението от екипа за поддръжка за инцидента.

Всички заедно можем да заключим, че Binance има доста силна сигурност. Това също е твърдение, което имат редица други търговци и те са високо оценени специално за това.

Поддръжка на Binance

Отзивчивият персонал за поддръжка е друго наистина важно изискване за повечето търговци на криптовалути. Следователно това е доста важно съображение за нашия преглед на Binance.

Binance наистина има само един начин за свързване с екипа за поддръжка и това е чрез използването на онлайн система за продажба на билети. Това може да бъде достъпно тук. След като изпратите билет за поддръжка, той ще бъде изпратен на съответния екип.

Ако искате да увеличите скоростта, с която се разглежда вашата заявка, трябва да сте сигурни, че сте им предоставили цялата информация, която те изискват, за да отговорят на вашата загриженост. Ако става въпрос за транзакция, уверете се, че имате идентификационния номер на транзакцията и т.н..

Билет за поддръжка на Binance

Създаване на билети за поддръжка на Binance. Пълна всички полета

Що се отнася до времената за изчакване, има смесени чувства.

По време на бичия пазар 2017-2018 г. не беше необичайно потребителите да чакат повече от един ден за отговор. Изглежда има много публикации онлайн за разочарованията, пред които са изправени определени количества търговци.

Тъй като обаче Binance разраства екипа си за поддръжка и пазарите се успокояват, времето за изчакване е драстично намалено. Изпробвахме го със собствени билети за поддръжка и най-много, което трябваше да изчакаме, беше максимум 4 часа.

Ще получите известие по имейл, когато получите отговор от екипа за поддръжка. След това можете да продължите дискусията с агента за поддръжка по имейл, ако предпочитате това.

За съжаление, за разлика от конкурентите като Coinbase и Bitstamp, няма телефонен номер за поддръжка, на който можете да се свържете, ако искате да говорите с някого. Може би това е нещо, което Binance може да обмисли да добави някъде по линията.

Ако обаче предпочитате да не чакате отговор от агент за поддръжка, можете да помислите да се възползвате от тях Често задавани въпроси. Ако имате проблем, който не е специфичен за вашия акаунт, тогава можете да сте сигурни, че някой друг го е питал преди.

Често задавани въпроси за често задавани въпроси за Binance

Често срещани проблеми, намерени в раздела за често задавани въпроси за Binance

И накрая, можете да се свържете с Binance чрез един от техните канали за социални медии като Twitter или Reddit. Прегледахме подредката на Binance и забелязахме, че администраторите редовно отговарят на потребителски заявки и въпроси.

Ако имате билет, който отнема доста време, за да получите отговор, повдигането на заявка в Reddit може да бъде чудесен начин да ги накарате да присъстват по-бързо на вашия билет.

Криптовалутни активи

Може би това, с което Binance е най-известен, е широкото им покритие на активи. Всъщност те вероятно са борсата с най-много двойки монети, изброени от всички основни борси.

Общо има над 127 монети общо. Много от тези монети са кръстосани с Bitcoin, Ethereum и Binance Coin. Това означава, че Binance има общо над 382 търговски двойки в своите книги за поръчки.

Можете да видите пълен списък на всички монети, които Binance има на борсата си тук.

Въпреки че разполагат с богат асортимент от монети, които търгуват, Binance не взема само някакви странни монети и те имат специфични изисквания, когато става въпрос за списъци с монети. Те искат да включват само монети, които отговарят на строгите изисквания за разработчици.

Най-интересният актив на борсата е Binance Coin (BNance Coin). Това е монетата за ликвидност на борсата и това беше токенът, издаден по време на ICO Binance миналата година.

Binance активно се опитва да популяризира използването на тези монети и като такива предлага стимули за търговската такса, които споменахме по-горе.

Дали ще изберете да използвате Binance Coin или Bitcoin като основна валута за извършване на търговията, ще зависи от относителната ликвидност на активите, които имате под въпрос.

Регистрация на Binance

Ако сте решили, че искате да изпробвате Binance, тогава процесът на регистрация е доста ясен и ще ви подготви за търговия за по-малко от 10 минути.

Когато се регистрирате, всичко, което трябва да използвате, е валиден имейл адрес и парола. След като попълните тази информация, те ще изискват да потвърдите имейл адреса.

Проверки по имейл на Binance

Не забравяйте да потвърдите регистрацията си в Binance

След потвърждение чрез връзката в имейла, който изпращат, сте готови да влезете в акаунта си и да започнете да търгувате. Когато влезете отново за първи път, ще бъдете представени с отказ от отговорност и предупреждение. Това ще ви преведе през някои от най-важните процедури за сигурност на Binance, така че е разумно да го направите да вземат под внимание.

Информация за сигурността, която да вземете под внимание при Binance

Важна информация за сигурността, която да вземете под внимание при Binance

След това ще бъдете подканени да настроите вашето двуфакторно удостоверяване, за да защитите акаунта си. Както бе споменато по-горе, това е може би едно от най-благоразумните неща, които трябва да се направи и ние бихме го предложили. Освен това Binance няма да ви позволи да теглите монети, освен ако не сте го направили.

Вече завършихте регистрацията на Binance и можете да започнете да търгувате. Има важен момент, който трябва да имате предвид сега, когато става въпрос за проверки.

Проверки на акаунта

Binance е една от малкото борси, които все още позволяват на непроверени акаунти да търгуват на тях. Това означава, че не е необходимо да изпращате на Binance никакви форми за идентификация, за да търгувате.

Това обаче има ограничение.

За тези непроверени акаунти имате ограничение за теглене до 2BTC за период от 24 часа. За повечето търговци това би било достатъчно, но ако искате да увеличите този лимит, ще трябва да се потвърдите до ниво 2.

Нива за проверка на Binance

Нива за проверка на Binance

Това ще ви позволи да изтеглите 100 BTC за период от 24 часа. За да се потвърдите до второ ниво, ще трябва да дадете на Binance личните си данни, както и адреса си. Те също така ще изискват някаква форма на държавно удостоверение.

След като подадете, документите ще бъдат сканирани от външна агенция за проверка и трябва да получите одобрение в рамките на един час.

Така че, трябва ли да се проверите?

Някои търговци несъмнено ще се чувстват неудобно при предаването на документи за самоличност на централизирана борса. Въпреки това, дори и да не изтегляте повече от 2BTC за период от 24 часа, може да дойде момент, когато имате нужда от проверено ниво. Това включва грешки при плащане и други подобни.

Корпоративни проверки

Ако имате компания или бизнес, който редовно използва криптовалута, можете да кандидатствате за Binance корпоративна проверка. Това ще ви отведе до ниво три, което ви дава право на максимум 200 тегления на BTC за период от 24 часа.

В този случай Binance ще изисква цяла информация за компанията, както и записи на директори и документи за учредяване.

Финансиране и теглене от Binance

След като вече сте настроили сметката си в Binance, трябва да финансирате сметката. По време на писането на Binance все още е само крипто обмен.

Това може да се промени скоро, след като са илюстрирали плановете си отворете обмен на фиат в Сингапур през следващите месеци. Съществува също така възможността преместването им в Малта да им позволи да открият сметки за финансиране в евро своевременно.

Финансиране на вашия акаунт

Ако финансирате сметката си в криптовалута, Binance има портфейл за почти всички монети, които те изброяват. Ще трябва да преминете към раздела си „Фондове“ и след това „Депозити“.

Избор на монета за депозит

Изберете монетата, в която искате да депозирате.

Тук можете да потърсите монетата, която искате да депозирате, и след това да генерирате адреса, който ще се прилага за вашия акаунт. По-долу е BTC адресът за депозит, който създадохме в нашата сметка.

Създаване на биткойн адрес на Binance

Генериране на адрес за депозит на биткойн в Binance

Да вземат под внимание все пак има някои монети като Monero (XMR), за които Binance ви дава идентификатор за плащане. Адресите не са уникални и когато изпращате средства на Binance без идентификатора на плащането, процесът за възстановяване ще бъде дълъг процес.

Тегления

Тегленето е също толкова просто, колкото и депозитите и ще получите достъп до него от лентата на главното меню. Когато пристигнете в секцията за теглене, ще трябва да изберете монетата, с която разполагате със средствата.

Поставете адреса на външния си портфейл и обработете тегленето. Binance ще изисква от вас да потвърдите оттеглянето както с двуфакторно удостоверяване, така и с имейл потвърждение. Ако предпочитате да не преминавате през този процес през цялото време, тогава можете да изберете да поставите бели етикети на тези конкретни адреси.

Платформа за търговия Binance

Една от най-важните части на всяка борса трябва да бъде платформата за търговия. Що се отнася до Binance, той е добре известен с наличието на един от най-ефективните двигатели за съвпадение на търговията на пазара.

Според Бяла книга Binance, техният съвпадащ двигател е в състояние да поддържа скорост от 1,4 милиона поръчки в секунда. Това означава, че дори в периоди на пазарно напрежение, поръчките все още ще бъдат изпълнявани.

Що се отнася до потребителския интерфейс на уеб платформата, Binance изглежда е намерил добър баланс. Платформата е технически мощна и изключително функционална, но също така е лесна за използване за новите в търговията, които просто искат да купуват или продават монети.

Това е така, защото Binance е разработил две различни потребителски платформи.

Основна платформа

Това е може би първото място, на което ще отидете, за да купите или продадете вашите монети. Той разполага с по-голямата част от съответната информация, която ви е необходима за търговия с крипто. Имате всички книги за поръчки за текущата двойка вляво, както и връзка към другите пазари вдясно.

Binance Basic Platform

Екранна снимка на потребителския интерфейс на платформата за търговия Binance Basic

Имате и стандартните диаграми в средата. Можете да направите своите поръчки точно под диаграмите във формулярите за поръчки. Binance има три различни типа поръчки, които обхващаме по-долу.

Точно под формулярите за поръчки имате историята на търговия, която има общ преглед на всички ваши текущи поръчки, както и тези, които са изпълнени изцяло.

По отношение на функционалността на графиката на основната платформа, вие просто получавате пълзящи средни, обем и индикатор MACD. Ако искате повече опции за графики, можете да използвате усъвършенстваната платформа или пакета tradingview.

Последното е добре познат набор от инструменти за търговия, които се използват от Forex търговците в продължение на дълъг период от време.

Разширена платформа

Разширената платформа има почти същите функции за обмен като основната платформа, но е изложена по различен начин. По-долу е екранна снимка на платформата.

Binance Advanced Trading Platform

По-усъвършенствана платформа за търговия за Binance с по подразбиране тъмна цветова схема.

Както можете да видите, формулярите за поръчки, както и книгите за поръчки са преместени, за да се увеличи наличното пространство, което търговецът трябва да изпълни, за да попълни някои графики. По отношение на графиката, усъвършенстваната платформа има повече функционалност в този отдел.

Можете да използвате цял набор от различни инструменти, както и технически индикатори. Това е чудесно за онези търговци, които предпочитат да разчитат на технически анализ, за ​​да информират своите търговски решения.

Както при основната платформа, можете да изберете да използвате диаграми Tradingview. Всъщност предпочитаме tradingview, тъй като сме свикнали с инструментите в него, но това се свежда до личните предпочитания наистина.

Видове поръчки

Що се отнася до типовете поръчки, Binance предлага доста стандартно предлагане. Има три вида поръчки за търговия, които можете да поставите на борсата. Това са:

  • Лимитирана поръчка: Тук ще направите поръчка на определена цена, която е далеч от текущата пазарна цена.
  • Пазарна поръчка: Поставянето на пазарна поръчка ще изпълни вашата поръчка по текущия пазарен курс. Това е поръчката, която ще използвате, ако просто искате да купувате / продавате точно сега.
  • Stop Limit: Това е лимитирана поръчка, където ще поставите и стоп цена. Това е цената, на която вашата търговия ще бъде затворена, ако пазарът достигне тази. Можете също да помислите за това като за стоп загуба.

PC и Mac клиент

Докато уеб базирана платформа за търговия Binance може да е достатъчна за повечето търговци, има някои професионалисти, които биха предпочели по-здрава и надеждна система. Тук влизат клиентите на Binance PC.

Клиенти на Binance PC

Binance PC Client и потребителски интерфейс

Те имат предимствата да бъдат по-бързи от уеб-базираната платформа за търговия. Това е така, защото те са свързани директно към сървърите за търговия на Binance и не е необходимо да преминават през уеб-базирания интерфейс, преди да изпълнят.

Функционалността на графиките на PC клиента също е по-стабилна от тази на уеб-базираната платформа. Базираният на компютър клиент за търговия изглежда има същата функционалност за графики, която обикновено бихте получили в диаграмите на tradingview.

Binance вече пусна и MacOS версия на софтуера за търговия. Ние обаче предпочитаме машини за търговия с Windows.

Мобилно приложение Binance

За тези търговци, които са постоянно в движение и не винаги могат да стоят зад компютъра си, Binance има и мобилно приложение. Това се предлага както във версия за iOS, така и за Android.

Ако имате iPhone и искате да инсталирате приложението, можете да го следвате връзка. Ако имате Android и искате да инсталирате приложението Binance, можете или да изтеглите APK файловете от уебсайта, или да получите достъп до него от Google магазин за игри.

Потребителски интерфейс на Android App

Потребителски интерфейс на приложението Binance Android

Въпреки че мобилното приложение Binance изглежда доста функционално, то все още не може наистина да се сравни с въздействието на търговията върху уеб или базиран на компютър клиент. Освен това, като се има предвид, че това е мобилна връзка, има възможност за забавяне на поръчките.

С това казано, мобилното приложение Binance е далеч по-добро от голяма част от конкуренцията. Той е много по-функционален и е едно от малкото приложения, с които сме се сблъсквали и има пълна функция за мобилни графики.

Изглежда, че отзивите на Google play са положителни, тъй като много търговци правят предложения, подобни на тези, които сме повдигнали. За съжаление приложението Binance за iOS не е посочено в магазина за приложения, така че не можахме да разберем какво казват потребителите на Apple за него.

API на Binance

Ако сте разработчик, който обича да кодира вашите собствени ботове за търговия, можете да използвате API на Binance. Това също е чудесен начин да се възползват от техния усъвършенстван двигател за търговия по програмен начин.

API на Binance Rest има крайна точка на https://api.binance.com. Можете да получите достъп до цялата документация за API на тяхната Github и можете да прочетете някои често задавани въпроси, свързани с API на Binance поддържа страница.

Ако ще използвате високочестотен бот за търговия, важно е да сте сигурни, че сте наясно с наличните ограничения за API скоростта. По отношение на твърдите ограничения, те са 1200 заявки p / m, 10 поръчки p / s и 100 000 поръчки за период от 24 часа.

Те също имат по-меки ограничения, които се управляват от алгоритмите за машинно обучение, но сега няма да навлизаме в тях.

Ако искате да използвате Binance API, бихте искали да получите API ключ. Те ще ви позволят или да правите поръчките на борсата, или да осъществявате достъп до вашия онлайн портфейл.

Получаване на вашия API ключ

Ключът за API на Binance може да бъде генериран от вашия акаунт. Когато сте влезли в акаунта си, отидете на „Настройки на администратора“ и щракнете, за да активирате своя API.

Заявяване на вашия ключ за API на Binance

Създаване на ключ за API на Binance в настройките на акаунта

Ще се появи екран с искане за етикета на вашия API ключ. След като сте нарекли API, ще бъдете помолени да потвърдите създаването на ключа. За да се генерира това, трябва да сте настроили двуфакторно удостоверяване.

След потвърждение онлайн, ще ви бъде изпратен и отделен имейл за потвърждение, след което вашият API ключ ще бъде генериран.

Следващият етап е от решаващо значение, тъй като ще трябва да запазите секретния ключ, който е генериран. Това е необходимо за достъп до API и той ще бъде генериран само веднъж.

Генерация на ключове за API на Binance

Съберете вашия API ключ и секретен ключ (не го губете)

Може да искате да заключите API ключа към вашия IP адрес. Това ще ви помогне да защитите вашия акаунт, в случай че някой може да получи достъп до вашите ключове се опита да извърши всякакви сделки. Просто ще трябва да потвърдите тази една промяна и тогава можете да тръгнете.

Binance препоръчана програма

Ако установите, че опитът с търговия с Binance ви е по вкуса, те ви дават възможност да печелите комисионни за препоръки. Това също може да бъде добър вариант за онези търговци, които имат относително силна онлайн поддръжка.

С Binance ще получите награден процент от приходите, които потребителите търгуват. Това не е фиксирано и в момента е на 20%. Ако обаче държите повече от 500 BNB в сметката си, Binance увеличава това до 50%.

Ако искате да участвате в Binance препоръчана кампания, тогава ще трябва да получите линк за препращане. Можете да получите това на таблото си за управление от тяхното връзка за покана.

Когато кликнете върху него, ще отворите връзката си към партньор, която можете да изпратите на приятели и последователи. Можете също да използвате генерирания за това QR код, ако предпочитате.

Генериране на Binance реферална връзка

Препращащата секция на Binance с връзка и QR

В този администриран панел на партньора вие също ще можете да видите кой от вашите препоръчани клиенти се е регистрирал и колко търговия е направил. Има интересна дъска за класиране над тази, която ви показва най-добрите препоръчващи партньори в Binance.

Гласуване с Binance

Освен че са символ на ликвидност за борсата Binance, монетите на БНБ служат и за друга полезна цел. Те могат да се използват, за да се гласува за потенциални списъци с монети. Тези гласове в общността могат да бъдат добър начин да получите любимите си монети, изброени в Binance.

Онези монети, които попаднат в списъка на „любимите на общността“ в Binance, ще получат безплатен списък. За да гласувате за проекти, които харесвате, ще трябва да похарчите БНБ. Binance прави това, за да ограничи фалшифицирането на гласове.

Binance ще провери проектите и технологиите, преди да ги включи в кръговете за гласуване и след това ще обяви кои монети ще бъдат гласувани. Можете също така да получите достъп до главната страница за гласуване тук.

Binance Списък за гласуване Общностни монети

Раздел за гласуване на Binance след приключване на успешно гласуване

По-горе беше последният кръг на гласуване, който се случи на 27 август. Както можете да видите, GoChain (GO) получи най-много гласове и скоро ще бъде включен в Binance. От само себе си се разбира, че безплатната регистрация в Binance е благоприятна позиция за всеки проект.

Академия и информационен портал

Binance е една от малкото борси, която се опитва да подобри потребителското изживяване извън реалната търговия. Те искат да помогнат на своите потребители с информативно образователно ръководство и рецензии.

Нещо, което те наскоро стартираха е Академия Binance. Това е чудесно място за тези, които са нови за криптовалутите, да прочетат някои от важните теории. Те също имат полезни видеоклипове, които обясняват понятията с прости думи.

Общ преглед на Binance Academy

Някои от видеоклиповете на Binance Academy

Binance също иска това да се управлява от общността, така че ако има нещо друго, което бихте искали да знаете, което не е дадено в академията, тогава можете да направите отделна заявка. Binance също е готов да приеме съдържание от участници в общността, които знаят доста за криптовалутите и биха искали да споделят знанията си.

Има и Binance информационен портал. Тук ще намерите много полезна информация не само за монети, които са изброени в Binance, но и до 400 други алткойни и жетони.

Освен че имат основна информация за монетата от Binance, те имат и редица независими доклади за рейтинг. Това са рецензии на външни рейтингови агенции, които са били внимателно подбрани от Binance. Тези рейтингови агенции също ще оценяват всяка криптовалута въз основа на възприеманото качество.

Не сме виждали това на друг обмен и може да бъде много полезно за онези потребители на криптовалута, които биха искали да получат безпристрастна информация за конкретна монета или проект от надеждни източници.

Какво не ни хареса

Докато нашият преглед на Binance ни остави доста впечатлен, имаше доста неща, които според нас заслужаваха подобрение.

Първо, и вероятно най-важното, в момента няма възможност за финансиране на сметка в Binance с валута на Fiat. Това означава, че търговците ще трябва да намерят шлюз на Fiat някъде другаде, преди да могат да купуват монети на Binance.

Второ, както споменахме, няма телефонна поддръжка или функционалност за чат на живо. Търговците ще трябва да се възползват от тяхната система за поддръжка на билети.

Също така установихме за изненадващо, че някои относително популярни монети не са в списъка. Например, наред с други, не можете да закупите следните монети:

  • Tezos (XTZ)
  • VeChain (ПОО)
  • DogeCoin (DOGE)
  • Деклариран (DCR)
  • Digibyte (DGB)

И накрая, изискванията за изброяване на монети понякога са несигурни. Знаем, че Binance предпочита да изброява монети, които според тях могат да добавят към екосистемата. Има обаче смесени доклади за това колко конкретни проекти ще платят, за да получите монета, изброена в Binance. Човек не може да знае със сигурност, освен ако борсата не осигури повече прозрачност.

Заключение

Нашият преглед на Binance беше може би един от най-задълбочените, които сме правили. Това беше, защото наистина имаше много за покриване.

Binance несъмнено е доста впечатляваща размяна. Те не само имат една от най-големите селекции от монети за закупуване, но са и най-голямата борса по отчетен обем.

Освен това те са добре оценени в криптовалутната общност поради професионализъм и сигурност. Въпреки че хакерите са се опитвали безброй пъти да пробият своите системи, те са останали една крачка напред.

Както споменахме, има някои неща, които според нас Binance могат да подобрят. Обнадеждаващо е да се види, че Binance търси редица възможности да приеме валутите на Fiat. Това може да направи търговията на борсата много по-достъпна.

В заключение, Binance е може би една от най-добрите борси на пазара днес. Не е изненадващо, че миналата година те преминаха от обикновено ICO до най-голямата крипто борса една година по-късно.

Представено изображение чрез Binance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me