Какво е NEO (Antshares)?

Може би сте чували доста за „China’s Ethereuem“ и как се използва интересен нов токен в китайските ICO. Може да се интересувате и от изключителната изменчивост, която NEO показа наскоро. И все пак, какво точно е NEO и за какво е разработен?

NEO, който преди това се наричаше Antshares, стартира през 2014 г. Той беше основан от лице, наречено Da Hongfei и Erik Zhang в Пекин, Китай. След това, през 2016 г., екипът зад Antshares създаде Onchain, който беше предназначен да предоставя решения за блокчейн.

През юни 2017 г. Antshares реши да ребрандира компанията и да я нарече NEO икономика на интелигентни договори. Те имат многобройни важни партньори, включително платформата за краудфандинг WINGS и Microsoft.

Вдъхновението зад NEO

Има причина NEO да се сравнява с Ethereum. Това е така, защото е разработен със същата цел. Разработчиците искаха децентрализирана платформа, от която да могат да се изграждат други приложения. Тези „Dapps“ или децентрализирани приложения са цялата идея на Ethereum.

NEO е от значение и по друга причина. Това е първата криптовалута с отворен код и децентрализирана криптовалута, която е разработена и лансирана в Китай. Те обичат да се възприемат като разпределена мрежа за интелигентна икономика. Те предоставят рамка за цифровизация на реални активи и ги правят достъпни за всички.

По подобен начин на Ethereum, NEO използва интелигентни договори, които се изпълняват на виртуалната машина NEO. Те планират в крайна сметка да пуснат своята визия за „интелигентната икономика“, която мнозина определят като значително подобрена визия за интелигентни договори.

Изграждане на консенсус

Друга блокчейн операция, която NEO изпълнява, е делегирана византийска толерантност към грешки (dBFT). Това по същество е метод за изграждане на консенсус, който има по-добра сигурност за блокчейн. Други инициативи, използвали тази технология, включват Hyperledger и Steller. Тези счетоводни възли постигат консенсус чрез делегирано гласуване. Трябва да има 2/3 мнозинство, за да се постигне съгласие за текущото състояние на блокчейна.

Съоснователят на Antshares, Ерик Из, заяви, че тази форма на изграждане на консенсус е една от най-ефективните, с които са се сблъсквали след изучаване на блокчейна в продължение на години. Той твърди, че той осигурява бързи транзакции и премахва стимула за всякакви вектори на атака. Съществува и единична версия на блокчейн, която няма риск от вилици. Дори и с изчисления с груба сила или голямо количество монети, няма начин нападателят да промени блокчейна.

Фонд тип DAO

Както всички можем да знаем, Ethereum имаше Децентрализирана автономна организация, която набра финансиране миналата година. Вероятно е най-известен с масовия хак, довел до нейния колапс. Опитвайки се да разработят своя собствена успешна версия, NEO прави опит за подобен фонд.

Интелигентният фонд ще се нарича „Nest Fund“ и ще използва технологията за интелигентни договори NEO. Целта на Nest Fund би била да премахне проблеми като високи прагове и ниска ефективност. Вместо да изпращат заявление за оттегляне от някаква организация, хората могат просто да излязат, като изпълнят интелигентни договори. Освен това би било напълно демократично и всеки би могъл да се присъедини, независимо от размера на инвестицията.

Поглед към NEO жетоните

NEO жетониКакто при Etheruem, има два токена с NEO, GAS и NEO. Токените NEO се използват при създаване на блокове, управление на мрежата и изисквания за консенсус. Има 100 милиона NEO токени, които всички са били предварително разработени със създаването на генезисния блок. Интересна странност за NEO маркера е, че най-малката единица е 1. Не можете да имате фракции от NEO.

Тези NEO токени предоставят право на глас на притежателя. В момента има около 50 милиона NEO, които са в обращение, които бяха продадени на търг по време на фазата на краудфандинг. Останалите 50 милиона токени се държат от фондацията и ще бъдат използвани от екипа на разработчиците за израстване на NEO. По отношение на растежа на предлагането на NEO, това ще бъде ограничено на 15 милиона токена.

GAS е това, което се използва за захранване на интелигентните договори в NEO екосистемата. Общото предлагане на газ е около 11 млн. С обща циркулация около 8,5 млн. GAS също се генерира, когато се добива нов блок. Ще има и общо намаляване на възнаграждението за GAS на блок с 1 GAS годишно. Това намаление на възнаграждението и съответното предлагане ще продължи, докато наградата е 1 GAS на блок.

Общо ограниченото предлагане на GAS жетони е 100 милиона и това ще бъде достигнато за около 22 години при сегашните темпове. GAS ще бъде разпределен в пропорция, която съответства на общия размер на притежанията на NEO.

NEO Dapps

NEO има универсална лека виртуална машина (NeoVM), която има редица предимства за разработчиците. Той има висока паралелност, сигурност и мащабируемост. Друго предимство на NeoVM е, че е съвместим с редица добре познати езици за кодиране, включително C ++ и Java. С Etheruem разработчиците ще трябва да научат официалния език Solidity.

NEO също така използва интересни модели на компютърните науки, за да реши подобни на Ethereum проблеми. Например NEO включва паралелност и рязкост. Можете да видите графично представяне на виртуалната машина по-долу.

Пример за виртуална машина NEO

Източник: NEO

NEO перспективи

Подобно на Ethereum, има редица случаи на използване на NEO от интелигентни договори до цифрови самоличности и дигитализирани активи. Това е обещанието, което мнозина виждат, когато обмислят инвестиция в NEO.

Съществуват обаче редица ограничения, които могат да забавят глобалното приемане на NEO. Като се има предвид, че NEO беше изцяло домашно отгледана китайска инициатива, все още няма много материали на английски език. Това наистина ограничи обхвата на мястото, където токенът може да се търгува.

Тъй като обаче се добавя повече английска поддръжка, най-вероятно е повече борси да добавят NEO на своите платформи. Това наистина може да доведе до по-голямо възприемане на западните пазари, тъй като NEO в момента е 8-мата по големина криптовалута в света според coinmarketcap.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me