Защо тази AI Blockchain ICO привлича толкова много внимание

Концепцията за първоначално предлагане на монети се появи в резултат на повишената популярност на криптовалутата. Днес стартъп с изкуствен интелект използва тактиката за финансиране на ICO като път за събиране на средствата, необходими за официално започване на напредъка на тяхното начинание, SingularityNET. Споменатото начинание събира много внимание, но защо? Всъщност има няколко причини.

Планът е да се произведе AI платформа на блокчейна, като платформата е достъпна за разпространение. Всеки блокчейн възел в платформата би сървър като резервно копие на AI алгоритъм. Експертите или програмистите на AI ще имат възможността да направят своите AI продукти достъпни за крайните потребители на SingularityNET, които биха закупили услугите, използвайки специфични видове мрежови крипто-токени.

Децентрализиран ИИ

SingularityNET се стреми да не позволи на разширения ИИ да бъде контролиран от заинтересованите страни в Силициевата долина. Като алтернатива, той ще използва AI блокчейн технологии, за да разпространи достъпа до широк спектър от AI алгоритми, дори да им даде възможност да научат начини за съвместна работа. И бизнесът, и индивидуалните програмисти ще имат възможност да хостват своите алгоритми директно в мрежата, а хората след това могат да използват специфични за SingularityNET средства, за да ги използват, благодарение на интелигентни договори.

Като начало целта е да се създаде система, която предлага експозиция и решение за плащане на разработчици на трети страни на AI продукти. Като купувач бихте получили ИИ от почти всеки, независимо дали това е голяма технологична компания или отделен програмист. Очаква се SingularityNET да предлага сравнително основни алгоритми за изкуствен интелект, като системи за компютърно зрение и решения за превод.

За мнозина има надежди, че този стил на платформа може да направи възможно тези възможности да станат свързани. Например, ако клиент желае да преведе документ, който съдържа изображения, SingularityNET може да направи възможно алгоритъмът за превод да получи услугите на протокола за компютърно зрение, да оцени снимката и да предостави надпис, без човешко участие..

AI Колаборация

SingularityNET AI ICOБен Гьорцел, изследовател на ИИ със седалище в Хонконг, е насочващ AI бутането. В момента Гьорцел е главен учен на Hanson Robotics, компания, специализирана в създаването на хуманоидни роботи. През последните няколко години Гьорцел е разочарован от нивото на AI мощност, което е попаднало в ръцете на редица титани от Силициевата долина.

Мнението на Герцел се основава на възможността тези корпорации да могат да научат своите ИИ да откриват нови начини за генериране на повече пари за своите производители. Например, те биха могли да работят за усъвършенстване на целенасочена реклама и маркетинг, вместо да използват способността си да се справят с по-сериозни проблеми като изменението на климата. Изследванията на ИИ, финансирани от правителството, също могат да създадат проблем, тъй като ИИ могат да бъдат контролирани от мощни лобисти или бюрократи, обслужващи лични интереси.

Въпросът се крие във факта, че благодарение на процеса на интелигентен договор агентите на ИИ са в състояние да комуникират помежду си и дори да работят заедно, когато е необходимо. Като пример програма за превод, която вижда снимка по време на превод на документ, може незабавно да поиска и компенсира програма за компютърно зрение, за да добави надпис към снимката. Гьорцел се надява, че с течение на времето тези повтарящи се взаимодействия ще се превърнат в нещо още по-сложно.

Друго ICO с висока стойност

ICO се превърнаха в популярно начинание за набиране на средства сред стартиращите компании, най-вече поради факта, че нерегламентираните дейности привличат голям брой начинаещи инвеститори. Това води до онова, което изглежда формиращ балон. Този тип описание до известна степен е рационализирано от простотата и бързината, с които са набрани големи количества средства. Като пример платформата за споделяне в облак Filecoin събра 232 милиона долара в криптовалута по време на своето ICO през изминалия месец.

Тези усилия за набиране на средства достигат до основния поток благодарение отчасти на подкрепата на големи знаменитости. Редица правителства като Китай и Южна Корея обаче са ги забранили. В Съединените щати Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) издаде предупреждение, в което се посочва, че някои ICO всъщност могат да нарушават законите за ценните книжа в страната. Въпреки това няма съобщения за прилагане на такива закони и в момента в САЩ няма забрани за ICO.

Разпределение на ICO

SingularityNET планира да продаде 50 процента от цялата си символика, а след това ще разпръсне останалата половина на своите служители и на благотворителна фондация, която ще ги реинвестира в други ИИ инициативи. Продажбата може да предложи привлекателност дори за големите технологични корпорации, но това предстои да разберем. Проектът ще стартира през 2018 г., докато ICO ще се проведе следващия месец.


В основата си целта е да се насърчи пробивът на изкуствения интелект на човешко ниво чрез децентрализирана платформа. Ако тази цел бъде постигната, това ще блокира правителствата и технологичните гиганти, които се опитват да създадат общ AI в своите дискретни центрове за данни. След като каза това, важно е да се отбележи, че настоящите планове за изкуствен интелект са наистина проектирани в дългосрочен план, тъй като системата ще отнеме известно време, за да достигне това ниво на сложност.

Изображения чрез Fotolia и SingularityNET

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me