Залагане на PIVX: Ръководство за начинаещи за печелене на PIVX

Ако се интересувате от печелене на пасивни доходи, това е публикацията за вас.

В него ще разгледам как да създам поток от пасивни доходи чрез залагане на PIVX, все по-популярната монета, ориентирана към поверителността. Също така ще разгледаме някои от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид, когато залагате.

Преди да ви покажем как да залагате PIVX, бързо ще разгледаме общия преглед на PIVX, както и какво е Proof-of-Stake (PoS). Ако те са ви познати, можете да преминете направо към ръководството за залагане и да започнете да печелите своя PIVX!

Какво е PIVX

PIVX е съкращение, което означава частна незабавна потвърдена транзакция. Блокчейнът PIVX и криптовалутата са създадени от вилица от блокчейн DASH, но с ключова разлика. Когато DASH използва Proof-of-Work като свой консенсусен механизъм, PIVX използва Proof-of-Stake като консенсусен механизъм.

Обзор на PIVX Залагане

Изображение чрез Fotolia

За тези, които искат да печелят пасивно от криптовалути, това е огромно разграничение. Новите монети PIVX не се добиват и това означава, че няма нужда от скъп хардуерен хардуер или бъркотия със софтуер за копаене и майнинг пулове. Вместо това притежателите на монети PIVX се възнаграждават, когато държат тези монети в официалния ядрен портфейл PIVX и държат портфейла отворен и работещ с интернет връзка.

Proof-of-Stake е далеч по-съобразен с околната среда в сравнение с Proof-of-Work, тъй като не използва допълнителна енергия.

Някои PIVX история

PIVX стартира на 1 февруари 2016 г. с името Darknet (DNET), но по-късно бе ребрандиран на PIVX въз основа на обратна връзка от общността. Ребрандирането имаше за цел да отрази по-точно идеологиите и намеренията на PIVX общността и техните идеали.

PIVX е фокусиран върху постигане на почти мигновени частни транзакции, както и работа с управление, което поддържа мрежата, като същевременно е от полза за всички потребители на PIVX.

Освен това PIVX се фокусира основно върху неприкосновеността на личния живот. За да подобри съществуващата поверителност, PIVX мигрира към протокола Zerocoin за подобряване на поверителността през ноември 2017 г. Това направи PIVX първата монета Proof-of-Stake, която премина към протокола Zerocoin.

Преминаването към Zerocoin даде възможност на потребителите на PIVX да изпращат и получават напълно анонимни финансови транзакции.

PIVX също има амбициозна пътна карта, а бъдещите промени включват децентрализиран обмен, портфейл за iOS, гласуване в портфейла, еластични размери на блокове, интеграция на I2P мрежа и много други.


Какво е Proof-of-Stake?

След като вече знаете за PIVX, нека разгледаме по-задълбочено Proof-of-Stake като консенсусен протокол.

Proof-of-Stake е един от многото различни консенсусни механизми, които се използват за осигуряване на блокчейн мрежа. Proof-of-Stake се превърна в предпочитан метод, тъй като е екологичен. Това е в пряк контраст с най-популярния механизъм за консенсус, който е Proof-of-Work. С Proof-of-Work, който се използва от Биткойн и много други блокчейн, потребителите допринасят с процесорната мощ на своите компютри за решаване на криптографски проблеми и намиране на блокове.

Доказателство за залог срещу доказателство за работа върху PIVX

Proof-of-Work в сравнение с Proof-of-Stake. Източник: Blockgeeks

Това осигурява мрежата и поддържа нейната работа и като награда на тези, които извършват обработката и проверката, известни като миньори, се дава награда за всеки открит блок. Тъй като откриването на блокове стана по-трудно, количеството енергия, необходимо за задвижване на този процес, се увеличи драстично. Това доведе до търсене на превъзходен механизъм за консенсус и някои се спряха на Proof-of-Stake като това решение.

Криптовалутите Proof-of-Stake не изискват огромни количества обработваща мощност или електричество. Вместо това блокчейн мрежата е защитена от тези, които вече държат криптовалутата. Това се прави чрез процес, наречен залагане. За залагане на монети и поддържане на сигурността на мрежата тези потребители се възнаграждават с нови монети, докато се секат. Тези с най-голям залог получават най-големите награди, което също им дава най-големия стимул да поддържат безпроблемно работеща блокчейн.

Защо доказателството за залог е добро

Очевидният отговор е, че Proof-of-Stake е добър за потребителите, защото те получават пари само за държане на криптовалута. Това е като получаване на лихви или дивиденти за притежание на цифрови активи. Proof-of-Stake също е полезен за нашата среда, тъй като не изисква прекомерно използване на ресурси (електричество), за да функционира.

И накрая, Proof-of-Stake е добър за блокчейн мрежата, защото спомага за децентрализацията. Тъй като няма огромна парична инвестиция за добив, много повече потребители ще работят възли, запазвайки мрежата за по-децентрализирана. Потребителите също са по-малко склонни просто да преминат към друга монета за добив, ако текущата монета стане по-малко печеливша, тъй като те имат стимул да продължат да залагат.

Залагане на пасивен доход PIVX

Тъй като PIVX използва механизма Proof-of-Stake, всеки, който държи PIVX монети в официалния PIVX портфейл на работния плот, може да заложи своите монети и да печели нови монети напълно пасивно. Ако искате да знаете колко пасивен доход можете да спечелите, просто погледнете официалния човек Калкулатор за награди PIVX.

Първото нещо, от което ще трябва да заложите на PIVX, е да изтеглите официалния портфейл за настолни компютри на PIVX тук. Изтеглете подходящата версия за вашата операционна система и след това я инсталирайте. Не избирайте Light Desktop Wallet, ако планирате да залагате.

Кои PIVX клиенти да изтеглите

Изтеглете PIVX клиенти

Инсталацията просто ще изисква да се съгласите с инсталационната директория и да натиснете „Напред“ няколко пъти. Отнема по-малко от минута.

След това ще ви бъде представен екран с въпрос къде да съхранявате директорията с данни. Тук се съхраняват данните за блокчейн. Необходими са минимум 1 GB свободно пространство. Директорията по подразбиране е добре и можете да щракнете върху „OK“. Ако получите изскачащо съобщение от Windows Defender или друг антивирус, просто щракнете, за да разрешите достъп.

Основният портфейл за настолни компютри PIVX ще стартира и ще започне да изтегля блокчейна. Това изтегляне вероятно ще отнеме минимум няколко часа, така че просто го пуснете, докато завърши.

PIVX настолен клиент

Основният портфейл за настолни компютри за PIVX

Докато чакате изтеглянето на блокчейна, можете да си купите малко PIVX от Binance, Bittrex или Trade by Trade. След като портфейлът се синхронизира, можете да ги прехвърлите в новия портфейл PIVX.

След това ще искате да шифровате портфейла, за да го защитите. Правите това, като отидете в „Настройки“ и щракнете върху „Шифроване на портфейла …“ Това ще генерира парола, която използвате, за да отключите портфейла си. Не забравяйте да съхранявате паролата на безопасно и защитено място.

Сега можете да отключите портфейла, като използвате току-що създадената от вас парола. При това поставете отметка в квадратчето „За анонимизиране и залагане“. Портфейлът ще се отвори и трябва да видите малка зелена стрелка в долния десен ъгъл на дисплея на портфейла, което означава, че портфейлът ви успешно залага.

Трябва да държите портфейла си отворен и свързан към интернет 24/7, ако искате да получите пълната награда за залагане. Ако портфейлът е отворен само 30% от деня, ще получите само 30% от наградата.

Според Калкулатор за награди PIVX, ако държите 1000 PIVX (на стойност 30 август 2018 г. приблизително 1240 щатски долара), ще получите около 3,79 PIVX (на стойност ~ 4,7 долара) приблизително на всеки 30 дни.

PIVX Masternodes

Друга наистина добра възможност да спечелите повече възвръщаемост е чрез опериране на „мастернода“ в мрежата на PIVX. Masternodes са по същество възлови възли в мрежата, които ще изпълняват услуги, които не са завършени от останалите възли в мрежата.

В мрежата PIVX тези мастерноди помагат при анонимните и незабавни транзакции, както и участват във важни решения за управление. За да бъдете мастернода в PIVX мрежата, трябва да заложите 10 000 PIVX. Това ще бъде предложено като обезпечение, за да се запази мастернодата „честна“.

При текущите цени това означава, че ви трябват поне $ 12 400, за да работите с мастернода. Въпреки че това може да е извън бюджета на тези, които тепърва започват, това значително увеличава вашите награди за залагане. Например, ако заложите минимум 10 000 PIVX, не само ще спечелите 37,88 PIVX за залагане, но те ще спечелят и 53,92 PIVX за наградата на мастернодите.

Следователно, ако вече залагате повече от 7500 PIVX, тогава има по-голям икономически смисъл да добавите още 2500 PIVX и да управлявате мастернода и да спечелите тази допълнителна награда. Ако искате да работите с мастернода, можете да следвате ръководството за настройка тук.

Заключение

Докато PIVX е интересен като монета за поверителност и поради фокуса си върху почти мигновени транзакции, много притежатели на PIVX се интересуват най-много от неговата функция на залагане. И това е разбираемо, тъй като всъщност представлява дивидент за простото държане на монетата в отворен портфейл.

Липсата на силно въздействие върху околната среда от метода на консенсус Proof-of-Stake вероятно ще доведе до повече монети, избиращи този консенсусен протокол. Това ще даде на инвеститорите още повече възможности за залагане, но тъй като един от първите и най-популярните PIVX има определено предимство по това време.

Ако монетата може да придобие сцепление като платежна система, което има смисъл поради нейните функции за поверителност и олекотяващи бързи транзакции, цената може да се покачи силно. И това означава, че всеки, който влезе сега, ще направи значително по-големи дивиденти в бъдеще.

Представено изображение чрез Fotolia и PIVX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me