Заявете преглед на мрежата: Децентрализираната система за разплащане

Проект, който напоследък нашумя много, е този на Request Network.

Request Network (REQ) разработва децентрализирана мрежа за искания за плащане. Това ще позволи на потребителите бързо и лесно да изпращат заявки помежду си, които са сигурни и достъпни. Можете да го възприемете като децентрализирана и по-достъпна версия на Venmo или PayPal.

Може ли обаче този проект да се издигне над все по-наситения децентрализиран сектор на плащанията?

В този преглед на мрежата за заявки ще разгледаме задълбочено проекта. Ще ви дадем всичко, което трябва да знаете за него, включително технологията, конкурентната среда и по-широките случаи на употреба. Ще разгледаме и основния потенциал за приемане на REQ токена в дългосрочен план.

Какво представлява мрежата за заявки?

The Мрежа за заявки е по-нов проект, използващ мрежата Ethereum за създаване на децентрализирана платежна система за искане, изпращане и получаване на пари бързо и лесно. Той има за цел да замени настоящите решения на трети страни, за да предостави на потребителите по-сигурно решение за плащане, което е евтино и съвместимо с всички глобални валути.

Какво представлява мрежата за заявки

Преглед на мрежата за заявки

Мрежата за заявки ще работи в световен мащаб, като гарантира спазването на търговското законодателство от всяка държава в света. Освен просто предоставяне на решение за плащания, използването на блокчейн технология означава, че Request Network може да предоставя неизменни счетоводни и одиторски услуги.

Ако смятате, че този случай на употреба звучи познато, това е, защото е доста подобен на модела, използван от Paypal, водещата система за онлайн плащания в света. Но мрежата за запитвания мисли още по-голяма и има планове да включва фактуриране, B2B, държавни употреби, IoT и гореспоменатите счетоводни и одиторски услуги.

Заявете мрежови плащания

Основният модел за искане на мрежови плащания е прост:

  1. Джак изпраща фактура до Джил чрез блокчейна.
  2. Джил получава фактурата и плаща с едно кликване.
  3. Джак получава парите си.

Това е основният модел, но и той може да бъде разширен. Заявка за мрежови плащания може да се използва за онлайн покупки, за B2B фактури и в крайна сметка за интелигентни плащания по договори в IoT системи.

Предимства на мрежата за заявки

Текуща екосистема на плащанията спрямо мрежата за заявки. Източник: Заявка за Бяла книга


Има някои отделни предимства от генерираните чрез push плащания мрежа Request Network. Едното е, че няма нужда да споделяте банкова информация. А използването на блокчейн технология прави транзакциите по-сигурни и евтини в сравнение със съществуващите трети страни процесори за плащане.

Заявете прозрачност на мрежата

Тъй като всичко се записва в публичен блокчейн, мрежата за заявки дава на бизнеса и правителствата прозрачност в техните транзакции, лесно счетоводство и възможност за бързо и лесно проследяване на фактури.

Всяка организация, която може да се възползва от прозрачността в своите бюджети и разходи (организации с нестопанска цел, правителства и други), също може да се възползва от използването на мрежата за заявки.

Заявете мрежова екосистема

Request Network е изграден върху мрежата Ethereum и използва тристепенна архитектура, за да осигури необходимата гъвкавост за платформата. По-долу е дадено визуално представяне на начина, по който мрежата за заявки се събира заедно.

Заявете мрежова екосистема

Мрежовата екосистема Request. Източник: Бяла книга

Както можете да видите от горната графика, има три отделни нива, които съставят мрежата за заявки. Тези три нива или слоеве са основният слой, слоят разширения и слой приложения. Нека да разгледаме по-задълбочено всеки от тях.

Основният слой

Всяка добра система се нуждае от солидна основа и Core Layer е основата на Request Network. Тъй като е изграден върху мрежата на Ethereum, той е в състояние да открива всички фактури, базирани на ERC-20. Той също така е интегрирал други видове фактури чрез използването на оракули.

Основните плащания се управляват в основния слой. Простото фактуриране се извършва чрез интелигентни договори и се проследява до плащането. Това също е безплатно, което може да насърчи повечето други да го използват, като същевременно обезсърчава развитието на други платени системи.

Разширителният слой

Разширеният слой добавя по-сложна функционалност към мрежата за заявки. Чрез добавяне на разширения към стандартни фактури от основния слой този слой може да включва авансови условия на плащане, за да покрие ескроу, аванси, данъци и други разширени счетоводни ситуации.

Някои случаи на употреба могат да бъдат за обработка на неконвенционални условия на плащане, като плащания за наем, извършвани на всеки 10 дни. Може да се използва за отклоняване на 15% от всяко плащане за данъчни цели или може да се използва за ежедневно изплащане на заплата.

Разширителен слой в мрежата за заявки

Добавяне на разширения към стандартна заявка

Разширителният слой премахва изискването за извършване на редовни плащания на еднократни суми, като предоставя на потребителите повече гъвкавост. А възможността да обработвате нестандартни плащания гарантира, че ще останете съобразени с данъчните цели.

Забележително е, че разработчиците на трети страни също могат да създават на слоя Extensions. При използване на разширение в REQ се начислява малка такса, част от която се изгаря, а останалата част отива на разработчика на разширението.

Приложният слой

Приложният слой е извън веригата и позволява на приложения на трети страни да се включат, за да взаимодействат с фактури или да преглеждат информация. В слоя Приложения е вградена и система за репутация за спиране на злонамерени атаки и за цензуриране на тези, които не плащат приетите фактури навреме.

Разработчиците на приложения могат да се възползват от фонд от 30 милиона долара, който е отделен от екипа на Request Network за стимулиране на разработването на приложения. Достъпът до фонда изисква подаване на информация за вашия проект и получаване на одобрение от екипа на Request Network.

Заявете мрежов екип

Повечето от екипа на Request Network бяха създателите на Moneytis, глобална платформа за парични преводи. И така, те имат богат опит в превода на пари. И Moneytis беше доста успешен, с темп на растеж от 20%, но екипът искаше да се възползва от предимствата, предлагани от блокчейн технологията.

Едно нещо, което те отбелязаха в Moneytis, беше разпространението на фактурите, така че те избраха да се съсредоточат върху това първо в мрежата за заявки. Съоснователите на Request Network са Christopher Lassuyt и Etienne Tatur, които служат съответно като финансов директор и главен технически директор на екипа..

Поискайте съоснователи на мрежата

Поискайте съоснователи на мрежата: Кристоф Ласуйт (CFO) и Етиен Татур (CTO)

Екипът е доста прозрачен, дори в бранш, който се гордее с прозрачността. Те остават активни на Reddit и други социални канали и предоставят двуседмични отчети за напредъка. Стартирането на основната мрежа през март 2018 г. беше важен етап за екипа.

Екипът беше избран от YCombinator като проект, който си заслужава да бъде подкрепен. YCombinator също поддържаше Coinbase в миналото и има процент на приемане от само 1-2% от всички проекти. Приемането от YCombinator дава доверие на екипа и проекта.

Екипът е създал и няколко важни партньорства, включително едно с мрежата на Kyber, за да даде възможност за валутни плащания. Той също така има забележително партньорство с PwC Франция за предоставяне на блокчейн решения за своите бизнес клиенти.

Състезание

Пространството за плащания е доста претъпкано, така че Request Network има доста голяма конкуренция.

Традиционното пространство за плащания вече има огромни компании като Paypal, Stripe и Venmo, но мрежата за запитвания се надява да преодолее традиционните компании с по-ефективното, сигурно и по-евтино решение.

Блокчейн конкуренцията също нараства, като OmiseGo (OMG) е най-подобният блокчейн продукт. Екипът на Request Network смята, че OmiseGo допълва предлагането на своите продукти, а не е хищник.

Заявете мрежово състезание

Конкуренция и полезни взаимодействия в пространството на Blockchain: REQ, OMG, PPT, MCO

В пространството за плащания ще има конкуренция от страна на Crypto.com (по-рано Монако) и TenX, докато пространството за фактуриране ще се конкурира с Populous (PPT), въпреки че двата проекта се доближават до фактуриране от различна посока.

Има и някои блокчейн проекти, занимаващи се счетоводство и одит, но нито един от тях не включва пълния пакет за плащания и фактуриране, както прави Request Network.

Маркерът REQ

REQ е символът за тикер за маркера Request, който е ERC-20 маркер. REQ се използва за плащане на такси в мрежата за заявки и за създаване на разширени фактури и използване на разширения.

Първоначално таксите в мрежата бяха определени между 0,05% и 0,5%, като се очаква намаление с увеличаването на мрежата. Но издаването на v2 на мрежата за заявки ще промени структурата на таксите. Новите такси ще бъдат начислявани въз основа на размера на данните във всяка заявка. Тази такса ще бъде $ 0,10 за първите 10kB данни и след това $ 0,03 за всеки допълнителен 10kB данни. Очакваното издание на v2 е първото тримесечие на 2019 г..

Все още не е потвърдено, но се заговори за мрежата за заявки, използваща механизъм Proof-of-Stake, което означава, че притежателите на REQ биха могли да получат залагащи награди за притежаване на REQ токени.

Другите цели на токена REQ включват дейността като посредник за обмен на валути и формиране на управление при гласуване в общността.

Binance REQ

Регистрирайте се в Binance и купете REQ токени

Мрежата за заявки проведе тяхното ICO през октомври 2017 г., като събра 33,6 милиона долара и продаде токени на 0,0672 долара. Цената остана равна до декември, където започна да се покачва с по-широкия пазар, като накрая скочи до най-високия рекорд от 1,03 долара на 6 януари 2018 г. Оттогава тя непрекъснато пада и към 28 ноември 2018 г. токенът е погребан на 0,027108 долара.

Основната борса за REQ е Binance, но има и обемна търговия на Huobi. Предлага се и на около дузина други борси, но обемът на търговията е доста под $ 10 000 на всички тях.

Тъй като REQ е ERC-20 маркер, той може да се съхранява във всеки съвместим портфейл. Популярните избори включват MetaMask и MyEtherWallet / MyCrypto. За да се гарантира сигурността, хардуерният портфейл е най-добрият избор.

Заключение

Вместо да създава проста мрежа за плащания, мрежата за заявки се опитва да внедри блокчейн технологията във всеки аспект на плащанията, фактурирането, счетоводството и одита. Платформата ще бъде повече от самостоятелен продукт. Това ще бъде екосистема, в която разработчиците могат да разширят съществуващите предложения, като създават свои собствени услуги и приложения, ако е необходимо.

Докато пътната карта, изложена от екипа, изглежда изключително амбициозна, с упорита работа и отдаденост екипът очаква да изпълни навреме.

Това е екип, който има дългогодишен опит в съвместната работа в разплащателната индустрия, което им дава огромно предимство. Те също имат подкрепата на YCombinator, най-успешният ускорител за стартиране в света. И въпреки агресивната амбиция на тяхната пътна карта, те засегнаха всеки етап.

Стойността на техния жетон може да бъде потисната сега, но ако отборът продължи да изпълнява своите цели и етапи, те със сигурност ще имат изключителна платформа. И това ще им даде това, от което се нуждаят, за да освободят настоящите лидери в индустрията на платформи за разплащания.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me