Забранява ли правителството на САЩ крипто портфейли? Кратък отговор: Това е сложно

>

Точно както Биткойн насочваше пазарите на криптовалута към небето с подновен натиск за висока оценка за всички времена, цените паднаха без предупреждение.

Чакай – имаше ли предупреждение?

В туит с това, което някои сметнаха за подозрителен момент, изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг пусна тревожен слух. Министерството на финансите на Съединените щати, със секретар Мнучин начело, е готово да забрани използването на анонимни крипто портфейли, които не са попечители, преди края на годината..

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745659989360640 “

>

Какво е крипто портфейл без попечителство, ще попитате? Просто – всеки крипто портфейл, който се хоства самостоятелно (т.е. притежавате и държите частните ключове), отговаря на описанието.

Така че, ако в момента използвате портфейл за студено съхранение като Ledger Nano S или софтуерен портфейл като MetaMask, скоро може да се окажете в заблуждение от нови разпоредби.

Въпреки че всичко изглежда доста зле за биткойните, когато вземете предвид огромното количество хора, използващи крипто портфейл за съхранение, има няколко сребърни облицовки, които си струва да се обмислят.

Какво е портфейл?

В тази статия ще обсъдим как експертите избират своите портфейли за криптовалута и какви видове портфейли съществуват.

Събирането на данни в портфейли за криптовалута няма да работи

В основата на слуховете е това, което изглежда е насочено към банката, за да принуди всички настоящи и бъдещи потребители на криптовалута към посреднически платформи.

Това, което означава за вас, е, че ако слуховете са верни, ще трябва да споделите KYC информация (идентификационни данни) с борсите, които използвате, преди да изтеглите или депозирате от собствения си хостван портфейл. Това натискане ще направи така, че вашият анонимен в момента крипто портфейл да бъде неразривно свързан с вашата реална идентичност.

Добре – значи има крипто портфейли, нали? Можете също така да изтриете портфейла си Exodus, да изключите MetaMask и да предадете всичко на чакащите банкери.

Неправилно. Опитайте, колкото биха могли, има просто няма начин за налагане на събирането на данни за използването на портфейли без лични права. Такива разпоредби изглеждат по-символични от всичко друго – те могат да изплашат начинаещите, които искат да навлязат дискретно на пазара, но всеки, който разбира как работи съхранението на криптовалута, особено когато използва хардуерни портфейли, знае, че има опции извън централизираните борси.

Помислете за сценария, при който Министерството на финансите на САЩ се справя със заплахата си за налагане на събирането на данни на крипто портфейли. Сега Coinbase изисква да KYC портфейла си, преди да ви позволи да изтеглите прясно закупените BTC. Какви са вашите възможности?

Първо, можете да използвате децентрализирана борса за търговия с крипто. Uniswap вече надмина Coinbase по отношение на обема на търговията – ако влязат в сила разпоредби за крипто портфейли, очаквайте Uniswap да получи много повече действия.

Освен това, с тласъка към DeFi в криптовалутната индустрия, заедно с безкрайните възможности за размяна на ликвидност, вероятността централизираните борси да останат актуални става по-тънка всеки ден.

Поверителността на потребителите е от първостепенно значение в крипто

Сатоши Накамото никога не е предвиждал криптовалутата като начин правителствата да събират лични данни. Ето защо блокчейните са изградени, за да позволят финансов достъп без цензура.

Както отбеляза CoinDesk в скорошен анализ на ситуацията, съществува явна разлика в езика, използван за обозначаване на крипто портфейли от регулатори и крипто инвеститори.

Регулаторите наричат ​​крипто портфейлите нехостирани портфейли, докато инвеститорите ги наричат ​​самостоятелно хоствани портфейли. Разликата тук е свързана с поверителността – потребителите на крипто вярват във финансовата независимост, свободата от надзор и автономността на цифровите активи.

От друга страна, нехостираният портфейл сочи мнението, че такива портфейли нямат хостинг – ситуация, която трябва да бъде отстранена чрез регулация и сътрудничество на централизирани институции.

Тази на пръв поглед малка разлика в езика наистина сочи към голямо разделение в това как всяка страна гледа на целта за съхраняване на крипто активи.

Правителството забранява ли крипто портфейли? Не точно

Както Армстронг отбеляза в оригиналната си тема в Twitter, крипто индустрията се подготвя за тази възможност поне няколко месеца. Всъщност те се познават достатъчно дълго, за да формират лоби, и отговориха на слуховете, като изпратиха молбата на Министерството на финансите на САЩ да остави крипто.

Очаква се регламентът да влезе в сила преди края на годината, най-вече поради резултатите от изборите в САЩ и предстоящата смяна на караула. Като такъв, Мнучин се втурва да прокара регулации, преди да изтече времето.

Събирането на данни за самоприемани крипто портфейли представлява ли правителството на САЩ, обявяващо забрана за портфейли за криптовалути, които ги познаваме?

Не точно.

Нещо повече, може ли правителството да наложи тези разпоредби и да тласне хората към централизираните платформи, за да се избегнат децентрализираните блок-вериги?

Отговорът там е по-ясен: със сигурност не.

Пасивни стратегии за крипто инвестиране

Всяка от тези стратегии е лесна за изпълнение, дори за начинаещи инвеститори, но това не означава, че тези стратегии не се използват от професиите.

Допълнителни добри четения

Как да направите бот за крипто търговия с помощта на Python

Какво е DeFi? Ръководство за децентрализирани финанси

Лесните стратегии за търговия с арбитраж на криптовалути

Прагово ребалансиране за управление на крипто портфолио

Нашата платформа за социална търговия

Скариди е платформа за социална търговия за криптовалута. Той е предназначен както за професионални търговци, така и за начинаещи търговци, за да дойдат и да научат за нарастващата крипто индустрия. На Shrimpy потребителите могат да копират портфейлите и стратегиите за търговия на други търговци.

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Благодаря, че се отбихте!

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me