WCX Review: Пълен обзор на Exchange

WCX е нова платформа за крипто търговия, която стартира своите услуги през 2017 г. и разширява своята потребителска база.

Те предлагат услуга за търговия с ливъридж, която предлага над 150 активи за търговия и която приема финансиране само в биткойн. Платформата също привлече доста преса заради тяхната тълпа продажби миналата година.

Може ли обаче наистина да се вярва на такава нова борса?

В този преглед на WCX ще се задълбочим в борсата и ще разгледаме тяхната сигурност, лост и репутация. Също така ще ви дадем няколко най-добри съвета, когато търгувате с тях.

Общ преглед

WCX е базиран в Швейцария и е основан от двама бивши инженери на Apple. Те включват Amatsu Soyoobu и Tagawa Hayashida. Те искаха да създадат посредническа дейност, която да заобикаля предизвикателствата при използването на традиционния фиат за финансиране на сметки.

От стартирането на борсата те увеличават потребителската си база и номера. Например те заявиха, че борсата е отчела ръст на над 125 000 търговци от над 189 страни.

WCX е борса за търговия с крипто маржин, което означава, че търгувате тяхната гама от активи с лост. Вашите печалби и загуби на борсата се увеличават от определен фактор. Това прави WCX сходен с фючърсна борса като BitMEX или CFD брокер като IQ Option.

Към момента обменът не е регулиран и като такъв има редица страни, които не са в състояние да предложат своите услуги. Те включват подобни на САЩ, Куба, Иран и Сирия. И докато борсата е в състояние да предлага услугите си на европейски клиенти, лостът, който им е разрешен, е ограничен до максимум 30: 1 съгласно насоките на ESMA.

Въпреки че WCX приема финансиране само в биткойни, те разполагат с богат набор от активи, с които можете да търгувате на борсата. Те включват многобройни крипто двойки, валута, акции и стоки. Можете да видите пълен списък на всички активи, които се търгуват на борсата тук.

WCX лост

Когато търгувате на марж, по същество търгувате със заети пари. Вие определяте определен процент за „марж“, а самата борса покрива останалата част от позицията.


Следователно вашата ефективна позиция е само сумата, която сте определили за маржа. В този случай вашата позиция се увеличава с определен фактор спрямо първоначалната ви инвестиция. Този фактор се нарича „лост“.

Например, ако от вас се изисква да определите марж от 5%, това означава, че 95% от позицията са заети пари и вие сте привлечени 20: 1. Ако от вас се изисква да определите марж от 1%, тогава вашият ливъридж е 100: 1.

Това увеличава печалбите от вашата сметка в печеливша позиция. Разбира се, той също увеличава загубите, така че понякога се разглежда като мощен нож с две остриета. Ако търгувате с високи нива на ливъридж, трябва да практикувате подходящо управление на риска.

Що се отнася до нивата на лоста на WCX, те варират от 15x до 300x. Долните граници на ливъридж са запазени за техните двойки криптовалута, тъй като те са по-нестабилни. Това ги поставя в една линия с други борси и брокери.

WCX търговия с ливъридж

Ползи от търговията на WCX

Въпреки това, с ливъридж 300: 1 върху валутните си двойки, те са по-добре позиционирани от тези на други CFD брокери като Plus500. Разбира се, това ниво на ливъридж ще зависи от това къде се намирате.

WCX ще се справи с губещи позиции чрез автоматична ликвидация. Ако вашата позиция е загубила 80% от стойността на собствения капитал, те ще приключат сделката. Уреждането на всички техни договори се извършва в 12 UTC всеки ден.

Те също така управляват застрахователен фонд на борсата, който ще се опита да отговори на всички пропуски, които се случват в случай, че има повече печеливши търговци, отколкото загубени търговци. Този застрахователен фонд се изгражда и поддържа от WCX.

WCX такси

Таксите обикновено са една от най-важните точки за всеки търговец. При много брокери има скрити такси и понякога дори малка такса може да погълне рентабилността на търговеца в дългосрочен план.

Интересното при WCX е техният уникален модел на такса. За разлика от другите CFD брокери и борси, те не начисляват такса за търговия за влизане / излизане от позиция. Те начисляват само такса „разпад“, която можете да си представите като овърнайт или такса за финансиране, която се прилага от други брокери за преобръщане на позиции.

Това е по същество процентни такси, които ще бъдат начислени по сметката ви за средствата, които сте заели, за да запазите отворената позиция. В WCX това ще се таксува за всички позиции, които са отворени за повече от 24 часа. По-долу има някои статистически данни за максималните търговски размери, ливъридж и спад на основните крипто двойки.

Сдвояване Максимален размер Максимален ливъридж Разлагане
ADA / USD 5 BTC 5 пъти -0,3%
BTC / USD 20 BTC 20x -0,05%
EOS / USD 5 BTC 10x -0,3%
ETC / USD 5 BTC 10x -0,3%
ETH / USD 10 BTC 10x -0,05%
LTC / USD 10 BTC 10x -0,05%
NEO / USD 5 BTC 5 пъти -0,4%
TRX / USD 5 BTC 5 пъти -0,4%
XRP / USD 5 BTC 5 пъти -0,5%

Това са само малка подгрупа от всички активи, за да можете да видите спада на останалите активи в общ преглед на пазарите страница. Степента на отпадане за други активи като форекс обаче е много по-евтина и достига около -0,024%.

Едно от предимствата на това да бъдеш изцяло финансиран от биткойн е, че няма такси за плащания и тегления. Всичко се обработва на блокчейн с пълна прозрачност. Ако изтегляте Bitcoin, може да се наложи да платите такса за миньор, но те не са свързани с WCX и са относително минимални.

WCX сигурност

Сигурността на борсата е едно от най-важните съображения в днешния ден и възраст. Криптовалутните хакове са една от най-големите заплахи, пред които са изправени борсите и през последните няколко години има многобройни примери за това.

WCX внимателно очертава своите протоколи за сигурност в своите документи. Те изглежда покриват повечето неща както от гледна точка на сървъра за обмен, така и от гледна точка на клиента.

Сигурност на Exchange

Първо, и може би най-важното, WCX управлява политика за студено съхранение. Над 98% от техните монети се съхраняват офлайн в сигурна среда, далеч от заплахата от хакери и други заплахи.

Има само малка част от техните средства, които се съхраняват онлайн в „горещите портфейли“, за да улеснят плащанията и тегленията им. Дори тогава те ще извършват прехвърляне на тези средства с много подписи в горещия портфейл.

По отношение на сървърната архитектура на борсата, те имат множество подмрежи и зони за достъпност, които ще се опитат да защитят трафика със строго маршрутизиране, защитна стена и контрол на достъпа, за да ограничат експозицията.

Те също така имат усъвършенствана DDoS защита, за да се предпазят от атаки за отказ на услуга. И накрая, те архивират и криптират всички данни на сайта, което означава, че вашите важни документи и пароли не могат да бъдат прочетени, дори ако те са достъпни.

Комуникационна сигурност

SSL WCX

Проверете SSL сертификата

Както при повечето сайтове в наши дни, WCX има пълно SSL криптиране на своя уебсайт, което означава, че вашата комуникация с борсата е защитена и не е податлива на онлайн изгледи.

Сертификатът също ви помага да установите дали случайно сте попаднали на фишинг сайт на хакер. Това е така, защото в момента, в който кацнете на страница, която няма катинар в браузъра, сайтът може да не е този на WCX.

Сигурност на клиента

Дори ако има ситуация, в която се качите на фишинг сайт и паролата ви е компрометирана, WCX има набор от клиентски или потребителски протоколи за защита, които ще помогнат за защитата на вашия акаунт.

Най-важното от тях е двуфакторното удостоверяване. Това ще действа като резервна система за влизане и изпращане на средства от вашата сметка. Хакерът ще трябва да има достъп до телефона ви, за да влезе наистина във вашия акаунт. Това не е активирано по подразбиране, така че ще искате да направите това в момента, в който влезете.

На второ място, за да предотврати проникването на хакер в акаунта ви, като непрекъснато отгатва паролата ви, WCX също има защити. Те се наричат ​​”груба сила” атаки и обменът изисква капчи да бъдат завършени, за да се предпазят от тези автоматизирани атаки.

Регистрирай се & Регистрация

Ако сте решили, че искате да опитате WCX, ще трябва да регистрирате акаунт. За да го направят, те изискват да предоставите своя имейл адрес, парола и име.

Формуляр за регистрация за WCX

Форма за регистрация в WCX при регистрация

След попълване на формуляра ще трябва да потвърдите имейл адреса си. Те ще изпратят връзка за потвърждение на вашия имейл, която трябва да следвате. След като влезете отново в акаунта си, ще получите избор дали да го стартирате като демо сметка или да попълните KYC за активна сметка.

Демо сметка

Ако искате просто да изпробвате платформата и да видите как работи за вас, можете да започнете с демо сметка. С това WCX ще ви даде 10 BTC демо средства, които можете да търгувате с пълна функционалност на сметката.

Тази демонстрационна сметка също се доставя без прикачени низове и можете да тренирате по нея до насита. Демонстрационни сметки се предлагат от редица други CFD брокери и те не представляват заплаха за вас да практикувате, без да рискувате действителните си средства.

Акаунт на живо & KYC

Ако търгувате от известно време на демо сметка и сте готови да преминете към активната сметка, тогава ще трябва да потвърдите напълно своята сметка. За разлика от някои други крипто борси с лостове, WCX изисква пълен KYC, за да бъде в съответствие с разпоредбите.

Търговия за проверка на WCX

Приключване на проверката на WCX

За да попълните този KYC, те ще ви поискат информация за вас като вашия адрес, DOB и трите имена. След като това приключи, те ще ви трябва да изпратите някои издадени от държавата документи за самоличност със снимка, както и доказателство за адрес (не по-стар от 3 месеца).

Последното нещо, което ще трябва да направите, е да направите селфи, на което държите идентификационния номер, както и лист хартия с написания домейн WCX върху него. Това се прави, за да се уверите, че наистина вие се опитвате да регистрирате акаунта, а не крадец на самоличност.

Депозити и тегления

Ако ще търгувате по активната сметка, тогава ще трябва да я финансирате. Както споменахме, WCX е обмен само на биткойни, което означава, че няма функционалност за фиатно финансиране (кредитни карти, банкови преводи и т.н.)

Въпреки че това може да ограничи някои търговци, които предпочитат да използват тези средства за финансиране, това прави процеса по-прозрачен, по-бърз и по-евтин. Освен това, като се има предвид колко лесно е да се купуват биткойни с фиатна валута в наши дни, това всъщност не би трябвало да е проблем.

За да финансирате сметката си, можете просто да натиснете бутона „депозит“ на платформата. Те ще ви представят портфейл, генериран от обмен, който ще има биткойн адрес. След това можете да изпратите средствата си на този адрес и след като транзакцията е получена 2 потвърждения тогава тя ще бъде кредитирана във вашия акаунт.

Процесът на изтегляне е също толкова лесен. Ще преминете към бутона „теглене“ в опцията за управление на акаунта и той ще поиска вашия личен Bitcoin адрес. За да потвърдите оттеглянето, на вашия имейл ще бъде изпратена връзка и ще бъдете помолени да потвърдите чрез двуфакторно удостоверяване (ако е активирано).

Търговска платформа на WCX

След като имате акаунт и започнете да търгувате, ще прекарвате над 90% от времето си в тяхната платформа за търговия. Така че, нека разгледаме задълбочено технологията им за търговия и функционалността на платформата.

Когато отворите платформата, ще ви бъде представен директно основният потребителски интерфейс. Имате всички пазари, които можете да търгувате в горната част и основните диаграми в средата. Вдясно в страничната лента имате формулярите за поръчки.

Търговска платформа на WCX

Потребителски интерфейс на основната платформа за търговия на WCX

Горе вдясно имате достъп до цялата администрация на вашия акаунт, а отдолу можете да превключвате между вашите предишни поръчки, отворени поръчки и вашата история на финансиране / търговия. Имате и бутон за бързо финансиране и теглене, където е формулярът за поръчка.

По отношение на самата диаграма, WCX е интегрирал Tradingview диаграми в своята платформа. Това е добре позната технология за картографиране, която се използва от техническите анализатори за попълване на по-голямата част от тяхната диаграма.

Технология Tradingview се използва широко и на редица различни борси. Това означава, че след като сте се научили да използвате диаграмите и да допълвате търговията си с тях, имате гъвкавост, когато става въпрос за вашия избор на борса.

Подаване на поръчки

Разглеждайки формулярите за поръчки, той е добре позициониран за бързи и лесни сделки. Ако търсите бърза пазарна поръчка на текущата цена, просто трябва да въведете сумата, която искате да търгувате, както и ливъридж.

Формуляр за поръчка на WCX

Стандартна форма за поръчка на WCX вдясно с разширена вляво

Можете също да промените валутата, ако предпочитате да изчислявате позициите си във фиат вместо в BTC. Разбивката на поръчките ще се появи под нея, както и размера на маржа, който ще е необходим за отваряне на позицията.

Съществува и „усъвършенстван“ формуляр за поръчка, но единствените други поръчки, които можете да направите, са лимитирани с определена стоп загуба и тейк печалба. Ние насърчаваме търговците да се възползват от тези стоп загуби, особено когато търгувате с ливъридж.

Това не отговаря на редица други борси и брокери, които имат богат набор от опции за поръчки. Това могат да бъдат основни инструменти, особено за онези търговци, които се нуждаят от повече опции с техните лимити и стоп поръчки.

WCX API

Ако сте разработчик и искате да кодирате собствени ботове или алгоритми за търговия, тогава можете да се възползвате от WCX API. WCX разполага както с уеб сокет, така и с REST API, който е достъпен за всички търговци.

Важно е да се отбележи, че WCX има ограничения за скоростта на своя API. Това се прави, за да се предотврати злоупотреба от някои търговци, които изпращат твърде много заявки до WCX. Понастоящем това ограничение е 5 заявки в секунда на IP адрес.

Ако искате да започнете да използвате API, ще трябва да вземете своя API ключ. Това ще позволи на API на WCX да идентифицира вашите заявки и по този начин да отговори на тях с необходимата информация. Можете да получите своя API ключ в настройките за управление на акаунта си.

Тук имате възможност да генерирате ключа и можете да решите дали искате ключът да бъде Четете, пишете или търгувайте. Последната опция позволява най-много функционалност с всички разрешения и ще позволи на вашия бот да търгува.

WCX API търговия

Генериране на вашия API ключ (отгоре) с резултат ключ и секрет (отдолу)

След като това е направено, той ще генерира ключа и ще го представи по-долу. Пазете тези пароли и ключове на сигурно място и далеч от любопитни очи. Също така трябва да бъдете много внимателни с тези клавиши, когато става въпрос за ботове на трети страни, тъй като те може да са злонамерени. Уверете се, че можете да проверите кода на ботовете.

И накрая, ако искате да сте сигурни, че API е напълно готов и отговаря, можете да се насочите към техния страница за състоянието. Това ще ви покаже средното време за реакция на заявките за API.

Програма за препоръчване на WCX

Ако сте доволни от опита в WCX, борсата ви предлага възможност да насочите други. Това става чрез тяхната реферална програма и това също може да бъде чудесен начин да спечелите някакъв доход от реферали.

Всъщност комисионните в WCX наистина са доста привлекателни в сравнение с някои от другите борси. Те предлагат до 50% дял от приходите от таксите, които обменът прави. Ако сравним това с Binance, който предлага 40%, или BitMEX, който предлага 10%.

Има и полза за тези хора, за които се позовавате на платформата. Те ще получат отстъпка за загубите си от 10% за първите три месеца. Това е по-привлекателно от обикновената „отстъпка от такса“, предлагана от други борси.

Ако искате да започнете да насочвате хората към платформата, ще трябва да получите връзката си за препоръки. Това се намира в рамките на реферал раздел на акаунта.

WCX реферална връзка

Получаване на вашата реферална връзка на платформата WCX

След като получите вашата връзка, можете да започнете да я популяризирате или да я изпращате на приятелите си. Можете също така да се върнете в панела за препоръки, за да проследите регистрираните от вас записи и колко са ви спечелили.

Какво не ни хареса

Разбира се, нито един преглед не би бил пълен без разглеждане на някои неща, които според нас заслужават подобрение. Това може да са неща, върху които WCX трябва да работи, но те носят споменаване.

Първо, те трябва да се опитат да подобрят функционалността на поръчките на своята платформа за търговия. Въпреки че имат диаграмите на tradingview, не можете да се възползвате максимално от анализа си, ако нямате набор от опции за поръчка и търговия.

На второ място, WCX не предлага мобилни приложения или компютърни клиенти, които техните търговци да изтеглят. Това означава, че ще трябва да се придържате към уеб-базираната платформа, която понякога не е толкова ефективна, колкото версията за настолни компютри. По същия начин е доста трудно да търгувате на мобилен телефон чрез браузъра.

И накрая, това е пълен обмен на KYC. Това означава, че не можете да търгувате с анонимен акаунт и трябва да изпратите всичките си документи. Въпреки че това изглежда нормално сега, все още има редица борси, които не изискват това, като BitMEX и Deribit.

Това разбира се е лично предпочитание и някои търговци нямат нищо против проверките на KYC, докато други могат да намерят това като нарушение на поверителността. В края на краищата те се занимават само с биткойни, където поверителността е един от основните случаи на употреба.

Заключение

WCX изглежда е относително атрактивна борса, която ще предложи на търговците предимствата на високия ливъридж върху редица различни активи. Като се има предвид, че те приемат финансиране само в биткойн, те улесниха хората да изпращат пари по сметките си.

Нещо повече, липсата им на каквито и да е търговски такси е страхотна точка за продажба, която вероятно ще привлече много търговци, които виждат, че маржовете им са изядени от прекомерни такси. Те са и една от малкото борси и брокери, които позволяват на търговците да влизат в позиции до 300x на Forex.

Разбира се, имаше някои неща, които не ни харесаха, но повечето от тях може да са резултат от обмена, който все още е в начален етап. Може би те вземат предвид тези перспективи, когато въвеждат нова функционалност.

Така че, ако търсите относително лесна за ползване платформа, която ви позволява да търгувате с различни лостове на различни пазари, тогава WCX трябва да се има предвид.

Представено изображение чрез WCX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map