В тъмната мрежа Litecoin се налага на Bitcoin за плащания

Биткойн е криптовалутата на избор на пазарите на darknet от самото си създаване. Повишените такси и бавното време за транзакция обаче принуждават потребителите на darknet да обмислят други монети.

Всъщност Биткойнът стана твърде разпространен за престъпниците, тъй като степента на правомощията за проследяване на правоприлагащите органи беше разкрита.

Често е много трудно да се прецени кои точно монети са предпочитани от онези, които работят в тъмната мрежа. Въпреки това, интересно доклад наскоро се задълбочи в този интернет ъндърграунд и намери интересни резултати.

Те извършиха обширен анализ, докато разглеждаха всички онлайн форуми, пазари и табла за съобщения. Резултатите от техните изследвания може да ви изненадат …

Недоволство от биткойн

Едно нещо, което изследователите откриха, беше обща трансгранична тенденция и езици, беше нарастващата трудност, свързана с използването на биткойн. Предвид размера на обичайните транзакции в тъмната мрежа, необходимите такси ги направиха невъзможни.

Освен увеличените такси за приключване на транзакциите, времето за потвърждения също се увеличава значително. Следователно, продавачите трябваше да въведат правило, че ще изчакат три потвърждения в мрежата, преди да приключат с продажбата..

Бавните времена на транзакциите са разочароващи, както е, но са толкова по-обезпокоителни за тези потребители, които ги използват, за да закупят нещо незаконно от darkweb.

Записано бъдещо проучване

Darkweb анкети за криптовалути, които да използвате

Резултати от анкети на DarkWeb. Източник: zapisafuture.com

След това разследващите в Recorded Future продължиха да се опитват да установят кои от тези монети започват да заменят биткойн като предпочитана валута в Darknet. Резултатите от анкетата, която те проведоха, са вдясно.

Тази анкета е проведена на форум за хакерски престъпления и ясно показва, че монетите с поверителност за поверителност са водещият претендент за следващата тъмна нетна версия на Биткойн. Monero (XMR) и Dash заеха първото и второто място с съответно 21,82% и 20,61%.

Това обаче бяха само резултатите от един форум в даркнета и следователно не могат да се разглеждат като цялостно представяне. След като направи по-задълбочен анализ, екипът стигна до заключението, че Bitcoin все още е избраната монета на доставчик в мрежите.

Разбивка на приемането на търговци в DarkNet

Приети монети от доставчици. Източник: zapisafuture.com


Всички продавачи, които са били анкетирани от изследователите, все още предлагат биткойн като прието платежно средство. Изненадата обаче е, че Litecoin е втората най-приета монета от продавачите, като над 30% от тях я приемат като начин на плащане.

На трето място се класира Dash с 20% дял от продавачите, които го приеха като начин на плащане. Това показва, че въпреки че има и други криптовалути като Monero, които имат повече протоколи за поверителност, отколкото Litecoin, доставчиците харесват бързото време за транзакции и ниските такси за транзакции на Litecoin. Резултатите са на изображението вдясно.

Те също така разбиха резултатите въз основа на региона на действие за по-голяма яснота. Както можете да видите, онези, които работят в англоговорящия свят, са по-притеснени от поверителността и избират Monero. Пазарите в Източна Европа са по-загрижени за прозрачните такси и предпочитат Litecoin.

Какво означават резултатите

Изследването ни дава допълнителни доказателства, че иновациите и адаптацията са напълно в ход в тъмната мрежа. Като се имат предвид проблемите, свързани с изоставането на транзакции с биткойни и одитите на правоприлагащите блокчейн, те се обръщат към други монети.

Това обаче показва също така, че за потребителите на darkweb няма единен стандарт за това коя монета трябва да я замени. Изглежда има представа, че потребителите искат монета, която е бърза за използване и сравнително евтина, както и с усъвършенствани протоколи за сигурност.

Може би е подходящо монети като Litecoin и Monero да имат високи оценки в тази общност. Старшите разработчици на двете криптовалути флиртуваха с идеята за кръстосан атомен суап.

Би било важно да наблюдаваме как напредват процентите на приемане на различни криптовалути в тъмната мрежа. Ако има нещо, което можем да научим от Биткойн, то е, че ранните осиновители на тъмната мрежа имат познания за това, което по-късно може да наруши мейнстрийма.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map