Устойчивостта на биткойните: Кратък поглед към най-близките, които скоро се отказаха от BTC

По време на пресата, скандалната „99Bitcoins“Биткойн некролог”Има не по-малко от 186 некролога на Биткойн.

Това са лекомислени и саркастични некролози, разбира се, отнасящи се само до инциденти, при които високопоставени експерти твърдят, че биткойн е починал.

Шегата с езика е, че тези учени не биха могли да сгрешат по-силно. Биткойн – дори въпреки драмата за анулирането на SegWit2x и мащабните войни – в момента се движи около впечатляващите 7 200 долара, което е ценова точка, която не е далеч от рекорда на монетата от 7566 долара.

Цена на биткойн на Coinbase

Ще достигне ли BTC скоро $ 8k? – Изображение чрез Coinbase

Така че, Bitcoin очевидно не е мъртъв и ще отнеме много повече от някои остри спаринги през уикенда с Bitcoin Cash, за да може Bitcoin наистина да спадне.

Но си струва да се види колко грешни са и са другите. Струва си да отбележим „Биткойн некролозите“ на недоволните, така че ние ентусиастите да можем да прецизираме собствените си перспективи в криптопространството, знаейки, че ние самите трябва да сме по-малко негъвкави, за да капитализираме.

Нека да разгледаме някои от по-провокативните биткойн „смъртни случаи“, за да освежим перспективите си.

Първата „смърт“ на биткойн

Още през 2010 г., когато Биткойн беше само прохождащ проект, публикация на име The Underground Economist спечели отличието, че е първият писател на некролози на Биткойн 99 Bitcoin..

Когато BTC все още се движеше около $ 0,23 цента, The Underground Economist написа a остър трактат озаглавен „Защо биткойнът не може да бъде валута.“

В него авторът декларира Биткойн „ще остане завинаги новост или ще премине от състояние на новост в мъртво по-бързо, отколкото можете да мигнете“.

Оператор на CNN проектира „разпадането“ на Биткойн

През 2014 г. a Редакционна статия на CNN беше публикуван, озаглавен „Къде биткойнът се обърка?“ когато BTC все още седеше на около 330 долара.

В парчето писателят стигна дотам, че каза, че кубинското песо превъзхожда биткойните:

[Стартиране на блокова оферта] „Биткойнът не е [бъдещето]. Това е стъпка по пътя и в крайна сметка ще се разпадне … Тъй като валутата [биткойн] е почти нищожна спрямо нищо. Не може да издържи на петите до кубинското песо … С биткойн, преструващата се валута, това, което виждате, не е това, което получавате. ” [Край]

Помислете, че авторът се чувства същото и днес?

Джейми Димън казва, че биткойнът не може да продължи

Изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Димън вече е известен ненавистник на биткойни, но един от неговите най-ранните коментари срещу криптовалута №1 се върна през 2015 г., когато криптовалутата се консолидира на $ 395.

В реч, изнесена на глобалния форум на Fortune, Димън каза, че правителствените разпоредби ще убият биткойн и нещо подобно:

„Това е моето лично мнение, няма да има реална, неконтролирана валута в света. Няма правителство, което да го търпи дълго … няма да има валута, която да се придвижва около държавния контрол.

В публикацията на LinkedIn се казва, че BTC избухва на 12 декември 2016 г.

В колона за LinkedIn, облачен архитект Джим Крам нарече Биткойн „фундаментално дефектна виртуална валута“, като продължи, че „Биткойнът е балон, който като Лале, Южно море, Dot.com или Subprime ще се пръсне … Биткойнът беше страхотен експеримент, който предостави много полезно обучение“.

Е, Крам може да се чувства различно сега, но със сигурност ни е удобно да кажем, че биткойн определено е преминал етапа на експеримента досега.

Forbes казва, че Китай е “смачкал” биткойни

Когато Китай забрани крипто обмен и ICO само преди няколко седмици, крипто пространството беше шокирано.

Forbes обаче прекали с малко, описвайки хода на Китай като „смачкване”Удар върху биткойн – въпреки че BTC се възстанови по-силно от всякога в дните след започването на забраните:

„Вестта на биткойните изчезна … Тя беше смазана от тежката намеса на китайското правителство, което охлажда ентусиазма на инвеститорите за цифровата валута.“

Биткойн със сигурност се държи трудно

Чрез дебели и тънки биткойни се държат трудно през всичко това досега.

Може ли BTC да бъде поставен на колене един ден? Възможно е – всичко е възможно.

И все пак, освен едно непостижимо и катастрофално събитие с черен лебед, което неочаквано удря пространството, не е ясно какво би могло да детронира Биткойн в този момент.

Със сигурност няма да се предаде, че е позиция №1 за пазарна капитализация на Ethereum или Bitcoin Cash, без да има адски борба.

Междувременно недоволните от Биткойн ще имат достатъчно време да преразгледат позициите си в криптовалутата bellwether.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me