Trusttoken & TrueUSD Review – Всичко, което трябва да знаете

TrustToken е сравнително нова платформа, създадена с визията за предоставяне на токенизирани активи. Това са криптовалути, които са известни още като „стабилни монети“, тъй като цената им има тенденция да остане по-стабилна, тъй като те са обвързани с активи от реалния свят.

Първата стабилна монета на проекта и водещият знак на платформата е TrueUSD (TUSD), която е стабилна монета, която е обвързана с щатския долар и твърди, че поддържа съотношение 1: 1 с щатския долар. Екипът на TrustToken залага, че TrueUSD ще бъде първият от многото базирани на активи токени на платформата. Според TrueToken уебсайт:

TrueUSD е ERC20, поддържан от щатски долари, който е напълно обезпечен, законно защитен и прозрачно проверен от атестации на трети страни

Екипът казва, че маркерът TrueUSD ще използва множество ескроу сметки, за да намали риска на контрагента, както и да предостави на притежателите правна защита срещу кражба.

Как работи TrustToken

Ескроу сметките на трети страни са ключът към правилната функция на токенизираните активи на TrustTokens. Понастоящем всеки може да закупи TrueUSD, след като е преминал през изискванията за познаване на клиента и борба с изпирането на пари.

Това се постига чрез свързване на щатски долари към депозитна сметка, след което се изчислява съответстваща сума TrueUSD. Когато са налични други токени, купувачът може да избере кой жетон купува.

Как работи TrustToken TUSD

Как работи TrustToken. Източник: Trustoken

Докато TrueUSD е сдвоен с щатския долар, екипът на TrustToken се надява да има сдвояване с други валути в бъдеще. В момента минималната покупка е $ 10 000, въпреки че се очаква тази минимална сума за покупка да намалее в бъдеще.

Централизирана ескроу & Децентрализирана крипто?

Като се има предвид, че ескроу сметките по своята същност са централизирани, те противоречат на доверието на децентрализираните криптовалути. Това е нещо, което екипът на TrustToken признава. Те също така посочват, че тяхната система е насочена към реални проблеми и предизвикателства.

През 2018 г. не е възможно да се откриват сметки и да се прехвърлят средства с помощта на интелигентни договори и интелигентни подписи на договори. Докато това стане възможно, екипът на TrustToken изгражда своята платформа, за да използва най-известната и най-използваната система в света за управление на банкови сметки – ескроу сметки.

Този тип акаунт вече е широко използван, разбира се и му се вярва. Засега осигурява хибриден подход, а в бъдеще екипът планира да се отдалечи от ескроу сметки. По собствените им думи:

Ние признаваме, че ескроу сметките не са крайната игра за децентрализирани пари и токенизирано управление на активи, но индустрията за доверие и ескроу вече работи добре за управлението и разпределението на активите.


TUSD сравним ли е с други конюшни?

Tether срещу T USD

Tether срещу T USD

Екипът на TrustToken смята, че TUSD е допълнение към други съществуващи стабилни проекти като Tether (USDT), BaseCoin и MakerDAO. TrustToken е малко по-различен от BaseCoin и MakerDAO, тъй като те използват алгоритми за поддържане на стабилност, докато TUSD поддържа стабилност, като остава обезпечен с активи. Това дава TrustToken значително по-различна целева аудитория.

Екипът признава, че алгоритмичните решения са вълнуващи възможности, но отбелязва, че те не са тествани или доказани в реалния свят. Екипът на TrustToken смята, че някои инвеститори ще намерят допълнителна сигурност в токен, който е подкрепен от фиатна валута, седнала в одитирана банкова сметка. В бъдеще трябва да има случаи на използване както за базирани на активи, така и за базирани на протоколи стабилни монети.

По същество платформата TrustToken се разработва основно за институционалната инвестиционна аудитория.

Що се отнася до приликата с Tether, екипът на TrustToken просто каза, че иска да разработи стабилна валута, която те сами биха могли да „използват и да имат доверие“. Това изявление вероятно е позоваване на текущите проблеми с доверието, които мнозина имат с Tether, като се има предвид противоречивото минало на създателя на токена и въпросите колко точно се държи фиатната валута за резервно копие на Tether.

Токенизация на активи на TrustToken

Докато TrueUSD е първият токенизиран актив, пуснат на платформата, екипът има планове да позволи токенизацията на всеки реален актив. На уебсайта TrustToken те дават примери като недвижими имоти, имоти под наем, таймшари, акции и облигации и малък бизнес. Очевидно има много други.

Активи, които можете да маркирате

Какви активи можете да маркирате. Източник: Уебсайт на Trusttoken

Токенизацията също така ще позволи на потребителите да предлагат частична собственост върху обекти, които след това могат да се търгуват на глобални борси.

Какви активи могат да бъдат токенизирани? Е, недвижимите имоти са отличен пример, но други активи, които биха могли да се възползват от токенизацията, включват стоки като злато и нефт, авторски права и патенти, колекционерски предмети като изкуство или монети, частен капитал в бизнеса и дори спортни екипи могат да бъдат токенизирани.

Това означава, че тези, които притежават неликвидни активи като изкуство и интелектуална собственост, могат да предложат частична собственост върху активите и да възстановят част от стойността на тези обекти. Предприемачите и създателите биха могли да предложат частична собственост върху нови бизнес начинания и творения на глобална сцена в модел на краудфандинг. Инвеститорите ще получат достъп до нови възможности и класове активи от цял ​​свят.

Предимства на токенизацията TrustToken

Ползи от токенизацията на TrustToken

Възможността за токенизиране на всеки актив би направила реалните активи на стойност 256 трилиона долара на разположение за контрол и транзакции на блокчейн, което напълно ще трансформира крипто и инвестиционния пейзаж.

Въпреки че все още е ново поле в криптовалутната индустрия, има и други проекти, които също са се фокусирали върху токенизирани активи или „токени на ценни книжа“. Друг добре известен пример е този на мрежата Polymath. Те биха искали да направят нещо подобно със собствената си платформа за маркери на ценни книжа.

Екипът на TrustToken

Екипът зад TrustToken носи дълбочина от знания и опит, които се очаква да помогнат на проекта да успее и потенциално да надмине очакванията. Екипът има трима съоснователи:

Съоснователи на TrustToken

Съоснователи на TrustToken

  • Дани Ан – главен изпълнителен директор на TrustToken и бивш учен за данни в Kernel, където е работил върху разработването на човешки мозъчен модел.
  • Рафаел Косман – технически директор на TrustToken и бивш експерт по машинно обучение в Google и Kernel, както и основател на StreetCode Academy.
  • Стивън Кейд – главен оперативен директор на TrustToken и бивш ръководител на проекти за комерсиализация в Kernel, както и технически съветник на Bankorus.

В допълнение към триото основатели, екипът на TrustToken се състои от пълен набор от разработчици и маркетингови специалисти, както и солидна група съветници по проекти.

Какво ще кажете за пазара TUSD?

TrueUSD е създаден като фиксиране към щатския долар, което означава, че винаги трябва да се търгува на $ 1 и в един перфектен свят би го направил. Ние обаче не живеем в перфектен свят. Към средата на август 2018 г. един TUSD се котира на $ 1,01 на Coinmarketcap.com, а през последните няколко месеца се търгува до $ 0,98 за всеки. Като цяло цената в щатски долари остава около $ 1, но цената на биткойн е забелязала по-широки вариации.

Ценова ефективност TUSD

Ценова ефективност TUSD от старта

Това не е изненадващо, като се има предвид привързването към щатския долар. Това, което беше изненадващо, бяха двата скока в стойността на TUSD през май 2018 г., при които монетите се търгуваха за кратко до близо 1,40 долара. Този скок беше обяснен като резултат от закупуване на ботове, след като монетата е включена в списъка на Binance, и бързо беше коригиран, тъй като търговците на хора скоро започнаха да продават монетите си за голяма печалба.

Потенциални предизвикателства

TrustToken се опитва да токенизира активите от реалния свят по начин, който е реалистичен предвид текущото състояние на парите и банкирането. Той предлага на институционалните инвеститори начин да влязат в криптовалутната екосистема, без да ги излагат на ненужни и непознати рискове.

Единствената точка, която изглежда задържа проекта в този момент, е сегашното му сходство с Tether. Този проект има много подобен случай на употреба, но също така се бори с проблеми с доверието поради липса на прозрачност и минали недоброжелателства от страна на поддръжниците. Разработчиците на TrustTokens са разгледали накратко тази прилика и са подчертали въпроса за доверието. Възможно е TrueToken и TUSD да предоставят по-надеждна алтернатива за замяна на Tether.

В крайна сметка тази битка ще бъде решена от степента на приемане на TrueUSD. Tether очевидно има огромен старт в този момент, но е много рано в крипто революцията и Tether също се сблъсква с някои твърди челни ветрове. TrueUSD също се сблъсква с попътен вятър поради сходството си с Tether, но може да преодолее тези с лазерния си фокус върху институционалните инвеститори. Това в крайна сметка може да доведе до специализирани инструменти, които Tether няма да притежава.

Заключение

Токенизирането на активи от реалния свят е нещо, за което се смята, че има голям потенциал, тъй като ще отключи стойност и ще създаде недоверителна среда, свободна от необходимостта от скъпи посредници на трети страни. Вече сме го виждали да работи при токенизирането на цифрови активи, като например криптоварници, а DigixDAO също успешно токенизира златото.

Следващата логична стъпка в токенизирането са други активи от реалния свят, които се токенизират чрез интелигентни договори. Това може да позволи на хората да притежават части от имоти под наем или авторски права или други активи, генериращи доход, които позволяват на притежателите да събират част от дохода във връзка с тяхната собственост на символи, управлявани сигурно и без разходи чрез интелигентни договори.

Това може дори да позволи на художници, други творци или дори спортни дейци да продават потенциално части от цялата бъдеща печалба, създавайки стойност сега от потенциала за бъдещи печалби на човека.

Представено изображение чрез Trusttoken.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me