Tradenostix: Нашият преглед на най-новия инструмент за крипто анализ

Tradenostix е нова и нова компания, която е насочена към B2B и институционалните сектори.

Те проследяват и изчисляват портфейлите на криптовалутите. За разлика от големия избор на безплатни мобилни приложения за проследяване на крипто сделки, Платформа Tradenostix е много по-здрав.

Докато те ще пуснат окончателен продукт на дребно, който в момента е в бета версия, тяхната компания има голям фокус към корпоративната функционалност, която привлече вниманието ни. Един прост пример е, че счетоводна къща ще може да влезе в един портал, да прегледа всички свои клиенти и да ги обслужва много по-бързо.

Те се опитват да разрешат главоболието около проследяването на базата на разходите, хард форковете, приходите от добив и други проблеми, което в крайна сметка позволява на потребителите лесно да генерират по-официални и сложни финансови отчети.

Общ преглед

Тяхната основна цел е да създадат мост между криптовалутната индустрия и традиционната индустрия на финансовите услуги, така че бизнесът и институционалните инвеститори да се чувстват комфортно при навлизането на крипто пазара.

Също така им предоставя голяма доза увереност, когато обслужват своите криптовалутни клиенти, знаейки, че разполагат с надеждно, автоматизирано бекенд решение за освобождаване на честотната лента.

Говорихме с техния главен изпълнителен директор и съосновател Майкъл Розенблат, за да обсъдим целите им и да разберем къде стоят като компания.

Нека разгледаме някои от основните предимства на платформата Tradenostix.

Опитен екип

От нашите дискусии с тях, те изглежда имат опитен екип, който има разбиране за традиционните финанси, криптовалути и технологии. Изглежда, че много съществуващи решения на криптовалутния пазар са създадени от разработчици, които нямат разбиране за финанси.

Майкъл носи финансовите знания. Той има опит в fintech пространството, работещ с хедж фондове, администратори на фондове, първокласни брокерски фирми и други институционални клиенти. В резултат на това той разбира как трябва да работи сложният портал за отчитане и различните типове отчети, които тези клиенти трябва да преглеждат.

Съосновател и технически директор, Aaron Pardes е опитен разработчик, който пише софтуер от 15 години. Работил е с редица компании от здравеопазването до финтех и има богат опит в технологиите.

Точни и надеждни данни

Получихме известна представа за техния процес по отношение на интеграцията на обмен. Майкъл спомена, че техният приоритет номер едно е точността на данните. С всяка интеграция на борса те създават своя собствена сметка и извършват всяка възможна сделка (депозити, тегления, покупки и продажби на различни базови пазари).


След това те извличат данни, нормализират ги и съгласуват това, което тяхната система изчислява, с истинския баланс на борсата. Докато този процес на съгласуване не бъде завършен и изцяло тестван, е когато те притискат тази интеграция към производство за своите потребители.

Също така си струва да се спомене, че те са единствената платформа, която „сканира за хардфорци“. Майкъл ни каза:

Когато импортирате данни от тези борси, те нямат изричен тип транзакции за доставки с хард форк. Например, ако държите Bitcoin Cash на Bittrex от доставката на хардфорк, никоя система няма да покаже, че държите Bitcoin Cash след импортиране на вашите данни

Продължи да казва, че те всъщност имат нарастваща база данни, която проследява кои блокира различни монети хардфорк и когато различните борси доставят тези раздвоени монети на своите потребители. След това, след изчисляване на портфолиото на потребителя, те създават транзакция, показваща доставката на хардфорк.

Така например, вие наистина имате баланс на Bitcoin Cash на подходящата дата на всяка борса, ако е необходимо.

Потребителите също имат пълен контрол върху своето портфолио. Те могат да редактират, изтриват или създават ръчни транзакции, ако е необходимо.

Изискана функционалност за отчитане

Уникален аспект на техния портал за отчитане е, че той позволява да се отчитат отчетите им по период от време и да коригират конкретни параметри, преди да генерират отчет. Това е подобно на това как работи традиционният финансов пазар. Ето пример за опциите за параметри на отчета за техните транзакции:

Табло за управление Tradenostix

Елегантен дизайн и UX

Техният дизайн и потребителски опит са много интуитивни и лесни за следване. Тяхната система има чисти отчети с общи суми, така че данните се изразяват в много разбираем формат.

Потенциални опасения

Бяхме впечатлени от нашата дискусия с Майкъл на платформата Tradenostix. Технологията без съмнение ще предостави на много фирми по-добри инструменти за анализ на данни.

Като казахме това, имаше една или две опасения, за които първоначално се притеснявахме с Tradenostix. Те включват следното.

Млада компания

Имайте предвид, че те все още са млада компания. В момента работят с различни фирми, за да разберат идеалното им решение. Докато те са в бета версия за пазара на дребно, времето ще покаже дали B2B страната на индустрията ще бъде референтна.

Това означава, че все още има някакво голямо развитие, необходимо за обслужване на корпоративни клиенти, един малък пример са официалните американски данъчни отчети, които трябва да се изнасят, а не общи отчети и отчети за реализирани / печалби.

Още видове поръчки

Към момента те са много ориентирани към търговия, така че все още не можете да въвеждате приходи от подаръци или подаръци като вид поръчка.

Ограничена интеграция на обмен и портфейл

В момента те са интегрирани с Bittrex, Poloniex, GDAX и Kraken Exchange. Разбираме, че интеграцията на борсите е непрекъснат процес, но бихме искали да видим повече връзки с борсите. Понастоящем те не са интегрирани с офлайн портфейли.

Попитахме Майкъл за това и той ни каза, че те са в активно развитие за повече интеграция на обмен. Те се надяват да пуснат тези интеграции през следващите месеци. Той също така обясни, че можете ръчно да въведете своите офлайн притежания в тяхната система, ако имате портфейл, който не се поддържа.

Заключение

Ние сме оптимисти за техните B2B начинания от нашите дискусии с тях. Те са много сериозни по отношение на тези усилия и смятаме, че това ще създаде мост за традиционния финансов сектор да се чувства комфортно при навлизането в криптовалутната индустрия.

Имайте предвид, че те трябва да свършат работа, но продуктът, който са завършили до момента, работи добре и ние ще ги следим с напредването им. Научете повече при тях уебсайт.

Представено изображение чрез Fotolia & Традиденостикс

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me