Това е колко много сделки обработват крипто борси всеки месец

>

Преди няколко дни се събудих с въпрос.

Колко сделки обработват крипто борсите всеки месец?

Докато всеки може лесно да отиде до CoinMarketCap и да намеря обема на търговията за борса през последните 24 часа, не можах да измисля удобен начин за изчисляване на броя сделки, които една борса обработва.

Сега, знаейки точния брой сделки, които борсата извършва ежедневно, не беше особено належаща грижа, но не можах да се откажа от необходимостта да знам. Прекарах известно време с моя добър приятел Google, но не стигнах далеч.

Най-близкото нещо, което можах да намеря, беше Страница на Investopedia, която твърди, че Binance може да обработва до 1,4 милиона сделки в секунда. Макар и интересно, всичко, което направи, беше да повдигне още един въпрос, свързан с мисията ми да разбера броя на търговията на борсата.

Има ли значение дали Binance може да обработва 1,4 милиона сделки в секунда?

Това ме завъртя в заешка дупка с повече въпроси и по-малко отговори. Така че, нямаше друг избор, освен да отворим нашата торба с данни, за да разберем!

Нашият екип събра нова крайна точка за нашите API за разработчици, която изчислява броя на сделките, извършени от борса за определен период от време. Това ми даде достъп до всичко необходимо за определяне на броя сделки, извършвани от борси всеки месец.

Кодът

Следващите примери ще покажат как е възможно да се използва тази крайна точка за събиране на данни. Всичко, което трябва да направите, е да посочите борсата, двойката за търговия, началното и крайното време. С тази информация, Shrimpy ще подтикне към действие, за да изчисли броя на сделките, които са били сключени по време.

Забележка: Можете да получите достъп до тази крайна точка безплатно, така че изпробвайте. Ако искате по-висок лимит на скоростта за броя пъти, можете да се обадите на крайната точка на минута, регистрирайте се за API на Shrimpy Developer и вземете Master API Key. Безплатно е, така че защо да не го изпробвате!

Използвах нашата Библиотека на Python за достъп до тази крайна точка и повторение на всяка двойка за търговия, налична на всяка борса. Общият брой на сделките беше събран за всеки период от време и двойка за търговия.

Горещ съвет: Ако не знаете общия списък с двойки за търговия на всяка голяма борса, това не е проблем. Използвайте безплатната крайна точка „Вземете търговски двойки“ в API на Shrimpy Developer, за да получите двойките за търговия на всяка борса.

Пример Binance

https://dev-api.shrimpy.io/v1/historical/count?type=trade&обмен = binance&quoteTradingSymbol = USDT&baseTradingSymbol = BTC&startTime = 2019-10-01T00: 00: 00.000Z&endTime = 2019-11-01T00: 00: 00.000Z

Отговор

{

"броя": 13228819

}

Пример Bittrex

https://dev-api.shrimpy.io/v1/historical/count?type=trade&обмен = bittrex&quoteTradingSymbol = USDT&baseTradingSymbol = BTC&startTime = 2019-10-01T00: 00: 00.000Z&endTime = 2019-11-01T00: 00: 00.000Z

Отговор

{

"броя": 76928

}

В този един пример, Binance са извършили 172 пъти повече сделки по своята двойка BTC / USDT от Bittrex в продължение на цял месец.

Но това не отговаря на въпросите. Колко сделки се обменят на борси всеки месец и има ли значение дали Binance може да обработва 1,4 милиона сделки в секунда? За да отговорим на тези въпроси, трябва да обобщим броя на сделките във всяка търговска двойка на месечен интервал.

Бърз анализ

За да отговорим по-добре на тези въпроси, ние обобщихме броя на сделките за всяка търговска двойка през всеки месец и поставихме тези стойности в електронна таблица. След това повторихме този процес за други популярни борси, за да видим дали има борси, които обработват достатъчно сделки, за да гарантират толкова висока производителност на търговията.

От ноември 2018 г. изчислихме пълна година данни за броя на търговията.

Резултатите изобразяват няколко интересни неща, които отговарят на първия ни въпрос. Колко сделки обработват борсите всеки месец?

Първо, Binance не извършва най-много сделки всеки месец. Тази чест се присъжда на Huobi Global с огромните 121 милиона сделки през октомври. (Да не се бърка с Huobi, който обработи шокиращите 54 хиляди сделки през целия месец октомври)

Второ, най-големият брой сделки, извършвани някога от Binance за един месец, е 125 милиона сделки.

Трето, всички борси, които анализирахме, извършиха общо 452 милиона сделки през месец октомври.

Четвърто, броят на сделките на борсите варира драстично. Средният брой на търговията е 28 милиона за месец октомври. Средният брой на търговията е 6 милиона.

Заключения

След цялата тази работа, нека отговорим на втория ни въпрос. Има ли значение, че Binance може да извършва 1,4 милиона сделки всяка секунда? Не (добре, това е от значение)

Binance никога не е усреднявал обработката на повече от 50 сделки в секунда в продължение на цял месец. Това предполага, че в момента не е необходимо да обработват 1,4 милиона сделки в секунда и може никога да не се наложи да обработват толкова много сделки всяка секунда.

Комбинирането на всички сделки, извършени във всяка анализирана от нас борса, не създава много по-вълнуващи числа. В комбинация всички борси обработват само 175 сделки в секунда.

Причината да го казваме „един вид”За Binance е важно да може да обработва голям брой сделки всяка секунда, защото някои търговци изискват бързо изпълнение на поръчките. Освен това това число показва само средната стойност за целия месец. Това означава, че може да има няколко секунди, когато Binance обработва 10 000 сделки, а някои – 0, така че има полза от възможността да се изпълняват 1,4 милиона сделки всяка секунда, дори ако Binance всъщност никога няма да обработи толкова много сделки в такъв кратко време.

В края на деня всички знаем, че по-бързо е по-добре.

Допълнително четене

Индексни фондове за криптовалута – Управление на лични активи

Преглед на Coinbase Pro – Твърде високи ли са таксите?

CCXT Alternative – Pro API за търговия с криптовалути

Арбитражни скриптове за ботове за крипто търговия

Относно скариди

Скариди води на пазара като водещо приложение за управление на портфолио. Потребителите са в състояние да конфигурират персонализирано крипто портфолио и да приложат пасивна стратегия за ребалансиране, премахвайки неприятностите, свързани с активната търговия с крипто.

Скаридно уеб приложение: Shrimpy – Управление на портфейл от криптовалути

API за търговия с разработчици на Shrimpy е унифициран начин за интегриране на функционалността за търговия във всяка голяма борса. Събиране на исторически пазарни данни, достъп до уебсайтове в реално време, изпълнение на усъвършенствани стратегии за търговия и управление на неограничен брой потребители.

API на Shrimpy Crypto Trading: Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Не забравяйте да ни следвате Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси на нашата невероятна, активна общност на Телеграма.

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me