Топ 7 на най-скъпите артикули, които можете да купите с биткойн

Биткойнът е създаден, за да бъде валута за транзакции, която да се използва за закупуване на неща.

Тъй като той придобива все по-широко признание, има много неща, които са добавени към конюшнята на артикули, закупени с биткойн, от прости неща до хранителни стоки, до по-неясни елементи като комикси. По-рано сме обхванали и някои от най-странните елементи, които можете да закупите с биткойн.

С нарастването на цената на биткойните нарасна и броят на скъпите артикули, купувани с него. Вече не е необичайно биткойн милионерите да купуват всички атрибути на луксозен начин на живот, включително автомобили, къщи и яхти. А някои покупки на биткойни стават зашеметяващи, тъй като и цената се повишава.

Най-известният от тях е Покупка на биткойн пица направено от Ласло Ханиеч през 2010 г. Той закупи две пици на Papa John’s за 10 000 биткойна. По това време това е биткойн на стойност около $ 30. Въпреки това, дори и когато Биткойн се изплъзва добре от рекордно високите си стойности през 2018 г., към края на октомври 2018 г. с Биткойн на стойност около 6500 щатски долара, тези две пици сега струват огромните 65 милиона долара! Това е сериозно тесто.

Нека разгледаме по-добре някои от най-скъпите неща, които се купуват с биткойн.

Коли за биткойн

Това може да е най-големият клас скъпи артикули, които се купуват с биткойни, тъй като много биткойни, които ранно приемат, сега отговарят на лозунга „Кога Ламбо?“ Най-известната такава покупка е направена от YouTuber, собственик на форум за биткойн и технически директор на VinWiki Питър Садингтън в края на 2017 г..

Той закупи $ 200 000 Lamborghini Huracan за 2015 г. с бяла матова обвивка и състезателни ауспуси за 45 биткойна. Същите тези 45 биткойни сега биха стрували 292 500 долара, но Садингтън казва, че е платил само 115 долара за тези 45 биткойни още през 2011 г., когато за първи път е научил за биткойните.

Ламборгини биткойн

С любезното съдействие на Питър Садингтън

Lambos се считат от някои ранни приемачи на криптовалути за единствения приемлив начин да се харчат биткойни. Тегленето не се обезсърчава и истинските вярващи в революцията на криптовалутите се насърчават да „Hodl“ „до луната“. Има и няколко истории за покупки на Tesla с използване на биткойн, като например покупката на Tesla S от някой във Флорида през 2013 г. за 91 BTC на стойност $ 109 000 по това време, но на стойност над $ 53,8 милиона на днешните цени.

Автокъщите, които приемат Биткойн, казват, че продажбите на коли за Биткойн са скочили през декември 2017 г., когато цената на Биткойн също е скочила, но че някои продажби на Биткойн все още продължават.

Къщи / апартаменти за биткойн

Сделките с недвижими имоти са станали заглавия през последните година-две, а закупуването на имоти с биткойн става все по-популярно. Има дори Уебсайт за собственост на биткойн който в момента изброява хижа във френските Алпи за 4 950 000 долара, мезонет в Панама за 3 595 000 долара или вашия собствен частен австралийски остров за 3 500 000 долара. Има още имоти, изброени в САЩ, Тайланд, Бали, Карибите, Турция и почти навсякъде по света.

Докладите за покупки на недвижими имоти с използване на биткойн започнаха да се появяват още през 2014 г., като анонимен купувач закупи вила на Бали за 800 BTC (500 000 долара по това време, но сега 5,2 милиона долара) през март, а друг анонимен купувач закупи 1,4 акра в езерото Тахо Калифорния за 2739 биткойни на стойност 1,6 милиона долара тогава, но повече от 17,8 милиона долара сега. Докато те наричахме покупки на биткойн, те всъщност бяха покупки, направени там, където биткойнът беше конвертиран във фиатна валута, за да завърши транзакцията.


Закупуване на къща с биткойн

С любезното съдействие на Zillow.com

Най-голямата действителна покупка на биткойн недвижими имоти, която разкрих, беше от февруари 2018 г., където инвеститорът в биткойн Майкъл Комарански продаде своя Имение в Маями за 455 BTC или приблизително 6 милиона долара по това време. Същите 455 BTC са на стойност малко под 3 милиона долара по време на писането.

Биткойн за самолети

Когато богатите и известни пътуват, те отиват със стил на собствените си частни самолети и новата порода биткойн милионери се стреми към същото. Първият случай на използване на биткойн за частен самолет е през 2014 г., когато членът на фондация Bitcoin Olivier Janssens съобщава, че е наел частен самолет от PrivateFly.com.

Въпреки че подробностите за транзакцията не бяха публично оповестени, въз основа на цените от уебсайта полетът можеше да струва 54,95 BTC или 35 000 долара тогава и поразителните 357 175 долара сега!

Закупуване на самолет с биткойн

С любезното съдействие на SkyCraft Airplanes

И макар че не успях да намеря действителни покупки (вероятно защото потребителите на Биткойн предпочитат да останат анонимни), от декември 2013 г. е възможно да закупите своя собствен самолет от SkyCraft Самолети използвайки биткойн. Когато беше обявен за първи път, SkyCraft SD-1 Minisport беше достъпен за 80 BTC. Текущата цена на SD-1 Minisport е $ 54,850, или приблизително 8,5 BTC.

Биткойн за яхти

Наличието на яхта е един от отличителните белези на супербогаташите, а биткойн милионерите също се присъединяват към яхтените редици. Не е лесно да се намерят конкретни примери, но пазарът определено е там, с Денисън Яхтинг на Флорида, добавяйки биткойн като начин на плащане след заявки от няколко клиенти, и 26 Северни яхти, също на Флорида, твърдейки, че е най-големият яхтен брокер, който приема биткойн.

Купете яхта с биткойн

С любезното съдействие на 26 северни яхти

Образование с биткойн

Университетите също приемат биткойни за плащания, така че можете да научите за блокчейн и криптовалути, докато плащате за обучението с криптовалута. Университетът в Никозия в Кипър беше първият университет, който прие Биткойн за плащане през 2013 г., докато King’s College беше първият университет в САЩ, който скочи на биткойн вагона през 2014 г. С текущо обучение в King’s College, което работи около 35 000 долара на семестър, пълна четиригодишна програма ще се движи около $ 140 000 или 21.53 BTC по текущи цени.

Други университети, приемащи биткойни, включват Европейското училище за мениджмънт и технологии в Берлин, Германия и Университетът за приложни науки и изкуства в Люцерн в Швейцария, които обявиха приемането на биткойн за обучение през октомври 2017 г. Наличието на швейцарски университет, който приема биткойн, не идва толкова много на изненада, тъй като Zug, Швейцария се нарича „Crypto Valley“ и има над 50 блокчейн компании и стартъпи със седалище там.

Биткойн гражданство

Малката южнотихоокеанска държава Вануату стана първата държава в света, която предложи гражданство за плащане в биткойн. Цената е приблизително 180 000 щатски долара, така че ако имате нужда от втори паспорт и имате около 27 BTC, седнали някъде в портфейл, можете да станете гражданин на малка, но красива островна държава в Южен Тихи океан. В действителност те не приемат биткойн, но са създали трансферен агент в Австралия, който ще се погрижи за обмена от BTC към USD за закупуване на гражданството.

Малката карибска държава Антигуа и Барбуда ПРИЕМА Биткойн за своята програма за гражданство, която е малко по-евтина от Вануату на само 135 000 долара или малко над 20 BTC. Те станаха първата държава, приела Bitcoin за гражданство от 23 юли 2018 г..

Заключение

Броят на артикулите, които могат да бъдат закупени с Bitcoin, продължава да се увеличава и тъй като стойността на Bitcoin остава висока, луксозните артикули изглежда са едни от най-популярните. Има смисъл да се използва биткойн за тези големи покупки, защото може лесно да се спестят 5-10% от такси, което е огромно, когато правите покупки на стотици хиляди или дори милиони долари.

Докато стойността на биткойн остава висока, тенденцията към закупуване на големи билети с криптовалутата е почти сигурна, че ще остане и тъй като все повече хора приемат биткойн, трябва да видим все по-голям брой такива покупки. По времето, когато децата ни пораснат, може да е нормално да плащате за колата и къщата си с биткойн или други криптовалути.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me