Сравнени такси за търговия с крипто обмен

>

Криптовалутните борси работят усилено, за да привлекат нови клиенти. С толкова много различни опции за търговия, които се предлагат на пазара, всяка борса трябва да намери уникални начини да се открои. Един от начините някои борси да се разграничат на този конкурентен пазар е като предлагат убедителни такси за търговия.

През останалата част от тази статия ще покрием таксите за търговия, които в момента се начисляват от много от най-добрите борси.

След като оценим всяка борса, ще обсъдим кои такси за търговия са най-добри за начинаещи търговци и кои биха били идеални за професионални търговци.

График на таксите за Binance

Диапазон на таксите: 0,015 – 0,1%

Binance беше един от пионерите по отношение на иновативните структури на таксите. Когато борсата първоначално стартира и предложи отстъпки за държане на BNB, много търговци веднага видяха потенциала за търговия на Binance. Днес Binance се превърна в най-голямата борса в света. Поне част от причината се дължи на изключителния график на таксите, разработен от борсата.

Научете повече

График на таксите на Binance в САЩ

Диапазон на таксите: 0 – 0,1%

Вземайки поука от старта на първоначалната борса Binance, Binance US продължава традицията на върхови постижения, като предлага едни от най-ниските такси, предлагани в САЩ от която и да е борса. Въпреки че обменът все още е малък, ниските такси са убедителна причина за мнозина да мигрират към Binance US.

Научете повече

Глобален график на таксите Bittrex

Диапазон на таксите: 0 – 0,25%

Bittrex (глобално) предлага конкурентни такси за търговия в сравнение с други борси в САЩ. Въпреки това, когато се сблъскате с други световни борси, таксите за търговия се изчерпват. Базовата такса за търговия от 0,2% е почти двойна в сравнение с други световни конкуренти.

Това обаче не изключва размяната като конкурент. Що се отнася до борсите в САЩ, Bittrex е на позиция. Разумните такси, предлагани от борсата, биха били привлекателни за много американски търговци.

Научете повече

График на таксите KuCoin

Диапазон на таксите: -0,005 – 0,1%

KuCoin може да не е толкова голям, колкото Binance, но те са успели да останат конкурентоспособни, що се отнася до таксите за търговия. KuCoin дори предлага отрицателни такси, след като търговец достигне нивото на таксата за търговия LV 8. Отрицателната такса означава, че търговецът получава заплащане за извършване на сделки.

Научете повече

График на таксите Coinbase Pro

Диапазон на таксите: 0 – 0,5%

Coinbase Pro може да е една от най-големите борси в САЩ, но не бихте го разбрали от високите такси, които обменът начислява. Започвайки с основна такса от 0,5% както за такси за производители, така и за вземащи, Coinbase е лесно най-скъпата борса в САЩ. Единствената борса, която отговаря на непосилните такси, е Bitstamp.

Научете повече

График на таксите за Kraken

Диапазон на таксите: 0 – 0,26%

Кракен, кралят на институционалната търговия, предлага конкурентен график на таксите, който е подходящ както за търговия на дребно, така и за институционална търговия. При базовата ставка Kraken предлага такса за вземане от 0,26% и такса за производител от 0,16%. Това е примамлив процент за клиенти, които обмислят преминаването от Coinbase Pro.

Научете повече

График на таксите за Poloniex

Диапазон на таксите: 0 – 0,125%

Poloniex е имал дива и непредсказуема история в крипто пространството. През годините борсата поддържа голямо разнообразие от такси за търговия. Днес Poloniex предлага два различни графика за такси. В допълнение към нормалния график на таксите, който започва с 0,125% такса за производители и вземащи, можем също да видим, че те предлагат отделен график за такси за TRX двойки за търговия. Това решение може да е било ръководено от близки отношения Poloniex има с Джъстин Сън.

Научете повече

График на таксите за Bibox

Диапазон на таксите: 0,075 – 0,15%

От всички структури за такси за търговия, които ще обсъдим в тази статия, Bibox може да има най-простия график на таксите. Вместо да възприеме диференциран подход за намаляване на таксите за търговци с по-голям обем, Bibox предлага проста фиксирана такса от 0,075% за сделки с производители и 0,15% за сделки с участници.

Научете повече

График на таксите за Близнаци

Диапазон на таксите: 0 – 0,35%

В пълен контраст с Bibox, който има най-простата структура на таксите, зодия Близнаци лесно приема тортата като най-сложната система за такси. Не само борсата има диференцирана структура на таксите, но таксите зависят от начина, по който извършвате сделка. Изпълнението на сделки чрез API не води до същите такси като пускането на сделка на уебсайта. Още по-объркващо е, че пускането на сделка през мобилното приложение води до различни такси от търговията на уебсайта или чрез API.

Честно казано, структурата на таксите за Близнаци е голямо възпиращо средство за използването на платформата. Опростяването на структурата на таксите би било голямо подобрение за повечето търговци.

Научете повече

Глобален график на таксите на Huobi

Обхват на таксите: 0,097 – 0,2%

В сравнение с други международни борси, Huobi Global начислява по-високи такси от стандартната ставка, която обикновено варира между 0,1 – 0,15%. В допълнение към малко по-високите такси от пазарната ставка, можем да видим и как те са решили да се откажат от намаляването на таксите за поръчки на производители. Това потенциално може да доведе до намалена ликвидност на борсата и по-тънки книги за поръчки.

Научете повече

График на таксите HitBTC

Диапазон на таксите: -0,1 – 0,09%

HitBTC беше един от първите иноватори, които въведоха отрицателни такси за производители. Намерението за предоставяне на тези отрицателни такси беше да насърчи маркет мейкърите да се присъединят към платформата и да осигурят ликвидност на борсата.

Обикновено борсите наемат маркетмейкъри, за да добавят постоянна ликвидност към борсата. Предоставяйки отрицателни такси, всеки с достатъчно капитал може да стане маркетмейкър и да спечели пари за осигуряване на ликвидност на HitBTC.

При базовата ставка, HitBTC също така предлага една от най-ниските ставки от 0,09% както за такси за производители, така и за вземащи.

Научете повече

График на таксите BitMart

Диапазон на таксите: 0,0563 – 0,25%

BitMart е една от единствените борси, която не предлага отстъпки за сделки на производители на нива на обема на търговията. Що се отнася до международния обмен, BitMart налага такси, които са почти двойно по-високи от очакваната пазарна ставка.

Във втория по височина VIP 7 ниво клиентите на BitMart все още ще бъдат начислявани с такси по-високи от базовия слой за някои други борси в този списък.

Научете повече

График на таксите за Bitstamp

Диапазон на таксите: 0 – 0,5%

Bitstamp остава една от най-скъпите борси, що се отнася до таксите за търговия. Единствената сравнима борса е Coinbase Pro. С основна такса от 0,5%, търговията на Bitstamp за инвеститори на дребно е трудна за продажба. Институциите, които търгуват със значителен обем обаче, могат да се възползват от намалената борса за по-големи обеми.

Научете повече

График на таксите за OKEx

Диапазон на таксите: 0,03 – 0,15%

OKEx предлага конкурентна структура на таксите, която е съперник на останалите водещи световни борси. С такса за вземане на база от 0,15% и такса за производител на база от 0,1%, борсата е чудесна възможност както за търговци на дребно, така и за институционални търговци.

Научете повече

График на таксите за Bitfinex

Диапазон на таксите: 0 – 0,2%

Bitfinex предлага график за такси за търговия, който е конкурентен за сделките на производителите, но е малко по-скъп за сделките на участниците в сравнение с другите глобални борси. Въпреки това, с добавянето на отстъпката за вземане на LEO, таксите за вземане на борсата са сравними с други големи борси като OKEx.

Научете повече

Заключения

Пазарът на криптовалути представя голямо разнообразие от графици за такси, които позволяват на борсите да се конкурират на различни фронтове. Докато повечето глобални борси предлагат такси, които варират от 0,1% до 0,15%, американските и европейските борси често предлагат такси с премия. Тези премиални такси могат да достигнат до 0,5%.

Забележете, че таксите за търговия не са цялата картина. Извършването на сделка на борса с по-ниски такси за търговия не означава непременно, че търговията е била по-добра от подобна сделка на борса с по-висока такса. Трябва също така да вземем предвид дълбочината на книгата за поръчки и ликвидността на пазара.

Търгуването на борса с по-високи такси за търговия може да си струва в зависимост от ликвидността на борсата и други функции, които те предоставят. Преди да вземете решение коя борса да използвате за търговия, препоръчваме да проучите всичко, предлагано от всяка борса.

Инвеститори на дребно

Що се отнася до търговията за инвеститори на дребно, няма по-добро място от Binance. Binance предлага една от най-ниските базови такси за търговия. Това се усилва само когато се има предвид възможността някой да държи БНБ и допълнително да намали своите такси за търговия.

Добавете и другите предимства от използването на Binance, като високата ликвидност и разнообразния избор на активи, и не е чудно как Binance успя да се изкачи до върха. Дребните инвеститори се стичат към Binance с основателна причина.

От друга страна, инвеститорите на дребно трябва да бъдат предпазливи при търговията на борси като Coinbase Pro и Bitstamp. Масивните такси бързо ще изядат всяка печалба за търговци, които търгуват с малки обеми.

Институционални инвеститори

Институционалните инвеститори са намерили дом на Binance по много от същите причини, поради които борсата се използва от инвеститорите на дребно. Високата ликвидност и ниските такси за търговия създават перфектна среда за търговия с големи обеми.

В допълнение към Binance, много институции са гравитирали към Kraken. Въпреки че базовите такси са по-високи от Binance, таксите при по-големи обеми драстично намаляват, достигайки нива, които дори не се поддържат от Binance. Това прави Kraken завладяващ вариант за институции, които изискват стриктното спазване на регулациите, предлагано от Kraken, но въпреки това желаят конкурентни такси за търговия.

Допълнителни добри четения

Лесните стратегии за арбитраж на крипто търговия

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Ребалансиране на прага за управление на крипто портфолио

Как да четем графики с цени на крипто свещник

Осредняване на доларовите разходи за крипто портфейли

Нашата платформа за социална търговия

Скариди е платформа за социална търговия за Binance. Той е предназначен да помогне както на професионални, така и на начинаещи търговци да автоматизират портфолиото си, да проследяват пазара и да прилагат прости дългосрочни стратегии. На Shrimpy потребителите могат също да копират стратегиите на най-добрите търговци на крипто в света.

Опитай го!

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Благодаря, че се отбихте!

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me