Rentberry: Решението Ethereum за наемане на апартаменти и др

Наем на апартамент. Това е нещо, което почти всеки трябва да направи поне веднъж, ако не и много пъти в живота си. Това може да бъде плашеща, изтощителна и трудна задача, която потенциално може да бъде пълна с измами, невярна информация и недоразумения, най-малкото.

Ами ако има по-добър начин за намиране, наемане и плащане на апартамент всеки месец с помощта на интелигентни договори Ethereum? Какво ще стане, ако като инвеститор можете да помогнете на хората да се преместят в мечтания от тях апартамент и да получат стабилна награда в замяна? Това са целите на технологичния стартъп, Rentberry.

Какво е Rentberry?

Преглед на Rentberry

Преглед на Rentberry?

Rentberry.com е нарастващ уебсайт за лов на апартаменти, в който са се присъединили много нови членове, откакто стартира преди няколко години. След като видя доста голям успех, компанията сега се разклонява в нова платформа, базирана на блокчейн, която би позволила не само намирането на апартаменти, но и плащането на наем, и дори помага на източниците на наемни гаранционни депозити.

Системата също така ще помогне да се следи историята на наемателите, отзивите на наемодателите и редица други важни показатели, които биха помогнали на наемателите да получат по-ясна представа за това какво наистина се случва, преди да се подпишат на пунктираната линия.

Блокчейнът на Rentberry

Блокчейнът на Rentberry

Блокчейнът на Rentberry

Новата система е разделена на няколко компонента. Първият компонент вече съществува в текущата екосистема на Rentberry на rentberry.com. Това е функциите, които помагат на ловците на апартаменти да намерят потенциални места за живеене. Нещата обаче стават интересни, след като блокчейнът се включи в новите функции на това, което Рентбъри има за цел да изгради.

Rentberry ще работи със собствени BERRY токени, които са съвместими с ERC-20. Токените ще се използват по един начин за плащане на наем всеки месец чрез интелигентни договори. Представете си, вместо да се налага да се занимавате с плащания в брой, сложни банкови преводи или други объркващи платежни системи, че независимо къде искате да наемете апартамент в целия свят, можете да го направите и да платите за него, използвайки само ERC-20 криптовалута.

В бъдеще може да е възможно да наемете апартамент навсякъде по света, без да се притеснявате от местните закони за наемане или валутните разлики. Всичко ще бъде изписано в интелигентния договор и всички плащания ще бъдат с една и съща стандартна валута.

Не само това, но условията за наем ще бъдат ясно посочени и неизменни. Всеки път, когато се плаща наем, би било абсолютно доказуемо на блокчейна в случай на спор.

Извличане на депозити за сигурност

Една от основните грижи, с която се сблъскват много наематели, особено наемателите на нови апартаменти, е плащането на солидни депозити. Обезпечителният депозит обикновено е авансово плащане, което се прави на наемодателя и обикновено е равно на едномесечно даване или вземане на наем. Този депозит е за намаляване на риска, пред който е изправен наемодателят от имуществени щети или неплатен наем. След това, когато се изнесете, тази сума трябва да ви бъде върната.

Например, ако наемете апартамент за 800 долара на месец, най-вероятно ще трябва да платите поне 1600 долара, за да се настаните. В някои страни може дори да се наложи да платите три месеца наем предварително плюс едномесечен депозит. За тези, които още не са финансово установени, това може да направи изключително трудно намирането на апартамент и може да изисква скъпи заеми с високи лихви, които да бъдат обезпечени от банка, преди човек да се нанесе.

Rentberry има очарователно решение на тази загадка.

Нов клас инвестиции в недвижими имоти

Rentberry Flow of Tokens

Rentberry Flow of Tokens

Подобно на други програми за взаимно заемане като Pending Club, Rentberry ще позволи на всеки по света да закупи токени Rentberry и да ги инвестира в договор за наем.

Например, инвеститорът може да инвестира около 50 долара за всеки договор в широк спектър от договори за депозити по целия свят и след това да спечели редовно плащане на лихви или дивиденти като награда за това.

Разбира се, при всякакъв вид взаимно кредитиране съществува риск от загуба. Тъй като обаче инвестициите могат да бъдат разпределени надалеч по много договори и много региони, рискът от голяма загуба е сведен до минимум. Само тази функция може да представлява изцяло нов клас инвестиции.

В замяна на услугата, наемателят, вместо да трябва да плати пълен депозит, вместо това ще има много по-ниско месечно плащане, което се прави, за да плати лихвите на инвеститорите в депозита.

The Rentberry Бяла хартия цитира също, че това е не само за онези, които нямат средства за депозит, но може да бъде полезно и за тези, които желаят вместо това да използват своите депозити за инвестиции, в бизнес или просто да запазят парите му, вместо да имат вързано е в дома.

Финални мисли

Rentberry със сигурност предлага очарователна концепция. Дори Форбс е взел Rentberry като един от най-добрите 10 стартъпа за недвижими имоти за 2018 г. Това, което обаче не знаем, е как обществеността ще възприеме концепцията.

Ще бъдат ли устойчиви хората да конвертират своите долари или лири в ERC-20 BERRY токени? Какво ще кажете за наемодателите и собствениците на имоти, дали те ще бъдат готови да приемат доходите си от наем под формата на нова криптовалута?

Може да минат години, докато Rentberry или нещо подобно види широко разпространение, но далеч не е невъзможно. Ползите, предлагани от Rentberry, далеч надвишават рисковете от справяне с нея и тъй като глобалното приемане на криптовалута се увеличава, търсенето и приемането на услуги като тази ще нараства само.

Въпросът е само колко време ще отнеме?

Източници на изображения: Whiteberry Whitepaper

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me