Red Pulse Phoenix Review: Децентрализирана изследователска платформа

Red Pulse беше в новините доста през последните няколко седмици. През изминалия юли екипът на Red Pulse представи новия си ъпгрейд на Phoenix на среща в Сеул, Южна Корея.

Базираният в Хонконг екип създаде отворена изследователска платформа с Red Pulse Phoenix, включително надстройка на интелигентния договор за токени, който извади от обращение токена NEP-5 RPX и представи нов роден PHX токен. Новият токен вече предизвика голям интерес напоследък и цената е отражение на това.

Може ли обаче надстройката наистина да премести иглата за Red Pulse?

В това парче ще ви дадем всичко, което трябва да знаете за новата платформа и какво означава тя за екосистемата с червения импулс. Също така ще анализираме, за да разгледаме дългосрочната перспектива на PHX токена и дали той има това, от което се нуждае, за да успее.

Какво е Red Pulse?

Red Pulse разглежда себе си като услуга за събиране и анализ на блокчейн изследвания, която е фокусирана изцяло върху китайските инвеститори в криптовалута. Red Pulse събира информация от хиляди източници, за да осигури по-цялостен поглед върху китайските крипто пазари. Надеждата е, че колективните усилия на участниците могат да помогнат да се пресекат всички дезинформации и лоши данни.

Какво е Red Pulse

Преглед на платформата Red Pulse

Можете да ги възприемате като децентрализирана версия на пазарно проучване.

Червеният импулс също се забелязва по друга причина и това е, защото те бяха първият проект, който проведе своето ICO в блокчейна NEO. Те завършиха ICO през октомври 2017 г. в пика на бика. Те успяха да наберат 15 милиона долара в замяна на 40% от общото предлагане на RPX токени.

Тези RPX токени са издадени като помощни токени в екосистемата Red Pulse. Той ще се използва, за да се възнаградят онези куратори и изследователи, които са предоставили своите прозрения и анализи. От страна на предлагането, RPX също е бил замислен като нещо като знак за достъп за онези потребители, които искат да получат достъп до проучването.

От пускането на Red Pulse и пускането на RPX жетоните обаче, крипто пазарът премина през голяма промяна. Китай забрани и забрани криптовалутите, пазарите се оттеглиха значително и пейзажът леко се измести.

Екипът на Red Pulse смята, че това е идеалният момент за разработване на нова и вълнуваща платформа и токен.

Платформата Феникс

Red Pulse Phoenix е облачна мрежа за съвместно знание, свързваща производителите на съдържание с потребителите на изследвания. Той прави това, използвайки блокчейн технология в комбинация с обработка на естествен език и машинно обучение. Това създаде платформа, която позволява автоматизирано съвпадение на експерти от бранша и проницателни изследвания с клиентите, които ги търсят.


Red Pulse Phoenix Преглед

Нека да разгледаме някои от основните причини за старта на Red Pulse Phoenix, както и някои от най-важните функции, които ще включва.

Съответствие с MiFID II

Екипът на Red Pulse добави акцент върху спазването на нормативните изисквания при надграждането си до Phoenix. Те се стремят към съответствие с разпоредбите на Европейския съюз за защита на потребителите, съдържащи се в Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) II. Това вероятно е в отговор на нарастващата тенденция от страна на правителствата да отблъснат криптовалутите, които не са склонни да приемат регулаторен натиск.

Що се отнася до проучването на пазара, MiFID II изисква институциите да бъдат прозрачни и изрични при разкриването на разходите за инвестиране и търговия на своите клиенти. Регламентът възникна поради тенденцията финансовите институции да прехвърлят разходите за изследвания на клиентите със скрити такси и чрез методи, които не са били обект на одит, като например чрез комисионната структура.

Поради натиска, създаден от MiFID II, индустрията за финансови услуги е претърпяла промяна от използването на големите, скъпи изследователски фирми към евтини бутикови фирми, където експертите от индустрията работят, за да предоставят подробни и съобразени с докладите инвестиционни изследвания.

Как работи Феникс

Red Pulse отбелязва, че традиционният метод за доставка на резултатите от научните изследвания е ръчен процес, който често се случва по време на срещи или телефонни разговори между експертите в индустрията и клиентите. Това е изключително неефективно и създава ситуации, в които няма данни за това как е била споделяна информация, което е било проблем в случаите, когато са се появили твърдения за търговия с вътрешна информация.

Red Pulse Phoenix планира да реши тези проблеми с евтина платформа за обмен на информация, предназначена да

демонстрират, че определен обект, идентифициран чрез адрес на портфейла на NEO, е създал уникално съдържание на определена дата и час и че те са първоначалният собственик на произведеното съдържание.

Потребителите на изследвания ще могат да получат достъп до Phoenix и специално да поискат проучвания за всеки пазарен сектор или тема, която желаят. Чрез използването на алгоритми за машинно обучение и обработка на естествен език заявката ще бъде съчетана с експерт по темата, който ще проведе изследването, ще напише статията и ще я достави на заявителя на съдържанието.

Phoenix Red Pulse Blockchain

Съдържание, поставено на блокчейн с екосистема Red Pulse. Източник: План за развитие на Финикс

Всяко парче съдържание, създадено на платформата Phoenix, ще бъде записано в блокчейна, включително клеймо за време, идентификатор на портфейла на създателя на съдържанието и идентификатор на портфейла на собственика на съдържанието. След като бъде записана в блокчейна, цялата тази информация се прави неизменна, което означава, че винаги може да се докаже кога е била поискана информацията, какво конкретно е поискано, кой е предоставил заявката за информация и какво точно е било доставено.

Също така ще докаже кой е собственикът на съдържанието. Всичко това защитава всички страни, участващи в създаването и обмена на информация. Оригиналността и собствеността на информацията винаги могат да бъдат доказани и е невъзможно да се промени някоя от тази информация.

Екипът на Red Pulse Phoenix вярва, че платформата им ще бъде относително евтина за мащабиране, след като бъде внедрена, благодарение на структурата на фиксирани разходи, базирана на автоматизация на заявките и доставките. С намалената структура на разходите спестяванията могат да се предадат на заявителите на съдържание и да се изплати увеличена компенсация на създателите на съдържание.

Надградена функционалност на интелигентния договор

Заедно с надстройката до Phoenix, платформата Red Pulse получава пет нови основни елемента, които са активирани от функционалността на интелигентния договор на екосистемата за изследвания и знания на платформата. Тези пет основни елемента са доказателство за създаването, доказателство за собственост, спазване на нормативните изисквания, защита на интелектуалната собственост и отчетност.

Какво е Red Pulse

Характеристики на платформата Red Pulse Phoenix. Източник: Блог на червения пулс

Мисля, че ще се съгласите, че тези пет основни елемента са най-важните части на която и да е платформа за създаване на съдържание и ще бъдат далеч по-добри в защитата на произведения от настоящата система за авторски права на трети страни. Нека да видим какво всеки от тези основни елементи внася в платформата:

Доказателство за създаването – Ето как платформата неопровержимо ще установи връзката между съдържанието на платформата и създателя на това съдържание. В Proof of Creation се създава хеш и се присвоява на създаденото съдържание, което след това се съхранява за постоянно в блокчейна. В допълнение, този хеш е маркиран по време и му е присвоен адрес на портфейла на създателите.

Доказателство за собственост – Това се случва по всяко време, когато собствеността върху съдържанието се прехвърля от един обект на друг. Точно както се случва при прехвърляне на цифрова валута, първоначалният собственик подписва транзакцията с личния си ключ и посочва на кой адрес на портфейла се прехвърля съдържанието. След това собствеността върху съдържанието се проверява и остава незаличимо в блокчейна, за да бъде одитирана, когато е необходимо.

Съответствие с нормативните изисквания – Този трети основен елемент е много важен за екипа на Red Pulse, който се придвижва напред, тъй като се стреми да предостави на регулаторните органи неизменни запитвания за информация и отговори, които се съхраняват в блокчейна. Целта е да се осигури публично проверима система за запис чрез стимулиране на потребителите да спазват всички международни и местни разпоредби, отнасящи се до поверителна или съществена непублична информация.

Защита на интелектуалната собственост – Защитата на интелектуалната собственост, внедрена на платформата Phoenix, има за цел да предложи защита на генерираното от потребителите оригинално съдържание. На всяко съдържание, качено на платформата Phoenix, се присвоява уникален хеш, който се сравнява с всички останали хешове, вече съхранени в блокчейна. Ако се установи, че каченото съдържание е дубликат на съдържанието, което вече се съхранява в блокчейна, то се отхвърля. По този начин платформата избягва дублиращи се проблеми със съдържанието.

Отчетност – Последният основен елемент, адресиран от Phoenix, е отчетността и това се решава чрез свързване на всяко парче съдържание, съхранявано в блокчейна, с отделен адрес на портфейла. Освен това ще има профил извън веригата за всеки адрес на портфейла, поддържан на платформата. Това е въведено, за да може потребителите да спечелят доверие, което е стимул за поддържане на силна репутация на потребителите.

Размяна на RPX към PHX Token

На 12 август 2018 г. е направена моментна снимка на NEO блокчейна на височина на блока 2608500, а всички притежатели на RPX, когато е направена моментната снимка, са получили PHX токени в съотношение 1: 1 в своите NEO портфейли на 14 август.

Размяна на Red Pulse Token

Размената на токени от RPX към PHX. Източник: Red Pulse Blog

Токените PHX бяха прехвърлени в портфейлите и след това потребителите имаха както новите PHX, така и по-старите RPX токени, въпреки че RPX токените вече нямат никаква стойност и няма борси, предлагащи търговия с RPX токените.

В допълнение към airdrops към NEO портфейлите, следните борси имаха поддръжка за PHX airdrop:

  • Binance
  • Хуби
  • Kucoin
  • Bitbns
  • TDAX
  • HitBTC
  • Switcheo
  • Coinrail

Докато токените бяха пуснати в ефир на 14 август, всички търговия, тегления и депозити започнаха едва на 19 август.

История на цените на PHX

Когато търговията с токена PHX започна на 19 август 2018 г., цената беше $ 0,016109 и цената продължи да спада през август и септември. Цената започна да се покачва на 26 октомври и до 28 октомври достигна 0,041946 долара, но на следващия ден спадна до 0,029413 долара. Нямаше забележими новини, засягащи монетата, въпреки че е възможно да има нещо, издадено на китайски език, тъй като платформата Phoenix е фокусирана върху китайските финансови пазари.

Binance PHX

Регистрирайте се в Binance и купете PHX токени

Binance остава най-голямата борса за покупка и продажба на PHX, въпреки че има слаб обем, търгуван на Huobi и Kucoin.

Заключение

Обновеният Red Pulse Phoenix обещава да проследява собствеността върху съдържанието по такъв начин, че да се бори с плагиатството и така оригиналният създател на съдържание не само да получи кредит за това, но и да получи справедливо обезщетение. Освен това той ще подкрепя международните разпоредби и ще стимулира създателите и клиентите да следват тези правила.

Платформата е съвсем нова и предлага стимули за създателите на съдържание да публикуват своите изследвания за китайски компании и финансови въпроси. Платформата излезе на живо за външни сътрудници на 16 октомври и раздава до $ 5000 на ден PHX токени като стимул за създателите да се присъединят и да допринесат.

Като се има предвид, че през годините е имало много такива платформи и че повечето са умрели поради проблеми с доверието и проблеми с плагиатството, платформата Red Pulse Phoenix може да бъде само отговорът на тези предишни проблеми. Ако получим ненадеждна платформа, която е евтина за клиенти, изгодна за създателите на съдържание и избягва проблемите на плагиатството и спама, бихме могли да видим платформа за изследвания и създатели, която ще продължи дълго време.

В момента платформата е фокусирана върху Китай и китайски компании. Платформата трябва да се използва от „инвеститори, анализатори, изследователи и професионалисти, за да бъде в крак с последните събития в китайската икономика“. За да отговарят на условията за ежедневните награди, участниците могат да изпращат статии с мнения, коментари, анализи или новини за китайски компании, индустриални сектори или макроикономика.

Ако платформата е успешна в Китай, можем да я видим да се отваря в световен мащаб през следващите месеци и това би трябвало да даде тласък на самия токен, тъй като процентът на осиновяване скочи стремглаво.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me