Ребалансиране на портфолио за криптовалута (актуализация за 2020 г.)

>

Ребалансирането на портфейла е стратегия, която се използва от инвеститорите в продължение на десетилетия. Прилагането на ребалансирането като стратегия за портфейл означава, че инвеститорът първо трябва да определи каква част от своя портфейл иска да разпредели за всеки актив. В случай на криптовалути, всеки актив би бил монета или жетон. Тези разпределения са просто процентът на всеки крипто актив, който трябва да бъде представен в общата стойност на комбинирания портфейл. Когато дойде време за ребалансиране на портфейла, монетите се търгуват така, че държаната стойност във всеки актив отново да е равна на процентите, които първоначално са били посочени.

Нека разгледаме един пример. Да предположим, че имате портфолио, в което имате 4 различни криптовалути: BTC, ETH, LTC и XMR. Решили сте, че искате всяка от тези четири криптовалути да има равен дял от 25% във вашето портфолио. Това означава, че в края на ребаланса вашият портфейл ще се състои от 25% във всеки от тези 4 актива. Тъй като монетите обикновено не струват еднакво на монета, стойността трябва да се изчислява във фиат или базова валута, така че различните монети няма да бъдат равни по количество, а по стойност. Така че, ако имате общо $ 100 между тези четири актива, ще имате $ 25 във всеки, след като се извърши ребаланс.

Това изображение показва визуално представяне на това, което се случва, когато портфолио с еднакви тегла е балансирано.

Предимства на ребалансирането

С тенденцията на крипто инвеститорите да „ходят“ инвестиции, ребалансирането предоставя възможност за потенциално увеличаване на тези държани печалби, като се възползва от бързите колебания в цената. Когато една монета има силни печалби, ребалансът ще разпредели тези печалби между останалите активи. Това означава, че дори ако стойността на монетата се върне към първоначалната цена преди покачването, ребалансирането позволява на портфейла да постигне положителна печалба през този период.

За да демонстрираме потенциалното предимство пред притежаването на монети, направихме подробен анализ с реални пазарни данни през последния 1-годишен период. Въз основа на нашите констатации, ребалансирането надвишава HODL със средна стойност от 64%. След данъци това представлява 92% от всички възможни портфейли на криптовалута. Без каквато и да било работа, свързана с управлението на монетите, извършването на сделки или промяната на разпределенията, ребалансирането излезе на съвсем ново ниво. Останалата част от анализа можете да видите тук:

Сравнение на стратегии за балансиране на крипто портфейли

Можете да видите колко добре биха се представили други портфейли през последната година, като използвате нашия прост инструмент за обратно тестване.

Общи стратегии за ребалансиране

Съществуват множество стратегии за ребалансиране, но ние ще обсъдим само две от най-често срещаните стратегии.

Периодични

Проста илюстрация, показваща как се извършва периодично ребалансиране в определени моменти. След 24 часа разпределенията не са равни, така че ребалансът ще ги направи отново равни.


Най-простата от тези стратегии е периодичното ребалансиране, което използва фиксиран период от време между всеки ребаланс. Този период от време обикновено е по-кратък за криптовалутите, отколкото за другите класове активи, поради бързите колебания на цените. Например би било разумно да изберете време за ребалансиране на портфейла от 1 ден. Това би означавало, че по едно и също време всеки ден портфолиото ви ще бъде балансирано.

Потопете се в последните ни проучвания за високочестотно ребалансиране …

Праг

Това показва праг на ребаланс, когато портфейлът достигне 20% отклонение от целевите си разпределения. Забележете, че зелените и сините активи са на 20% от целевото разпределение от 25%. Тази разлика между целевото и текущото разпределение предизвиква ребаланс.

Ребалансирането въз основа на диапазоните на толерантност на разпределението изследва дрейфа на разпределенията спрямо техните целеви или желани разпределения. Чрез оценяване на тази разлика, отклонението на всеки актив се проследява във времето. Тъй като процентното разпределение на отделните монети се отклонява по-далеч от желаните проценти, се извършва ребаланс, когато разликата между текущото и целевото разпределение преминава праг. Например с праг, който е + -20% за актив с целево разпределение от 25%, ако активът представлява 5% повече или по-малко от целия портфейл от тази цел, портфолиото се пребалансира. Представете си ситуацията, обсъждана по-рано, когато имахме 4 различни монети, всяка от които държеше 25% от стойността на портфейла. При този метод ребалансът ще се случи веднага щом някой от тези активи изразходва по-малко от 20% или повече от 30% от стойността на портфейла. Това обаче означава също така, че ако всички монети в портфейла заедно се увеличават или намаляват, без да се променя процентното им представяне в общия портфейл, тогава не се извършва ребаланс.

По-нататъшно проучване на балансирането на прага …

Ребалансиране в скариди

В приложението Shrimpy използваме както периодични, така и стратегии за ребалансиране на прагове, за да помогнем на новите инвеститори да влязат в инвестиции в криптовалута, без да се притесняваме от сложни стратегии за търговия. Предвиждането на ежедневните движения на крипто пазара е трудно, така че ребалансирането предоставя начин да се премахне необходимостта от подобни прогнози. Това означава, че можете да определите разпределения за всяка от валутите, в които искате да инвестирате, както и честотата, в която този портфейл ще бъде балансиран. Ако имате нужда от помощ за започване на работа със създаването на портфолио, не забравяйте да разгледате нашето предишен пост което подробно описва нашите съвети за избор на силни инвестиции. Опитайте Shrimpy сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map