Qtum е жизнеспособен конкурент или ще се загуби в море от клонове на Ethereum?

Възможно е следващата голяма вълна от блокчейн тенденции да включва създаване на проекти, които са проектирани от самото начало, за да се харесат на големия бизнес.

Докато много проекти днес изглежда са създадени от или за хора, които искат свобода от централизиран бизнес, монополи и голямо правителство, други са решили да поемат по съвсем различен път в опит да се разграничат.

Qtum е блокчейн проект, базиран в Сингапур, който е насочен директно към лицето на големия бизнес. Прочетете, докато разглеждаме някои от основите на Qtum, какво представлява и какво се опитва да бъде.

Qtum, блокчейн за бизнеса?

Qtum Business Blockchain

Изображение чрез Forbes.com

Някои компании имат отрицателно мнение за криптовалутата като цяло. Това може да се дължи на редица причини, но една от най-големите оплаквания е, че чувстват, че децентрализираният и неконтролиран характер ги прави ненадеждни и непредсказуеми.

Някои бизнеси дори могат да свържат фалшиво всички криптовалути с престъпна дейност или дори антиправителствени тенденции.

Qtum е проект за криптовалута, който предлага интелигентни договори и има за цел да осигури междусистемна оперативна съвместимост. Qtum изглежда е или вилица на Ethereum, или нещо като клонинг. Докато Ethereum днес все още работи чисто с доказателство за работа, Qtum вече е с доказателство за залог и планира да остане такъв.

Тъй като Qtum е насочен към бизнеса, има няколко публикации онлайн, които показват, че Qtum вече е направил бизнес сделки с две големи компании. Първият от които е конгломератът от кафе, Старбъкс, въпреки че не се цитират подробности за това, което би довело до това партньорство.

Вторият от които беше с китайска компания, известна като 360 Финанси който предоставя антивирусен софтуер и софтуер за защитна стена, а също така работи с търсачка на китайски език. Докато 360 няма почти никакъв пазарен дял, както понастоящем, то според съобщенията представлява до 10% от китайския пазар за търсене, което го прави доста ценен.

Qtum жетони

Qtum имаше някакъв странен старт по-рано тази година. Първоначално серия от токени Qtum бяха пуснати като Токени ERC-20. Тези жетони обаче не са били предназначени да бъдат окончателната криптовалута Qtum.

Вместо това, те бяха създадени с намерението в крайна сметка да бъдат заменени за това, което по-късно ще стане основният нетен жетон на Qtum. Днес, размяна за повечето хора вече е завършил и не са останали много от оригиналните ERC-20 жетони.

За съжаление суаповете като този са склонни да предизвикат много объркване, особено сред онези, които не разбират непременно разликата между ERC-20 и не ERC-20 токен. Възможно е някои хора да са изпратили случайно новите токени Qtum до портфейл Ethereum, съвместим с ERC-20, а не до подходящ главен мрежов портфейл на Qtum.

Huobi QTUM


Регистрирайте се в Huobi и купете QTUM токени

През последните няколко месеца токените на Qtum отчитат стабилен растеж, но цената им за биткойн е забелязала някои диви колебания нагоре и надолу. Днес един токен на Qtum отива за около $ 38 всеки. Това означава, че тези, които са влезли в началото на Qtum, са спечелили поне някаква степен на печалба.

Освен това, тъй като Qtum е модел за доказателство за залог, ранните купувачи вероятно ще могат да провеждат залагането много по-лесно от закъснелите, които трябва да платят по-високи такси за влизане.

Състезател за Ethereum?

Изглежда, че най-голямата разлика между Qtum и Ethereum се основава най-вече на маркетинга и че Qtum вече има консенсус за доказателство за залог. За съжаление на Qtum, Ethereum вече има огромен старт и вече включва много стотици различни проекти, като много големи корпорации като Microsoft получават участващи.

Това не означава, че всяка надежда е загубена за Qtum, тъй като техните предложения са достатъчно различни, за да могат да привлекат достатъчно бизнес, за да бъдат жизнеспособни. Трябва също да се отбележи, че Qtum не е единствената платформа за интелигентни договори, която е насочена към големия бизнес.

NEM също прави подобна тактика и се насочва към големия бизнес като основен фокус на растеж. NEM съществува от няколко години и също наблюдава стабилен растеж. Когато сравняваме оценките на двете валути на coinmarketcap.com, можем да видим, че Qtum е ценен на 2.7 милиарда долара, като NEM има общо оценка от 6,5 милиарда долара.

Отделните единици на NEM обикновено струват по-малко от един долар, тъй като общото предлагане е почти 9 милиарда единици, докато Qtum предлага около 100 милиона.

Кой стои зад Qtum?

Екип на Qtum

Екипът на Qtum. Източник: Qtum.org

Qtum се управлява от фондацията Qtum, която се ръководи от Патрик Дай. Дай идва от произход в китайския конгломерат Alibaba и е завършил университета Draper, който е базиран в Силициевата долина. Университетът Дрейпър изглежда е технически колеж с нестопанска цел. Дай също се появи на китайски държавни медии, за да говорят за Qtum наскоро.

Други членове от екипа имат опит в бизнес администрацията, разработването на софтуер, уеб разработката, мобилната разработка и няколко други проекта. Самият екип се състои от хора, които са предимно от континентален Китай, и няколко други от цял ​​свят.

Уебсайтът на компанията също посочва Роджър Вер като „поддръжник“. За тези, които не знаят, Роджър е доста скандален в биткойн общността. Той често прави изключително про-биткойн парични и основни изявления срещу биткойн. Въпреки че има много поддръжници, той е най-малкото спорна фигура.

Има ли шанс Qtum?

Макар да изглежда, че днес на пазара изведнъж има доста голям брой клонинги на Ethereum, които всички искат да предлагат интелигентни договори и други бизнес ориентирани решения, със сигурност ще има достатъчно място на пазара за повече от един играч.

Това, което ще бъде важен решаващ фактор, е как тези проекти са в състояние да се разграничат един от друг. Тъй като Ethereum беше първият на пазара, той вече се превърна в златния стандарт на платформите за интелигентни договори.

По същия начин биткойнът се превърна в златния стандарт на криптовалутата. Qtum има доста голяма конкуренция, включително добре познатия проект NEO, който също идва от Китай.

Qtum има няколко интересни функции като модела си за доказателство за залог и фокуса върху мобилната поддръжка. Дали това ще е достатъчно, за да успее? Или дори само жизнеспособен играч няколко години по-надолу? Всичко, което можем да кажем, е, че сме развълнувани да видим как се развиват нещата.

Представено изображение чрез Qtum.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map