Python скриптове за крипто търговия с ботове [Урок за API търговия]

>

Ако сте били на пазара на криптовалути повече от няколко дни, вероятно знаете усещането за падане на пазара и се чувствате безнадеждно при осребряването на портфолиото си в стабилен биткойн или биткойн.

Вместо да изпадате в паника, поемете контрола над портфолиото си, като се научите как да пишете мощни скриптове, които могат незабавно да изпълняват сделките, от които се нуждаете, за да се придвижвате и излизате от позиции.

До края на този урок ще бъдете оборудвани с инструменти, които ви позволяват напълно да автоматизирате и контролирате портфолиото си, без никога да влизате във вашите акаунти за обмен.

Преди да започнем, отделете няколко минути, за да разгледате някои от предишните ни уроци. Всяка статия разглежда уникален аспект на търговията с ботове, който е важен при изграждането на стабилна стратегия.

  • Python Script за криптовалутни графики на цените

  • Скрипт за биткойн цена на живо Ticker (с помощта на Websockets)

  • Python Script за проверка на стойността на вашия крипто портфейл

Търговия чрез API за обмен Отнема само няколко минути, за да се настроите със скрипт, който може да консолидира вашето портфолио, така че нека да започнем!

Инсталирайте библиотека за търговия

Всяка борса има уникални API за търговия. Интегрирането и управлението на множество API за обмен е кошмарно изживяване, така че ще използваме Библиотека за търговия на скариди за да управляваме всички тези обмени за нас. Това намалява времето ни за разработка с няколко години, за да можем да отделим повече време за изграждане на нашите търговски ботове.

pip инсталирайте shrimpy-python

Инсталирането на библиотеката ще отнеме малко време, но след като приключим, можем да отворим нашата среда на Python, за да можем да започнем скриптове!

Импортиране на библиотека за търговия

Преди да напишете месото на сценария, започнете с импортиране на библиотеката Shrimpy.

внос скариди

Това ще бъде единствената библиотека, от която се нуждаем засега.

API ключове

Свързването с борси изисква еднократна настройка на API. Има два различни набора API ключове, които трябва да създадем: Обмен на API ключове и Главни ключове.

Ключове за API на Exchange

Ключовете за API на Exchange могат да бъдат достъпни, като влезете в предпочитаната от вас сметка за обмен на криптовалута. След като влезете, отидете до раздела на уебсайта, който ви позволява да генерирате API ключове.

Всяка борса ще ви позволи да контролирате различни разрешения, които предоставяте за отделния ключ. За да завършите този урок, ще трябва да предоставите на API ключа и двете възможности Прочети салда на активи, както и търговия. Ти Недей трябва да предоставите на ключа достъп до тегления.

След генерирането на ключовете ги съхранявайте сигурно, в допълнение към използването им в следващите стъпки за търговия с тези ключове. Ние също трябва да създадем променливи за името на борсата, която използваме, заедно с нашите публични и тайни ключове.

exchange_name = ‘bittrex’

exchange_public_key = ‘fbnnn1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8’

exchange_secret_key = ‘09672v4n09xn0morekeyboardmashing947’

Можете да намерите уроци за това как да създадете своите API ключове и какви настройки се изискват тук. Игнорирайте стъпките за свързване към Shrimpy, просто въведете публичния и частния ключ тук.

Забележка: Shrimpy поддържа следните 16 различни борси, които можете да посочите, като замените името им с „exchange_name“: binance, bittrex, bittrexinternational, kucoin, poloniex, bibox, huobi, hitbtc, bitstamp, bitfinex, coinbasepro, kraken, gemini, huobiglobal , bitmart и okex.

Главни ключове на скариди

В допълнение към ключовете за обмен на API, ще трябва да генерираме нашите главни ключове за Shrimpy. Тези ключове могат да бъдат достъпни от регистрация за API за разработчици на Shrimpy.

След като се регистрирате, ще видите страница, където можете да създадете нови главни ключове, като изберете бутона „Създаване на основен ключ на Api“.

Преди да напуснете приложението за разработчици на Shrimpy след генериране на ключове, уверете се, че сте активирали „Потребител”,„Сметка“, и “Търговия”Разрешения за вашите главни ключове. Без трите от тези разрешения няма да можете да завършите този урок.

След като бъдете актуализирани с тези разрешения, запазете ключовете си на безопасно място. В нашия скрипт ще ги присвоим на променлива с публичен и таен ключ, която да се използва по-късно в този урок.

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

Създаване на клиент

Нямаме повече ключове за генериране, така че продължете скрипта, като създадете нашия Shrimpy клиент. Това ще ни позволи да комуникираме със сървърите на Shrimpy чрез API.

клиент = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

Създаване на потребител

Преди да можем да свържем сметки за обмен и да започнем да търгуваме, трябва да създадем потребител. Целта на потребителите в Shrimpy е да осигури директно картографиране от акаунти за обмен на потребители. Тъй като обменните сметки винаги са собственост на реално лице, това ни позволява да създадем проста структура, при която Shrimpy автоматично свързва потребителите с техните обменни сметки.

create_user_response = client.create_user (‘Satoshi Nakamoto’)

user_id = create_user_response [‘id’]

Свържете акаунта за обмен

След като вече имаме потребител, можем да свържем акаунт за размяна с този потребител.

link_account_response = client.link_account (

user_id,

размяна_име,

exchange_public_key,

exchange_secret_key

)

account_id = link_account_response [‘id’]

Забележка: В API на Shrimpy за разработчици е възможно да създадете неограничен брой потребители и да свържете до 20 акаунта за обмен с всеки потребител. В този урок ще създадем само един потребител и ще свържем един акаунт за обмен. Би било лесно обаче да настроите кода, за да позволите множество акаунти за обмен или потребители.

Вземете салда по сметки

Едно от първите притеснения при търговията е да знаете колко от всеки актив имате на разположение на борсата за търговия. Shrimpy улеснява процеса на събиране на тези данни. Просто поискайте данни за баланса чрез следващото обаждане.

баланс = client.get_balance (user_id, account_id)

притежания = баланс [‘салда’]

Изберете нашия консолидиращ актив

За този урок ще изберем един актив, за който ще влезем. Всичко означава, че нашият скрипт ще продаде всеки друг актив от нашето портфолио и ще купи само този един актив.

Присвойте актива, който искате да купите, на променлива. Това ще се използва в следващите стъпки при търговия.

consolidation_symbol = ‘BTC’

Правете сделки

Продайте всичко в нашето портфолио, за да закупите актива „консолидиращ символ“.

Предупреждение: Изпълнението на този скрипт до завършване ще извърши сделки на вашата сметка за обмен. Това не е шега, вие буквално ще продадете всичко в портфолиото си, за да купите биткойн. Ние не носим отговорност за злоупотребата с този скрипт, таксите за търговия, които ще ви бъдат начислени, или средствата, които може да загубите в резултат на използването на този скрипт. Моля, бъдете внимателни при изграждането на търговска стратегия.

Целта на този скрипт е да предостави забавен пример за обучение как да търгувате на борси, използвайки API.

за актив в стопанства:

activ_symbol = актив [‘символ’]

activ_amount = activ [‘nativeValue’]

ако символ! = consolidation_symbol:

print (‘Продажба’ + str (брой_актив) + ‘от’ + symbol_symbol)

create_trade_response = client.create_trade (

user_id,

account_id,

актив_символ,

consolidation_symbol,

сума_актив

)

Свършен!

Това не беше толкова лошо сега, нали.

Без прекалено много усилия успяхме да изградим скрипт, който се свързва с обмен на криптовалута, събираме данни относно салдата по текущата Ви сметка и търгуваме всичко с Биткойн.

Забележка: Не е нужно да свързвате отново ключовете си за API и да създавате нов потребител всеки път, когато искате да търгувате. Веднъж създадени, тези неща се съхраняват сигурно на сървърите на Shrimpy, за да ви позволят удобно да имате достъп до тях по всяко време.

Сглобяване на всичко

Следващите скриптове подробно описват всичко, което разгледахме по-горе. За удобство са предоставени два скрипта. Първият скрипт е пълният скрипт, който трябва да се стартира за първи път. Всеки път след първоначалното изпълнение можете да използвате втория скрипт.

Предупреждение: Отново тези скриптове буквално ще търгуват на вашата реална сметка за обмен на криптовалути. Изпълнението на тези скриптове означава, че напълно разбирате, че сделките ще се изпълняват. Няма да предоставяме възстановяване на стойност, която е загубена поради търговия.

# импортиране на задължителни библиотеки

внос скариди

време за импортиране

# задайте вашите Shrimpy Master API ключове за по-късна употреба

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

# задайте вашите ключове за обмен, за които искате да получите достъп до данните за баланса

размяна_име = "bittrex"exchange_public_key = ‘fbnnn1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8’

exchange_secret_key = ‘09672v4n09xn0morekeyboardmashing947’

# създайте клиента на Shrimpy

клиент = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

# създайте потребител, който ще бъде свързан с нашата борса

create_user_response = client.create_user (‘The Shrimp Master’)

user_id = create_user_response [‘id’]

# свържете нашия първи обмен, за да имаме достъп до данните за баланса

link_account_response = client.link_account (

user_id,

размяна_име,

exchange_public_key,

exchange_secret_key

)

account_id = link_account_response [‘id’]

# изчакайте, докато Shrimpy събира данни за обменната сметка

# се изисква само първото свързване

time.sleep (5)

# събирайте салда на активи на борсата

баланс = client.get_balance (user_id, account_id)

притежания = баланс [‘салда’]

# изберете актива, за който искате да се консолидирате

consolidation_symbol = ‘BTC’

# продайте всеки актив освен актива на консолидация

за актив в стопанства:

activ_symbol = актив [‘символ’]

activ_amount = activ [‘nativeValue’]

ако activ_symbol! = consolidation_symbol:

print (‘Продажба’ + str (брой_актив) + ‘от’ + symbol_symbol)

create_trade_response = client.create_trade (

user_id,

account_id,

актив_символ,

consolidation_symbol,

сума_актив

)

След като стартирахте първия скрипт, няма да е необходимо да свързвате ключовете си за API или да създавате друг потребител, който да търгува на същия акаунт за обмен. Разбира се, ако искате да свържете множество акаунти за обмен или да създадете повече потребители за хора, които също ще използват вашата услуга, тогава можете лесно да модифицирате кода, за да създадете повече потребители или да свържете повече акаунти за обмен въз основа на вашите изисквания.

Допълнителни изпълнения

След първоначалното стартиране вече можете да стартирате следния код, за да консолидирате средствата си в същата борсова сметка.

# импортиране на задължителни библиотеки

внос скариди

# въведете своите идентификатори на потребител и акаунт

user_id = ‘dc12349b-1234-12k4-123n12n12nnf’

account_id = 12345

# задайте вашите Shrimpy Master API ключове за по-късна употреба

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

# създайте клиента на Shrimpy

клиент = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

# събирайте салда на активи на борсата

баланс = client.get_balance (user_id, account_id)

притежания = баланс [‘салда’]

# изберете актива, за който искате да се консолидирате

consolidation_symbol = ‘BTC’

# продайте всеки актив освен актива на консолидация

за актив в стопанства:

activ_symbol = актив [‘символ’]

activ_amount = activ [‘nativeValue’]

ако activ_symbol! = consolidation_symbol:

print (‘Продажба’ + str (брой_актив) + ‘от’ + symbol_symbol)

create_trade_response = client.create_trade (

user_id,

account_id,

актив_символ,

consolidation_symbol,

сума_актив

)

Точно така, сега имате прост скрипт, който може да консолидира портфолиото ви в един актив. Независимо дали пазарът върви нагоре или надолу, това може да бъде полезен инструмент за бързо преминаване между позициите.

Забележка: За да разберете как ще се изпълняват сделките, прегледайте Shrimpy Developer API Docs, преди да стартирате скриптове.

Крипто ботове за търговия

Тези скриптове могат да осигурят умствената рамка за разработване на по-напреднали търговски ботове. Независимо дали искате да създадете сложен инструмент за търговия, който предлага безброй стратегии, или просто искате личен начин за бързо преместване на средства във вашето портфолио, тези скриптове могат да бъдат силна основа за вашето пътуване.

Shrimpy е създаден, за да ви помогне да мащабирате. Няма ограничения за броя потребители или сделки, които можете да изпълните с нашите API за разработчици.

За да сте в крак с нашия блог и поредицата в YouTube, които ще ви научат как да създавате пълни търговски ботове, не забравяйте да го направите присъединете се към нашата телеграма за разработчици.

За достъп до пълните библиотеки на Python и Node следвайте тези връзки:

Възел

Python

Ако изграждате нещо с API на Shrimpy, уведомете ни! Ще се радваме да чуем как можем да продължим да ви подкрепяме на всеки етап от вашето развитие.

Относно скариди

Скариди води на пазара като водещо приложение за управление на портфолио. Потребителите са в състояние да конфигурират персонализирано крипто портфолио и да приложат пасивна стратегия за ребалансиране, премахвайки неприятностите, свързани с активната търговия с крипто.

Скаридно уеб приложение: Shrimpy – Управление на портфейл от криптовалути

API за търговия с разработчици на Shrimpy е унифициран начин за интегриране на функционалността за търговия във всяка голяма борса. Събиране на исторически пазарни данни, достъп до уебсайтове в реално време, изпълнение на усъвършенствани стратегии за търговия и управление на неограничен брой потребители.

API на Shrimpy Crypto Trading: Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Не забравяйте да ни следвате Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси на нашата невероятна, активна общност на Телеграма.

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me