Приемане на криптовалута на развиващия се пазар – какво трябва да се направи

Всички говорят за приемането на криптовалута и как това може да наруши цялата финансова система.

Тази беседа печели сила с всяка следваща фиатна валута, която изпитва нарастващи темпове на инфлация. В страни като Венецуела изглежда, че фиатът е преминал границата без връщане и че когато сривът на паричната система на нацията е въпрос на „ако“, а не „кога“.

Фиатната валутна криза обаче е възможност за криптовалутата да увеличи процента на приемане и да осигури на хората алтернативна система.

Големият въпрос е: ‘Кой е най-добрият начин да сеят семената на приемането на криптовалута?’

Делото за осиновяване на крипто

Криптовалутата в най-чистата й форма се предлага да действа като дигитални пари в брой. Това беше описано в доклада за биткойни преди повече от десет години. Накратко, това означава, че криптовалутата е предвидена да действа като средство за обмен.

Технологична крива на звънене

Кривата на приемане на технологията

И така, защо криптовалутата може да бъде по-добра от фиатната валута?

 • Достъпен: 28% от населението на света (2,2 милиарда души) са необременени и изключени от настоящата финансова инфраструктура. За разлика от банковите сметки, криптовалутата не изисква от вас да попълните формуляр за кандидатстване, за да позволите транзакция или съхраняване на стойност. Вместо това всеки, който има интернет връзка, може да използва крипто и да прехвърля стойност навсякъде по света
 • Вие контролирате: С традиционната финансова система вие поверявате средствата си на трета страна като банка. Ако банката, в която държите парите си, фалира и правителството може / няма да спаси притежателите на сметки, тогава ще загубите средствата си в сметката си. С криптовалутата вие сте истинският собственик на вашите средства и нямате зависимост от трети страни.
 • Бързо сетълмент на транзакции: Някога изпращали ли сте пари в чужбина и сте забелязали, че транзакцията преминава през няколко дни? Е, това е не само досадно, за бизнеса тази бавна скорост може да струва време и пари. С криптовалутата транзакциите могат да бъдат уредени в рамките на минути.
 • Сигурно: Книгите се съхраняват в блокчейн. Доказано е, че този метод на водене на записи е изключително сигурен. Например книгата за биткойни осигурява стойност на стойност около 200 милиарда долара и не е компрометирана в нито един момент през десетгодишния си живот.
 • Защита срещу измами: Криптовалутните транзакции се съхраняват в публична книга. Това означава, че никоя централизирана партия като банка или правителство няма контрол и че нечестивите действащи лица не могат да редактират с измама книгата в своя полза.
 • Сигурно: Книгите се съхраняват в блокчейн. Доказано е, че този метод на водене на записи е изключително сигурен. Например книгата за биткойни осигурява стойност на стойност около 200 милиарда долара и не е компрометирана в нито един момент през десетгодишния си живот.
 • Устойчив на инфлация: Повечето криптовалути имат ограничено предлагане. За разлика от фиатната валута, криптовалутата не позволява безкраен печат на пари. На теория това трябва да защити покупателната способност на хората, тъй като все повече хора приемат крипто.

Текущи нива на приемане на крипто

И така, къде сме сега по отношение на приемането на криптовалута? Истината е, че в момента имаме изключително ниски нива на глобално приемане на крипто.

Биткойн несъмнено е най-популярната крипто в света и данните показват, че има само 22,9 милиона биткойн портфейли в съществуването. Като се има предвид, че на планетата има 7,7 милиарда души, това означава, че има един адрес на портфейла за биткойн на всеки 336 души.

Криптове за приемане на крипто

Крипто ниво на приемане в страни. Източник: Stata

Това е изключително нисък световен процент на осиновяване, особено когато имаме предвид:

 • Значителен брой собственици на биткойни притежават повече от един портфейл за биткойн.
 • 15,5 милиона от съществуващия портфейл на Биткойн съдържат Bitcoin на стойност под 1 долар.
 • Само 2,5 милиона портфейла съдържат биткойни на стойност над 100 долара.

Да, много хора може би са чували за криптовалутата в основните новини. Числата обаче не лъжат. Истината е, че в момента само малка част от световното население е в криптовалути. Ако притежавате Bitcoin на стойност $ 100, тогава вече можете да се считате за топ 2,5 милиона най-богати притежатели на Bitcoin портфейли.

Вярно е, че има над 2000 други криптовалути и Биткойн в никакъв случай не е единствената. Въпросът обаче е, че нивата на приемане на криптовалута може да са по-ниски, отколкото си мислите.

Къде е най-вероятно масовото приемане на крипто?

По-голямата част от проектите за криптовалута изглежда възприемат подхода на „Ако го изградим, хората ще дойдат“. Разбира се, това може да е разумна стратегия. Дали обаче това е най-добрата стратегия и бихме ли могли да направим повече, за да помогнем на хората да се обучат за предимствата на криптовалутата?

Неудобната истина е, че по-голямата част от пазара на криптовалути се състои от участници, живеещи в развитите страни. Най-вече щатските долари, еврото и британските лири работят добре като средство за размяна.

Вярно е, че някои са идеологически против тези издадени от правителството валути. Въпросът обаче е, че няма реална належаща необходимост за по-голямата част от населението да търси алтернативна парична система. Вместо това, крипто се използва главно като метод за спекулация.

Нещата са различни в общностите, разположени на места като Венецуела, Аржентина и Източна Африка. Тук има значителен брой общности, които са засегнати от следните проблеми:

 • Лоша инфраструктура за плащане
 • Високи дялове от населението са необременени
 • Високи нива на инфлация

Именно тези видове общности биха могли да имат най-практичния случай за използване на крипто. Според нас това са типовете местоположения, които най-вероятно масово ще приемат криптовалута в близко бъдеще.

Приемат ли крипто тези, които имат банкови или валутни проблеми

Венецуела е може би най-яркият пример за общество, което изпитва както банкови, така и валутни проблеми.

 • Капиталов контрол: Правителството наложи ограничение на тегленията от банкомати, ограничавайки гражданите до теглене на пари в брой на стойност $ 1 на ден.
 • Небанкниран: Според Световната банка, от 31,6 милиона души, живеещи във Венецуела, 9,5 милиона са без банки. Това са 30% от цялото население.
 • Хиперинфлация: МВФ предупреди, че венецуелската инфлация може да достигне един милион процента през 2018 г..

Крипто за хиперинфлация на Венецуела

8 Томото или пачки пари? Изображение чрез Carlos Garcia Rawlins / Reuters

Венецуела е екстремен случай. Той обаче предоставя интересен преглед на това дали тези видове икономически условия насърчават приемането на крипто.

И така, какво ни казват статистическите данни?

Е, изключително е трудно да се получат данни за обема на търговия с криптовалути по държави. Причината е, че по-голямата част от търговията се извършва на:

 • Криптовалутни борси: Които не публикуват статистически разбивки по държави.
 • Търговия извън борсата: Спекулира се, че на извънборсовия пазар се случва повече търговия с криптовалута, отколкото на борсите за криптовалути. Тъй като транзакциите се случват извън обмен, няма истински запис на обема на транзакциите при този тип търговия.

Услугата за търговия с крипто търговия, равностойна, LocalBitcoins, обаче публикува данни за търговия по държави. С хиперинфлираната валута на Венецуела е откровено безсмислена задача, която се опитва да оцени обема на търговията с биткойн спрямо Боливар.

Обем на местните биткойни във Венецуела в Боливар

Обем на местна търговия с биткойни в Bolivar Image чрез монета.данс

Когато разгледаме обема на търговията с Венецуела в биткойни, става очевидно, че със сигурност е имало нарастване на търсенето.

Обем на местните биткойни във Венецуела в биткойни

Обем на местната търговия с биткойни BTC във Венецуела. Изображение чрез монета.данс

От графиката можем да видим, че месечният обем на търговия с биткойни се е удвоил от около 2000 биткойна през юни 2018 г. до 4000 BTC на месец през ноември. Сега това може да не звучи много.

Трябва обаче да сме наясно, че LocalBitcoins (на които се базират тези данни) вероятно съставляват само част от истинската търговия с криптовалута, която се случва в страната. Също така, потискащият контрол на капитала и обезценяването на Боливара означават, че на местните жители е по-трудно да купуват биткойн (или друга криптовалута в този смисъл) на първо място.

В случая с Венецуела данните изглежда подкрепят идеята, че влошаването на икономическите условия е довело до повишен интерес и приемане на криптовалути.

Настоящи усилия за приемане на развиващите се пазари

Много от вас вероятно са чували за това как Dash Core Group служители раздават криптовалутата във Венецуела и как посланиците на Dash успешно са убедили бизнесмени да приемат крипто.

Със сигурност има много различни криптовалути, които сега се фокусират върху усилията за приемане в развиващите се пазари. Има обаче въпроси относно тактиката и устойчивостта на Dash Core Group.

Още по-добър начин да посеете семената на приемането на криптовалути в тези видове общности?

Какво е Nimiq?

Повечето хора вероятно никога не са чували за Nimiq (NIM) преди. За да разберете как Nimiq би могъл да допринесе значително за цялостните усилия за приемане на криптовалута, ще трябва да разберете какъв е проектът.

Криптовалута Nimiq

Nimiq е базирана на браузър Blockchain, предназначена за простота. Причината за съществуването на Nimiq е да донесе предимствата на блокчейн технологията на основната аудитория.

За да постигне тази цел, Nimiq е построена от нулата, за да преодолее и преодолее бариерите за навлизане, които спират масовото приемане на блокчейн технологии. Nimiq е обхванат от силно филантропско мислене и така винаги ще остане с отворен код и ръководен от общността.

Основните характеристики на Nimiq са:

 • Минималистични потребителски интерфейси, оптимален UX
 • Обяснения и указания за потребителя, когато е необходимо
 • Процедури за включване за нови потребители и потребители, нови за крипто
 • Изпълнява инсталирането безплатно във вашия браузър
 • Ще бъдат достъпни и местни мобилни приложения
 • Дизайн и език, който се харесва и на нетехнически хора
 • Модератори на местната общност, говорещи вашия език
 • Предлагане на потребителски интерфейси на множество езици
 • Насочени специално към пазари с проблемни системи на Fiat

Nimiq е просто крипто. Nimiq се стреми да бъде най-ефективният и най-лесният за използване децентрализиран протокол за плащане & екосистема.

Проектът се стреми да комбинира съвременни блокчейн изследвания и уеб технологии. Nimiq е базиран на браузър и това означава, че не се изисква инсталиране на приложения.

Как би могъл Nimiq да допринесе за осиновяването на крипто?

Има много проекти, които се опитват да помогнат за усилията за осиновяване в общности, изправени пред банкови или валутни проблеми. Общата стратегия обаче изглежда да разпространява крипто в засегнатата зона.

Крипто приемане в Африка

Приемане на африкански биткойни. Изображение Източник

Nimiq наскоро обяви, че обмисля амбициозно приемане на криптовалута предложение, което надхвърля само осиновяването. Планът предлага да се създаде казус на място, оспорено както от валутни, така и от банкови проблеми. Предложено е фазата на внедряване да се състои от три части:

 • Местен обмен: За конвертиране на местна валута в крипто и от крипто в местна валута.
 • Реално излъчване: Където крипто се разпространява на местното население като подарък. Подобно на други инициативи за криптовалута като Dash, това е да насърчи свободното предприемачество в общността и да действа като местен стимулен пакет.
 • Инкубаторът: Фокусиран върху насърчаването на местния икономически растеж, като подкрепя местните жители с ресурси и подкрепа за създаване на онлайн бизнеси за участие в глобалната цифрова икономика.

Освен инкубатора, това не изглежда особено нова идея. Въпреки това, когато планът, спонсориран от Nimiq, се разграничава от другите, той предлага:

 • Отворен код: Изчерпателният план включва също така позволяването на криптовалутната общност да го усъвършенства и подобрява допълнително.
 • Научни методи: Предлага се академичните специалисти в областта на икономиката и технологиите да играят ключова роля при предоставянето на допълнителна обратна връзка за усъвършенстване на плана и че Nimiq трябва да отвори казуса до академични изследвания. Планът също така изтъква, че е важно да се консултират учени в областта на антропологичните изследвания на алтернативни физически валути, за да помогнат за по-нататъшното подобряване на казуса.
 • Академична стойност: Причината, поради която повечето академични изследвания са фокусирани върху техническите аспекти на блокчейна, се дължи на липсата на реален живот, казуси за крипто приемане. Ако планът продължи, Nimiq не само ще предложи на академичните среди шанса да изучат реално изследване на криптоприемане, но също така активно ги приканва да оформят казуса, за да отговорят на техните изследователски изисквания.
 • Насърчаване на икономическия растеж в казуса: Предложението обмисля и човешкото развитие в областта на казуса. Планът предлага създаването на инкубатор, осигуряващ достъп до компютърно оборудване и обучаващ местните жители как да изграждат онлайн бизнес. Предлага се също така инкубетата да получават годишна заплата, за да могат да насочат всичките си усилия към изграждането на своя бизнес. Интересното при тази концепция е, че ако бъде успешна, това ще инжектира нови пари в местната икономика и ще стимулира местния икономически растеж.
 • Сътрудничество с благотворителни организации и предприемачи: Предложено е също така, че местните благотворителни организации биха могли да съдействат за разгръщането на казуса и да предоставят решаваща информация за оптимизирането на плана. Изглежда, че това има много смисъл. Що се отнася до взаимодействието с предприемаческата общност, планът предполага тази група да бъде насочена към подпомагане на управлението на инкубатора чрез провеждане на онлайн семинари. Малко като интерактивен Ted-Talk.

Какъв план е предложен?

Nimiq заяви, че предложението е в момента се оценява и че е жив документ, което означава, че е отворен за по-нататъшен принос от криптовалутната общност, благотворителни организации, предприемачи и учени.

Предложение за приемане на крипто

Всъщност самият екип на Nimiq съобщава, че „оценява идеите и всяко решение дали да се продължи дори и с първа фаза ще бъде взето само след получаване на обратна връзка от общността“. Накратко разделихме фазите за вас:

1. Допълнителна фаза на изследване: идентифициране на местоположение на казус, благотворителни организации & академична помощ.

 • Обективен: За намиране на областите от казуса с най-голяма вероятност за приемане на криптовалута и оценка на наличието на местна благотворителна помощ за разгръщане на казуса.
 • Метод: Използване на качествени и количествени изследвания. Това може да включва сътрудничество с академични специалисти, специализирани в пари, обмен, стойност, творчество и социални движения.

2. Аутрич към – Благотворителни организации, Академици, Вратари & Предприемачи

 • Обективен: Да се ​​създадат партньорства, които да помогнат при разгръщането на казуси и допълнително да подобрят академичната стойност на инициативата.
 • Метод: Аутрич.

Тази фаза включва създаване на партньорства със следното:

 • Академици: За по-нататъшно оптимизиране на плана и гарантиране, че казусът предоставя възможно най-голяма академична стойност.
 • Вратари: Има ли хора, които да отговарят за ежедневната работа на казуса.
 • Местни благотворителни организации: За да потвърдите предишни изследвания, предоставете допълнителна информация и си сътрудничете при внедряването на казуса.
 • Предприемачи: Да помогне за подпомагането на местния инкубатор и повишаване на уменията на местните жители с необходимите умения, необходими за изграждане на конкурентен бизнес.

3. Разполагане на казус

 • Обективен: Създайте казус в целевата област.
 • Метод: Извършете предложените действия за разполагане.

Действията, описани в плана, включват:

 • Образователно видео на борда: Създаването на видеоклип за обучение на местните жители за криптовалутата в мащаб. Интересното е, че планът предлага да се създаде още едно видео, насочено към местните предприемачи и обясняващо предимствата от приемането на криптовалута като начин на плащане.
 • Създаване на локален обмен: В предложения план има богатство от детайли и е обърнато специално внимание както на безопасността, така и на сигурността.
 • На борда на местното население: Беше очертано, че на местните жители трябва да се покаже видеото за включване и да участват в Q&Сесии, преди да им бъде дадена криптовалута.
 • Настройка на инкубатора: Дадено е феноменално ниво на детайлност за това как ще работи това, процес на подбор и правила за инкубатора. Предложението е публично достъпно за тези от вас, които се интересуват от детайлите на механизмите за стимулиране.

Ползи от Nimiq

Изглежда, че Nimiq възнамерява да се насочи към общности, където тяхната криптовалута има най-голямото предимство. Стратегията играе силните страни на NIM и дава на казуса най-добрия шанс за успех (ако продължи).

Това означава, че целевата общност трябва да вижда стойност в следното:

 • Бърз & Лесни транзакции: Фокусът на Nimiq върху простотата трябва да му помогне да получи осиновяване в по-широк кръг от общности, отколкото по-сложните крипто.
 • Ниски такси за транзакции: Понастоящем транзакционните разходи са под един цент.
 • Базирано на браузър: Интересното при NIM е, че не са необходими изтегляния, за да се използва. Това всъщност е огромна сделка в области, където има слаба свързаност и ниска собственост на лаптоп / десктоп. Nimiq помага да се намали точката на болка около тази бариера за осиновяване и това наистина може да е най-голямата сила на крипто.

Заключителна дума

Дебатът за приемането на криптовалути ще се засили само, тъй като все повече фиатни валути изпитват бърза инфлация и крипто пространството узрява. В крайна сметка, ако криптовалутите наистина са бъдещето, тогава осиновяването трябва да се случи в даден момент.

Без него крипто-скептиците в масовите медии винаги ще сочат към неуспехи при осиновяването като доказателство, че крипто експериментът се е провалил.

Nimiq може да е спонсорирал един от най-изчерпателните и целенасочени планове за приемане на криптовалута. Ако решат да продължат напред и могат да вкарат на борда крипто, академичните, благотворителните и предприемаческите общности, ние смятаме, че основният поток ще започне да вижда защо крипто трябва да се приема сериозно.

Идеята на Nimiq за отворен източник на предложение за осиновяване и позволяването на всеки да допринесе може да изиграе огромна роля в бъдещето на усилията за приемане на крипто, като позволи на други в бъдеще да надграждат върху това изследване. В крайна сметка това, което ни липсва при приемането на крипто, е карта. Ако планът продължи, изглежда вероятно Nimiq да изиграе ключова роля в създаването на този първоначален план.

Дори ако екипът на Nimiq се провали в усилията си за осиновяване, тази основа със сигурност може да бъде изградена, за да помогне на други проекти в бъдещите усилия за осиновяване. Ето защо Nimiq има потенциала да допринесе значително за приемането на крипто и защо е полезна инициатива за подкрепа.

Представено изображение чрез Fotolia

Разкриване: Авторът притежава малко NIM в портфолиото си и е обезщетен в дългосрочен независим консултантски капацитет от Nimiq. Тази статия не трябва да се тълкува като инвестиционен съвет. Винаги си правете собствени изследвания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me