Преглед на TrustSwap: Създаване на интелигентни договори

Криптовалутното пространство може да бъде страшно място, ако не внимавате. Има измамници отляво и отдясно, и не само в Discord и Telegram. Много проекти за криптовалута се показаха като нищо понзи схема. Някои дори са завършили с издърпване на килим – екипът изхвърля своя дял от крипто на пазара и работи с пари в брой.

TrustSwap е проект за криптовалута, който се надява да промени това с помощта на интелигентни договори. Те искат да създадат нов стандарт за първоначално предлагане на монети, който ще повиши увереността както на инвеститорите, така и на разработчиците, че избраният от тях крипто ще процъфти. Не само това, но те искат да направят интелигентните договори масови, като ги извеждат на абонаментни пазари, правни услуги и много други.

Кратка история на TrustSwap

TrustSwap е основана от канадски предприемач Джеф Кирдейкис. Не се знае много за Джеф извън неговата дейност в криптовалутното пространство, което е доста обширно. Джеф не е само основателят на Uptrennd, децентрализирана платформа за криптовалута в социални медии, той е и основателят на Инвестиране в криптовалута Facebook група, която може да се похвали с над 160 000 членове.

Основател на TrustSwap

Изпълнителният директор на TrustSwap и Uptrennd Джеф Кирдейкис.

Историята разказва, че през юни тази година инвеститор е искал да купи голяма сума Uptrennd жетони (1UP) с отстъпка от Jeff на гише (OTC). Джеф беше загрижен за този инвеститор, който продаде всичките им токени и срива цената, затова поиска период на блокиране на продадените токени.

Лиценз на TrustSwap

Когато инвеститорът препоръча да се използва адвокат, и Джеф осъзна, че налагането на това споразумение ще бъде по-лесно и по-рентабилно за изпълнение с помощта на интелигентен договор. Осъзнавайки потенциала за мащабиране на това до други случаи на използване, той основа TrustSwap в края на юни. TrustSwap е официално регистриран на 7 юли в Едмънтън, Канада като 12170639 Канада Инк, с Джеф като главен изпълнителен директор.

Boxmining и Иван за Tech


Майкъл Гу (Boxmining – вляво) и Иван Liljeqvist (Иван в Tech – вдясно). Изображение чрез YouTube.

Други забележителни членове на TrustSwap включват крипто ютубъри Michael Gu (Boxmining) и Ivan Liljeqvist (Ivan on Tech), които са съветници на проекта. Джеф отбелязано в интервю че той е живял в Бали в продължение на два месеца с Майкъл и че и двамата YouTubers активно популяризират TrustSwap и помагат за насърчаване на партньорства с други криптопроекти.

Какво е TrustSwap?

TrustSwap е проект за криптовалута, който се стреми да създава интелигентни договори с реални случаи на употреба. Те включват абонаментни услуги за криптовалута, автоматизирани услуги за подаръци, ведомост на заплатите на служителите и дори изпълнение на завещанията (автоматично освобождаване на средства на бенефициенти). Начинът, по който TrustSwap описва техния бизнес модел, е „интелигентните договори като услуга“.

Мисия TrustSwap

TrustSwap също се стреми да създаде нов стандарт за издаване на наречени криптовалутни токени Доверени монетни предложения (TCO). Това би изисквало издателите на токени да използват интелигентен договор, който заключва всички маркери, разпределени на екипа на проекта за определен период и дори може да ограничи издаването на токени, ако не бъдат изпълнени етапите на разработка.

Как работи TrustSwap?

TrustSwap по същество е екосистема от интелигентни договори с отворен код Ethereum. По време на писането тази екосистема се състои от SmartLock, SmartSwap, TrustStake и SmartLaunch.

Одит на TrustSwap

Единственият публичен документ, отнасящ се до първоначалния одит на Hacken на TrustSwap.

Въпреки че TrustSwap твърди, че техните интелигентни договори са изцяло одитирани, това не е напълно ясно. Изглежда, че Хакън е извършил само първоначален одит на SmartSwap и Препоръчвамредакции към кода.

Обяснено на SmartLock

SmartLock е интелигентен договор на Ethereum, който ви позволява да освободите плащания с криптовалута, когато са изпълнени определени условия. Създаването на всеки договор SmartLock струва 0,25-0,5% от заключената сума.

Тези условия могат да се персонализират, за да позволят поддръжката на множество случаи на употреба, включително повтарящи се плащания, бъдещи плащания и заключване на токени за ICO. TrustSwap се надява, че използването на SmartLock за ICO ще се превърне в новия индустриален стандарт.

Обяснено на SmartSwap

Подобно на SmarLock, SmartSwap е интелигентен договор на Ethereum, който дава възможност за недоверени транзакции между партньори. Това може да звучи малко странно, като се има предвид, че всяка транзакция, направена с криптовалута, е технически ненадеждна равнопоставена транзакция, но TrustSwap означава това по малко по-различен начин.

TrustSwap SmartSwap

SmartSwap ви позволява да извършите плащане, което изисква съгласието на двете страни за обработка. Това е по същество това, което в момента правят равностойни пазари на криптовалути като LocalBitcoins и борси като Blocksettle. Целевият случай на използване за SmartSwap е извънборсова търговия, която в момента изисква трета страна (обикновено размяна). Всеки SmartSwap начислява комисионна от 0,15-0,3%.

Обяснено на TrustStake

TrustStake е търговската марка за залагане на SWAP токена в мрежата TrustSwap. Залагането на TrustSwap се извършва с помощта на портфейл Web 3.0 като Metamask. Има неофициален период за отключване на залога от 7 дни и технически жители на САЩ нямат право да участват в залагането.

TrustSwap Залагане

Условия за залагане на SWAP.

Залагането на TrustSwap идва от намаление на мрежовите такси, начислени от тези, които използват интелигентните договори на TrustSwap. За момента наградите за залагане се изплащат с помощта на жетоните, разпределени за разработката на TrustSwap.

Наградите за залагане се изплащат на всеки 3 дни и се разпределят пропорционално на това колко SWAP токени сте заложили. Залагането на SWAP в момента дава около 12% годишно (платено в SWAP).

Обяснено на SmartLaunch

SmartLaunch е мястото, където се провеждат TrustSwap’s Trusted Coin Offerings (TCO). Всички проекти за криптовалута, които държат ICO с помощта на SmartLaunch, използват интелигентния договор SmartLock. Както споменахме, това ще заключи всички токени, разпределени на екипа на проекта за определен период от време. Това има за цел да даде увереност на участващите в ICO (което в технически план вече е TCO).

TrustSwap Launchpad

The такси за използване на SmartLaunch (като проект) е 5% от общата сума в щатски долари, събрана от продажбата на токени, плюс 2,5% от първоначалното предлагане на продаваните токени. 2% от тези токени се прехвърлят към притежателите на SWAP токени, а останалите 0,5% се разпределят във фондацията TrustSwap (повече за това по-късно). Като се има предвид, че организирането на ICO на борса може да струва милиони долари, това е доста изгодна сделка.

Притежателите на SWAP токени са въздушни TCO токени въз основа на техните DASH резултат и / или SwapScore. Те могат да бъдат изчислени с помощта на тази електронна таблица на Google или с помощта на бота Discord на TrustSwap. Това е известно като копаене на разпределение. Резултатът DASH на потребителя се основава на средното количество SWAP токени, държани в портфейла им, откакто TrustSwap стартира на 9 юли.

SwapScore калкулация

Формулата, използвана за изчисляване на вашия SwapScore.

Потребителски SwapScore се изчислява въз основа на средната сума на SWAP токени, заложени през последните 60 дни. За разлика от резултата DASH, потребителският SwapScore само увеличава вероятността от получаване на TCO токени чрез прокси, използвайки сложна система за томбола, включваща прехвърляеми лотарийни билети за NFT стартови панели. Тези билети могат да се търгуват свободно между потребители или да се продават на NFT платформи като OpenSea.

Всички проекти за криптовалута, желаещи да стартират своята ICO чрез SmartLaunch, са проверени от екипа на TrustSwap (главно изпълнителният директор Джеф Кирдейкис) и общността. Досега TrustSwap е държал три TCO. Първият беше за MobiePay на 30 септември втората беше за AuBit на 20 октомври, а третият беше за Монета на 19 ноември.

Криптовалута TrustSwap (SWAP)

TrustSwap (SWAP) е токен ERC-20 използва се в интелигентната екосистема на TrustSwap. Въпреки че таксите за интелигентните договори на TrustSwap могат да бъдат платени и в Ethereum, 50% отстъпка се прилага при плащане на тези такси в SWAP.

Такси за размяна на доверие

График на таксите на TrustSwap.

80% от всички мрежови такси, платени в SWAP, отиват за SWAP стакери. От останалите 20% 10% отиват във фондацията на TrustSwap, а 10% се изгарят. Като се има предвид, че SWAP има фиксирана доставка от 100 милиона, това прави SWAP дефлационна криптовалута. Към момента на писане са изгорени малко над 1000 SWAP.

Доверете се за размяна на токеномика

SWAP също се отбелязва като знак за управление което ще позволи на притежателите да гласуват за нови кандидати за ТСО и да гласуват как да харчат SWAP токени, разпределени във фонда на TrustSwap. Изглежда, че няма много подробности за фондацията TrustSwap и адресът на портфейла за фонда също не е отбелязан никъде. Освен това в момента не съществува система за управление на общността.

TrustSwap ICO

ICO на TrustSwap се проведе Разменете на 9 юли. 18 милиона SWAP токена бяха продадени на първоначална цена от 0,005 $ USD за SWAP. Не е ясно колко пари са събрани от ICO, тъй като екипът на TrustSwap изглежда не е разкрил тази информация. Вероятно беше между 90 и 200 хиляди щатски долара.

Препродажба на TrustSwap

Публикация на Джеф в групата TrustSwap Telegram за предпродажбата на 1 юли 2020 г..

Според ранен пост от главния изпълнителен директор Джеф Кирдейкис в групата TrustSwap Telegram, 42 милиона SWAP токена са продадени извънборсово при частна продажба на 3 юли. Тази продажба беше ограничена до 210 000 $ USD, което съответства на предпродажната цена от 0,005 $ USD за SWAP и 500 милиона USD напълно разредена пазарна капитализация, влизаща в ICO.

Разпределение на суап токен

От общото предлагане на SWAP от 100 милиона, 60 милиона токена са продадени по време на ICO и предпродажбата. 20 милиона токена бяха разпределени на екипа на TrustSwap, а останалите 20 милиона токени бяха разпределени за разработка, съдебни разходи, маркетинг и т.н..

Анализ на цените на TrustSwap

SWAP токенът е виждал по-добри дни. Най-ранната записана цена на CoinMarketCap отбелязва цена от около 0,05 $ USD, която е 10 пъти по-висока от цената на ICO.

Разменете криптовалута цена

SWAP видя впечатляващ бик през август, който доведе цената до почти 2 $ USD. Оттогава цената постоянно намалява и изглежда се движи между 20 и 50 цента.

Къде да вземете криптовалута TrustSwap

SWAP токенът не е включен в много реномирани борси. Всъщност за повечето борси, на които е изброен токенът, е известно, че участват в сенчести практики като търговия с пране. По-голямата част от обема на търговията изглежда фалшив, което означава, че текущата цена на SWAP може да бъде завишена.

Разменяйте търговски двойки

Единствената реномирана централизирана борса, на която се търгува SWAP, е Poloniex и с много малък обем, което означава, че вероятно ще платите премия, ако искате да напълните багажа си. Като такъв е препоръчително да използвате Uniswap, ако искате да получите някои SWAP токени без твърде много приплъзване. Не забравяйте, че това ще струва бензин в ETH.

Портфейли за криптовалута TrustSwap

Тъй като SWAP е токен ERC-20, той може да се съхранява на почти всеки портфейл за криптовалута, който поддържа Ethereum. Софтуерните портфейли за SWAP включват Exodus Wallet и Atomic Wallet (и двата са за настолни компютри и мобилни устройства).

Хардуерните портфейли за SWAP включват устройства Trezor и Ledger. Не забравяйте, че ако искате да заложите своя SWAP, ще трябва да използвате портфейла Metamask, който изисква ETH за бензин.

Пътна карта на TrustSwap

TrustSwap има ясно дефинирана пътна карта на уебсайта си. Изглежда, че досега са изпълнили всички важни етапи в развитието, с изключение на мобилното приложение, което изпълнителният директор Джеф Кирдейкис беше отбелязал ще бъде изградена по това време в началото на проекта.

Пътна карта на TrustSwap

В пътната карта на TrustSwap са изброени множество етапи, определени да се случат до края на 2021 г. Междувременно екипът на TrustSwap се надява да пусне SmartSubscription, да пусне децентрализирана борса, наречена TrustDEX, и да създаде протокол за опаковане на криптовалута, наречен SmartWrap.

Както подсказва името, SmartSubscription е интелигентен договор, който TrustSwap се надява да насочи към технологични гиганти като Spotify и Netflix, за да могат да приемат месечни плащания в криптовалута за своите услуги. SmartSubscription ще премахне техническите препятствия, които понастоящем пречат на абонаментните услуги да приемат плащания с криптовалута, като променливост на цените.

TrustSwap Фаза II

SmartWrap е централната част на „Фаза II“ на TrustSwap, която ще види, че проектът насочва вниманието си от наследените институции към криптовалутното пространство. Те се надяват да позволят „всеки токен на която и да е блокчейн“ да бъде обвит и използван в Ethereum. Не е ясно дали тази услуга за опаковане ще бъде централизирана като Wrapped Bitcoin или децентрализирана като протокола Ren.

TrustSwap Противоречие

В края на септември проект за криптовалута, наречен HatchDAO, стартира ICO за Uniswap, използвайки SmartLock интелигентния договор на TrustSwap. Това добави график за придобиване на жетони, които бяха разпределени на екипа. ICO на HatchDAO беше популяризиран от TrustSwap в Twitter.

Доверете се за суап HatchDAO

Малко след ICO, HatchDAO изход измамен чрез премахване на тяхната ликвидност от Uniswap. Общата сума на загубените пари е неясна. В следващите часове TrustSwap се твърди, че е започнал да забранява хора от групата им в Telegram, които обвиняваха TrustSwap, че са самодоволни в измамата.

Отговор на TrustSwap

Отговорът на TrustSwap на HatchDAO. Вижте първата връзка в параграфа по-долу, за да видите публикацията.

Малко след това, TrustSwap подчерта факта че техните интелигентни договори не могат да защитят срещу всички видове измами и че те не проверяват всеки проект, използвайки SmartLock като част от тяхното ICO. По-късно главният изпълнителен директор Джеф Кирдейкис се обърна към инцидента и за двамата Среден и YouTube, като признава, че е необходимо да се направят някои промени в начина, по който проектът се продава. Това вече е отразено на уебсайта на TrustSwap.

Нашият подход към TrustSwap

За да бъда откровен, TrustSwap е като спортен автомобил с ниско ниво на бензин със съмнителен шофьор зад волана. Като спортен автомобил, TrustSwap е невероятен проект с много потенциал. Освен това е опростен по дизайн, което е огромно предимство в криптовалутното пространство. Той просто иска да направи Ethereum интелигентните договори масови и иска да бъде посредникът, който да ги изведе на пазар, който е гладен за крипто.

TrustSwap Github

По отношение на бензина не изглежда толкова добре. TrustSwap Github е бил в латентно състояние от септември. Техните кръгове за финансиране не биха могли да наберат повече от половин милион долара. Дори и да го направят, това не може да е достатъчно, за да пусне продуктите, които се надява да има до края на 2021 г. Вероятно това мобилно приложение никога не е било направено, защо одитите не са извършени и защо разработката е се твърди е възложено на индийски програмисти.

TrustSwap бонус

Удължаването на бонус програмата за залагане на TrustSwap е единственото нещо, което осигурява значими награди за залагащите.

Освен това единствената причина, поради която наградите за залагане в момента дават някакъв интерес, е, че SWAP, който трябва да отиде за разработка, се използва, за да плати за него. Това е може би необходимо, за да се поддържа ангажираността на общността високо, но създава свещ, която гори в двата края. Липсата на истински обем на търговия също означава, че екипът не може да зареже SWAP, за да финансира големи разработки.

Изглежда, че всичко зависи от предстоящия интелигентен договор SmartSubscription, който може да спечели големи пари. Няколко TCO, стартирани чрез TrustSwap, трябва да са достатъчни, за да запазят проекта в движение дотогава. Ясно е обаче, че без значителен тласък на финансирането TrustSwap не може да поддържа своята траектория.

Влияние на TrustSwap

Един от многото публикации на Джеф за TrustSwap и свързаните с тях проекти в групата за инвестиране на криптовалути.

Сега за водача. Джеф Кирдейкис е с някакъв неуловим характер, което съвсем откровено не е необичайно в криптовалутното пространство. Въпреки това той управлява една от най-големите групи за криптовалута в света и Бяла книга на TrustSwap изглежда предполага, че използват този обхват, за да продадат проекта. Неговата дейност в групата за инвестиране на криптовалути предоставя доказателства в подкрепа на тази идея.

Доверете се суап фалшив

Публикацията на Джеф в групата TrustSwap Telegram за предпродажбата на 8 юли, предполагаща, че е събрала 1,5 милиона долара.

По-големият проблем е, че Джеф изведе фразата „фалшифицирайте, докато не успеете“ на съвсем друго ниво. Например преди списъка на Uniswap, Джеф публикува в Telegram, казвайки, че „над 1,5 милиона долара са били заложени за извънборсовата продажба на TrustSwap“, което създава впечатлението, че продажбата е събрала повече от 210 000 $ USD, които той отбеляза в по-ранно съобщение.

TrustSwap ChainLink

TrustSwap е критикуван за измамна реклама.

TrustSwap е виновен и за често срещаното престъпление на рекламните партньорства, когато такива не съществуват. През септември, TrustSwap обявен „сътрудничество“ с Chainlink, което, ако бъде прочетено внимателно, не е нищо повече от съобщение, че използват услугите на Oracle на Chainlink. Тази липса на действително партньорство по-късно беше потвърдена от Джеф в интервю.

В заключение TrustSwap е проект за криптовалута, към който трябва да се подхожда предпазливо. Въпреки това има някои заслуги. Той предлага прост продукт, който е лесно смилаем от пазара, който в момента се опитва да привлече. Ако абонатите на гиганти като Netflix вземат стръвта и им хвърлят малко средства, двигателят на TrustSwap може да получи необходимото, за да превърне проекта от мечта в реалност.

Представено изображение чрез Shutterstock & Trustswap

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map