Преглед на TrueUSD: Дълбоко гмуркане на TrustToken TUSD

TrueUSD е друга наистина популярна стабилна монета, която наскоро се появи на пазара. Откакто стартира миналата година, този стабилен валута вече е любим сред много търговци.

TrueUSD е издаден от екипа на Trust Token и е изцяло подкрепена от криптовалута. Това е особено гореща тема в момента, особено когато става въпрос за многобройните противоречия, които обграждат най-големия стабилкойн, Tether USDT.

И все пак дали TrueUSD наистина е най-добрата алтернатива на статуквото?

В този преглед TrueUSD ще се опитам да отговоря на това, като ви дам това, което трябва да знаете. Ще разгледам също безопасността и сигурността, както и плюсовете и минусите.

Какво е TrueUSD?

TrueUSD (TUSD) е един от нарастващия брой стабилни монети, които обвързват стойността си с щатския долар.

Той е създаден и издаден от TrustToken, а колчето и резервите също се поддържат от TrustToken. Ключовата уникална характеристика на TUSD е, че това е първата стабилна монета, която беше пусната с основен фокус върху прозрачността.

Какво е TrueUSD

Какво е TrueUSD? Изображение чрез Доверете се на токен сайт

Тези, които се интересуват от TUSD, могат да се регистрират и да го закупят в размер 1: 1 спрямо щатския долар на Платформа TrustToken.

TUSD беше бързо приет благодарение на своята прозрачност и е включен в списъка на много от основните борси за криптовалути. В момента това е тридесет и седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация, което я поставя зад няколко други стабилни монети, но също така е основен компонент на развиващата се блокчейн екосистема.

Растежът и известността на TUSD помогнаха да се подобри възприемането и репутацията на стабилните монети сред населението, както и сред инвеститорите и регулаторите. Това се дължи на това, че той е напълно прозрачен и първата регулирана стабилна валута, изцяло подкрепена от щатския долар.

TrustToken Stablecoins

Фиат, подкрепен от конюшни за доверие

В допълнение към TUSD, TrustToken обяви стартирането на няколко други токенизирани фиатни валути наскоро. Те включват токенизирана версия на австралийския долар (TAUD), британската лира (TGBP), канадския долар (TCAD) и хонконгския долар (THKD). В допълнение, токенизираната версия на сингапурския долар (TSGD) се очаква през следващата година.

Много хора, компании и институции са открили, че TUSD и други стабилни монети TrustToken са идеални за техните нужди. В допълнение към очевидния случай на употреба като стабилна валута, други случаи на използване за TUSD включват маржин финансиране на борси, криптовалутни заеми и като депозити за лихвоносни сметки.

TUSD Stablecoin

TUSD е символът за тикер и краткото име на истинския щатски долар. Това е първият токенизиран актив, създаден в платформата TrustToken, и е първият напълно регулиран, прозрачен стабилен валутен пуснат.

TUSD представлява токенизирани щатски долари при курс 1: 1. TUSD е ERC-20 токен, който е създаден в блокчейн Ethereum, откъдето той черпи своята сигурност от.

Тези, които използват TUSD, се възползват от възможността незабавно да влизат и излизат от пазарите на криптовалута, без да се налага да се притесняват от ограниченията във времето, създадени от процесите на сетълмент в традиционната банкова екосистема.

TrueUSD ERC20 Token

Договор TrueUSD Stablecoin ERC20. Изображение чрез Etherscan

Тъй като TUSD е ERC-20 маркер, той се възползва от непрекъснато разширяващата се и развиваща се блокчейн екосистема Ethereum. Това дава предимството на интелигентните договори с отворен код, които управляват транзакциите в щатски долари 24/7/365.

Токените TUSD се създават и унищожават, докато потребителите ги купуват и осребряват. Всеки долар, взет при създаването на TUSD, се депозира, което означава, че пълната емитирана и циркулираща доставка на TUSD е напълно обезпечена и обезпечена с щатски долари.

Освен това тези щатски долари се държат в банкови сметки, застраховани от FDIC в САЩ и се одитират ежемесечно от фирмата Коен & Компания.

Как работи TUSD?

TrueUSD работи чрез използването на интелигентни договори Ethereum в блокчейн Ethereum. Чрез тези интелигентни договори той може да издава и осребрява токенизирана версия на щатския долар.

Всеки път, когато потребител закупи TUSD чрез платформата TrustToken с щатски долари, интелигентният договор, който е в основата на платформата, автоматично създава и издава съответния еквивалентен размер на TUSD, който след това става част от циркулиращата доставка на токена.

И обратно, всеки път, когато потребител осребрява TUSD чрез платформата TrustToken, интелигентен договор автоматично взема осребряващите се токени и ги изгаря, или ги премахва за постоянно от циркулиращото снабдяване на TUSD. В същото време платформата кредитира потребителя със сума в щатски долари, равна на сумата на осребрените TUSD.

Покупка & amp; Осребряване на TrueUSD

Покупката & Осребряване на процес с TrueUSD. Изображение чрез Блог на TrustToken

Едно от предимствата на използването на TUSD е, че TrustToken не начислява такси за покупка или обратно изкупуване за транзакции. Компанията генерира приходите си чрез събиране на лихви по щатските долари, държани в сметките на компанията.

Тъй като търговците са добре запознати със способността си да купуват и продават TUSD в съотношение 1: 1 с TrustToken, това създава естествена възможност за арбитраж на пазара и това запазва маркера на върха към долара.

Безопасен ли е TUSD?

TUSD се счита за една от най-безопасните стабилни монети, налични в момента на пазарите. Това се дължи отчасти на прозрачността на TrustToken и напълно подкрепения характер на криптовалутата. Има и други причини да считаме TUSD за безопасно стопанство:

 • Сигурност – Интелигентните договори, използвани от TrustToken, са били подложени на независим одит три пъти, от три различни охранителни фирми и никой от тях не е открил или отчел проблеми.
 • Ескроу – Не само, че всички средства, обезпечаващи TUSD, се държат в ескроу, но те също се държат от доверителни компании на трети страни, така че TrustToken няма пряк достъп до потребителските средства, държани в резерв.
 • Застраховка на активи – Притежателите на TUSD са законово защитени от присвояване на средства от законите на Съединените щати, а сметките, в които се държат средства, са застраховани сметки на FDIC.
 • Одити – TrustToken се одитира ежемесечно от счетоводната къща Cohen & Фирмата и атестациите се публикуват. Това гарантира, че TUSD остава изцяло обезпечена с депонирани средства, които съответстват на издадената доставка.
 • Лицензиран и регулиран – TrustToken е напълно лицензиран да работи в САЩ, а TUSD е първият регулиран стабилкойн, издаден в САЩ.

Ползи от използването на TUSD

Има редица причини хората и институциите да използват TUSD. Единият е, че позволява на търговците и инвеститорите да навлязат на криптовалутните пазари, без да бъдат незабавно изложени на волатилност. Той също така позволява на същите инвеститори и търговци да излязат от пазарите и да избегнат нарастващата нестабилност, като търсят стабилността на TUSD.

Предимства на TUSD

Ползи от използването на TUSD Stablecoin

Сред стабилните монети TUSD остава прозрачен, като месечните одити, потвърждаващи размера на щатските долари, държани в ескроу в застраховани от FDIC американски банкови сметки, съответстват на сумата на TUSD в обращение.

Тъй като броят на търговските двойки и ликвидността нарастват, TUSD ще става все по-полезен. И накрая, има ограничен риск от трети страни, тъй като TUSD може лесно да бъде осребрен или съхранен във всеки личен портфейл, съвместим с ERC-20.

Компанията TrustToken

TrustToken е разработен като платформа за токенизация на активи. Той планира да донесе предимствата на блокчейна към традиционните активи, започвайки от щатския долар и други основни глобални фиатни валути.

Оттам TrustToken планира да премине към токенизирането на други активи като скъпоценни камъни, благородни метали, недвижими имоти и много други. Възможно е дори акции или колекционерски предмети като изкуството да бъдат токенизирани в бъдеще.

Една от основните ползи от такава токенизация е, че тя носи потенциал за частично притежание на активи.

Какво е TrustToken

Преглед на компанията TrustToken

TrustToken създаде своята платформа с убеждението, че токенизирането на различни класове активи ще даде на инвеститорите възможността да получат достъп до предишните недостъпни неликвидни инвестиционни възможности. И чрез използването на блокчейн технология това може да се направи безопасно, сигурно и лесно в глобален мащаб.

TrustToken е възприел първоначален подход към своята платформа, което доведе до първата регулирана стабилна валута. Също така ни даде прозрачност на блокчейн активите, които се разработват и пускат от TrustToken.

Комбинацията от силен, опитен екип за разработка и управление и силна подкрепа от фирми като BlackTower Capital доведоха до ранен успех на платформата и блокиращите активи, които бяха освободени.

Екипът на TrustToken

Това, което най-много се откроява за мен в компанията Trust Token, е колко прозрачни са те. Това е в пълен контраст с подобни на Tether, който работи с все по-непрозрачна организационна структура.

Главният изпълнителен директор и съосновател на TrustToken е Джай Ан, който работи като първия инженер в Kernel, опитвайки се да моделира математически човешкия мозък. Преди това е завършил Тексаския университет в Остин с бакалавърска степен по информационни системи.

Към него се присъединява Рафаел Косман, който действа като ръководител на инженеринг в TrustToken, освен че е втори съосновател. Преди да помогне за създаването на TrustToken, Косман също е работил като инженер в Kernel.

Той също така прекарва времето си като инженер в Google, а също така е съосновател на технологичния център с нестопанска цел StreetCode в Източен Пало Алто. Той е завършил Станфордския университет с бакалавърска степен по компютърни науки.

Доверете се на съоснователите на токени

Съоснователи на Trust Token

Tory Reiss е трети съосновател, както и ръководител на партньорствата и развитието на бизнеса в TrustToken. След като завършва Северозападния университет със специалност по поведенческа икономика и предприемачество на развиващите се пазари, той преминава към позиция по продажбите в Microsoft и по-късно преминава в роля в развитието на бизнеса.

След това той беше основен лидер в продажбите на Lob, където увеличи продажбите си от стотици хиляди, когато се присъедини към десетки милиони в ARR за две години, докато мащабира до над 40 служители. Последният съосновател на TrustToken е Стивън Кейд, който има дълга история на успешни позиции в неврологията и икономиката.

Търговия & Съхраняване на TUSD

За да закупите директно TUSD, можете да отидете на уебсайта TrustToken, да се регистрирате като потребител, да завършите KYC процеса и да закупите директно в съотношение 1: 1.

Всички покупки и обратно изкупуване на жетони се обработват като банкови преводи. Докато TrustToken не начислява никакви такси за закупуване или осребряване на TUSD, съответните банки на потребителите може да имат свои собствени такси.

Преминавайки към поддръжката на борса, има доста обширен списък, където можете да търгувате с TUSD. Най-големият обмен на обмен обаче е на борсата BitZ, като там се срещат над 50% от отчетения обем. Интересното е, че това е за двойката TUSD / USDT, където търговците обменят Tether stablecoin за TrueUSD stablecoin.

Пазари на TUSD

Някои от най-големите пазари за търговия с TUSD. Изображение чрез CMC

Следващата по големина борса за TUSD е Coinsbit, където има солидна сума търговия не само срещу USDT, но и с двойките BTC и ETH. Други борси с доста добри обеми на търговия на TUSD включват OKEx, BitMart, Coinall, MXC, Binance и Bithumb Singapore.

Основната полза от наличието на такава обширна обменна поддръжка е, че всякакви погрешни цени на TUSD се арбитрират. Това означава, че ако някога е имало незначителни отклонения от фиксацията от $ 1 на някоя от тези борси, тогава цената може да бъде възстановена чрез търговия между борсите.

Портфейли TrueUSD (TUSD)

Тъй като TUSD е ERC-20 маркер, потребителите могат да съхраняват маркера във всеки портфейл, който е съвместим с ERC-20 маркери. Това дава на потребителите голям избор от портфейли, от мобилни портфейли до уеб-базирани портфейли, до портфейли за настолни компютри или за най-силна сигурност може да се използва хардуерен портфейл като Ledger или Trezor.

За всеки, който държи повече от няколкостотин долара TUSD, препоръчваме да използвате хардуерен портфейл за най-добра сигурност. Това е така, защото всичките ви частни ключове се съхраняват на устройството и всички подписвания на транзакции се извършват на устройството.

Плюсове и минуси на TUSD

Така че сега, когато неясно знаете какво е TrueUSD, нека обективно разгледаме някои от плюсовете и минусите на използването на този стабилен долар.

Професионалисти на TUSD

 1. TUSD е напълно регулиран и лицензиран в САЩ.
 2. Редовни месечни одити се извършват от счетоводна къща Cohen & Компанията, която гарантира, че TUSD винаги остава изцяло обезпечена с щатски долари на база 1: 1.
 3. За TUSD има отлична ликвидност, като токенът се търгува на десетки различни борси, включително най-голямата като Binance и MXC.
 4. TUSD е ERC-20 маркер, който му осигурява сигурността на блокчейна Ethereum. Освен това дава на потребителите пълна гама портфейли за съхраняване на маркера, включително хардуерни портфейли, които предпазват маркера от хакери.
 5. Банковите сметки, които държат щатски долари, обезпечени с TUSD, са застраховани от FDIC до 250 000 долара.
 6. В допълнение към TrueUSD, TrustToken също е издал TrueCAD, TrueAUD, TrueHKD и TrueGBP и планира да издаде много повече токенизирани валути и други активи.

TUSD минуси

 1. Потребителите, които закупуват или осребряват TUSD от TrustToken, са длъжни да попълнят документите „Знай своя клиент“ (KYC) и „Изпиране на пари“ (AML) Въпреки че някои може да не възприемат това като отрицателно, в пространството на блокчейн има много хора, които биха сметнали, че това е нахлуване в тяхната поверителност.
 2. TUSD и другите дигитални активи, издадени от TrustToken, са напълно централизирани, до степен, че TrustToken може да замрази потребителския акаунт или дори да конфискува техните токени, в случай че смята, че потребителят е нарушил условията за използване или някой от законите и разпоредбите че TrustToken е длъжен да спазва.
 3. Сега има много избор. Отминаха дните, когато Tether беше единствената алтернатива. Сега имате подобни на Circle USDC, долара Близнаци и дори децентрализирана версия в DAI Stablecoin.

Заключение

TrueUSD набира популярност като прозрачен и полезен стабилкойн и със сигурност е претендент да се превърне в топ стабилкойн. Фокусът му върху спазването и прозрачността са го превърнали в солиден конкурент на Tether, който има дълга история на съмнителни практики. С течение на времето TUSD може дори да се превърне в алтернатива на USDT.

Поставяйки TUSD на блокчейна Ethereum, екипът на TrustToken използва доказаната сигурност, инфраструктурата на портфейла и интелигентните договори, които TUSD трябва да расте и да процъфтява. Това наистина беше мъдро решение, което помогна на TUSD да започне по-бързо, отколкото би било възможно иначе.

TrustToken вече пусна стабилни монети, базирани на други основни фиатни валути, като повече се планират през следващите месеци и години. Макар че това само по себе си е вълнуващо, още по-вълнуващо е предстоящото пускане на токенизирани недвижими имоти, облигации, стоки и други активи.

Чрез токенизирането на тези активи TrustToken ще ги направи по-широко достъпни чрез частична собственост от тези, които иначе не биха могли да си позволят инвестиция в определен актив.

TUSD е вълнуващ проект с много потенциал. Въпреки че в момента има пазарна капитализация от малко над 150 милиона щатски долара, това може да нарасне в милиарди, ако TUSD успее успешно да замени USDT като стабилна монета за избор за търговци.

Представено изображение чрез Shutterstock

Отказ от отговорност: Това са мнения на писатели и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me