Преглед на Theta Token: Блокчейн захранвано видео стрийминг

Theta Token отвежда блокчейна към видео стрийминг, като се стреми да децентрализира поточното видео и видеото при поискване.

Тяхната визия е да осигурят висококачествени видео потоци без често срещани проблеми с буферирането днес. Освен това те планират да използват честотна лента и съхранение от потребителите, за да намалят разходите за видео стрийминг, като същевременно подобрят качеството.

Въпреки това, при толкова силна конкуренция, има ли това, което е необходимо?

В този преглед на Theta Token ще разгледаме задълбочено проекта, включително екипа, технологията, уникалните точки за продажба и перспективите за маркера THETA.

Преглед на Theta Token

Вече знаем, че потребителите на интернет имат огромен апетит за услуги за видео и видео стрийминг. Това е доказано от популярността на YouTube, Twitch, Live.ly и добавките за видео стрийминг към Facebook и Twitter, както и от все по-популярния Tik Tok.

Всъщност компанията за мрежов хардуер Cisco изчислява, че над две трети от днешната интернет честотна лента се заема от видео стрийминг. Очаква се тази сума да нарасне до 82% през следващите 18-24 месеца.

Въпреки че всичко това е добре и добре, днешното видео стрийминг не е перфектно. Много видео потоци страдат от това, което е известно като проблеми с доставката „от последната миля“. Мрежите за доставка на съдържание са създали инфраструктура, в която големи центрове за данни предоставят услуги за стрийминг за конкретни географски области.

Потоците обаче са толкова добри, колкото и инфраструктурата, която се захранва в реалните домове на потребителите, а това понякога може да бъде бавно и да причинява често закъснение, ребуфериране и прекъснати потоци.

Членове на екипа на Theta Token

Традиционна CDN мрежа срещу Theta Token „Хибридно“ решение. Източник: Бяла хартия

Theta Token’s екипът излезе с решение на проблема „последна миля“, използвайки децентрализирана технология за блокчейн. Това доведе до първата в света децентрализирана мрежа за поточно предаване (DSN). Не само това, но през септември 2020 г. Theta Labs получи първото в историята децентрализирано стрийминг патент обхващаща „Методи и системи за децентрализирана мрежа за поточно предаване и доставка на данни“.

В тази блокчейн мрежа потребителите се стимулират да споделят своята неизползвана памет и честотна лента, за да подобрят цялостната мрежа. Това води до по-добро цялостно представяне за всички, по целия свят. Според основателя на Theta labs, Мич Лиу

В основата си Theta дава възможност на потребителите да споделят своята неактивна честотна лента и изчислителни ресурси за добив на Theta жетоните и на свой ред кеш и релейни видео потоци на други в мрежата

Технология зад Theta Token

Theta blockchain мрежата е защитена чрез механизъм за консенсус Proof-of-Stake, който е далеч по-малко взискателен изчислително и има по-висока пропускателна способност на транзакциите в сравнение с протоколите Proof-of-Work. Чрез използването на PoS като консенсусен механизъм е възможно много различни устройства да действат като зрители и кеширащи възли.

Може би се чудите как Theta Token се справя с проблемите на мащабируемостта в блокчейн и видео стрийминг. Те са разработили ресурсно ориентиран басейн за микроплащане, за да решат проблемите с мащабируемостта. Освен това те прилагат нещо, наречено Proof-of-Engagement, за да проследяват доставката на видео сегменти.

Разпределението и събирането на награди в платформата се извършва от Smart Streaming Contracts, които са специфичен вид интелигентни договори в блокчейна Theta Token.

Ето по-подробни обяснения на тези нови понятия:

Пул за микроплащане, ориентиран към ресурси

Пулът за микроплащане, ориентиран към ресурси, е създаден от Theta Token специално за създаване на пулове за плащания извън веригата, които потребителите могат да теглят извън веригата. Те са проектирани да бъдат устойчиви на двойни разходи и освен това предлагат по-голяма гъвкавост в сравнение с други решения извън веригата.

Пул за микроплащане, ориентиран към ресурси

Преглед на ориентиран към ресурси микропулсов пул. Източник: Бяла книга

Ако се опита двойно харчене, то се открива от валидаторите в Theta Network. Един от случаите на използване на ресурсно ориентирания пул за микроплащане е да се разрешат плащания към множество кеширащи възли, без да се използват транзакции по веригата..

Основната полза от използването на това решение е, че позволява много по-голяма мащабируемост, като държи много микро транзакции извън блокчейна.

Доказателство за ангажираност

Както се досещате от името, това е протокол, който доказва, че зрителите всъщност са гледали видео на живо. Това е средство за осигуряване на прозрачност за рекламодателите, както и средство за потребителите да печелят Theta жетони в замяна на ангажираността им.

Протоколът Proof-of-Engagement е необходим, за да се създаде надеждна мярка за ангажираност с видео потоци и надежден начин за зрителите и рекламодателите да измерват ангажираността си с видео потока.

Интелигентни поточни договори

Договорите за интелигентно поточно предаване са вид интелигентен договор или договор за стимулиране, използвани за улесняване на разпределението и събирането на награди.

Стимулиращи договори Theta Network

Примери за стимулиращи договори в мрежата Theta. Източник: Бяла книга

Има редица случаи на използване на договорите за интелигентно поточно предаване, включително:

 • Рекламодатели, възнаграждаващи стримери и зрители;
 • Зрители, връчващи награди на стримери;
 • Договори за подарък за множество стримери;
 • Премиум или платено видео съдържание;
 • Абонаменти за съдържание на стримери или за децентрализирани мрежи за съдържание;
 • Кечерите могат да споделят награди с зрителите и стриймърите на съдържание.

Договорите за интелигентно поточно предаване са проектирани да се изпълняват от валидатори, което означава, че първоначалното лице или организация, която финансира договора, не е необходимо да участва в дистрибуции или валидиране.

В момента тези договори за Smart Streaming се тестват в Testnet, но се очаква те да бъдат внедрени в mainnet в началото на 2021 г. с пускането на THETA mainnet 3.0. След като договорите за интелигентно поточно предаване станат активни в основната мрежа Theta ще внедри TFUEL залагане и изгаряне.

Мрежата на Theta Token

Токените THETA бяха пуснати през декември 2017 г. и бяха издадени като ERC-20. След като блокчейнът стартира (приблизително в края на 2018 г.) тези токени ERC-20 бяха обменени за местни токени в съотношение 1: 1.

Тези символи също бяха ранна част от платформата SLIVER.tv и се използват за награждаване на зрители, стримери и тези, които споделят своите ресурси (памет / честотна лента) с Theta Network.

Всъщност главната мрежа стартира едва на 12 март 2019 г., което закъсня с няколко месеца, но стартирането мина добре, без проблеми. В допълнение към размяната на токените ERC-20 THETA, потребителите получиха и въздушно кацане на жетоните Theta Fuel (TFUEL).

След това първоначално стартиране, v 2.0 от mainnet стартира през май 2020 г. По това време Theta представи Guardian nodes, революционен двуслоен механизъм за консенсус, който допълва Enterprise validators, управлявани от премиерски набор от глобални партньори, включително Google, Samsung, Binance, Blockchain.com и Gumi.

Преглед на мрежата Theta Token

Предложението за стойност на Theta Network и TFuel Token Tok

Theta Fuel е създаден, за да бъде подобен на „газа“, използван в мрежата Ethereum. С пускането на mainet жетоните Theta Fuel се използват като знак за награда на мрежата Theta.

Един от най-важните аспекти на стартирането на Theta mainnet беше въвеждането на Theta Fuel (TFUEL), „газът“ или платежният токен на Theta Network. TFUEL дава право на верижни операции, като плащания към релайнери за споделяне на видео поток или внедряване или взаимодействие със смарт договори.

Релаерите печелят TFUEL за всеки видеопоток, който предават на други потребители в мрежата. Можете да мислите за Theta Fuel като за „газ“ на протокола. Във връзка с THETA, маркера за залагане и управление на протокола, тези два символа съставляват икономическата система на Theta Network.

След като мрежата премине към версия 3.0 през пролетта на 2021 г. Theta ще добави нов механизъм за залагане и изгаряне на TFUEL.

Участници в мрежата

Има множество заинтересовани страни и възли, които помагат за поддръжката на екосистемата Theta Token. Мрежата е създадена с 5 основни групи заинтересовани страни:

 • Стримери / инфлуенсъри – Това са производителите на съдържание в мрежата, които произвеждат съдържание и видео на живо за по-късна консумация. Те са възнаградени с Theta жетони за техния принос.
 • Зрители – Потребителите, които идват в THETA.tv, за да консумират видео съдържание. Те осигуряват ангажираност на зрителите, което е може би най-важната част от цялата мрежа за видео стрийминг. Зрителите са възнаградени за гледане и ангажиране с видеоклипове и могат също така да изберат да бъдат възнаградени за гледане на реклами.
 • Рекламодатели – Те използват платформата за популяризиране на услуги и продукти пред зрителите. Те харчат символите Theta, за да купуват време за реклама в мрежата и да спонсорират влиятелни лица.
 • Възли за кеширане – Това са компютрите и сървърите, които предоставят на мрежата кеширащи услуги за подобряване на качеството и доставката на видео потока. Те също са възнаградени с Theta жетони.
 • Поглъщайте възли – Това са възли, които подпомагат предоставянето на различни битрейтове, резолюции на потоци и др. Те предоставят своите услуги на кеширащите възли за потоци на живо и са възнаградени за това.

Наскоро Theta представи новите си Guardian Nodes с пускането на версия 2.0 на mainnet през май 2020 г. Възлите на Guardian са предназначени да финализират блокове в консенсусния протокол Theta multi-BFT. Тези възли Guardian са предназначени да се управляват от членове на общността Theta и се възнаграждават с TFUEL. Желаещите да използват Guardian Node трябва да имат компютър или сървър с минимални технически спецификации и да залагат 1000 THETA токена.

Theta Token на Guardian Nodes

Изображение чрез Theta Token Twitter

Хардуерните изисквания за стартиране на Guardian Node са:

 • Интернет скорост: 5Mbps + нагоре и надолу;
 • Процесор: 8 ядра или повече;
 • Памет: 32 GBytes или повече;
 • Размер на диска: 1TB или повече, предпочитан SSD твърд диск.

Качването на възели преди Guardian започна през март 2019 г., а от ноември 2019 г. Theta обяви, че първите 100 Guardian възли са избрани да работят в Theta testnet.

До май 2020 г. възлите на Guardian бяха преместени в mainnet и започнаха да помагат на валидаторните възли в защитата на мрежата, производството на блокове и печеленето на TFUEL за техния принос. Добавянето на възлите Guardian помага да се гарантира, че нито един обект или група не могат лесно да контролират Theta, заложена в екосистемата, значително подобрявайки децентрализацията на мрежата.

Пазителски възли

Възлите на Guardian осигуряват допълнителна децентрализация за Theta. Изображение чрез Publish0x.com

Guardian Nodes печелят дял от цялото ново Theta Fuel (TFUEL), генерирано в Theta blockchain, което е 250 милиона годишно. Делът на TFUEL, който печелите като GN, зависи от това колко THETA сте заложили спрямо общия брой THETA.

Като пример, ако заложите 100 000 THETA и общата мрежа има 300 милиона THETA, вие залагате 0,033% от общата сума THETA, заложена в мрежата. Това би означавало, че вашият възел печели около 0,264 TFUEL за период от 100 блока или 6 944 TFUEL месечно.

THETA EdgeCast

Основната теза на THETA винаги е била да изгради напълно децентрализирана видео инфраструктура, която би могла да се възползва от всички заинтересовани страни от платформите до създателите на съдържание и до самите крайни потребители.

Един от начините да се изведе това на пазара включва възможността крайните потребители и създателите на съдържание да избират коя платформа ще бъде най-полезна за тях. Това не включва само нови, децентрализирани платформи. Той също така включва съществуващите спонсорирани от рекламодатели платформи като YouTube и Twitch, заедно със съществуващите базирани на абонамент услуги като Netflix и Amazon Prime.

За да превърне това в реалност, екипът на Theta пусна бета версия на Theta EdgeCast през ноември 2020 г. Това е първият напълно децентрализиран dApp за стрийминг на видео, изграден изцяло върху родния блокчейн Theta, включително интелигентни договори. Theta EdgeCast има способността да прави видеозаснемане, да го транскодира в реално време и да го кешира и препредава на потребители по целия свят. Това е напълно децентрализирано решение без централни сървъри или услуги. Всичко това се постига чрез над 2000 Theta edge възли, работещи в глобален мащаб.

Theta EdgeCast

EdgeCast добавя напълно децентрализирано видео стрийминг, разпространение и изчисления. Изображение чрез Theta.tv

EdgeCast се предлага като част от приложението Edge Node и потребителите вече могат да излъчват потоци на EdgeCast или да преглеждат потоци на други потребители EdgeCast, както и да печелят TFUEL чрез функциите Edge Caching и Edge Compute. Edge Node сега обхваща всички аспекти на децентрализираното видео стрийминг, разпространение и изчисления в едно опростено приложение.

Екипът на Theta вижда EdgeCast като предварителен преглед на бъдещето, когато Theta.tv еволюира от сегашния си статус на хибридна платформа до напълно децентрализирана платформа. В дългосрочен план те виждат децентрализацията като ключова характеристика за всички медии и развлечения. Те позиционират Theta да бъде част от това бъдеще и подобрения като EdgeCast приближават проекта към това бъдеще.

С Theta като инфраструктурни потребители на 5G, интелигентните телевизори, мобилните устройства и бъдещите свързани устройства ще имат средства за ефективно прехвърляне на видео и данни, без да е необходимо централизирано предприятие, контролиращо екосистемата. С Theta всеки потребител и устройство в мрежата ще могат да се възползват от съхранението, предаването и доставката на видео и други потоци от данни.

THETA Mainnet 3.0

Пролетта на 2021 г. е предвидена за планираното стартиране на Theta Mainnet 3.0, която ще въведе TFUEL залагане и изгаряне, наред с други промени. Това са само две години след като Theta първоначално представи своята децентрализирана инфраструктура за видео доставки. Преди една година Theta представи Guardian възли към тази инфраструктура, както и добавяне на Enterprise валидаторни възли, управлявани от водещи световни партньори като Google, Samsung, Binance, Blockchain.com и Gumi.

След пускането на Mainnet 2.0 през май 2020 г. беше въведена технологията EdgeCast, добавяща значителни подобрения към мрежата Theta и възможностите за видео стрийминг на децентрализираната крайна мрежа, разработена от Theta.

През декември 2020 г. Theta добави поддръжка за цялостни интелигентни договори от Тюринг, отваряйки цяла нова област на потенциални случаи на използване и набори от функции на dApp. Например, поддръжката на интелигентен договор направи възможно Theta да стартира ThetaSwap v1, първата децентрализирана борса (DEX) за мрежата Theta. Бъдещите ъпгрейди биха могли да доведат до напълно дигитализирана собственост на артикули, иновативни модели на потребление на плащания, прозрачни разпределения на роялти, ненадеждни механизми за масово финансиране и много други.

С тези подобрения като основа, Theta сега работи по пускането на Theta Mainnet 3.0 с две основни иновации на протокола.

Първият от тях е добавянето на Elite Edge Nodes. Това са Edge Node, които са им заложили TFUEL, което ги прави Elite Edge Nodes. Това ще даде възможност за Uptime Mining и ще позволи на Elite Edge Nodes да печелят TFUEL чрез заложеното TFUEL, като същевременно печелят допълнително TFUEL, като осигуряват по-висока производителност за видео платформи.

Всеобхватната цел на криптоикономическия дизайн на Theta е да стимулира правилно и да възнагради всички заинтересовани страни на Theta екосистемата и по този начин да гарантира сигурността и полезността на мрежата Theta. Това включва нов 2-4% механизъм за надуване на TFUEL чрез Uptime Mining.

TFuel залагане

TFUEL залагане и изгаряне. Изображение чрез Тета блог

По принцип Elite Edge Nodes ще печелят награди въз основа на количеството заложен TFUEL и общото време на работа на възела. Освен това ще има долна и горна граница на количеството TFuel, което може да бъде заложено на Elite възел. Долната граница е необходима за предотвратяване на сибилни атаки, ще бъде обяснено по-късно. Горната граница е да се осигури най-оптималното ниво на децентрализация. Ако потребителите искат да залагат повече TFuel от горната граница, те могат да стартират множество крайни възли и да разделят своя TFuel между тези възли.

В допълнение към залагането на TFUEL, ще има и механизъм за изгаряне на TFUEL, добавен като цена за използване на мрежата Theta edge. Този изгарящ механизъм се добавя като балансираща сила спрямо допълнителното предлагане, което ще дойде от механизма за надуване на TFUEL.

Когато стартира Theta Mainnet 3.0, ще има минимум 25% от всяко плащане на TFUEL към изгорената мрежа, което ефективно ще направи разходи за използване на мрежата. Екипът на Theta вярва, че в дългосрочен план, тъй като крайната мрежа на Theta става все по-широко възприета, това може значително да намали предлагането на TFuel.

Тези промени и много други могат да бъдат проучени по-подробно в Бяла книга Theta Mainnet 3.0.

ThetaSwap DEX

С добавянето на Turing-пълни интелигентни договори към мрежата Theta, много потенциални нови случаи на използване са добавени към Theta и един от тях е реализиран с пускането на ThetaSwap DEX, първата децентрализирана борса в Theta blockchain. Той се основава на логиката на Automated Market Maker, подобна на тази на UniSwap. Позволява на потребителите да обменят новосъздадените си токени TNT20, изградени върху блокчейн Theta, по ненадежден, непопечатен начин. Само часове след пускането на DEX на 4 февруари 2021 г. вече имаше редица Theta стримери и лидери на общността, създаващи свои собствени TNT20 токени. Очаква се тази дейност да се увеличава само с нарастването на общността и екосистемата.

Създаването на децентрализиран обмен се счита за необходимо за Theta, като се имат предвид новите токени, създадени в блокчейна. Theta DEX дава на потребителите лесен начин да търгуват с новите токени и дава на пазарите ефективен начин за ценообразуване на жетоните. Сега, когато ThetaSwap е създаден, има начин TNT20 токените да функционират напълно.

ThetaSwap

ThetaSwap е първата напълно децентрализирана борса в Theta blockchain. Изображение чрез Twitter.com

Streamers вече ще могат да издават токени за лоялност, които ще имат реална стойност за техните фенове, докато пуловете или DAO могат да финансират медийни начинания по-лесно. Има много вълнуващи нови начини за осигуряване на приходи от съдържание на Theta сега, когато ThetaSwap е активен.

Версия 1 на ThetaSwap позволява търговия на TFUEL и TNT20 токени, но бъдещите версии ще добавят функционалност за THETA търговия чрез версия на THETA токена в обвивка TNT20 (подобно на wETH или wBTC, които може да сте използвали в други протоколи DeFi, бихте искали използвайте wTHETA в ThetaSwap).

Няколко емитенти на стабилни монети също са изразили интерес да приведат своите активи в блокчейн Theta под формата на TNT20, което прави още по-лесно търгуването на ThetaSwap. Планирани са надстройки за ThetaSwap през 2021 година.

Екипът на Theta Token & Партньори

Екипът на Theta Token се ръководи от главен изпълнителен директор и съосновател Мич Лиу, който е и съосновател на сайта за видео стрийминг SLIVER.tv както и Gameview Studios и Tapjoy.

Втори съосновател е Jieyi Long, който беше и съосновател в SLIVER.tv, както и доктор по компютърно инженерство от Северозападния университет. SLIVER.tv е услуга за стрийминг на видеоигри, подобна на Twitch, и е един от гръбначните стълбове в инфраструктурата на Theta Token.

Към познанията и растежа на Theta добавя и опитна група Media Advisors, която включва съоснователя на YouTube Стив Чен и съоснователя на Twitch Джъстин Кан.

Членове на екипа на Theta Token

Отляво: Мич Лиу (главен изпълнителен директор), Jieyi Long (технически директор), Райън Никълс (главен продуктов директор), Риз Вирк (ръководител на корпоративното развитие)

Екипът на Theta Token създаде няколко ключови партньорства, включително едно с Twitch, което ще позволи на зрителите да спечелят Theta Fuel Tokens (TFUELHETA), като споделят своята честотна лента за излъчване на потоци.

Той също така има партньорства със Steam, доставчик на видеоигри, и с децентрализираната блокчейн облачна изчисления Aelf. Друго ключово партньорство е със стартовия ускорител Play Labs. Съвсем наскоро тя създаде партньорства с SamsungVR и с Littlstar, медийна платформа, която дава на Theta достъп до над 100 милиона платформи Playstaion.

Общността на Theta Token

Общността зад всеки блокчейн проект със сигурност е важен фактор, който трябва да се има предвид, тъй като помага както за разпространението на новините за платформата, така и в крайна сметка за приемането.

Най-голямата общност, следваща Theta, е включена Twitter, което може да очаквате, тъй като следенията в Twitter изглеждат най-високи за блокчейн проекти. Theta Network има близо 83 000 последователи в Twitter.

Това, което е изненадващо, е броят на последователите във Facebook, които проектът има. Обикновено блокчейн проектите не виждат много активност от Facebook, но Facebook страницата на Theta Network има над 62 000 последователи.

Telegram става все по-важен за блокчейн проектите и те често използват Telegram като първото си място за споделяне на новини и като място за провеждане на дискусии за промени в платформата и общността. Тета има почти 11 000 Членове на Telegram, което не е лошо да се показва на тази платформа.

Друга изненада за проекта идва от Reddit, който обикновено е популярен терен за ентусиасти на криптовалути, но в случая на Theta има само 3300 последователи за Theta subreddit. Има и над 5000 последователи на несъществуващ Theta subreddit, който се премести преди почти година.

Представяне на цената на токени

Вместо да проведе публично ICO, екипът на Theta Token проведе частна продажба, в която бяха събрани 12 милиона долара. Цената на предпродажния токен беше $ 0,15, а до следващия месец цената се увеличи повече от двойно до рекордното ниво от $ 0,314425 на 27 януари 2018 г. Цената нямаше да се върне на това ниво до май 2020 г. И от май 2020 до През февруари 2021 г. цената продължава да се покачва, достигайки нов рекорд от 2,56 долара на 5 февруари 2021 г..

THETA Ценова диаграма

THETA Ценова ефективност. Изображение чрез CMC

Разбира се първоначалният рекорд за всички времена беше по време на огромното рали на блокчейн пазарите през януари 2018 г. И новият рекорд за всички времена се появява по време на друго огромно рали в криптовалути, което издига много от най-популярните и успешни проекти към нови всички- върховете на времето.

История на цените на TFUEL

TFUEL се появи на борсите на 28 март 2019 г. при цена на отваряне от $ 0,017001 и затвори почти непроменен този ден на $ 0,017193. Цената падна през следващите няколко седмици, но скокът по-висок в края на май позволи на TFUEL да отпечата рекорден връх от 0,025061 долара на 25 май 2019 г..

Цената падна толкова висока и през март 2020 г. TFUEL отпечата най-ниската си цена досега от $ 0,0008894. Това ниско беше последвано от рали, което ще завърши с TFUEL, достигайки най-високото си ниво досега на 0,04020 $ на 27 декември 2020 г..

Изкупуване & Съхраняване на THETA & ГОРИВО

Двете най-големи обменни услуги за THETA се предоставят от Binance Exchange и BkEx. Има и прилични обеми, които се обменят в Huobi Global, UpBit и DigiFinex. Има няколко други борси, които продават THETA, но с по-малки обеми.

Binance THETA

Регистрирайте се в Binance и купете THETA Tokens

По-голямата част от обема на търговия в TFUEL е в Binance, въпреки че има прилична сума, която се обменя в Upbit. Има само няколко други борси, които изброяват TFUEL и обменните обеми са незначителни.

Родният портфейл на Theta беше пуснат само няколко дни преди стартирането на основната мрежа. На 9 март 2019 г. Theta обяви пускането на родния уеб портфейл, който може да се използва както за THETA, така и за TFUEL токени. Този, който предпочита повече сигурност в своето криптовалутно съхранение, може да избере хардуерните портфейли Trezor или Ledger.

Има и няколко портфейла на трети страни, които поддържат съхранение на THETA и TFUEL, като те включват Trustwallet и Atomic портфейла. Theta Labs също пусна мобилни версии на портфейла Theta както за Android, така и за iOS

Развитие & Пътна карта

Всичко това звучи добре и добре, но колко голям резултат от екипа настоява напоследък?

Един от най-добрите начини да разберете това е да разгледате GitHub на проекта. Чрез наблюдението на общия брой ангажименти към техните хранилища с отворен код, можем да добием представа за суровия изход.

И така, реших да се потопя в Theta Token GitHub. По-долу са общите ангажименти към първите два най-активни репо сделки през последните 12 месеца.

Theta Token GitHub

Ангажира се да избере репозитори през последната година

Както можете да видите, разработчиците все още са заети да работят по основния протокол. Това е малко по-малко, отколкото бихме очаквали от даден проект на този етап от развитието, но все още напредва.

Всъщност, ако трябва да разгледаме сайтове като CoinCodeCap, ясно е, че изходът на кода на Theta Labs доста изостава. Има още 8 хранилища на кодове, но никое от тях не е имало някакво разумно развитие в последно време.

По отношение на Пътна карта,

те са се справили много добре и имат впечатляващ обем работа, планирана за 2021 г., някои от които вече са завършени и изпълнени.

Theta Пътна карта

Пътната карта за 2021 г. за Theta. Изображение чрез ThetaToken.org

Ако искате да сте в течение с най-новите бизнес разработки, тогава най-подходящи сте да следвате техния акаунт в Twitter, както и техните официален блог.

Заключение

От стартирането на платформата за поточно предаване на живо Theta през 2016 г. проектът е изминал много дълъг път. Тъй като THETA вече живее на платформата SLIVER.tv и основната мрежа работи добре и почти е готова за версия 3.0, екипът работи за разширяване на партньорствата и обхвата на Theta Network.

Видео стриймингът има огромно и нарастващо търсене през 21-ви век, а екипът на Theta Token се стреми да превърне платформата си в блокчейн за видео стрийминг. Остава да разберем дали могат да успеят, но имат много талантлив и опитен екип и солидна визия. Освен това те имат много добър старт в сравнение с някои други подобни проекти.

Планират се още интересни неща, когато мрежата стартира, включително споделени награди за добив за разпределяне на награди между няколко потребители; антипиратски мерки за обезсърчаване на пиратството.

Те също така планират включването на обща платформа за услуги, която надхвърля поточното видео, но предоставя такива услуги като интелигентни договори за стрийминг. Екипът проучва и начини за интегриране на платформата Theta в интелигентни телевизори, което теоретично ще даде на Theta стотици милиони нови потребители.

Въпреки някои напоследък натиск надолу, токенът THETA е 24-тата най-голяма монета в Coinmarketcap.com, докато TFUEL е 116-та по големина. И двата маркера са на или са близо до върховете си за всички времена и с пускането на версия 3.0 на основната мрежа, която ще добави залагане на TFUEL, е напълно възможно ралито в тези символи да е започнало.

Изображение чрез Shutterstock

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me