Преглед на Syscoin: Първият напълно децентрализиран пазар

Тъй като криптовалутите се приближават към масовото приемане, тяхното взаимодействие с платформите за електронна търговия трябва да се окаже жизненоважно. Има слухове, че онлайн гиганти на дребно Amazon и Ebay разглеждат възможността да разрешат плащания с биткойн на своите сайтове.

Syscoin се надява да заобиколи изцяло трети страни и се стреми да осигури децентрализиран пазар, който може да даде възможност на централизирани сайтове като Amazon да търсят пари.

Какво е Syscoin (SYS)?

Syscoin се продава като глобална мрежа, разпределена книга, децентрализирана база данни и блокчейн. На всичкото отгоре това е и криптовалута с платформата, включително родния SYS токен.

Проектът се ръководи от Себастиан Шепис, който е едновременно създател на Syscoin и основен разработчик, а проектът е добре подкрепен и от Blockchain Foundry. Леярницата действа като компания за разработване на блокчейн технологии и създава търговски базирани на блокчейн решения както за физически лица, така и за бизнес. Въпреки че беше стартиран през 2016 г., екипът за управление на Blockchain Foundry играе важна роля в разработването на протокола Syscoin през 2014 г..

Изображение на корицата на Syscoin

Членове на екипа на Syscoin. Източник: syscoin.org

Проектът Syscoin е нещо като швейцарски армейски нож и изчерпателната платформа съдържа колекция от функции, които могат да се използват за предоставяне на решения за широк спектър от децентрализирани услуги.

Една от основните цели на екипа зад проекта е да заобиколи посредниците и да върне контрола обратно в ръцете на търговците и потребителите, като същевременно елиминира значителните такси, които в момента се начисляват от водещите платформи за електронна търговия.

Какво прави Syscoin специален?

Syscoin оживя като разклонение на протокола Bitcoin през 2014 г. и има алгоритъм, който позволява обединяване на копаене с Bitcoin. Това позволява на миньорите едновременно да копаят криптовалути, които се базират на един и същ алгоритъм, а Syscoin е в състояние да използва силата на сливане на копаене с Bitcoin и други монети SHA-256. Това осигурява на Syscoin високо защитена и стабилна мрежа, която действа като солидна основа за платформата.

В допълнение към предоставянето на напълно децентрализиран пазар, платформата Syscoin включва и редица ключови функции, насочени към подобряване на цялостното преживяване на електронната търговия. Например потребителите имат достъп до неограничен инвентар, докато търговците на дребно могат както да препродават стоки на други потребители, така и да позволяват препродажбата на продуктите им срещу комисионна.

Цените на пазара могат да бъдат фиксирани към фиатни валути като USD, EUR и GBP или към цената на BTC. Докато пазарът включва и арбитрирана функция за ескроу, която държи токени в ескроу, докато условията на продажбата бъдат изпълнени и средствата бъдат освободени на продавача.

Платформата също така включва криптирани съобщения, адреси на портфейла, свързани с имена, и цифрови сертификати, които позволяват на потребителите да издават и обменят частни цифрови активи като ключове за регистрация и кодове на подаръчни карти.

Syscoin Blockmarket Desktop


Syscoin Blockmarket Desktop. Източник: syscoin.org

На всичкото отгоре Syscoin предлага финансови транзакции в близост до нулеви разходи и за да отключат тези ниски такси, потребителите трябва да извършват плащания чрез собствената криптовалута SYS. Платформата също така позволява плащанията да се извършват в Bitcoin и Zcash (ZEC).

Колко жизнеспособен е проектът?

Syscoin е утвърден проект, който съществува от 2014 г. и все още има много място за растеж по отношение на развитието на тяхната потребителска база и генерирането на значителни приходи.

Проектът работи в пряко противопоставяне на централизираните бизнес пазари и позволява на потребителите да продават всичко директно в блокчейна Syscoin или да изграждат бизнес сайт, който използва тяхната инфраструктура за обработка на транзакции.

Екипът е разработил напълно функционален продукт и е работил, за да включи редица функции, които правят платформата наистина жизнеспособна алтернатива на сайтове като Amazon и Ebay.

В допълнение, Syscoin има способността да увеличава стойността си поради спекулации, както и да се възползва от извличането на присъща стойност от обхвата на децентрализираните услуги, които предоставя.

Блокчейнът на Syscoin може да поддържа 750 транзакции в секунда (TPS) и това е планирано да се увеличи до 300 000 TPS с планирано освобождаване на мастернодите. Понастоящем SYS токенът е една от най-ниските криптовалути с такси на пазара и изостава само от криптовалути без такси за транзакции като NANO и NEO.

Прегледи на Syscoin

Източник: syscoin.org

От решаващо значение е, че платформата също така позволява разпределено управление на сертификати и използва криптографски техники, които позволяват на потребителите да издават, упълномощават и обменят набор от цифрови сертификати.

Тези сертификати могат да бъдат удостоверени чрез използването на платформата на криптографски механизъм за доказателство за работа и това отваря вратата за широкото създаване и обмен на цифрови активи като сертификати, документи за собственост, разписки, билети за събития, софтуерни лицензи и гаранции.

Syscoin също използва втвърдени интелигентни договори, които са подсилени и не могат да бъдат компрометирани по същия начин като интелигентните договори Ethereum и това прави платформата сериозна опция за организации, занимаващи се със застраховане, медицина и игри.

Това също така позволява на сайта да се търгуват редица стоки и услуги, които надхвърлят настоящите възможности на повечето централизирани пазари.

Въпреки включването на всички тези функции, проектът все още има редица препятствия, които трябва да се преодолеят, за да привлече основното приемане. В момента водещите масови пазари са изключително добре познати и ще отнеме цялостен и продължителен период на реклама и маркетинг, за да привлечете потребителите към сайта.

Syscoin също се конкурира с платформи като Shopify и WordPress (Woocommerce), които позволяват на търговците на дребно да създават сайтове за електронна търговия относително лесно и също са много добре известни.

Освен че трябва да се бори за внимание, Syscoin е изправен и пред „вътрешна“ конкуренция от други блокчейн операции. BitBay също така функционира като децентрализиран пазар, който позволява търговията със стоки и услуги без нужда от посредници. Докато новодошъл Протокол за произход също е готов да се утвърди в света на децентрализираните пазари.

Заслужава ли си Syscoin да инвестира?

Лого на Syscoin

Източник на изображението: syscoin.org

Като една от по-утвърдените монети на пазара, крипто инвеститорите трябва да се чувстват по-комфортно, знаейки, че проектът има доста години зад себе си. До март 2017 г. обаче Syscoin имаше пазарна капитализация от едва 6 млн. Долара и всяка SYS търгуваше на цена от 0,01 долара.

Нарастването на интереса през лятото доведе до значително увеличение на стойността на проекта преди края на годината. Bull Run видя SYS да търгува на цена от около 0,91 долара и да достигне пазарна капитализация от 487 млн. Долара.

В резултат на това е лесно за новите инвеститори да мислят, че може да са пропуснали лодката, въпреки че в момента токенът се търгува на приблизително 0,70 долара и запазва пазарна капитализация в района от 375 милиона долара. Въпреки това, някои разработки трябва да доведат до увеличаване на стойността на проекта през годината.

Masternodes трябва да стартират през първото тримесечие на 2018 г. и това ще улесни до 300 000 TPS, освен това микроплащанията трябва да станат функционални, тъй като мрежата Lightening е включена в основната мрежа на Syscoin.

Екипът също очерта своите планове за годината, като се посочва:

Нашите планове за развитие за 2018 г. включват добавяне на децентрализирани бази данни и съхранение на файлове, увеличаване на скоростта на транзакциите към възможностите на POS / Visa / MasterCard, добавяне на истински възможности на Turing за интелигентни договори за неограничена бизнес логика, странични вериги, слоеве на приложението и нашата идентичност

В обобщение, Syscoin е подкрепен от силен екип, който обикновено изпълнява обещанията си. Платформата съдържа редица функции, които ще се окажат ценни за търговците на дребно и е добре позиционирана да направи своя отпечатък, тъй като технологията на блокчейн става все по-известна.

Освен това, тъй като Amazon, Ebay и PayPal продължават да увеличават таксите си и да налагат по-строги правила, онлайн доставчиците скоро няма да имат друг избор, освен да търсят по-евтини алтернативи.

Syscoin е блокчейн протокол, който позволява както на физически лица, така и на фирми да търгуват стоки и услуги, данни и цифрови сертификати както сигурно, така и на ниска цена. Платформата ще се възползва значително от всяко значително увеличаване на приемането и на нови инвеститори може да бъде най-добре да разгледат проекта в средносрочен и дългосрочен план, въпреки че е показала способност да внезапно нараства в стойността си.

Препоръчано изображение Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me