Преглед на Reddcoin: Социална криптовалута за бакшиши

Reddcoin (RDD) е уникален проект, който е посветен на донасянето на криптовалута до масите чрез използването на бакшиши в социалните медии.

Reddcoin е замислен като пълноценна монета в социалните медии. Той съществува от доста време и е една от най-утвърдените криптовалути. По време на последните пазари на крипто бикове / мечки, RDD имаше свои собствени бумове и провали, тъй като интересът се наводни към и извън монетата.

И така, Reddcoin е нещо, което трябва да имате предвид?

В този преглед на Reddcoin ще ви дам всичко, което трябва да знаете за проекта, включително технологии, разработка и пътна карта. Ще разгледам и дългосрочното приемане и ценовия потенциал на RDD.

Какво е Reddcoin?

Има специални сайтове за социални медии в блокчейн, като Steem и Social X, и те са страхотни, но какво ще стане, ако можете да получите заплащане за публикациите си в социалните медии в цялата мрежа? Публикувайте във Facebook и получавайте пари. Коментирайте Reddit и ви плащайте. Чуруликайте нещо страхотно и получавайте пари.

Това е което Reddcoin има за цел да направи. Това е валутата на социалните медии, която иска да направи микроплащанията за създатели лесни за всички.

Reddcoin съществува от известно време, като е пуснат през 2014 г. Той позволява на всеки бързо и лесно да изпраща и получава собствената си монета RDD без такси за транзакции. Това е блокчейн версията на Patreon, но по-добра, защото работи в много социални платформи и позволява на всеки да получава плащания за вноските си.

Reddcoin ви позволява да плащате на много различни платформи като Twitter, Reddit, Twitch, YouTube, Facebook и други. Той работи, като просто „подсказва“ на създателите на публикации и коментари в социалните медии. Подобно е на „харесване“ на публикация, но създателят получава нещо с действителна стойност.

Reddcoin използва и по-екологичен подход към своята криптовалута, наречен Proof-of-Stake-Velocity. За разлика от метода на консенсус Proof-of-Work, който изисква огромни количества изчислителна мощност и електричество за добиване на нови монети, механизмът PoSV позволява на всеки потребител на Reddcoin да сече нови монети, просто като държи RDD в официалния портфейл.

Основните характеристики на Reddcoin

Сега, когато имате доста приличен преглед на това какво е Reddcoin, нека да разгледаме някои от функциите, които правят монетата да се откроява сред някои от техните ключови конкуренти.

  • Бързи транзакции: Reddcoin е създаден като разклонение на популярната криптовалута Litecoin, която има наистина бързо време за транзакция. Reddcoin има време за блокиране от само 60 секунди, което е 10 пъти по-бързо от това на Bitcoin.
  • Бакшиш: Reddcoin позволява на потребителите да печелят и дават бакшиши на други на различни социални медийни платформи без такси. Те също направиха това възможно най-опростено с пускането на новата им функция ReddID (повече по-долу)
  • Интеграции: Системата за разклащане вече е интегрирана с Reddit, Twitter, Twitch, Facebook и Justin.tv.
  • Уникален консенсус: Алгоритъмът PoSV, използван от Reddcoin, насърчава потребителите да притежават (залагат) и използват (скорост) RDD. PoSV е по-екологичен алгоритъм в сравнение с PoW сортовете, които захранват Bitcoin или Litecoin’s blockchain.
  • Стимулиращ механизъм: Използването на RDD насърчава бакшишите за техните приноси в социалните медийни платформи. Тези „съвети“ са микротранзакции, но също така и без такси. Системата за разклащане е подобна на „харесването“, но дава на потребителите действителна стойност.

Как работи Reddcoin?

Както бе споменато по-горе, Reddcoin ви позволява бързо и лесно да изпращате микроплащания на други в социалните мрежи. Можете също така да получавате плащания сами от всеки, с когото взаимодействате в социалните медии. Тези плащания са почти моментални и не включват никакви такси.

Можете да изпратите RDD на колега, за да им се отплатите за обяд, да изпратите топ на любимата си благотворителна организация или просто да изпратите малък съвет на създателя на сладко коте мем. Просто щракнете върху бутона „съвет” и попълнете лицата ReddID.


Нелинейно стареене на монети Reddcoin

Функцията за нелинейно стареене на монети на PoSV срещу PoS. Чрез Reddcoin Wiki

Използването на RDD се насърчава чрез механизма за консенсус PoSV, който се фокусира върху притежаването на монети чрез залагане и активността на монетите чрез скорост. Добавянето на компонента за скорост е било необходимо според екипа за разработка, за да „насърчи по-активно участие в мрежата“. Всъщност е доста подобна на системата Proof-of-Stake, от която е получена, но при PoS има линейно стареене на монети, но при PoSV има нелинейно стареене на монети.

Преминаване от PoW към PoSV

За разлика от Биткойн и толкова много други криптовалути, Reddcoin взе решението да премине от това, което някои смятат за разточителното копаене на Proof-of-Work, към по-екологичния алгоритъм Proof-of-Stake Velocity.

С PoSV монетите се разпространяват в мрежата, като ги сече чрез процес, наречен залагане. Това се различава от добива в PoW системата, която е изключително интензивна и ограничена до тези с много мощни компютри.

PoSV сеченето може да бъде извършено от всеки, а скоро дори ще бъде възможно да заложите RDD в мобилен портфейл, за да отпечатате RDD от вашия смартфон. Смята се, че това е значително по-добро от необходимостта от скъпи и енергоемки сървъри и ASIC машини за добив.

Когато залагате монети в системата PoSV, колкото повече монети държите в портфейла си, толкова по-голям е шансът ви да намерите валиден блок и да получите награди за блока. Всичко, което е необходимо, е да поддържате портфейла свързан с интернет и да работи. Освен това, като се има предвид уникалната функция за стареене на монети, има наказание, което се прилага за неактивни възли над тези, които са неактивни.

Това премахва разточителството на добива на PoW и отрича надпреварата за въоръжаване на мините. Той също така избягва заплахата от ASIC и многопулове, като същевременно премахва конфликта на интереси, който виждаме от производителите на ASIC. Добавянето на компонента за скорост към алгоритъма също така обезкуражава поведението на натрупване и насърчава разходите, което увеличава приноса на потребителите към мрежата.

Reddcoin е уникален като единствената социална валута, базирана на блокчейн. Надяваме се, че ще работи за стимулиране на по-полезни взаимодействия, както и като начин да осигури стойност на нематериалния актив на социалното влияние.

Той също така позволява на потребителите непрекъснато да печелят повече RDD, стига да имат портфейл с RDD и да са свързани с интернет. И колкото повече се държат монети и колкото по-дълго те остават в портфейла, толкова по-големи и по-често можете да получите награди за залагане.

Монета RDD

Към 1 август 2014 г., когато беше извършен преходът от PoW към PoSV, имаше приблизително 27 милиарда RDD. Към 19 май 2019 г. има 28 808 713 174 RDD. Процесът на коване PoSV има 5% годишна инфлация и в момента няма ограничение или ограничение на максималното предлагане на RDD.

Както беше споменато по-горе, екипът на Reddcoin проведе ICO на 2 февруари 2014 г., само две седмици след стартирането на проекта. Това ICO събра 100 000 долара, като продаде 5,45 милиарда RDD на общо 386 инвеститори.

Цената на RDD остана доста стабилна и ниска в продължение на няколко години, но след това през 2017 г. тя попадна в широко базираното рали за криптовалути и до 7 януари 2018 г. достигна рекордното ниво от 0,032391 долара.

Представяне на цените на Reddcoin

Ценова ефективност на RDD от старта. Изображение чрез CoinCodex

Той се насочи стабилно по-ниско от този ATH и в средата на декември 2018 г. достигна минимума от $ 0,001, след което започна да се възстановява. Към 19 май 2019 г. монетата на RDD е до $ 0,001989, което означава, че е почти удвоена през първите 5 месеца на 2019 г..

Ако се интересувате от покупка и залагане на някои RDD, ще го намерите в списъка на редица борси, но обемът на търговия е само на шепа. Това са BiteBTC, Bittrex и Upbit. Има и малък обем на търговия на Litebit.eu и YoBit.

Тъй като RDD е собствена монета, ще искате да изтеглите и инсталирате основния портфейл Reddcoin, което е чудесен начин за поддръжка на мрежата и безопасен начин за съхраняване на по-големи количества RDD монети. Като алтернатива можете да използвате новоиздадения портфейл ReddID, който е разширение на Chrome и също се счита за доста сигурен. Това е и най-лесният начин за активиране на преобръщане.

Тези, които избират портфейла на работния плот, могат да избират между версии за Windows, Linux и Mac OS. Понастоящем API на Reddcoin работи съвместно с Reddit, Twitch и Twitter, с повече интеграции на социални мрежи.

ReddID

Това е нова функция, която стартира едва наскоро. Това ще ви позволи да регистрирате свой собствен уникален “ReddID”, който ще използвате, за да изпращате / получавате съветите. След като имате вашето име ReddID, можете да го свържете с вашите акаунти в социалните мрежи като Reddit, Twitter и Facebook.

С тази версия разработчиците включиха и разширение за браузър chrome. Това означава, че можете да държите RDD точно в техния лек портфейл на браузъра и когато намерите публикация, която смятате за достойна за подсказване, можете да изпратите RDD с едно щракване от вашия браузър. Освен това, като се има предвид, че това е лек портфейл, не е нужно да чакате синхронизиране на блокчейн, когато го отваряте.

Потребителски интерфейс на приставката за Chrome Reddcoin

Функционалност на приставката за Chrome ReddID

ReddID също е полезен, тъй като ви позволява да търсите други потребители в мрежата чрез използването на техния специфичен идентификатор. След като намерите този потребител, можете да използвате разширението на браузъра, за да му изпратите RDD. Има и функция, чрез която можете лесно да поканите други потребители да се присъединят към мрежата и да увеличите информираността за Reddcoin.

ReddID е Agnostic за браузъра и може да бъде изтеглен и инсталиран с едно кликване от Google Play Store. Разширението за Chrome има много елегантен външен вид и екипът планира да включи възможността за лесна обмяна на RDD за друга криптовалута точно в портфейла в следващите версии, което прави RDD още по-удобно изживяване за потребителите.

Екип на Reddcoin

Reddcoin е създаден на 20 януари 2014 г. и първоначално е PoW криптовалута, раздвоена от Litecoin. По това време екипът за разработки беше анонимен, но това не им попречи да съберат 100 000 долара в ICO, проведено на 2 февруари 2014 г., само две седмици след стартирането на проекта.

Едва през 2017 г. Reddcoin най-накрая направи официално съобщение, което представи членовете на екипа, включително разработчиците основатели Джон Наш и Леонард Симонсе. Впоследствие те продължават да актуализират общността за състоянието на екипа, който е напълно 100% съставен от доброволци.

Екип на Reddcoin

Някои от членовете на екипа на Reddcoin

Настоящият главен изпълнителен директор / главен оперативен директор на Reddcoin е Джей Лорънс, който беше ранен възприемач на блокчейн технологията, започвайки с биткойн. Той беше миньор още през 2011 г. и беше един от първите свидетели на PeerPlays. Преди това той беше силно ангажиран с присъствието на Dogecoin в социалните медии и беше ранен поддръжник и притежател на договори за ProtoShares и AngelShares, които в крайна сметка станаха BitShares (BTS).

Reddcoin социално присъствие

Като социална валута на мрежата, може да очаквате, че Reddcoin има огромна общност в социалните медии. И няма да бъдете разочаровани.

На Reddit, който е добре известен като място за събиране на ентусиасти на криптовалутите, Reddcoin subreddit има над 40 000 последователи. Това е огромен брой и е на върха Twitter, където сметката Reddcoin има 69 100 последователи. Facebook е малко по-малък, но все още има над 27 000 души, които следват страницата Reddcoin.

Reddcoin дори има свой собствен форум, наречен Reddcoin Talk. Форумът не е изключително активен, но изглежда всеки ден получава нова публикация или две и показва колко активна е общността Reddcoin.

Развитие на Reddcoin

Нещо, което обичам да правя понякога, за да определя колко точно се работи по даден проект, е да разгледам техните публични хранилища на кодове. Това може да даде груба оценка на кода, който се прокарва от разработчиците в Reddcoin.

Затова реших да се потопя в Reddcoin GitHub и разгледах някои от най-важните хранилища. По-долу са описани кодовите ангажименти за първите 3 най-активни репозитория в техния GitHub:

Reddcoin GitHub ангажира

Код ангажира за избрани репо сделки през последните 12 месеца

Така че, изглежда, че разработчиците все още са активни, натискайки код към своите репозитории. За съжаление това е по-малко, отколкото съм виждал по други проекти. Всъщност Reddcoin се нарежда на номер 195, когато става въпрос за ангажименти през последните 12 месеца (според CoinCodeCap)

Това може да се сведе до факта, че други проекти активно изграждат своите протоколи, докато Reddcoin е по-утвърдена блокчейн. Би било добре да се види тази активност по-късно тази година, тъй като общността работи за тяхното обществена пътна карта.

Някои от най-интересните допълващи цели в тази пътна карта са в борда им „Дългосрочни инициативи“. По-долу са дадени някои от потенциалните развития, които ще следя:

  • PoSV 2.0: Те ще усъвършенстват сегашния алгоритъм на PoSV, за да засилят настоящата схема за възнаграждение. Те също така ще разширят алгоритъма, за да насърчат повече залагащи възли
  • Мобилно споделяне / подсказване: Това може да бъде наистина интересно допълнение, тъй като ще привлече много повече потребители
  • Поддръжка на Ledger Nano: За тези потребители, които искат да „Hodl“ своя RDD в хардуерен портфейл, това може да е нещо за гледане
  • Twitch интеграция: Това е друга масивна социална мрежа, която Reddcoin може да използва. Възможността да „подсказвате“ разтърсващите стримери за тяхното съдържание е вълнуваща перспектива
  • Осиновяване на търговец: Понастоящем има редица платежни шлюзове за Reddcoin, които можете да използвате, за да приемете RDD. Разработчиците активно се стремят да добавят допълнителни доставчици на плащания и шлюзове, за да увеличат приемането

Заключение

Въпреки че е трудно да се предскаже бъдещето на Reddcoin, същото може да се каже за всеки от новите блокчейн проекти. Reddcoin всъщност съществува от известно време и макар да имаше критики относно идеята зад платформата – кой ще плаща на хората, а не просто да „харесва“ съдържанието им в социалните медии – зад него има някаква валидност.

В крайна сметка ние даваме бакшиш за други неща. Patreon стана доста успешен и в много отношения той е и платформа за разклащане. И сайтът за социални медии Steemit има успех по подобен начин, като потребителите “харесват” в платформата с парична стойност. Има някои признаци, че добавянето на такава функция във всички социални медии може да стане доста успешно.

Всъщност Reddcoin е изминал дълъг път за своите 5+ години съществуване и дори с екип от доброволци е постигнал последователен напредък и подобрения в платформата. Има някакъв път, но предвид текущата функционалност и продължаващите усилия дори през крипто-зимата на 2018 г., изглежда, че Reddcoin може да стане доста успешен, тъй като все повече хора идват да приемат криптовалути.

Представено изображение чрез Fotolia

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map