Преглед на Polymath: Блокчейнът за финансови ценни книжа

Изглежда, че защитните токени сега са най-яростни. От борси до регулации и платформи за издаване. Един такъв проект, който иска да се възползва от това, е Polymath.

Това е проект, който се стреми да засили издаването на цифрови ценни книжа. Те също така се стремят да направят това по начин, който е напълно в рамките на глобалните регулаторни рамки – предоставяйки на емитентите инструменти, съвместими с цял пакет.

Може ли обаче наистина да е платформата за маркери за сигурност?

В този преглед на Polymath ще се опитам да отговоря на това и ще ви дам това, което трябва да знаете. Също така ще анализирам дългосрочните случаи на употреба и потенциала за приемане на POLY Tokens.

Защо Polymath?

ICO станаха едновременно невероятно привлекателни и невероятно рискови.

Докато ранните инвеститори в нови блокчейн проекти имат възможност да видят как инвестициите им се увеличават със 100% или дори с 10 000%, те имат еднаква възможност да видят, че инвестициите им достигат до 0 долара, когато проектът умре, или още по-лошо разработчиците просто изчезват с ICO финансови средства.

Нека бъдем честни, тъй като приблизително половината от всички ICO за 2017 г. вече се провалят, това е доста рисковано пространство.

Има и правните последици, които трябва да се вземат предвид. Много от настоящите ICO нарушават по един или друг начин законите на САЩ за ценните книжа и макар че те може да не бъдат регулирани сега, ако все пак станат регулирани, това може да представлява определен дългосрочен риск.

Защо Polymath

Защо трябва да помислите за издаване на маркер за сигурност. Изображение чрез Polymath

Вероятно най-лошото от всичко е, че те заплашват да вложат повече контрол върху криптовалутите от държавни агенции и регулатори.

Polymath се стреми да бъде лек за ICO болестта. Той е разработен, за да помогне за издаването на токени на ценни книжа по безопасен и регулиран от блокчейн начин. И те ще го направят, като същевременно предоставят стимули за предлагане на нови финансови продукти на пазара в блокчейна, като същевременно поддържат регулаторите щастливи и на разстояние.

Като допълнителна мярка за сигурност само проверени купувачи ще могат да купуват или търгуват POLY монети.


Изглежда идеален сценарий. Компаниите получават лесен достъп до капитал, има повишена прозрачност, няма нужда от обременителни регулации и документи, повишена ликвидност, по-голяма видимост и стимул за създаване на финансови продукти.

Нека да разгледаме по-задълбочено и да видим дали Polymath наистина ще бъде добър за криптовалути или има фатален недостатък в плана за създаване на блокчейн за ценни книжа.

Какво е Polymath?

Биткойн, Ethereum и повечето криптовалути са токени за приложения или помощни програми в нерегулирани, децентрализирани мрежи. Токените за сигурност, които съставляват малка част от пазарната капитализация на криптовалутите, са подобни на традиционните активи като акции или облигации, които обикновено се регулират.

Общ преглед на Polymath

Многозначие по числата

Докато пазарът на ценни книжа в момента е много малък, Polymath се стреми да обърне тази статистика на главата си, правейки жетоните на ценни книжа повече от 10 пъти размера на пазара на маркери на приложения. Има няколко причини, поради които те вярват, че това може да се случи, включително:

  • Токените за сигурност са по-сигурни
  • Токените за сигурност ще увеличат ликвидността
  • Техният стандарт ST20 осигурява почти мигновени транзакции
  • И ще има денонощна среда за търговия с ниски такси.

Екипът на Polymath се стреми да получи одобрение за маркери за сигурност чрез използване на интелигентни договори за прилагане на ограничения от земята нагоре, вместо да ги налагат след факта с регулаторен модел отгоре надолу.

Polymath търси нов модел

Традиционно финансовите пазари се наблюдават от централна агенция, която осигурява регулации и налагане на неспазване. Ето как днес работят пазарите на акции, облигации и суровини.

Регулаторните агенции създават закони и разпоредби, които се притискат до всички инвеститори и компании, участващи в листване или търговия, и всички те трябва да следват тези разпоредби или да бъдат забранени на пазарите, или по-лошо, да се изправят пред съдебни действия.

Polymath Tech Stack

Технологичният стек на Polymath

Точно такъв тип регулация ще получат пазарите на криптовалути, ако не бъде намерена алтернатива.

Polymath се стреми да преобърне този процес с участието на държавни служители и адвокати в началото на процеса на създаване на символи.

Ако това е създадено правилно, това може да премахне необходимостта регулаторен орган да се включи по-късно в процеса. Той дори може да създаде по-легитимен блокчейн базиран пазар, който ще достигне до мейнстрийма по-бързо, отколкото по традиционния маршрут.

Съгласно тази настройка всички издадени нови токени за сигурност ще бъдат в съответствие с нормативните изисквания още от издаването им.

Проверки и баланси

Този процес също така предполага, че някои проверки и баланси ще бъдат въведени в процес. Едно такова би било използването на „шаблон“ за създаване на маркери и всички нови маркери за сигурност трябва да се придържат към този шаблон.

Това ще позволи на всеки маркер да има своя собствена прозрачност и история, което позволява на инвеститорите да получат пълна информация за маркера, преди да инвестират. И тъй като всичко се случва в блокчейна, то ще бъде прозрачно и ще премахне необходимостта от множество ненадеждни канали за разпространение на информация.

От това ще има два много положителни резултата.

  1. Това ще помогне на полицията за всички лоши актьори.
  2. Това би позволило да се добавят правила за инвестиция за отделни маркери за сигурност.

В момента има нещо известно като класифициран акредитиран инвеститор, което SEC използва, за да ограничи закупуването на определени активи и класове активи. Идеята зад това е, че тези, които получават акредитирана инвестиционна класификация, са по-сложни инвеститори и по-малко вероятно да попаднат на измами. Те също така са по-способни да оценят риска и да поемат високорискова инвестиция с висока възвръщаемост.

Чрез използването на този модел на пазара на маркери за сигурност може да се постигне същият резултат, но без необходимост от SEC и регламенти.

Как работи Polymath?

Polymath ще използва маркера POLY за управление на цялата мрежа и ще стимулира разработчиците и адвокатите да участват, като им присъди POLY. Тези, които издават активи в блокчейна, и тези, които инвестират в активите, ще плащат такси в POLY, за да поддържат мрежата безпроблемна.

С наличните шаблони издателят може бързо и лесно да създаде свой собствен маркер за сигурност чрез използване на интелигентни договори и съветник за създаване на маркер за сигурност. Това вече се тества и можете да го изпробвате сами в Уебсайт на Polymath.

Има 29 полета, които изискват основна фирмена информация, вида инвеститори, които търсите, местоположението на инвеститорите и дали инвеститорите трябва да бъдат акредитирани наред с други неща.

Мрежа на Polymath

Източник на изображението: Polymath

След като формулярът е попълнен изцяло, можете да го изпратите и той се преглежда от правни представители на Polymath. Юридическите делегати ще търсят спазване на нормативните изисквания и могат да направят предложения за това кой шаблон на маркера за защита би бил най-подходящ.

Системата обединява протоколни, правни, приложни и обменни слоеве, като по този начин увеличава съответствието, прозрачността и в крайна сметка ликвидността.

Polymath Seeing the Future

Всичко това става важно сега, защото е само въпрос на време традиционните ни ценни книжа да попаднат в блокчейна. И въпреки че има някои недостатъци, сигурността, ефективността и прозрачността далеч надхвърлят тези.

Има и други блокчейни, които търсят решение за това, но никой не възприема големия подход, който е предприел Polymath. Те се стремят да включат не само публичните, но и фондовете за рисков капитал, частния капитал и дори дериватите в една платформа, която решава въпросите за спазването на законодателството, сигурността, децентрализацията и ликвидността.

И изненадващо, ликвидността може да е просто ключът.

Потенциал на токена за сигурност

Източник на изображението: Polymath Deck

Настоящият обмен остава ужасен от раздаването на твърде много информация за нови символи, които биха могли да предизвикат засилени регулаторни разследвания. Това поддържа ICO в потенциално нелегитимна категория и ограничава ликвидността, тъй като инвеститорите продължават да се колебаят да инвестират.

Решението Polymath създава регулаторен пазар и премахва основната пречка за ликвидност. Това би трябвало да помогне на активна общност от инвеститори от всички области на финансите да расте по органичен начин. Ако това се окаже вярно, Polymath бързо ще стане не само първата размяна на маркери за сигурност, но и най-голямата и най-развитата досега. Те биха имали огромно предимство за първи ход.

Въпреки че всичко това звучи прекрасно, някои проблеми остават, въпреки че Polymath изглежда си проправя път през тях.

Polymath’s Potential

SEC е правилна при поне един огромен риск при ICO. Много въпроси се усложняват от международната търговия и безграничен, анонимен и непрозрачен пазар само усилва тези проблеми.

Помислете за коментарите, които виждате във публикациите във Facebook. Те могат да бъдат забавни и дори възпалителни, но няма последствия за тях. И ако парите ви бяха обвързани с тях, може би вече не биха били толкова смешни.

SEC все още не иска да се увлича прекалено много в криптовалути и ето защо те до голяма степен са възприели подхода „вие сте сами, така че бъдете внимателни“ на пазарите. Това не може да продължи вечно и вече се променя в някои краища на света.

Например, Гибралтар наскоро обяви света първи ICO регламент насочени към защита на техните граждани от измамни ICO. Те се стремят да изискват от ICO проектите да предоставят „адекватна, точна и балансирана информация на всеки, който купува токени“. И катализаторът беше експлозията от финансиране на ICO през 2017 г..

Версията на Polymath на маркери за сигурност вече би осигурила голяма част от информацията, която Гибралтар търси с нейните разпоредби, което означава, че с маркери за сигурност наредбите не биха били необходими на първо място.

POLY Token

Маркерът POLY е ERC20 маркер на помощната програма на платформата Polymath. Знам какво мислите – нали Polymath е платформа за маркери за сигурност?

Е, да, но родните POLY жетони не са ценните книжа. Те са горивото, което ще задвижва платформата. Те ще бъдат използвани от онези издатели на платформата, които биха искали да създадат свои собствени цифрови ценни книжа.

Токените POLY бяха пуснати като кацане през 2018 г. Общо предлагаме 1 милиард POLY токени с циркулираща доставка от малко над 400 м POLY. Можете да видите интелигентния договор Polymath ERC20 тук.

Поли ценова производителност

Когато беше пуснат в началото на 2018 г. като самолет от 240 милиона монети, Polymath беше на цена от $ 0.79 за жетон, но бързо изстреля до $ 1.64 за знак.

За съжаление, времето не беше благосклонно към POLY и токенът загуби повече от 95% от стойността си, търгувайки до около 0,02 долара, тъй като декември 2019 г. започва.

Полиетинова цена

Полиетинова цена. Изображение чрез CMC

Това разбира се не е нещо, което е изолирано от Polymath. Цялото пространство на Altcoin е изправено пред срив в цената, тъй като песимизмът обхвана сектора. Въпреки това, POLY ходорите трябва да се чувстват по-малко трудно, тъй като жетоните POLY все пак не са били част от ICO.

POLY беше разпространен чрез криптовалута. Това означава, че е издаден безплатно и не е продаван в краудлейз. Това също означава, че Polymath е малко вероятно да се сблъска с въпроси от SEC относно това дали техните токени представляват ценна книга.

Изкупуване & Съхраняване на ПОЛИ

POLY е регистриран на справедлива сума на борсите. Те включват подобни на Binance, Upbit и Huobi. Въпреки това, по-голямата част от обема изглежда се извършва на борсата Bittrue с над 50% от дневния обем.

Това не е най-доброто от гледна точка на символична ликвидност, тъй като означава, че тази една борса може да окаже огромно въздействие върху пазара за POLY токени. Това също означава, че откриването на цената на символите е малко изкривено. Всъщност можете да видите, че има доста различия в стойността на тези борси.

Binanace ПОЛИ

Регистрирайте се в Binance и купете POLY токени

Като погледнем малко по-отблизо книгите за поръчки на Binance, можем да видим, че те са сравнително тънки и няма толкова голям дневен оборот. Това означава, че вашите поръчки вероятно ще се сблъскат с доста подхлъзване, ако трябва да направите големи блокови поръчки.

Що се отнася до съхранението, това са ERC-20 жетони, което означава, че имате доста голям избор. Можете да използвате портфейли като MyEtherWallet или MyCrypto или можете да използвате Metamask. Разбира се, най-разумно би било да го съхранявате в хардуерен портфейл като Ledger или Trezor.

Polymath през 2020 г.

От самото си създаване преди малко повече от 2 години, със сигурност са настъпили редица промени в Polymath.

Една от най-видимите промени е броят на издадените токени. През декември 2019 г. са разположени 153 токена и дванадесет от тях имат пет или повече притежатели на токени. Също така са запазени 305 символа за тикер.

Очевидно все още има доста път, но ръстът през последните 18 месеца е изключителен, особено когато го комбинирате с всички настъпили фонови промени, като пускането на V.3 на Polymath, което прави това е съвместимо с ERC-1400 или предстоящото освобождаване на роден блокчейн Polymath.

В социално отношение сме виждали, че Polymath разраства своите последователи Twitter с 10 000 и следващите го на Reddit с 1 500. По-разочароваща е загубата от близо 30 000 Абонати на Telegram.

Също разочароващо е представянето на токена POLY, който е паднал до малко над 0,02 долара и сега е 297-тата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация. Това е огромен спад от цената на пускането му и е малко над рекордното ниво от $ 0,018557, което бе достигнато на 25 ноември 2019 г..

Очевидно има много място нагоре за маркера, но той се нуждае от катализатор. Този катализатор може да дойде с пускането на роден блокчейн за Polymath, но ще трябва да изчакаме, тъй като тестовата мрежа няма да бъде пусната поне 6 месеца, а главната мрежа може да е на повече от година.

Стандарт за ERC-1400 Token Security

Стандартът за токени за сигурност ERC-1400 е библиотека от стандарти, които са се развили с течение на времето и виждат нарастващо приемане сред разработчиците на протоколи Ethereum и доставчиците на услуги.

Polymath е надграден, за да направи своите токени ST-20 напълно съвместими със стандарта ERC-1400 със своето издание v3.0 „Poho“ през юли 2019 г. Надстройката беше необходима, тъй като доставчиците на услуги и проекти в пространството на маркерите за сигурност все повече приемат стандарта.

ERC 1400 Lifemath Polymath

Жизненият цикъл на ERC-1400. Изображение чрез Блог на Polymath

ERC-1400 се превърна от един монолитен стандарт в библиотека от оперативно съвместими стандарти с намерението да улесни неговата адаптивност и растеж в бързо променящ се правен и регулаторен пейзаж, позволявайки да се добави нова функционалност, без да се компрометират съществуващите съвместими услуги и инфраструктура.

Блокчейнът Polymesh

През май 2019 г. по време на Consensus New York, Polymath обяви намерението си да разработи и пусне нов публичен блокчейн на базовия слой, който е в основата на Polymath. Те кръстиха този нов публичен блокчейн Полимеш. Оттогава екип от 6 разработчици работи по проекта с отворен код и през октомври 2019 г. те успяха да предоставят доказателство за концепция.

Блокчейнът Polymesh ще бъде изграден върху Паритетен субстрат, блокчейн фондация, която надгражда постиженията от основните блокчейн протоколи и използва научените уроци, за да даде на разработчиците най-новите технологии за изграждане на гъвкави блокчейн.

Екипът на Polymath разгледа редица подходи за изграждане на основната им блокчейн и се спря на Parity Substrate по няколко причини, включващи технология, пътни карти, пригодност на продукта и аспекти на общността. В крайна сметка решението за използване на Parity Substrate се свежда до неговата модулност, което е нещо, което Polymath смята за изключително важно за неговата архитектура.

Субстрат Модулен

Модулна природа на основата. Изображение чрез Блог на Polymath

Polymath планира да разшири основните възможности на Substrate чрез изграждане на набор от модули, които осигуряват финансови примитиви в основния блокчейн слой. Те обхващат критични функционалности като идентичност, самите регулирани активи, сетълмент и други ключови категории функционалност на капиталовия пазар.

Polymath планира да пусне тестовата мрежа за основния си блокчейн някъде през второто тримесечие на 2020 г., а главната мрежа е планирана за пускане през четвъртото тримесечие на 2020 г. Без други големи подобрения в пътната карта на проекта, ще трябва да изчакаме около 6 месеца за тестовата мрежа да ни покаже новата посока за Polymath.

Разработване на Polymath

Всичко това изглежда страхотно, но цялата работа, която Polymath твърди, че е свършила през последната година, е превърната в резултати от разработката?

Един от най-добрите начини да се определи това е да се разгледат техните хранилища с отворен код. Наблюдавайки общия брой ангажименти на кода, можете да получите грубо усещане за това колко работа се извършва.

Затова реших да се потопя в Polymath GitHub и разгледайте техните публични хранилища. По-долу са общите ангажименти към техните фиксирани репо сделки през последните 12 месеца.

Polymath GitHub

Ангажира се да избере репо сделки през последните 12 месеца

Както можете да видите, има доста ангажименти на код към тези хранилища. Също така си струва да се отбележи, че има още 45 други репо сделки с различна степен на ангажименти.

Това е повече, отколкото съм виждал по други проекти, които са на подобен етап от жизнения си цикъл и показва, че нещата са доста заети в щаба на Polymath. Можете също така да погледнете репото им на Polymesh, за да видите точно защо са толкова развълнувани от това.

Ако искате да сте в течение с проекта, можете да следвате техните официален блог. Екипът е доста активен, когато става въпрос за актуализиране на тяхната общност.

Заключение

Блокчейнът е тук и тук, за да остане и предвид характеристиките, които има, е почти невъзможно да си представим, че нашите ценни книжа и активи скоро няма да бъдат в блокчейн. Това е просто най-ефективният и прозрачен метод. Както вече видяхме, издаването на ценни книжа на Polymath на блокчейн е едновременно възможно и ефективно.

Като добавим към това масивното преминаване към STO спрямо ICO като предпочитан метод за набиране на капитал в пространството на блокчейн и Polymath може да търси значителен растеж.

За съжаление правителствата също със сигурност ще се намесят, за да регулират тези пазари, всъщност някои вече са започнали. С толкова много капитал в риск и закони за сигурност, които вече са нарушени от някои ICO, почти изненадващо, че вече не сме виждали регулации да изскачат като гъби след пролетен дъжд.

Досега регулаторите действаха бавно. Ако решение като Polymath може да стандартизира освобождаването на маркери за сигурност, може да открием регулатори, които стоят най-вече настрани, за да позволят на зараждащото се пространство да расте органично.

Решението е пред нас под формата на токена за мрежова сигурност Polymask. Очевидно Polymath е все още много нов и изглежда, че е имал нестабилно начало, но зад него има и солиден екип, който има работещ продукт. След като родният блокчейн стартира на живо, нещата наистина могат да станат много интересни.

Представено изображение чрез Shutterstock

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me