Преглед на метал (MTL): Приложение за плащания, което печели крипто

Metal (MTL) е блокчейн проект, който иска да опрости криптовалутите и да ги направи по-достъпни за широката общественост.

Те правят това с приложение за плащане и платформа, която плаща на своите потребители за харчене, изпращане и получаване на пари. Това включва фиат, както и криптовалути. Всяка транзакция, направена с приложението Metal Pay, може да спечели на потребителите до 5% обратно в MTL токени.

Въпреки това, с толкова много възможности за обработка на плащания, може ли Metal наистина да се конкурира?

В този преглед ще разгледам задълбочено металния проект, това са членовете на екипа и плюсовете и минусите на използването на тяхното приложение. Ще разгледам и дългосрочните случаи на използване на токена MTL и дали има перспективи за по-широко приемане.

Какво е метал?

Метал е приложение за плащане, което позволява на хората да извършват микроплащания бързо и рентабилно. Те също имат своя собствена криптовалута, с която ще възнаградят потребителите, когато прекарат с портфейла.

Похарчете $ 100 и си върнете $ 5. Похарчете $ 1000 и си върнете $ 50. Можете да получите до $ 1000 на месец обратно под формата на токени MTL, които лесно могат да бъдат конвертирани в пари или други криптовалути точно в приложението. Целта, която стои зад развитието на токена MTL е, че след като го имат потребителите, те могат да го използват за по-редовни плащания.

Какво е Metal Pay

Преглед на начина, по който работи Metal Pay. Източник: Метална бяла хартия

Така че по същество можете да мислите за него като за децентрализирана версия на Venmo, която ще възнаграждава потребителите за постоянна употреба. Това може да създаде икономически стимули за хората да мигрират към приложението Metal. Metal е разработил и множество други приложения, които се надяват да допълнят основните им точки на продажба.

Метални приложения

Metal вече пусна три приложения, които помагат на новите потребители да започнат работа с криптовалути.

Метален свод

Първото стартирано приложение беше Metal Vault, което беше пуснато през октомври 2017 г. Това е уеб портфейл за съхранение на MTL и всеки друг ERC-20 токен. Той може също да съхранява BTC и ETH и има планове да поддържа допълнителни монети в бъдеще.


Можете дори да закупите Metal от Metal Vault, което Ви печели още повече Metal. И ако имате причина да се притеснявате от загубата на средствата си, възможно е също да заключите Metal Vault, което го прави добра алтернатива за хладилно съхранение.

Metal Pay

Metal Pay е дългоочакваното приложение за обработка на плащания от Metal. За първи път е планирано да бъде пуснато през първото тримесечие на 2018 г., но закъсненията не позволяват да бъде пуснат до септември 2018 г. Той позволява на потребителите в САЩ (с изключение на AL, CT, GA, HI, ID, IL, KS, NY, NC, TX, и WA) за изпращане и получаване на пари, използвайки само телефонния номер на получателя.

И вие се възнаграждавате с токени MTL при изпращане и получаване, както и когато използвате приложението за извършване на покупки. Мислете за него като за мобилно приложение Paypal, което ви възнаграждава, вместо да ви таксува. Metal Pay също има програма за препоръчани потребители, която ви плаща $ 10 за всички приятели, които се регистрират с помощта на вашата връзка за препоръки.

Екипът на Metal пусна огромна актуализация за началото на 2019 г. и вече можете да купувате и продавате 15 различни криптовалути точно в приложението. Те са както следва: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash ABC (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Dash (DASH), EOS (EOS), Stellar (XLM), Ripple (XRP) ), Basic Token Tok (BAT), 0x (ZRX), Zcash (ZEC), Monero (XMR), Binance Coin (BNB) и Waves (WAVES).

Това означава, че имате много възможности за това какво да правите с всички MTL, които ще спечелите, когато използвате приложението. Въпреки че може да е изкушаващо да конвертирате всичките си MTL в други крипто или във фиат, екипът каза, че скоро ще има стимул за задържане на MTL в приложението, така че може да искате да задържите MTL за сега. Metal Pay е центърът на екосистемата Metal и след като хората започнат да оценяват печеленето на криптовалута за използване на приложение за мобилни плащания, няма вероятност да се върнат назад и използването на Metal ще избухне.

Трохи

През май 2018 г. Metal придоби микроинвестиционното приложение Crumbs и го интегрира изцяло в своята екосистема. С трохите можете да свържете кредитни и дебитни карти и всяка покупка ще бъде закръглена до най-близкия долар, за да ви плащат малки суми MTL при всяка употреба на картата. Инвестирането в криптовалута без усилие, което дори няма да забележите.

Приложение за метални галета

Преглед на метални галета. Източник: Google Play Магазин

Можете също така да настроите Crumbs да прави редовни покупки на крипто или да използвате приложението, за да правите ала карт покупки по всяко време.

Метално доказателство за обработено плащане

Metal използва нещо, което те наричат ​​Доказателство за обработено плащане (PoPP) като консенсусен механизъм за своята блокчейн. Това е и начинът, по който токените се разпространяват сред потребителите за изпращане, получаване и закупуване чрез приложението Metal Pay.

Въпреки че е най-лесно просто да се каже, че потребителите ще получат MTL за използване на приложението Metal Pay, всъщност е малко по-сложно. Първо, не можете да печелите повече от $ 1000 в MTL награди на месец като физическо лице (търговците могат да спечелят до $ 5000). PoPP също е проектиран да наказва лошото поведение, за да попречи на потребителите да играят системата.

Така че не можете просто да изпращате едни и същи $ 100 между двама потребители, за да събирате награди за MTL. Ако опитате, бързо ще откриете, че акаунтът ви е забранен от системата. Екипът на Metal приема измамите много сериозно и работи усилено, за да ги предпази от тяхната система.

Наградата от 5% е избрана, за да постави Metal Pay пред наградите по кредитни карти, които обикновено достигат максимум от 3%. Но тъй като има ограничен брой токени MTL (66 588 888), е възможно екипът да реши да намали сумата на наградата в бъдеще. Имаше 26 милиона токени, оставени настрана като награди.

Възможно е също наградите по отношение на MTL жетоните да намалят, ако стойността на MTL се увеличи драстично. Помислете, че през четвъртото тримесечие на 2017 г. Venmo е обработило над 10 милиарда долара транзакции. Стойността на MTL трябва да се увеличи, ако Metal скалира до това ниво или иначе всички MTL награди скоро ще бъдат разпределени. Разбира се, на това ниво на проникване приложението Metal Pay несъмнено ще се счита за успешно и няма да са необходими допълнителни награди, за да поддържа приложението жизнеспособно.

Екипът на Metal

Изглежда, че има доста компетентен екип, който движи проекта Metal напред. Членовете имат различни среди, вариращи от предприемачество до други роли в развитието.

Например главният изпълнителен директор, Маршал Хейнър, е сериен предприемач, който е работил за редица бизнеси, свързани с криптовалута. Например, той е бил изпълнител на фондацията за развитие на Stellar, маркетинг мениджър в Block.io и е основал Биткойн панаира, както и QuickCoin.

Членове на метален екип

Някои членове на Металния екип

Присъединяването му към позицията на технически директор е Глен Мариен който е пълен стек инженер. Той също така е бил в криптовалутното пространство от доста време и е основал редица свързани с криптовалута бизнеси. Те включват подобни на BitBetween и Dogechain.info.

Има над осем други членове на екипа, така че ако искате повече информация за тях, можете да посетите за нас раздел на техния уебсайт. Изглежда, че заплащането на Metal също увеличава броя им, тъй като те рекламират отворени позиции. Това може да означава, че ще има повече ресурси, които компанията може да внедри, когато пусне новите си продукти.

Състезатели

Основната конкуренция за Metal Pay идва от същите приложения за обработка на плащания, които те се опитват да заменят. Това биха били плащанията на Paypal, Venmo, AliPay и WeChat. Това са централизирани решения, които не връщат нищо на потребителите. Това обаче може да се промени, тъй като знаем, че Paypal е регистрирал няколко блокчейн патента и вероятно е наясно с конкуренцията, идваща от Metal Pay.

Brd Wallet Compared Metal

Може ли Metal да се състезава с Brd ?. Източник: Brd

В пространството на блокчейн има Coinbase Commerce, което е полезно за търговците, но не предоставя награди. Портфейлът Bread също има своя собствена криптовалута BRD, за да стимулира потребителите, но няма BRD награди, издавани за използването на портфейла Bread.

MTL токенът

Токенът MTL беше пуснат в рамките на ICO, което се проведе на 9 юни 2017 г. Екипът продаде 55 милиона токена по 0,18 долара всеки, като събра близо 10 милиона долара. След ICO токенът MTL се покачи до рекордното ниво от $ 13,86 през септември 2017 г. Това е доста различно от повечето други токени, които достигнаха рекорда си през декември 2017 г. MTL направи рали през декември 2017 г., достигайки $ 10,87 и отново Януари, достигайки 10,81 долара. Оттогава монетата непрекъснато намалява до цената си от $ 0,28, тъй като започваме 2019 г..

Токенът не видя голям скок през септември след стартирането на приложението Metal Pay, което беше изненадващо. И цената продължава да е все още по-ниска, вероятно защото Metal не е пуснал функция, която да стимулира потребителите да държат MTL. Докато не го направят, потребителите почти сигурно ще продължат да продават своите MTL награди веднага щом ги получат, карайки цената на MTL постоянно по-ниска.

Ако смятате, че MTL е изгодна сделка на текущи цени, можете да я закупите чрез Binance, Upbit и Bittrex. Има и малък обем на Huobi и Kyber Network, както и шепа по-малки борси.

Binance MLT

Регистрирайте се в Binance и купете MLT токени

Можете да съхранявате вашия MTL в приложението Metal Pay или в Metal Vault. И тъй като това е ERC-20 маркер, можете също да използвате всеки портфейл, който поддържа ERC-20 маркери. Като алтернатива можете също да използвате Metal Vault, за да съхранявате всякакви токени ERC-20 и приложението Mobile Pay вече поддържа 15 криптовалути освен MTL.

Заключение

Metal Pay се стреми да направи криптовалутата по-достъпна за масите и това е много добра цел за цялата екосистема на криптовалутите. И когато смятате, че по-голямата част от населението на света все още не е започнало да използва криптовалута, можете да видите, че Metal Pay има огромна потенциална клиентска база.

Едно нещо, което те вече имат, е популярността на приложенията за мобилни плащания. С 5% награда, предлагана за използването на тяхното приложение за мобилно плащане, те трябва да могат да привличат голяма база потребители да се присъединят към тях. И ако наистина направят криптовалутата лесна за използване с тяхното приложение, само от уста на уста може да предизвика експлозия на потребители.

В крайна сметка, кой не би искал да получи 5% обратно от всичките си покупки и парични преводи? А наградата за препоръка от $ 10 прави по-вероятно потребителите да споделят приложението с приятелите си. Изглежда, че Metal Pay има светло бъдеще, но те ще трябва да създадат стимул за потребителите да държат MTL, вместо да го продават веднага, или стойността на MTL ще остане потисната.

Представено изображение чрез Fotolia

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me