Преглед на IOStoken (IOST): Блокчейн за Интернет на услугите

IOStoken завладя пазара и доскоро малцина в общността бяха чували за проекта.

В момента обаче IOST се намира точно извън първите 50 валути въз основа на пазарната капитализация. IOStoken е блокчейн платформа от Сингапур, целяща да спечели реално използване на света и да реши съществуващите проблеми, свързани с мащабируемостта, пропускателната способност на транзакциите и сигурността, които понастоящем възпрепятстват широкото интегриране и масовото приемане.

В този преглед на IOStoken ще разгледаме проекта, екипа, технологията и маркера. Нека да скочим!

Какво е IOStoken (IOST)?

IOSToken лого

Източник: iost.io

IOStoken се върти около Интернет на услуги и има за цел да осигури солидна инфраструктура за нови доставчици на онлайн услуги. Екипът зад проекта се е фокусирал върху предоставянето на висока TPS скорост и създаването на силно мащабируема, частна и сигурна блокчейн. Те също така искат да твърдят, че IOS (Internet of Service) блокчейн е сигурна, мащабируема блокчейн, която всъщност работи.

Екипът също така обещава, че платформата IOS може да обработва до 100 000 транзакции в секунда, което го изпреварва пред много от по-утвърдените блокчейни като Bitcoin и Ethereum.

Интересното е, че IOStoken е изграден върху мрежата Ethereum; обаче за разлика от много платформи, които работят на Ethereum, IOStoken не извърши първоначално предлагане на монети (ICO) и събра средства чрез частни продажби на институционални инвеститори.

Как е IOStoken Special?

IOStoken използва иновативна Efficient Distributed Sharding Technology, която динамично разделя мрежата на подпространства чрез произволно задаване на различни възли за съвместна работа. Това води до система, която работи по-бързо и ефективно от много от конкурентите си.

Проектът също така използва чисто нов консенсусен механизъм, известен като доказателство за достоверност (PoB), с този механизъм възлите се валидират въз основа на минали приноси и поведенчески модели. Тази система също така включва алгоритъм „справедливост“, който разпределя произволно данни към различни възли, за да помогне да се гарантира доста децентрализиран блокчейн протокол.

IOSToken Екип

Основатели на проекта IOSToken. Източник: iost.io

Екипът зад този проект също е изключително впечатляващ и се състои от високо украсени личности, които обединяват квалификации от най-високо ниво със значителен опит в индустрията. IOStoken е основан от квартета Теренс Уанг, Джими Джон, Келвин Тан и Рей Сяо.

Те ръководят екип, изпълнен с докторанти и възпитаници от институции като Харвард, Принстън и Калифорнийския университет, докато редица членове на екипа имат опит в работата за организации като Google, Deloitte и Morgan Stanley.

Колко жизнеспособен е проектът?

IOS включва редица функции, които го правят жизнеспособна опция като корпоративна блокчейн; протоколът е разработен с цел подпомагане на ориентирани към услуги продукти и услуги, които запазват големи клиентски бази.

В допълнение към тяхната технология за оцветяване и консенсусен механизъм, екипът на IOS е използвал и Hyper Universe Distributed System (HUDS), която действа като децентрализиран, сигурен начин за съхраняване на информация. HUDS също така позволява платформата IOS да се използва от широк спектър от различни услуги, които могат да варират по размер от малко бизнес предприятие чак до огромна организация като Amazon.

IOSToken Technology

Източник: iost.io

IOStoken също използва редица методи, насочени към подпомагане на постигането на мащабируемост, които включват Atomix, протокол за бързо оценяване на степента, за да се осигури съгласуваност между транзакциите с кръстосани фрагменти и Scaleout, перфектно състояние на разделяне за множество групи, обработвани паралелно. Устойчивият на пристрастия механизъм за разпределена случайност (BDR) помага за ефективното и сигурно въвеждане на непредубедена случайност в мрежата.

Разпределена технология за засенчване

Разпределена технология за засенчване. Източник: iost.io

Екипът на IOS е насочил мащабируемостта и високата пропускателна способност на транзакциите като осезаеми начини за подобряване на блокчейна и състоянието в техните Бяла хартия че:

IOS е блокчейн технология от следващо поколение, която осигурява мрежовата инфраструктура в подкрепа на ориентирана към услуги екосистема.

IOS също има място за внедряване на децентрализирани приложения (dApps) и интелигентни договори, които ще се окажат решаващи, след като платформата бъде приета от съществуващия бизнес.

IOSToken Advisors

IOSToken Advisors. Източник: iost.io

На всичкото отгоре IOS беше добре подкрепена от институционални инвеститори и проведе частна продажба на символи през януари с шестнадесет компании, които публично заявиха, че са инвестирали в проекта IOStoken. Тези инвеститори са предимно компании, ориентирани към блокчейн, и групи от фондове на VC като Matrix и Sequoia.

Заслужава ли си IOStoken да инвестира?

Пътна карта за развитие на IOSToken

Пътна карта за развитие на IOSToken. Източник: iost.io

IOStoken привлече много внимание поради скорошното си представяне, но дали маркерът ще продължи да се представя добре зависи много от пътната карта за развитие.

Частната тестова мрежа на MVP трябваше да бъде пусната през Q1, докато внедряването и тестването на EDS и PoB са планирани за Q2. Пускането на проекта за IOS смарт договор за договор и внедряването на HUDS се планира да се проведе в края на тази година.

Въпреки че екипът на IOS има страхотна идея, в момента няма работещ прототип, което може да доведе до съмнения дали проектът наистина може да се превърне в нещо повече от впечатляваща бяла книга.

След като каза това, IOST предизвика голямо раздвижване, след като беше включен в списъка на борсата Binance и успя да си проправи път до върха, за да се превърне в най-търгуваната по обем монета на водещата борсова платформа.

Когато стартира за първи път, токенът се представи изключително добре за кратък период от време, а също така се повиши значително по време на мечи пазар. Дигиталният токен стартира на 16 януари и започна да се търгува на около 0,02 долара, но в рамките на десет дни цената скочи до висока цена от около 0,12 долара, което даде на маркера пазарна капитализация от около 927 млн. Долара.

IOST също постигна 24-часов обем на търговия над 770 млн. Долара, което го видя по-добър от повечето монети на пазара в средата на януари. Въпреки внезапното покачване на стойността, токенът бързо започна да се оттегля и скоро достигна цена от 0,03 долара.

Въпреки това, като се има предвид масовите разпродажби на криптовалутни пазари от февруари, IOST падна заедно с по-голямата част от пазара. Понастоящем токенът се търгува на $ 0,027, което не е далеч от цената, на която първоначално е започнал да търгува. В момента IOST има пазарна капитализация от около 230 млн. Долара.

Също така има около 8 400 000 000 IOST в обращение, докато общото предлагане е 21 000 000 000, което означава, че инвеститорите трябва да очакват естествено обезценяване на цената, тъй като в екосистемата се въвеждат повече символи.

Ранните статистически данни всъщност са доста притеснителни, тъй като инвеститорите трябва да се опитат да разберат точно какво е довело до огромен ръст на цените и огромно количество търговия в IOST. Въпреки че проектът е добре подкрепен, той не е една от най-свръх блокчейн платформите и всъщност лети под радара в сравнение с проекти като Zilliqa, POA и Wanchain.

За съжаление, диаграмата IOStoken наподобява тази на маркер за помпа и изхвърляне и само времето ще покаже колко надеждна и надеждна може да бъде инвестицията IOST.

VC Investments & Обмен на списъци

Въпреки притесненията за представянето на Token, проектът разполага със страхотен екип и е привлякъл доста инвестиции от утвърдени организации като Sequoia, Nirvana Capital и Matrix.

Токенът вече е наличен и на редица водещи борси с Binance, Huobi Exchange и OKEx, всички листващи IOST, това води до голямо количество ликвидност, но има и по-малък шанс токенът да скочи в цената, след като бъде включена основна борсова листа съобщи.

IOSToken борсови списъци

IOSToken борсови списъци. Източник: iost.io

IOStoken има много силна общност и командва над 212K Последователи в Twitter, и 39K Членове на Telegram, и IOStoken Reddit общност в момента има малко над 2300 абонати.

Това предвещава добро бъдеще, а екипът е отворен и за ангажиране със своята общност чрез техните канали в социалните медии и потенциалните инвеститори могат да следят развитието, като останат активни в една от групите.

Заключение

Все още е много рано за този проект, а експлозивното ценово действие през януари доста изненадващо доведе до това, че IOST спечели много внимание. На този етап много зависи от това колко добре екипът може да се придържа към обещанията си и да продължи да изпълнява всички стъпки, изложени в бялата книга и пътната карта.

След като шумът отшуми, IOST ще бъде оставен да се конкурира с редица маркери за интернет услуги като IOTA (MIOTA), IOTChain (ITC) и Internet Node Token (INT). Освен това има и редица високопроизводителни платформи като EOS (EOS), Zilliqa (ZIL) и High Performance Blockchain (HPB), които също могат да се похвалят с впечатляващи нива на пропускателна способност на транзакциите.

IOST разработи доста голям шум, който е от решаващо значение в света на цифровите валути и има впечатляващ екип, подкрепен от утвърдени финансови субекти, но поради ранната волатилност на IOST най-добрият залог може да бъде да се следи цялостното развитие на проекта и след това скочи, след като той разработи солидна основа и започна да се стабилизира.

Отказ от отговорност: Това са мнения на писатели и не трябва да се считат за инвестиционни съвети

Представено изображение чрез Fototlia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me