Преглед на Iconomi (ICN): Платформата за управление на цифрови активи

Iconomi е нещо малко по-различно в света на криптовалутите и блокчейн.

Въпреки че се фокусира върху финансите, както правят много крипто проекти, той е уникален с това, че позволява на потребителите да създават свой собствен масив от цифрови активи (DAA). Може би дори по-важното е, че други потребители могат да инвестират в тези масиви от цифрови активи.

Coinbase и други водещи свързани с блокчейн компании биха ви накарали да мислите, че първите фондове за криптовалутни индекси идват от тях, но истината е, че първият индексен фонд в криптовалутите идва от Iconomi под формата на Blockchain Index DAA.

Наистина страхотната новина за отделните инвеститори на дребно е, че Iconomi не е поставил никакви ограничения върху това кой може да инвестира в техните DAA продукти. За разлика от Coinbase, която позволява на акредитирани инвеститори достъп до своя Индексен фонд.

Екипът на Iconomi взе решение да запази отворен достъп до своите фондове, защото смята, че този подход „създава липсващата връзка между старата и новата икономика“. Тази нова парадигма е тази, при която всеки човек може да се възползва от инвестиционни практики, които някога са били запазени за ултра богатите, елитни инвеститори.

Как работи Iconomi

По същество Iconomi работи много подобно на това, каква компания за взаимни фондове работи за акции, като основната разлика е фокусът върху блокчейн активите.

Те предлагат различни средства за инвестиране въз основа на рисковия апетит на човек и предложенията продължават да нарастват, тъй като всеки може да създаде свой собствен DAA. Тези DAA могат да се купуват и продават лесно, без блокировки и без период на изчакване за теглене.

Инвестирането в DAA не е толкова трудно. Първо ще трябва да регистрирате акаунт в Уебсайт на Iconomi. След като приключите, можете да направите депозит в биткойн или етериум и съвсем наскоро беше добавена поддръжка за депозити и тегления в евро.

След като депозирате, сте готови да инвестирате във всеки от 29-те различни DAA, предлагани в момента на платформата. Интелигентните договори, задвижвани от Ethereum, се използват за управление на инвестициите в платформата и почти всички средства се съхраняват в многозначно решение за студено съхранение, за да се предпазят от лоши участници.

Предимства на DAA

Предимства на цифровите масиви на активи (DAA). Източник: Iconomi.net

Целта на екипа е да осигури лесен начин за инвестиране в криптовалути, както и да помогне за ограничаване на риска в някои случаи, като същевременно се стреми да увеличи печалбите в други. Всеки мениджър може да създаде и организира своя собствена DAA, използвайки инструментариума, предоставен от платформата, и след това събира такси от тези, които решат да инвестират в своите DAA.

Масиви на цифрови активи

Понастоящем редица налични фондове са тези, създадени от фондове, избрани от Iconomi за тестване на платформата. Голямото равенство за мениджърите е колкото по-успешни са те в създаването на печеливши DAA, толкова повече инвеститори вероятно ще привлекат.


Първоначалните DAA са създадени от криптовалутни инвестиционни лидери като Columbus Capital Ltd. и Solidum Capital, но оттогава са разширени и вече включват 29 различни DAA, от които можете да избирате. Можете да разгледате списъка тук и вижте колко разнообразно е предлагането. Има нисък риск, висок риск и всичко между тях, с огромен брой криптовалути, смесени в различните DAA.

Всеки също таксува собствена такса за управление, която обикновено варира от 1% до 6%. Някои от DAA дори са токенизирани и могат да бъдат изтеглени сами в портфейли, съвместими с ERC-20, и дори могат да бъдат включени в борсата.

Най-добре представящите се DAA

Най-добре представящите се DAA в Iconomi. Източник: Iconomi.net

Някои от най-добрите средства, предлагани от Iconomi, включват:

Индекс на блокчейн (BLX)

Това беше първият DAA, предложен от Iconomi, и той остава водещ за платформата. Основателите заявиха, че е създаден, за да държи „пръст върху пулса на блокчейн икономиката“ и прави това, като инвестира в 29 различни криптовалути по начин, претеглен с пазарна капитализация, който се приспособява към промените в обема на търговията. Включва Bitcoin, Ethereum, Monero, EOS, DASH и 24 други цифрови активи.

Индекс на бъдещата верига (FCI)

Създателите на тази най-ефективна DAA имат над 20 години традиционна търговия на финансови пазари и донесоха това на новата криптовалутна арена. Този DAA е тясно фокусиран, включително Bitcoin, Ethereum, Monero, 0x, Wanchain и само 8 други криптовалути. Изглежда, че непрекъснато се върти и осигурява най-добрата възвръщаемост за инвеститорите.

KryptoSTAR Core (KCOR)

Фондът, който е един от най-добре представящите се на платформата Iconomi, се опитва да поддържа ядро ​​от най-добрите криптовалути, като същевременно ребалансира, за да улови дългосрочен растеж в някои по-малки и по-динамични проекти. Въпреки че включените цифрови активи могат да варират, в момента DAA включва Bitcoin, Ethereum, Monero, Melon, TenX и шест други криптовалути.

Токенът на ICN

Iconomi естествено има свой собствен знак, който представлява акции на платформата Iconomi.

Първоначално също имаше планове да се използва токенът за изплащане на дивиденти, но след като беше открито колко регулаторни препятствия ще трябва да бъдат преодолени поради законите за ценните книжа в десетките държави, екипът на Iconomi реши вместо това да използва модел за обратно изкупуване. С този модел на обратно изкупуване екипът на Iconomi използва печалбите на компанията, за да изкупува обратно част от ICN на интервали и след това изгаря тези монети, за да създаде стойност за притежателите.

Може да звучи така, сякаш токенът не е много изчерпателен и това е било притеснение и на ранните инвеститори. Но тъй като платформата се разраства, за да включва повече DAA, токенът в крайна сметка ще бъде използван при създаването на DAA, както и за други действия на платформата като ребалансиране, промяна на таксите или повишаване на лимита на средствата. Всъщност той вече се използва по този начин, въпреки че платформата остава в бета версия.

Binanace ICN

Регистрирайте се в Binance и купете ICN токени

Токенът ICN се събра силно през март 2018 г., след като добави поддръжка за използването на токена за плащане на такси на платформата. По това време пазарната капитализация се повиши до близо 240 милиона долара, като ICN попадна в топ 100 на монетите по пазарна капитализация. Оттогава цената се оттегли и от началото на юни 2018 г. ICN токенът е посочен като # 136 на Coinmarketcap.com, с пазарна капитализация от малко над 94 милиона долара.

Ясно е да видим как токенът е паднал заедно с Биткойн през май, така че макар да се търгува на едва 0,95 долара в началото на юни 2018 г., той би трябвало да може да се издигне над 1 долар и вероятно дори 2 долара, ако по-широкият пазар се възстанови.

Къде да купувате и съхранявате Iconomi (ICN)

Binance има най-големия пазар на ICN, но има и добър обем на търговия и ликвидност за токена в Liqui и Kraken. Много по-малък обем на търговия има при HitBTC и още по-малко при OKEx.

ICN токенът е съвместим с ERC-20, така че всички типични портфейли ERC-20 могат да се използват за съхранение на ICN. Това означава MyEtherWallet, MetaMask и хардуерните портфейли Trezor и Ledger Nano S.

Екип на Iconomi

Iconomi е основана от Тим ​​Zagar и Jani Valjavec, които преди това са били главен изпълнителен директор и основател съответно за базирания в Прага шлюз за плащания Bitcoin Cashila. Jani Valjavec също е член-основател на Columbus Capital Ltd., един от оригиналните създатели на DAA.

Членове на екипа на Iconomi

Членове на екипа на Iconomi. Източник: Iconomi.net

Главният оперативен директор на Iconomi Матей Томазин е имал богата кариера, като е бил брокер и мениджър на портфейл, както и главен изпълнителен директор. А техническият директор на Iconomi, Миха Видмар, има над 15 години софтуерен инженер и разработчик.

Пътна карта Iconomi

Екипът на Iconomi публикува своите Пътна карта за 2018 г. в края на 2017 г. и след постигане на повечето цели през предходната година, те са на път да постигнат и целите за 2018 г. Пътната карта включва подобрения за потребителите, нови предложения за платформи, добавени инструменти DAA и други. Някои забележителни допълнения включват:

  • Интеграция на Fiat за депозити / тегления (Евро добавено от май 2018 г.)
  • Директна покупка на отделни активи
  • Дебитна карта
  • Поддръжка за акаунти на фирмите мениджъри на DAA
  • DAA оптимизация на токенизация
  • Такси за плащане по ICN (пълен март 2018)
  • Одит на Голямата четворка
  • Стартиране на частни DAA (покани само за инвестиции)
  • API интеграция за данни / търговия

Заключение

Ако екипът на Iconomi се ориентира, скоро ще имаме инвестиционна платформа, проектирана за обикновения човек и изградена върху блокчейн технологията, която създава богатство за толкова много хора, които не биха могли да получат достъп до елитни инвестиционни възможности.

С цифровите масиви от активи, които са толкова подобни на взаимните фондове, те също така правят крипто по-разбираем и достъпен за широката общественост. Броят на наличните DAA вече се е удвоил през 2018 г. и тъй като все повече мениджъри осъзнават силата на платформата, броят и разнообразието от налични DAA могат да се взривят.

Току-що видяхме как платформата добавя възможността за депозиране и теглене в евро, което е огромно, и очакваме, че скоро ще добавят и подкрепа за щатския долар. Надяваме се също така, че те ще спечелят способността да приемат американски инвеститори, но това ще зависи в голяма степен от начина, по който действа регулаторният натиск. Можем да се обзаложим, че големите американски фондове биха искали да управляват някои DAA, ако платформата започне да излита.

Iconomi разработи платформа, която всъщност може да революционизира екосистемата на криптовалутите, като я направи достъпна за широката публика. Докато доставчици като Coinbase може да имат по-голяма маркетингова сила сега, Iconomi има способността да създава всякакви групи от криптовалути изобщо и може да го прави бързо, без да се притеснява за корпоративна бюрокрация.

Една дума предупреждение обаче. Кодът за Iconomy не е с отворен код и не е пуснат за проверка. Това кара някои ентусиасти на криптовалутите да се притесняват от възможността за централизация.

Просто нещо, което трябва да имате предвид, ако липсата на прозрачност ви притеснява.

Представено изображение чрез Fotolia & Iconomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map