Преглед на HitBTC: Изчерпателно ръководство за начинаещи

HitBTC е сравнително нова борса, която твърди, че е най-напредналата в крипто пространството.

В по-голямата си част обществените настроения благоприятстват HitBTC за техния опростен потребителски интерфейс и голям обем на търговия. Както всяка борса обаче, HitBTC има своите положителни и отрицателни страни, изразени от многобройни търговци.

Един от най-важните, които един търговец би имал, е ако се довери на HitBTC?

Точно това ще се опитаме да разберем. В този задълбочен преглед на HitBTC ще разгледаме борсовите операции, платформата, поддръжката на клиенти, таксите за търговия и процедурите за сигурност. Също така ще ви дадем няколко най-добри съвета, за да избегнете измама.

Общ преглед

HitBTC е криптовалутна борса, собственост на HIT solutions Ltd, която е базирана в Хонг Конг.

Със сигурност те са едни от най-утвърдените, опериращи от 2013 г. насам, с над 6 млн. Долара рисково финансиране и обем на търговия от 300 млн. Долара. Екипът се състои от разработчици на софтуер, финансови специалисти и опитни търговци.

HitBTC се маркира като силно напреднала борса за различни алткойни, включително DASH, ZEC, EOS и BTS. Техният механизъм за съответствие на ядрото включва превъзходни алгоритми за съвпадение на поръчките и изчистване в реално време.

Те също имат положителни отзиви за тяхната висока наличност, ъптайм и толерантност към повреди.

Основни функции:

 • Система за отстъпки – привлекателна за най-мощните маркетмейкъри, създаваща висока ликвидност
 • Няма ограничения за депозиране или изтегляне на цифрови активи
 • Авангардни технологии за съвпадение на двигателите
 • Широка гама от налични инструменти (повече от 500)
 • Най-модерният API на пазара (REST API и FIX API)

Безопасен ли е HitBTC?

HitBTC наистина изпробва 2015 г., но оттогава са най-вече сигурни.

Те препоръчват използването на 2-факторно удостоверяване, когато се регистрирате, за да засилите сигурността на акаунта си. Можете да го активирате, когато влизате, изтегляте средства и настройвате настройките.

HitBTC сигурност

Като предпазна мярка потребителите могат да изберат колко дълго акаунтът им да остане активен, преди да ги излезе автоматично (30 минути, 1 час, 8 часа, 1-7 дни или никога).


HitBTC използва студено съхранение, за да осигури по-голямата част от своите средства и разчита на усъвършенствана технология за криптиране, за да предотврати хакване на важна информация. Известията по имейл се изпращат и при достъп до вашия акаунт от различен IP адрес.

В раздела за сигурност можете да изберете „да прекратите всички сесии“, ако смятате, че някой друг има достъп до вашия акаунт. Сайтът автоматично ще излезе от всички ваши активни сесии, с изключение на тази, която използвате за извършване на това действие.

За да потвърдите дали е имало хак, можете да видите последната си активност, която записва, когато сте влезли / излезли, изтеглили или депозирали пари или сменили паролата си. Всичко това може да се види в раздела за сигурност.

Допълнителна функция за сигурност е опцията за добавяне в белия списък от адреси, на които имате доверие, за да предотвратите оттеглянето на някой друг на адрес, който не е под ваш контрол. Дори ако хакер успее да наруши имейла ви и се опита да тегли, HitBTC ще го блокира.

Такси HitBTC

HitBTC използва модел „Maker-takeer“, за да максимизира ликвидността, като същевременно стесни разпространението на своите пазари. Когато пуснете пазарна или спрете поръчка, която е незабавно попълнена, вие сте „вземащ,“И вие плащате такса„ вземащ “за това.

Това е така, защото в момента „приемате” цената, която искате (премахване на ликвидността от книгите), като купувате или продавате лимитирани поръчки, седнали на книгите.

Когато направите поръчка, която не се попълва веднага (като лимитирана поръчка), вие сте „производител,”, Който осигурява ликвидност в книгата за поръчки, и вие плащате намалена такса„ производител ”за това.

На HitBTC „Takers“ се таксуват с 0,1% такса от сделката. „Производителите“ не се таксуват, а вместо това получават 0,01% отстъпка от търговията.

Такси за търговия на HitBTC

Поддържани активи

HitBTC предоставя достъп до над 300 крипто валути, включително Bitcoin, Ethereum, Lite coin, Doge coin, Monero и USDT.

Платформата предлага лесен начин за добавяне на нови токени към техния обмен, можете просто да изберете бутона ‘Добавяне на токен’ в долната част на страницата им, след това да въведете уебсайта на проекта си, връзки за разговори в Bitcoin и Reddit, имейл и общо описание.

Понастоящем не е ясно колко избирателен е процесът, но изглежда, че те се опитват да се разграничат от другите борси, като предлагат най-ниската бариера за влизане, за да бъдат включени в списъка.

ICO монети

Наистина интересна характеристика на HitBTC е тяхната търговия с ICO монети.

Дори преди компания, която прави ICO, да пусне своите токени на борсите, HitBTC позволява на потребителите да купуват IOU монети от ICO и да ги съхраняват в своя HitBTC акаунт.

Това е възможно, тъй като те купуват монети ICO или в предварителна продажба, или по време на действителната ICO, което им позволява да изброят IOU, знаейки, че те могат да предоставят истинските жетони на клиентите, когато компанията в крайна сметка ги пусне в HitBTC.

Това ви спестява времето за търсене на нови ICO, а също така ви позволява да участвате в ICO без стреса да изпращате пари на адрес на портфейла и да не знаете дали това е потвърдена покупка (или в най-лошия случай, ако парите отидоха някъде другаде).

Това също така осигурява възможен път за американските инвеститори, които са ограничени от много ICO да участват, най-накрая да влязат в началото.

Не можете да теглите или депозирате ICO монети, преди компанията да издаде истинските токени. След като бъдат издадени, IOU се преобразуват в реални символи, които могат да бъдат изтеглени или депозирани.

Въпреки че подробности за тази функция са показани на HitBTC страница за поддръжка, същият раздел ‘ICO’ в полето Инструменти не се показва на екрана за търговия:

Страница за поддръжка HitBTC

Това може да се дължи на това, че функцията временно е недостъпна или може би е прекратена.

На пръв поглед възможността за закупуване на IOU или ICO токени изглежда положителна, но някои потребители предполагат, че HitBTC може да продава IOU на по-висока цена, за да реализира печалба.

Във всеки случай потребителите трябва да внимават с това предложение, тъй като IOU, направен между компания, която е стартирала ICO, и нейните купувачи на токени се налага от интелигентен договор, докато подобно споразумение е направено между купувача на символи (в случая HitBTC) а купувачите на борсата, които искат IOU, не са.

Поддръжка на клиенти на HitBTC

HitBTC предлага център за поддръжка, който включва разнообразни статии, обхващащи всичко от „Акаунт & Сигурност “на„ Наследство & KYC ’.

За проблеми, които изискват от потребителите да изпратят имейл до екипа за поддръжка, има жалби онлайн за много бавно време за реакция (отнема седмици и дори месеци, преди проблемът да бъде разрешен). Най-често срещаните проблеми, от които хората се оплакват, са забавяне на тегленето и необяснима загуба на средства.

Това беше леко смущаващо за нас, тъй като поддръжката на клиентите често е една от най-големите проблеми, тъй като бавният клиент често наистина затруднява удовлетворението на клиентите.

Проверки

Въпреки че проверката не е задължителна за HitBTC, непроверените акаунти имат определени ограничения за теглене за един ден. Следователно, ако искате да изтеглите повече от лимита, който те имат на борсата, тогава ще трябва да потвърдите акаунта си.

Проверката означава, че HitBTC ще завърши KYC и AML процедурите върху вас, за да се увери, че те знаят кой сте.

AML / KYC процесите също се прилагат. За да проверят, потребителите трябва да изпратят имейл на електронна поща съответствие@hitbtc.com със следната информация:

 1. Име
 2. Адрес
 3. Информация за банкова сметка (в случай, че искате да депозирате и изтеглите фиат)
 4. Подкрепящи документи (цветни копия)
 5. Документ за самоличност (паспорт / лична карта / шофьорска книжка)
 6. Доказателство за пребиваване
 7. Доказателство за притежание на банкова сметка

Тъй като повече борси попадат под контрола на регулаторите, проверените сметки бавно стават задължителни. Така че може би би било най-добре да се провери сега, преди да се изисква задължителна проверка.

Разбира се, това зависи от това колко сте сигурни, че предоставяте на HitBTC личните си документи. HitBTC твърди, че те пазят всички клиентски материали в поверителност и все още не са претърпели хак.

Платформа за търговия на HitBTC

Преди да разгледаме по-фините подробности за HitBTC, нека направим кратка разходка през регистрацията и регистрацията на борсата, както и стъпките, необходими за започване на първите ви сделки.

Регистрация

Регистрацията в HitBTC е много прост и безпроблемен процес. Първо въвеждате имейл и парола на страницата за регистрация. След това HitBTC ще ви изпрати имейл за потвърждение. Просто кликнете, за да потвърдите имейл адреса си и сте в.

Екран за вход на HitBTC

За да започнете да търгувате, първо трябва да направите депозит във вашата сметка.

Депониране на средства

Правенето на депозити на HitBTC е съвсем просто, сайтът се интегрира Changelly, което ви позволява да закупите биткойн директно с кредитната си карта. След това можете да изпратите закупения си биткойн до конкретния адрес, посочен на борсата на HitBTC.

HitBTC също така ви позволява да депозирате или теглите някоя от наличните монети, като щракнете върху иконите, показани в депозита и теглете колони.

Теглете монети от HitBTC

За да изтеглите средства, просто кликнете върху иконата в реда за теглене на която и да е монета, която искате да изтеглите.

Някои цифрови активи изискват да се въвежда повече информация при депозиране или теглене. Например Monero изисква идентификатор за плащане при теглене, докато Bitcoin и Ethereum изискват само адреса на портфейла на получателя.

HitBTC търговия

След като вашият биткойн е във вашия акаунт, можете да го прехвърлите от своя „Основен акаунт“ в своя „Търговски акаунт“, за да започнете да правите сделки. След това отивате на страницата „обмен“, за да видите екрана за търговия.

От дясната страна на екрана можете да видите различни двойки за търговия под „Инструменти“.

Платформа за търговия HitBTC

Графиката отляво показва промените в цените за период от дни, седмици и месеци.

Вдясно (подчертано тук) полето „Инструменти“ е полето „купувай и продавай“. Тук можете да изберете кой тип поръчка искате да направите. Настройки за пазар, лимит, мащабиран и всички стоп поръчки са включени:

 • Пазар: Пазарна поръчка е поръчка за покупка или продажба на даден инструмент на пазарна цена
 • Ограничение: Лимитната поръчка е поръчка за изпълнение на транзакция само на определена цена (лимита) или по-добра
 • Мащаб: Мащабираната поръчка е набор от множество поръчки за покупка или продажба, автоматично разпределени между определяния от потребителя ценови диапазон (от минимална цена до максимална)
 • Спри се: Стоп поръчка е поръчка за покупка или продажба на валута, след като цената достигне определена цена, известна като стоп цена

Стоп-лимит поръчката ви позволява да направите лимитирана поръчка за определена цена. Когато достигне тази стоп цена, вашата стоп-лимитна поръчка се превръща в лимитирана.

Долната секция на екрана за търговия съдържа „Време & Кутия за продажби (която включва 100-те най-нови сделки LTC / BTC или сделки от която и да е двойка поръчки, която сте избрали), Кутия за дълбочина на пазара и кутия Книга за поръчки (която показва цените, които хората купуват и продават избрания от вас крипто- двойка за поръчка на валута за).

Поръчайте книги HitBTC

След като завършите поръчка, ще можете да я видите актуализирана в позицията ‘Моите поръчки и сделки’ в центъра на екрана за търговия. Можете също да посетите страницата „Отчети“ и да кликнете върху „моите поръчки“.

Друга уникална характеристика на платформата на HitBTC е „Trollbox“, раздел за коментари на живо, където търговците могат да участват в дискусии и да спекулират с цени.

Можете също да отидете на страницата „Пазари“, за да видите всички най-актуални цени и обеми на търговия през последните 24 часа за наличните криптовалути. HitBTC сдвоява всеки Altcoin с USDT (Tether), Bitcoin или Ethereum.

Общ преглед на пазарите HitBTC

Платформа MetaTrader 4

За онези търговци на криптовалути, които преди са търгували на Форекс и акции, може да са се натъкнали на MetaTrader4 софтуерен пакет. Това е една от най-модерните търговски технологии в търговското пространство на дребно. Използва се от над 100 000 клиенти в 18 държави.

HitBTC се обедини с Weltrade, за да предложи на търговците на криптовалута алтернатива на уеб платформата HitBTC. Би трябвало Регистрирай се и създайте нов акаунт в Weltrade, за да започнете да търгувате със софтуера MT4.

Предимството на платформата MT4 от уеб базирана е, че можете да търгувате на ливъридж. В този случай можете да търгувате на ливъридж от 1: 3 до 1:20 с по-големи обеми. Можете също така да отваряте къси позиции, което не е нещо, което можете да правите на нормалната платформа HitBTC, когато купувате физическите монети.

Платформата MT4, предоставена от HitBTC и Weltrade, може да работи на редица различни устройства. Софтуерът MT4 може да се стартира на вашия работен плот, на iOS устройство или на Google Android.

MT4 платформа HitBTC

MT4 софтуер от Weltrade и HitBTC

Тези, които са използвали софтуера MT4, ще знаят колко е усъвършенстван. Има множество функционалности за графики, инструменти за анализ като технически показатели. Платформата MT4 несъмнено е такава за професионални търговци, които правят много технически анализи.

Можете също така да използвате кодиращия език MetaQuotes, за да разработите свои собствени търговски ботове. Всъщност вероятно бихте могли да кодирате по-ефективни ботове със софтуера MetaQuotes, тъй като имате достъп до всички индикатори и пазарни входове веднага..

Важно е да се отбележи, че когато търгувате с тази платформа MT4, вие търгувате с CFD (Contracts For Difference). Това са деривативни инструменти, което означава, че не купувате базовия актив, а просто търгувате на ценова разлика.

CFD работят по начин, подобен на фючърсните договори, които имате на платформи като Bitmex и други подобни. Те също така са маржин инструменти, което означава, че трябва да стъпвате с повишено внимание, тъй като можете много бързо да бъдете ликвидирани и марджин извикан.

Извънборсова търговия

Друга вълнуваща функция на платформата на HitBTC е извънборсовата (извънборсова) търговия.

OTC търговията позволява на потребителите да извършват сделки с голям обем, без да преглеждат книгите за обществен ред. Това означава, че сключвате сделката си директно с контрагента, без да влияете на пазарната цена на монетата или жетона.

Тази функция се предлага чрез партньорството на HitBTC с Trustedvolumes.com

Извънборсова търговия на HitBTC

Правила и условия:

 • Всяка сделка трябва да надвишава еквивалента на $ 100 000 USDT по обем
 • Комисионната е само 0,1% за извънборсови сделки

Програма за препоръчване на HitBTC

Нещо, което много борси предлагат, е партньорска програма, при която можете да насочите други търговци и да спечелите комисионна от тяхната търговия. След като изберете да се регистрирате в партньорската програма, ще получите персонализирана връзка, която ще се използва за проследяване на вашите препоръки.

Това, което отличава HitBTC от много от другите борси, е, че те предлагат доста щедри 75% от таксите за търговия, които вашият реферал генерира на платформата. Най-многото, което сме виждали на други борси, е около 50%.

Те също така разполагат с усъвършенствана система за проследяване и създаване на връзки, където можете да създавате различни връзки и да наблюдавате относителната им ефективност в таблото за управление на вашия партньор. Съществува минимално изискване за оттегляне на комисионните от вашия филиал и това е 0,1BTC.

API на HitBTC

За тези търговци, които обичат да кодират собствени ботове за търговия, HitBTC предлага доста стабилен и ефективен API. Например API има ниска латентност, което означава, че вашите търговски поръчки се изпълняват много по-бързо от другите API за обмен.

Има и доста висока граница за заявки за API. Те ви позволяват да изпращате максимум 100 заявки за API в секунда на IP адрес. Това може да се сравни с подобни на Poloniex, който има лимит от 6 p / s и Kraken, който има нива на лимити.

Осъществяване на пазара

Както споменахме, като размяна, HitBTC ще получи ползи, ако техните търговци са в състояние да осигурят някаква ликвидност на своите книги с поръчки под формата на маркет мейкър.

Ако сте един от тези търговци, които биха искали да участват в пазаруването на платформата HitBTC, тогава има редица договори за създаване на пазари, които можете да сключите с тях. Тези договори имат парични стимули, както и бонуси за отстъпки.

За онези търговци от вас, които биха искали да използват своя усъвършенстван API, тогава функционалността за създаване на пазара може да бъде привлекателно допълнение. По-долу е дадена таблица на договорите за маркет мейкър, които се предлагат в HitBTC.

Категория на договора Допустим размер Максимален спред Бонус отстъпка Ползи
Договор XS ≤ 1 BTC ≤ 0,3% 0,01% 1000 USDT
Договор S ≤ 5 BTC ≤ 0,8% 0,015% 2000 USDT
Договор М ≤ 50 BTC ≤ 2% 0,05% 3000 USDT
Договор L ≤ 200 BTC ≤ 3% 0,02% 5000 USDT
Договор XL ≤ 1000 BTC ≤ 3,5% 0,04% 10 000 USDT
Общо потенциални ползи 0,1% 21 000 USDT

Тези договори са достъпни за следните криптовалути: BTC, BCH, USDT, ETH, DASH, XRP и няколко други монети. HitBTC също ще предоставя ежедневни отчети за маркет мейкъра, за да им помогне да изградят най-ефективната стратегия за търговия.

Ако искате повече информация за това как работят договорите за Market Making, можете да се консултирате с HitBTC страница за правене на пазара.

Здраве на системата

Със здравето на системата HitBTC се опитва да бъде възможно най-прозрачен относно това колко добре функционират техните системи.

На тази страница потребителите могат да преглеждат ключови показатели за производителността и наличността на системата, включително статистика на живо за входящи / изходящи транзакции.

Ключови показатели на HitBTC

По-долу има колекция от всички показатели, които са важни за здравето на системата HitBTC (която е в алфа режим).

 • Депозити: Проверете броя на депозитите на потребителите на опашката и състоянието на внасяне, преди да направите такъв.
 • Онлайн / офлайн за Трансфери показва дали средствата могат да се прехвърлят между Главна и Търговска сметка.
 • Онлайн / офлайн за Търговия показва наличността за извършване на поръчки в системата.
 • Тегления: Помага за проследяване на състоянието на изплащане онлайн / офлайн, брой тегления в mempool, брой тегления в системата, когато е извършено последното изплащане и средното време, необходимо за обработка на 100 транзакции за всяка от валутите.
 • Състояние на поддръжка показва кога се извършва операция по поддръжка.

System Health е една от най-впечатляващите характеристики на платформата, тъй като позволява на търговците да решават кога да депозират средства или да извършват сделки въз основа на анализ в реално време за ефективността на сайта. Това дава на HitBTC конкурентно предимство пред борсите, които държат потребителите си в неведение относно проблемите с производителността в реално време.

Системата осигурява онлайн / офлайн статус за всяка една монета, която се търгува на тяхната платформа, което за търговците е огромно облекчение, тъй като им позволява да планират съответно своите сделки и може би да търгуват конкретна монета на различна борса, ако системата на HitBTC е изпитвате проблеми с него в момента.

Какво не ни хареса

Въпреки че изглежда, че HitBTC има всички функции, които го правят да изглежда впечатляващо отвън, имаше редица неща, с които бяхме по-малко впечатлени.

Първо, трябва да вземем решение да вземем проблем с тяхната поддръжка на клиенти. Не е нужно да отивате далеч, за да намерите многобройни оплаквания онлайн за бавния им отговор на клиентите. Това вероятно се усложнява от други обвинения, че търговците не са били в състояние да изтеглят монети или че липсват средства при извършване на преводи.

Тази бавна поддръжка на клиенти също не е идеална, когато става въпрос за проверка на вашите KYC документи. Като се има предвид, че те изискват толкова много документи, не само трябва да отделите време за правилно сканиране на всичко, но може да се наложи да изчакате няколко дни, преди екипът на HitBTC да може правилно да ги провери.

Съобщава се и за несъответствия между таксите, които някои потребители плащат за преводи. Някои потребители твърдят, че са им начислени високи такси, докато други не са имали проблеми.

И накрая, можете да купувате и продавате само монети, които се делят на 100, 1000 или 10 000. Това не е идеално, особено за онези дребни търговци, които искат да търгуват с по-скъпите монети.

Критика на HitBTC

Въпреки че на пръв поглед HitBTC изглежда разумен обмен, имаше редица критики, които бяха отправени към тях през последните месеци от високопоставени потребители на криптовалута. Първо, имаше гняв, който те привлякоха от търговеца на криптовалути “Sicarious”.

Търговецът твърди, че HitBTC е заключил сметката на майка си и не й позволява да изтегли средствата си. Това беше след многократни опити на майката на търговеца да отмрази акаунта си. Изглежда обаче, че в продължение на туит HitBTC размрази акаунта и позволи на майка му да продължи да търгува.

Друг известен потребител на криптовалута, който е имал проблем с HitBTC, е John McAfee. Неговите критики обаче бяха по-скоро свързани с голямата минимална покупка, която може да ограничи способността на бедните инвеститори да поставят средства на борсата и да купуват монети.

Дали тези коментари и критики са оправдани е трудно да се определи. Нашият преглед на HitBTC обаче не би бил пълен, ако не покрихме тези точки. Във всеки случай никога не трябва да оставяте голямо количество монети на борсата, независимо от нейната репутация.

Заключение

HitBTC е утвърдена крипто борса, която предоставя качествени услуги за търговия от ранните дни на криптовалутите.

Борсата се е развила през годините, за да осигури големи обеми сделки на сигурна платформа, която наблюдава и постоянно актуализира потребителите за състоянието на здравето на системата. В резултат на това платформата има над 300 милиона долара обем на търговия.

Въпреки това те все още трябва да подобрят своята поддръжка на клиенти, удостоверяване на самоличността и процеси на изтегляне, ако искат да останат конкурентоспособни с други борси като Binance и Coinbase, които имат обем на търговия съответно $ 1,6 милиарда и $ 250 милиона..

HitBTC трябва основно да се съсредоточи върху разрешаването на тези проблеми, след това да поправи публичната си репутация, така че да отразява тези подобрения и да възстанови доверието сред търговците, които може да са загубили пари на своята платформа.

Едва тогава можем да видим, че HitBTC укрепва позициите си сред другите големи борси в космоса.

Представено изображение чрез HitBTC

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me