Преглед на GXS Coin – Захранване на децентрализираната икономика на данни

Има една монета, която се изкачва по-високо в пазарната капитализация и по време на спада в криптовалутите досега през 2018 г. тя се държи доста добре. Монетата, за която говоря, е монета GXS на GXChain.

Това е интересна публична блокчейн, която се създава в подкрепа на съхранението и обмена на лични данни. За разлика от текущите приложения, които просто вземат потребителски данни и след това ги използват за генериране на корпоративни печалби, екипът на GXChain предвижда начин за индивида да поддържа контрола върху собствените си данни и да може да ги монетизира цифрово.

В този преглед на GXS Coin ще разгледаме задълбочено проекта, включително технологията, екипа и перспективите на жетоните. Нека да скочим.

Визията на GXChain

Много от нас добре знаят колко приложения и организации в момента събират и продават потребителски данни. Дори и да не продават данните директно, те ги използват по начини, които генерират печалби за корпорациите, но оставят лицето, истинския собственик на тези данни, без компенсация.

И досега не е имало начин лицето да генерира компенсация за собствените си данни. Всъщност, с личните данни, разпространени досега в толкова много платформи, става почти невъзможно дори да управлявате собствените си данни или да знаете кой ги притежава.

Точки за болка на личните данни

Точки за болка на личните данни. Източник: GXchain уебсайт.

GXChain се надява да реши тези проблеми, като първо получи съгласие на потребителя за събиране и съхраняване на лични данни и след това постави тези данни на незаличима блокчейн. Достъпът до данните, съхранявани в блокчейна, може да се управлява с частен ключ, който може да бъде сигурно генериран и достъпен само за собственика на данните, като им дава пълен контрол върху разпространението и използването на техните собствени данни. Екипът на GXChain се обажда на това Blockcity, и ще го обсъдя по-задълбочено по-късно в тази статия.

GXChain създаде система за обща идентификация или проверка на G-ID, която се използва за проверка на всеки отделен човек и за издаване на уникален G-ID, който защитава потребителските данни и предотвратява фалшифицирането на данните от други потребители. Ще се копае чрез уникален механизъм за консенсус Proof of Data и потребителите могат да събират GXS монети, както и други криптовалути.

Платформата ще бъде снабдена с партньорски пазар, за да улесни продажбата на данни, търговията и закупуването на цифрови и физически активи. А GXSChain поддържа децентрализирано разработване на приложения, включително интелигентни договори и блокчейн като услуга (BaaS), както и други уникални услуги.

GXChain се стреми да бъде мрежата за търговия с данни в бъдеще, защитавайки потребителските данни и поверителността, предлагаща защита на авторските права и използваемост едновременно. Очевидните приложения от реалния свят понастоящем включват потребителско кредитиране, застраховане и банкиране, но има много други начини, по които блокчейнът и платформата могат да бъдат използвани, включително за медицински приложения, потребителски услуги и дори забавления.

Екипът на GXChain

Главен изпълнителен директор и основател на GXChain е Minqiang Huang, известен още като Vincent, който се занимава с технологии за обмен на данни повече от 10 години. Той също има опит с fintech и работи в блокчейн пространството от 2012 г..

Членове на екипа на GXChain


Членовете на екипа на GXChain

Преди това е заемал позицията на главен технически директор в Hakim Information Technology и Insigma Internet и е завършил Университета за наука и технологии в Шандонг с бакалавърска степен по компютърни науки, а по-късно и в Хонконгския финансово-икономически колеж с магистър по мениджмънт.

Съосновател и вицепрезидент на GXChain е Goujun Tu, известен също като Анди, който е бил старши изпълнителен директор в три различни компании и е прекарал последните 21 години като сериен предприемач в областта на информационната сигурност и плащанията.

Технология GXChain

Има три различни компонента на технологията зад платформата GXChain. Всеки компонент е предназначен за различна потребителска група и той се нарича „CBD“ модел от екипа, който означава „Клиент, бизнес, разработчик“.

Blockcity – Компонент на клиента

Blockcity е мобилно приложение на GXChain, което ще помогне на потребителите да поемат контрола и да управляват личните си данни. Това ще позволи продажбата или споделянето на данни и ще предостави на клиентите стимули за разрешаване на използването на техните данни и за потвърждаване на тяхната самоличност и информация. Със силен акцент върху поверителността на потребителите няма кеширане на потребителски данни. Blockcity вече има население от над 2 милиона проверени потребители.

Децентрализиран пазар на данни – бизнес компонент

Пазарът на децентрализирани данни е равностойна алтернатива на традиционния трансфер на данни. Това включва търговия чрез трети страни или подземни предавания на данни. Този децентрализиран дизайн има много предимства, включително защита на поверителността, поддръжка на анонимност, некеширани данни и защита от измами.

Преглед на мрежата на GXChain

Преглед на мрежата на GXChain

Вече има няколко реални приложения за децентрализиран пазар на данни, включително здравеопазване, застраховане, fintech, кредитиране, логистика и дори правителства. Пазарът вече функционира и е донесъл над 10 милиона долара приходи.

GXChain – Компонент за разработчици

Блокчейнът GXChain има поддръжка за много различни форми на развитие, включително блокчейн като услуга, интелигентни договори, бързо влизане, проверка на KYC и ID и поддръжка на многоизмерни данни.

Със скорости от 100 000 транзакции в секунда вече има много малко типове приложения, които биха се нуждаели от повече скорост на транзакциите. GXChain също има поддръжка за издаване на нови активи или типове маркери, което го прави подобен на Ethereum.

Мрежата GXChain

Токените GXShares (GXS) бяха създадени като начин за захранване на GXChain. Екипът възприема интересен подход, тъй като всеки път, когато потребител харчи GXS за приложение, услуга или функция, тези маркери ще бъдат изгорени, намалявайки предлагането с течение на времето. Това беше приложено, за да се избегне обезценяването на маркера с течение на времето.

Ще има общо предлагане на 100 000 000 GXS токени, а в момента (август 2018 г.) има циркулиращо предлагане на 60 000 000 GXS токени.

Вместо типичния Proof of Stake (PoS), където всеки може да заложи монети, за да подпомогне валидирането на транзакциите, GXChain използва модела Delegated Proof of Stake (DPoS). Моделът DPoS притежателите на монети гласуват за делегати (наричани още свидетели), които извършват валидиране на транзакции и поддръжка на блокчейна. Тези делегати са възнаградени за усилията си с повече GXS монети.

В бъдеще екипът на GXChain заяви, че също ще добави добив в Blockcity, но въз основа на настоящото обяснение не изглежда така, сякаш този майнинг ще поддържа блокчейна. Вместо това изглежда, че подкрепя потребителите и децентрализирания пазар. Този тип добив ще се основава на доказателство за данни (PoD).

Proof of Data (PoD) е иновативен механизъм за стимулиране, пионер на екипа на GXChain. Потребителите могат да печелят цифрови активи, като разрешават своите данни. Този механизъм насърчава потребителите да упълномощават своята информация широко и постоянно. Човек може да получи повече активи, тъй като са разрешени повече видове данни.

История на цените на GXS

Токенът GXS се търгуваше над $ 5, когато беше пуснат през юни 2017 г., но скоро след това падна под $ 2, само за да се върне за кратко обратно над $ 5 през август. Той бързо падна още веднъж и се търгуваше между $ 1 и $ 2 до бичия пазар от ноември до януари в криптовалути.

История на цените на GXS Token

История на цените на GXS Token. Източник: Coinmarketcap

Рекордът за всички времена за GXS токена беше 10,38 долара на 13 януари 2018 г. Оттогава токенът се търгува в диапазон от 2,50 до 4,40 долара. Този диапазон се задържа дори когато повечето токени се търгуваха стабилно по-ниски през по-голямата част от 2018 г., което е обещаващ знак за бъдещето на GXS токена.

Закупуване на GXS

Първо ще ви трябва портфейл, за да съхранявате своя GXS, а екипът на GXChain създаде онлайн портфейл, настолни портфейли за Mac, Windows и Linux и мобилни портфейли за Android и iOS. Всички те са достъпни от уебсайта на GXChain.

Основното място за закупуване на GXS е на борсата OEX.com, която има близо 90% от обема на търговия в GXS. Всички тези транзакции са в китайски юани (CNY). Можете също така да закупите GXS с BTC или ETH в Huobi или на борсата Binance. Също така е възможно да закупите GXS с USD Tether от QBTC и Gate.io.

Партньорства на GXChain

Една от причините да вярваме в успеха на GXChain е нарастващият брой стратегически партньорства, които тя е сключила с различни китайски фирми.

Списък на партньорите на GXChain

Списък на партньорите на GXChain

Те включват China Mobile, държавната телекомуникационна компания, която предоставя безжични услуги в континентален Китай; China Unicom, друга държавна телекомуникационна фирма, предлагаща безжични услуги в континентален Китай; и China Unionpay, обработващ плащания за четири големи китайски банки. В допълнение, GXChain е получил инвестиционно финансиране от близо дузина различни китайски инвестиционни агенции и фондове.

Пътна карта на GXChain

Няма официална пътна карта, публикувана от GXChain. Въпреки това, той посочи намерението си да продължи да разработва проекта, въпреки че не иска да бъде провеждан в определен график за събития. Той обаче докладва за напредъка си по a Среден блог на седмична база. Поглеждайки назад през тези актуализации е лесно да се види, че екипът вече е направил много впечатляващи постижения.

Едно от най-новите беше стартирането на платформата за разработчици GXChain през юни миналата година. Наскоро имаше вълнение и от факта, че изпълнителният директор и основател на GXChain Винсент Хуанг е имал няколко срещи с Alibaba и е имал окуражаваща обратна връзка от тях.

Заключение

Въпреки че е трудно да се намери информация за GXChain, различна от уебсайта им и Medium блога, самият проект изглежда доста солиден. Особено, ако смятате, че някоя значителна част от повече от 1 милиард китайско население в крайна сметка ще използва платформата GXChain. Това са много потребители и лични данни.

Също така е обещаващо партньорствата да се формират от GXChain и стабилността на токена през цялата 2018 г., когато повечето криптовалути непрекъснато падаха. Това може да е индикация, че монетата ще се събере силно, след като криптовалутите се възстановят. Това също е добър показател за стойността, която инвеститорите придават на проекта и платформата.

Представено изображение чрез GX Chain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map