Преглед на EtherParty: Платформа за софтуерни продукти на Blockchain

EtherParty (FUEL) е интересна концепция, целяща да създаде инструмент за лесно създаване на интелигентни договори на различни блокчейн.

Първоначалният шум около проекта беше голям, когато ICO беше проведено през септември 2017 г., но ентусиазмът изглежда изчезва оттогава. И все пак проектът върви напред със своята визия и вече пусна Rocket, своята платформа за бързо и лесно създаване на събитие за генериране на символи.

В този преглед на Etherparty ще разгледам по-задълбочено проекта и неговия потенциал в блокчейн пространството. Ще научите какво е това, как работи, откъде е дошло, къде отива и как е изпълнен маркерът FUEL и какво може да се очаква през следващите месеци и години.

Какво е EtherParty?

EtherParty позволява на хората да създават бързо и лесно събития за генериране на символи и в крайна сметка това ще позволи на потребителите да създават свои собствени интелигентни договори само с няколко щраквания с мишката. Компанията вярва, че за да достигне блокчейн технологията до масовото приемане, тя трябва да бъде проста и достъпна за бизнеса и масите.

Общ преглед на Etherparty

Източник на изображението: Бяла книга EtherParty

Неговата технология също така се занимава с проблеми, пред които са изправени интелигентните договори като сигурност, разходи, скорост и опростяване. Решаването на тези проблеми, дори частично, ще осигури големи ползи както за корпоративни, така и за индивидуални потребители. Екипът на EtherParty се стреми да остане мислещ напред и иновативен и използва автоматизация и валидиране в своите решения, когато е възможно.

Как работи EtherParty

EtherParty работи с блокчейна Ethereum, като използва един в основната мрежа и един за тестова мрежа. Тестовата мрежа се използва за тестване на договори от други потребители, преди да бъдат внедрени. Съществуват и редица възли за балансиране на натоварването, което помага да се избегнат проблеми с претоварването на мрежата.

EtherParty създава библиотека от интелигентни шаблони за договори. Това значително улеснява потребителите при избора на шаблон и създаването на техния интелигентен договор. При избора на шаблон по този начин не се изисква техническа подготовка и има както бизнес, така и правни рамки, от които да избирате. Цялата обработка на интелигентните договори и ескроу ще се извършва чрез виртуалната машина Ethereum.

Архитектура на Etherparty

Преглед на мрежовата архитектура на EtherParty

От страна на биткойните EtherParty ще използва API, издадени от Rootstock (RSK), за да създава интелигентни договори. Те също така заявяват в своята бяла книга, че проучват възможността за включване на други блокчейн в екосистемата на Etherparty.

Създаване на интелигентни договори

Вероятно най-добрата част от решението EtherParty е, че ще позволи на хора с чудесни идеи, но без опит в програмирането, да изграждат проекти, използвайки интелигентни договори. След като интелигентните договори са създадени, ключът към тяхното използване се крие в FUEL, който е маркерът EtherParty ERC-20. FUEL се използва за управление на интелигентни договори, за такси, мониторинг на изпълнението, управление на библиотеката за интелигентни договори и всякакви други разходи в екосистемата.

В момента EtherParty има работещо решение за създаване на събития за разпространение на маркери или ICO. Това решение се нарича Rocket и позволява на компаниите да заобиколят трудоемкия и скъп ICO процес с предварително изградено решение.

Следващата разработка, която ще бъде пусната, ще се нарича Comet и е предназначена да бъде платформа за пускане на токени на ценни книжа. С други думи, това ще позволи на компаниите да цифровизират своите акции. По-дългосрочните планове са за благотворителна дарителска платформа на име Hero и решение за управление на веригата за доставки, наречено Saturn.

EtherParty Rocket

Както е споменато, Ракета е платформа, която ще позволи на хората да стартират собствено събитие за генериране на токени, без да е необходимо да наемат свои собствени разработчици. Ползата от това е, че това означава, че даден проект може да започне много по-бързо и по-рентабилно.

По същество Rocket ще позволи на екипите да създават и изпълняват интелигентните договори, необходими за стартирането на тези краудлейзи. Те искат платформата да бъде цялостно решение за пространството на помощните маркери. Той също така е проектиран да бъде удобен за потребителя, така че не-разработчици и нови потребители да могат да взаимодействат с него и да стартират краудсейла.

Token Generation Rocket

Как работи платформата Rocket Token Generation

Rocket стартира през юли 2018 г. и екипът го тества оттогава. Те са взели отзивите на потребителите на борда и са усъвършенствали продукта с допълнителни актуализации. Ако искате повече информация за Rocket, можете да прочетете повече за това в това блог пост.

Въпреки че платформата Rocket е интересна, предстои да видим дали ще има търсене за стартиране на ICO на нея в близко бъдеще. В момента има доста несигурност на пазара по отношение на правната репутация на ICO и потребителските токени в очите на глобалните регулатори.

EtherParty сигурност

Едно от най-големите притеснения за проектните екипи при аутсорсинг разработката е сигурността на външния код, който те ще използват. Това е особено важно, като се има предвид броят на грешките при интелигентни договори, които са довели до значителни загуби за проекти.

EtherParty обърна внимание на тези опасения в техния технически документ. От една страна те използват модулна архитектура с отделни договори за съхранение. Те позволяват разгърнатите ви договори да бъдат надграждани, като същевременно запазват данните запазени. Всички договори, които са разработени на платформата EtherParty, ще започват с техните защитени базови шаблони.

За да се предотврати злоупотреба с платформата EtherParty от потребителите, те ще трябва да преминат през процес на усърдие, преди заявката им за интелигентни договори да бъде изтласкана към блокчейна. След като договорът бъде иницииран от потребителя, той ще трябва да премине през цикъл за тестване на платформата и TestNet.

EtherParty сигурност

Цикълът за проверка на Test Net преди внедряването на живо

Що се отнася до управлението на частни ключове, те се съхраняват в заключено хранилище, до което само екипът на проекта ще има достъп. EtherParty също така разработи всички свои Ethereum Smart Contracts с последната версия на Solidity.

Дали това ще е достатъчно, за да успокои притесненията, които хората могат да имат с шаблони за договори, е несигурно. Скорошната история показва, че дори някои от най-добре финансираните и технически усъвършенствани проекти са открили уязвимости на интелигентните договори. Това е нещо, което отделните издатели на проекти трябва да преценят, когато избират между шаблон или вътрешна разработка.

Екипът на EtherParty

EtherParty е замислен през 2015 г. от Vanbex Group, иноватор в блокчейн пространството. Главен изпълнителен директор на Vanbex е Кевин Хобс и той изпълнява и ролята на главен изпълнителен директор на EtherParty. Други добре известни проекти, стартирани от Vanbex Group, включват Storj.io и Factom.

Идеята за EtherParty е вдъхновена от Counterparty, биткойн протокол, който опростява издаването на токени. EtherParty подобри Counterparty чрез преминаване към блокчейна на Ethereum и чрез увеличаване на наградите за сигурност, мащабируемост и добив.

Членове на екипа на EtherParty

Някои членове на Etherparty Team с Кевин Хобс (вляво) и Лиза Ченг (в центъра)

ICO на EtherParty се състоя през септември 2017 г., което официално стартира проекта. Екипът за основаване и управление има богат опит в блокчейн и мениджмънта. Вече споменах Кевин Хобс, който е главен изпълнителен директор на EtherParty и опитен предприемач. Друг съосновател и ръководител на изследователската и развойната група на EtherParty е Лиза Ченг. Тя има богат опит в консултирането на стартиращи компании.

Екипът вярва, че тяхната комбинация от бизнес и опит за развитие ще помогне на EtherParty да расте по-бързо.

Фокусът на EtherParty върху бизнес общността, а не върху технологичната или блокчейн общността, е донякъде уникален. Това е добър фокус, тъй като бизнесът вероятно ще се нуждае от лесен и евтин начин за използване на интелигентни договори. EtherParty предлага точно това и продължава да учи и подобрява своя продукт.

EtherParty FUEL Token

Както бе споменато по-рано, ICO на EtherParty се случи през септември / октомври 2017 г. Екипът продаде 24 милиона долара в токени в предварителна продажба и след това продаде близо 34 милиона долара в токени по време на тълпата. Тази тълпа разпродажби продължи цял месец и екипът събра само 52% от целта си от 65 милиона долара. Цената на ICO токена беше 0,10 долара.

Токенът FUEL е токен ERC-20 и има обща доставка от 1 милиард токена. Текущата циркулираща доставка е 528 478 202 ГОРИВО, тъй като не са продадени всички ICO токени. Имаше и 10% от предлагането на токени, запазено за общността EtherParty, бета тестери и партньори.

Токенът FUEL е полезен маркер, който се използва като газ в екосистемата EtherParty.

Binance ГОРИВО

Регистрирайте се в Binance и купете ЖИВОТНИ ЗА ГОРИВО

След ICO цената на ГОРИВО спадна рязко, като достигна нива под 0,03 долара до ноември 2017 г. Тогава се улови в шумотевицата около целия пазар на криптовалути през декември 2017 г. и януари 2018 г., като на 11 януари се покачи до рекордно висок процент от $ 0,431433 на 11 януари , 2018.

Пазарът на мечки от 2018 г. не се отнасяше добре с токена FUEL. Към 30 ноември 2018 г. токенът FUEL има стойност от $ 0,009918 или повече от 90% под цената си на ICO. Ранните инвеститори несъмнено са доста разочаровани от представянето на токена, въпреки че това е опитът с много други проекти, надигнати през 2017 г..

Токенът FUEL е достъпен само на няколко борси, с най-голям обем на търговия на Binance, въпреки че има добър обем и на LATOKEN. Gate.io и HitBTC също предлагат търговия, но обемите са изключително ниски, особено в HitBTC. Като се има предвид дългата история на EtherParty, е доста неприятно да се види токенът, изброен на толкова малък брой борси.

Като токен ERC-20, токенът FUEL може да се съхранява във всеки портфейл, съвместим с ERC-20.

Заключение

EtherParty имаше много добра идея, но изглежда е променил посоките до средата на потока. Фокусиран повече върху ICO и генерирането на токени сега, изглежда инвеститорите са изоставили проекта. Докато 2018 г. беше мечи пазар на криптовалутите, токенът FUEL беше особено ударен поради липсата на доверие на инвеститорите.

Едно обещаващо развитие е, че екипът става все по-усърден в предоставянето на редовни актуализации на проекта. Ако тази комуникация продължи и планираната страна на управлението на веригата за доставки на проекта се материализира скоро, може да се окаже, че греша в скептицизма си към EtherParty.

Също така ми се струва обещаващо да видя, че платформата Rocket за разпространение на маркери е добавила KYC / AML съответствие. Това е почти необходимо на този етап и добавянето ще помогне на проекта да привлече нови клиенти. Повече клиенти ще дадат по-голяма видимост на проекта и може би ще привлекат нови поддръжници и инвеститори.

Представено изображение чрез Etherparty

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me