Преглед на Elixir (ELIX): Пълно ръководство за начинаещи

Elixir е платформа, базирана на Ethereum, която предоставя плащания, заеми и услуги за финансиране на тълпата в Blockchain.

Компанията вижда децентрализацията като много необходим отговор на въпросите за сигурността и ефективността, пред които са изправени много от днешните финансови услуги.

Централизираните сървъри излагат жизненоважните данни на потребителите на риск да бъдат хакнати (както в случая с Equifax), а настоящите модели на централизирано кредитиране и разплащане струват време и пари за обработка, които потребителите в крайна сметка плащат цената с високи такси.

Въз основа на тези проблеми, токенът Elixir е разработен, за да позволи на потребителите да извършват плащания, да създават / искат заеми и да финансират проекти за тълпа в една екосистема, използвайки технологията за интелигентни договори на Ethereum.

Те се стремят първо да разработят мобилно приложение, за да увеличат максимално приемането сред масовите и некрипто потребителите.

Книга за плащанията

Еликсир предлага опростен интерфейс, който позволява на потребителите да изпращат и получават плащания първоначално с помощта на Elixir token и Etheruem.

Книгата за плащания проследява всички входящи и изходящи транзакции в приложението, както и заеми и информация за състоянието на всеки заем.

Потребителите могат да изберат да поддържат акаунта си локално свързан с адрес или директно с приложението Elixir.

Те могат също да синхронизират контактите си с приложението, което им позволява да изпращат пари на приятели и семейство по-ефективно.

Книгите за плащания са свързани с крипто портфейл, който е отделен от приложението и може да бъде достъпен, дори ако приложението е изтрито.

Peer-to-peer платформа за кредитиране

Платформа за заеми Elixir

При традиционните структури на заема кредитополучателят получава предимството да получи заем, докато заемодателят получава предимството да си върне заема с лихва.

Elixir подобрява това по два начина. Първо, като използваме интелигентните договори на Etheruem, за да направим обработката на всеки заем по-ефективна и по-евтина. На второ място чрез създаване на модел на кредитиране, основан на стимули, чрез който и заемодателят, и получателят получават възнаграждение за участие в успешно споразумение за заем, при който плащанията се извършват навреме.

Предоставяйки мобилно приложение, Elixir се надява да създаде мрежа за социални плащания между приятели и семейство.


Първоначалната структура на кредитирането няма да включва обезпечение или лихва, а ще разчита единствено на заемодателя и кредитополучателя, стимулирани от награди, за да се ангажират в успешно споразумение за кредитиране, когато плащанията се извършват навреме.

Извънредно, платформата ще присвоява на потребителите оценка на риска, която сигнализира на кои лица е по-безопасно да заемат или от които да заемат. Те също така ще могат да формират нов вид кредитен рейтинг въз основа на размера на символичните награди, спечелени от успешни споразумения за кредитиране.

На този етап в модела на кредитиране ще бъде въведено обезпечение и те се надяват да включат и институционални кредитори.

Награди

Според тяхната Бяла книга, точният модел на наградите, използван от Elixir, е както следва:

Когато създават заем, заемодателите и кредитополучателите могат да изберат дали да зададат период на добив, след като заемът бъде върнат. Функцията за добив, активирана от интелигентни договори, позволява на заемодателя да заключи своя ELIX в портфейла си за период на съхранение, след което заемодателят и кредитополучателят получават награди.

В момента 65% от възнаграждението отива на заемодателя за поемане на риск, а 35% на кредитополучателя за връщане на заема навреме. Ако кредитополучателят изплати заем със закъснение, заемодателят получава 100% от наградата.

Платформа за краудфандинг

Използвайки технология за интелигентни договори, Elixirs се надява да предостави на Blockchain и non-Blockchain бизнеси платформа за набиране на средства.

Платформата (наречена „Boost“) ще позволи на потребителите да инвестират в проекти, използващи маркера на Elix за масово финансиране. Достъпът до общност от инвеститори означава, че потребителите няма да трябва да се впускат в множество различни платформи, за да съберат аудиторията, необходима за постигане на целите им за набиране на средства.

Ще има минимален праг, който трябва да бъде достигнат, а общото финансиране не може да надвишава максимално поисканата сума.

Elix ще вземе процент от събраните средства като приходи.

История & Екип

Платформата стартира през септември 2017 г. Оттогава те пуснаха бета версия на своята книга за плащания, както и множество финансиране и услуги за кредитиране за тестване.

Еликсир Екип

Членове на екипа на Elixir. Източник: elixirtoken.io

Техният уебсайт посочва, че са планирали да пуснат публично своето мобилно приложение през тримесечието на 2018 г., последвано от тяхното уеб приложение в тримесечие 3. Останалата част от годината ще бъде посветена на по-нататъшни изследвания и развитие и интегриране с други услуги за приложения.

Еликсир характеристики на млад и технически фокусиран екип:

Дейвид Джаксън

Дейвид е завършил Станфордския университет с опит в предприемачеството, технологиите и финансите. Преди ELIX Дейвид е работил в Станфордската лаборатория за интелигентни системи (SISL), Станфордската лаборатория за космическо рандеву (SLAB) и лаборатория за наночастици в университета Дюк. Дейвид е бакалавър по инженерство от Станфордския университет.

Мелани Плаза

Мелани е разработчик на пълни стекове с опит в консултирането & стартиращи компании на ранен етап. Преди ELIX, Мелани беше главен технически директор в To the Tens, съосновател на бутона Crunch, разработчик на пълен стек във Vyu & AE Studio и е направил изследвания в Mt. Синай и Йейл. Тя има B.S. от Йейл.

Девин Смит

Девин е главен технически директор на AE.studio и има 15 години технически опит в харченето & свободно време за разработване на динамични уебсайтове и приложения с богат потребителски интерфейс през всяка стъпка от публикуването в мрежата и приложенията. Работил е по проекти за компании като Walgreens, Toyota, Tokidoki, Luma Pictures, Червен кръст и др.

Фернандо Камарго

Фернандо е преден разработчик със страст да създава красиви потребителски преживявания с авангардни уеб технологии. Той има над 15 години опит в големи компании и стартъпи по целия свят, включително Samsung, Nokia, Ask.com, VW, Getty Images, Garnier и Havaianas.

Професионалисти

Elixir наистина е доста интересен финтех проект с редица предимства. По-долу са най-важните, които бихме могли да изолираме.

  • Решаване на основни проблеми в банковото / финансовото пространство (сигурност, ефективност и др.).
  • Представя уникална услуга, която предлага заеми / заеми, плащания и масово финансиране в една платформа.
  • Технически фокусиран екип и активна общност от разработчици
  • Ниската пазарна капитализация на Elixir Tokens от $ 9 696 368 означава повече потенциал за възвръщаемост.

Минуси

Въпреки че еликсирът има много положителни черти, ние смятахме, че следните фактори могат да бъдат в тежест за широкото му приемане.

  • Екипът е малко неопитен, тъй като повечето са на 20 години. Те могат да се възползват от по-висшето ръководство в дългосрочен план.
  • Ще се сблъскат с голяма конкуренция от други платформи за плащания, кредитиране и краудфандинг като SALT, ETHLend, Request Network, OmiseGo и Waves, за да назовем само няколко. Най-уникалното им предложение е възможността да предоставят тези 3 функции в една платформа, но поотделно тези функции не са толкова уникални в пространството на Blockchain.

Представяне на монети & Стойност

Еликсир монетен жетон

Към 24 май 2018 г. Elixir (ELIX) се оценява на $ 0,30 за токен. Токенът стартира на 23 септември на цена от 0,021 долара. Компанията не стартира първоначално предлагане на монети и в момента е класирана на 493 място с пазарна капитализация ($ 9 696 368).

ELIX достигна своята пикова цена на 8 януари до 2,44 долара, което е около 8 пъти повече от текущата цена. Тъй като крипто пазарът преживява спад, това може да е добра монета, на която да обърнете внимание, тъй като може да донесе значителни печалби, ако се върне към пиковата си цена по време на друг бик на крипто пазара.

Elix може да се търгува на следните борсови платформи: Kucoin, Coinexchange.io, EtherDelta.

Заключение

Elixir използва технологията Blockchain, за да осигури по-сигурни и ефективни начини за потребителите да извършват плащания, дават назаем / заемат пари и тълпата финансира своите проекти.

Досега са постигнали значителен напредък, като са разработили бета версия за платформата си за разплащания и архитектурата на интелигентните договори за техните платформи за кредитиране и масово финансиране.

Те се сблъскват с много силна конкуренция в пространството от платформи, които се фокусират особено върху заеми, плащания или финансиране на тълпата.

Elixir ще трябва да проектира своите 3 услуги, за да бъдат също толкова стабилни и да се интегрират безпроблемно помежду си, за да имат конкурентно предимство пред останалите Blockchains.

Това са все още много ранни дни в Blockchain кредитирането, плащанията и пространството за масово финансиране, така че няма ясен лидер на пазара. Това означава, че Elixir може да се превърне в силен играч, ако успее да сключи големи сделки за партньорство или наеме още съветници и разработчици от най-висок клас.

Препоръчано изображение чрез elixirtoken.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me