Преглед на Electrify Asia (ELEC) – Всичко, което трябва да знаете

Повече от половината от световното население живее в Азия и почти половината от тях са свързани към централна електрическа мрежа за своите нужди от електричество.

Това е огромен пазар и тъй като страните все повече либерализират своите пазари на електроенергия, ще има взрив на иновации от предприемачи, които ще използват съществуващата инфраструктура за увеличаване на частното производство и разпределение на енергия.

Вече видяхме това в някои западни страни и когато се комбинира с блокчейн технология, потребителите ще имат все по-разнообразен избор откъде да получат енергията си.

Световният енергиен съвет вече е предвидил, че след по-малко от 10 години 15% от енергийните нужди в света ще се разпространява с помощта на децентрализирани мрежи.

Докато страните от Азия се готвят за либерализация на своите пазари на електроенергия, ELECTRIFY ще осигури стойност чрез нашия пазар и платформи за равнопоставено (P2P)

Тъй като потребителите са все по-фокусирани върху чистата енергия и пазарите стават все по-отворени, са необходими иноватори, които да помогнат да се намерят начини за ефективно разпределение на енергия и интелигентно.

The Проект „Електрифициране на Азия“ се стреми да направи точно това и вече стартира с токен, с който може да се търгува, както и със съществуваща инфраструктура и пазарна мрежа.

Екипът на Electrify Asia

Екипът на Electrify Asia носи богат опит в разпределението на електроенергия и технологиите. Главен изпълнителен директор и съосновател на проекта е Джулиан Тан, който преди това е работил в Sunseap Energy и който също е прекарал време като изследовател в Института за изследвания на слънчевата енергия в Сингапур.

Екипът на Electrify Asia

Екипът на Electrify Asia. Източник: electrify.asia

Към него като главен оперативен директор се присъединява Мартин Лим, друг възпитаник на Sunseap Energy, където работи като консултант по бизнес развитие. Преди това той прекара 15 години като креативен директор в различни компании.


Ръководител на инженеринга и технологиите в Electrify Asia е Шон Ю, ИТ специалист с повече от 20 години опит в разработването на системи и позволяването на бизнес трансформация чрез информационни технологии. Преди това той беше главен технически директор на групата GlobalRoam и през последните две десетилетия заемаше многобройни ръководни роли в технологиите.

И накрая, проектът Electrify Asia има за основен съветник на проекта основателя на OmiseGo Jun Hasegawa. Jun подпомага проекта с решения за разплащане и мащабируемост на блокчейн.

Предложение за основна стойност

Основната ценност на Electrify Asia е децентрализацията на производството и разпределението на енергия, като по този начин предоставя на потребителите по-голямо разнообразие от енергийни източници и по-ниски цени. Това ще бъде реализирано чрез въвеждане на съществуващата Electrify Asia интелигентен пазарен пазар на пазар, базиран на блокчейн.

Marketplace 2.0 ще замени текущата версия извън веригата и ще позволи на потребителите на услугата Electrify Asia да имат достъп до Marketplace онлайн чрез уеб браузър и мобилни приложения. Всичко това ще се провежда на блокчейн и предоставя на потребителите няколко ключови предимства.

Електрифициране на Азиатския пазар

Текущ пазар срещу предложен

Първо, това ще позволи на клиентите на дребно да купуват енергията си с намалени цени на едро, спестявайки пари. След това ще даде на потребителите по-голям избор при доставката на енергия, като отвори повече алтернативни и чисти енергийни източници на P2P пазар.

Marketplace ще работи с енергийни интелигентни договори, които са защитени в блокчейна, а целият процес ще бъде подхранван от токена ELEC. Токенът ELEC, който е ERC-20 съвместим токен, създаден в блокчейн Ethereum, ще позволи на производителите и търговците да имат достъп до екосистемата Electrify Asia.

За да предлагат енергия на пазара, производителите и търговците ще трябва да заложат на ELEC като депозит. Таксите за транзакции също ще бъдат платени от доставчиците на енергия в токени ELEC.

Потребителите ще създадат акаунти и ще могат да влизат, за да купуват енергията си от производителите в Marketplace 2.0. Това ще бъде улеснено от устройството PowerPod и Internet of Things, създадено от Electrify Asia, за да позволи на производителите да регистрират своята енергийна мощност в блокчейна.

PowerPod е основно интелигентен измервател на енергия, който ще децентрализира проследяването и събирането на данни, свързани с производството и потреблението на енергия. Всички събрани данни ще бъдат достъпни чрез Табло за търговия на Synergy P2P.

Възможност за електрифициране на Азия

Лого на Electrify.sg

Източник на изображението: electrify.sg

Electrify Asia започва силно със създаден работещ енергиен пазар в Сингапур. Този пазар е предназначен за корпоративни клиенти и има около дузина търговци, които вече участват, за да доставят енергия. Този пазар от първо поколение установява валидността на бизнес плана на Electrify Asia, както и работеща архитектура за разширяване на компанията на чужди пазари.

Electrify Asia вече се възползва в Сингапур от предимството за първи път и липсата на конкуренция, което трябва да им даде ясен път към растеж в родината им, след като успешно внедрят onchain технологията Marketplace 2.0. Всичко, което ще е необходимо в този момент, е ясно да демонстрира предимствата на блокчейн решението за средния потребител.

Това не би трябвало да е трудно, тъй като се очаква потребителите да видят спестявания от 25-30% в тарифите за електроенергия в сравнение с правителствените доставчици на комунални услуги в Сингапур. Очаква се това да доведе до 20% икономия от сметките за електричество. Тези намалени цени ще идват от търговци на дребно, които ще могат да купуват електроенергия на цени на едро и след това да препродават на клиенти с отстъпка на Electrify Marketplace.

Тези спестявания осигуряват огромен стимул както за бизнеса, така и за потребителите да преминат към пазара на Electrify. Фактът, че електричеството остава в основната мрежа, без загуба на стабилност и качество, ще бъде допълнителен стимул за потребителите да преминат към Electrify.

Друго наистина важно предимство, което Electrify Asia има, е партньорството им с Tepco, която е най-големият доставчик на електроенергия в Япония и един от най-големите в света. Това не би било изненада, тъй като Япония има либерална регулаторна среда и много възприемчиво отношение към блокчейн технологията.

Електрифициране на слабостите в Азия

Една от основните точки за продажба на проекта Electrify Asia е либерализацията на енергийния пазар. Очевидният въпрос е, че в Азия няма ясна тенденция към дерегулация на пазара, особено в по-централно контролираните икономики. Това може да създаде значителни регулаторни пречки за Electrify Asia, тъй като те се опитват да проникнат в много пазари в Югоизточна Азия.

Power Ledger Тайландска сделка

Сигнални табели с BCPG. Източник на изображението: Среден

Да разгледаме Филипините, където предоставеното от правителството електричество е доста силно. Electrify Asia ще открие, че е почти невъзможно да пробие на този пазар без държавно обвързано лице или партньорство, подобно на установеното от Power Ledger в Тайланд.

В целия развиващ се свят е много често да се виждат правителства, които осигуряват електроенергия чрез държавно производство, или в сътрудничество с роднини, които отвръщат на правителствените лидери.

Не е вероятно тези правителства да приветстват конкуренцията в сектор, който носи щедри печалби на правителството и / или на неговите политици. Единственият начин за проникване в тези страни ще бъде чрез развиване на връзки с високопоставени държавни служители.

По-отворените икономики изглеждат като лесна област за разширяване на повърхността, но поради отворения характер на тези икономики, Electrify Asia почти сигурно ще види повишена конкуренция от други енергийни пазари, базирани на блокчейн, особено ако конкуренцията вече е постигнала напредък.

Един добър пример за това е Австралия, която е насочена към Electrify Asia, но вече е видяла пилотни програми, създадени от проекти като Power Ledger.

Разбиране на токена ELEC

Ключът към захранването на цялата екосистема на Electrify Asia е ELEC токенът и ERC-20 съвместимият токен, създаден в блокчейн Ethereum. Производителите на енергия и търговците на дребно ще използват символа като депозит, за да получат достъп до Marketplace и да изброят наличната си енергия за продажба.

Токените ELEC също ще се използват за плащане на такси за транзакции в мрежата. Освен това има планове за издаване на токени ELEC на потребителите като част от програма за награди за лоялност. Действителните плащания от потребителите към търговците на дребно ще останат във фиатни валути, както и плащанията, извършени в платформата за равнопоставена търговия на енергия Synergy.

Разпродажба на токени ELEC ICO

ICO за ELEC беше завършен на 2 март 2018 г. с твърда граница за продажбата на 30 милиона долара. 375 милиона от планираните 750 милиона токени бяха на разположение по време на ICO, с цена от 0,08 долара за ELEC и плащания, извършени в Ethereum.

Уебсайтът на Electrify Asia не е ясен колко всъщност е набран, но в него се казва, че ICO е бил успешен и тъй като текущата циркулираща доставка е 411 567 025 ELEC, вероятно екипът е достигнал целта от 30 милиона щатски долара.

От събраните средства 52 процента отиват за развитие, технологии и изследвания. Допълнителни 19 процента отиват за персонал, 10 процента за операции, 10 процента за развитие на бизнеса, както и партньорства, а последните 9 процента за счетоводство и юридически.

Ценова ефективност на ELEC

Ценово представяне на ELEC. Източник: coinmarketcap.com

Тъй като ICO токенът ELEC се търгуваше до $ 0,193292 в края на април 2018 г., но оттогава цената е стабилно по-ниска оттогава и към края на май 2018 г. цената на един токен ELEC е $ 0,064992.

По-голямата част от обема в търговията с ELEC е на KuCoin, така че е очевидно, че токенът може да се възползва значително, като бъде листван на една от основните борси като OKEx, Binance, Huobi или Bitfinex. Ликвидността е само средна, с по-малко от 500 000 долара дневен обем на търговията.

Заключение

Търговията с енергия на блокчейн е идеален случай за използване на технологията, а конкуренцията в космоса ще се увеличи само през следващите години. Electrify Asia има скок в по-голямата част от състезанието и голямо предимство за първи път в родината си Сингапур.

Въпреки това, естеството на енергийната индустрия има тенденция към високи нива на регулиране и участие на правителството, което може да послужи за превръщането на енергийния пазар в труден продукт, който може да бъде доставен на потребителите.

Електрифицирането на Азия трябва да използва господстващото си положение в родината си, за да продаде пазара в чужди юрисдикции. Ако успеят да намерят начин да си партнират със съществуващата инфраструктура или регулаторни органи в новите държави, към които са насочени, те биха могли да видят успех.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map