Преглед на дериватите на OKEX: Пълен преглед на борсата

OKEX е голяма криптовалутна борса, създадена през 2016 г. Те наскоро се преместиха на пазара на крипто деривати в голяма степен.

Използвайки техния опит в спот пазара, OKEX предлага на своите потребители възможността да търгуват с фючърси, вечни суапове и пазари на опции. Всеки от които дава на търговците уникален начин за търговия и хеджиране на крипто пазарите.

И така, струва ли си да се помисли?

В този преглед на производни на OKEX ще се опитаме да отговорим на това. Ще ви дам и няколко най-добри съвета, които трябва да знаете, когато използвате платформата.

Преглед на OKEX

OKEX първоначално е основан в Хонконг през 2016 г., но през 2018 г. се премества във Валета в Малта. Това несъмнено беше в отговор на благоприятните криптографски разпоредби в тази страна.

Оригиналната борса беше спот криптовалутна борса, която бързо се разрасна от старта си. Той е достъпен в над 100 държави, а търговията с фючърси на BTC на OKEX наскоро надмина $ 1,5 млрд. На ден в дневен обем на търговия.

Тези производни инструменти на OKEX са тези, които ще разгледаме. Те включват техните обикновени ванилови фючърси, техните вечни суапове и техните опции. Това означава, че те са в добра позиция да се конкурират с редица глобални борси.

За да се погрижат за голямата си общност от търговци по целия свят, те са превели сайта си на 11 различни езика и включват английски, руски, китайски и т.н..

Въпреки че дериватите на OKEX се предлагат в над 100 държави, има редица региони, в които те не предлагат своите услуги. Те включват подобни на САЩ, Хонконг и списък на други региони. Можете да видите пълния списък в техния Условия за ползване.

Безопасен ли е OKEX?

За всеки крипто търговец това е едно от най-важните съображения. Прекалено добре знаем рисковете, които могат да дойдат от централизираните борси.

Общ преглед на Okex

Общ преглед на OkEX. Изображение чрез OKEX


Когато разглеждаме борсите, има редица фактори, които търсим, за да определим колко безопасни са те за своите търговци.

Нека да ги разгледаме?

Обмен на сигурност

OKEX управлява сигурна процедура за сигурност на топъл и студен портфейл. Това означава, че по-голямата част от средствата им се съхраняват офлайн в студена среда. Това означава, че е защитен от хакери.

След това те държат ограничена част от своите монети на сървърите си в „гореща“ среда, за да отговорят на търсенето на тегления / депозити.

Що се отнася до инфраструктурата за обмен, те работят с GSLB (Global Server Load Balancing). Това означава, че те имат редица сървъри по целия свят, за да осигурят ъптайм на сървъра и да управляват търсенето.

Управление на риска

Като се има предвид, че дериватите на ОКЕКС използват платформа за търговия с ливъридж, те трябва да имат въведени мерки, за да намалят риска, създаден от пазарните движения за търговския пул.

Застраховка Okex

Салда в осигурителен фонд OKEX

Застрахователният фонд OKEX се управлява, за да бъде спирка за всички онези сделки, които не могат да бъдат ликвидирани над цената на фалита. Фондът се попълва с първоначалния марж, който ликвидираните търговци имат в началото на своята търговия.

Комуникационна сигурност

OKEX има напълно криптирани комуникации, което означава, че когато им изпращате информация, тя се изпраща по сигурен начин. Това включва цялата лична документация и пароли.

Това също е полезно, тъй като ще ви помогне да определите дали сте на фишинг сайт. Ако не можете да видите катинара в браузъра или SSL сертификата, това ще означава, че не сте на правилния сайт и трябва незабавно да напуснете.

Сигурност на потребителя

Като цяло най-добрата сигурност започва от търговеца. Ето защо OKEX предостави редица инструменти, за да помогне на потребителите да защитят своите акаунти.

Може би един от най-важните от тях е двуфакторното удостоверяване чрез използване на телефон. Има две възможности да направите това. Първият е да се използва удостоверяване чрез SMS, а другият – да се използва Google удостоверител.

2FA удостоверяване OkEX

Активиране на 2FA удостоверяване на OKEX

Бих посъветвал да не удостоверявам SMS, тъй като това ви отваря атаки за размяна на сим. Следователно можете да настроите Google удостоверител, като го изтеглите в магазина за приложения и го свържете със сървъра OKEX.

Друг доста чист инструмент, който имат в OKEX, е техният инструмент против фишинг. Това е основно код, който се изпраща във всеки отделен имейл, който те изпращат. Ако не разпознаете кода, тогава знаете, че имейлът е дошъл от нелегитимен подател.

Производни инструменти & Ливъридж

И така, какви са производни инструменти? Е, те са инструмент, с който можете да търгувате, който „извлича“ стойността им от цената на някои базисни инструменти. В този случай това са криптовалути.

Деривативните инструменти са привлечени, което означава, че можете да увеличите своите печалби / загуби с фактор многократно. В OKEX това може да бъде до 100 пъти в зависимост от инструмента, с който търгувате.

Така например, ако имате сделка, която има ливъридж 50X, това означава, че за ход от $ 1 в цената на базовия актив, вашата позиция ще се измести с $ 50.

Сега, нека разгледаме по-отблизо производните инструменти, които те предлагат в OKEX.

Фючърси

Фючърсите са инструменти, при които се съгласявате да купувате или продавате някакъв актив в бъдеще в предварително определен момент. Тези фючърсни договори са задължение за покупка / продажба, което ги прави различни от опциите.

2FA удостоверяване OkEX

Диаграма на изплащане на дълъг и къс инструмент за бъдещето

За дериватите на OKEX те имат фючърсни инструменти на 9 активи и това са следните: Bitcoin, Litecoin, Etheruem, Ethereum Classic, Ripple, EOS, Bitcoin Cash, BSV и TRX. И така, доста разумен списък.

Тези фючърсни инструменти имат ливъридж до 100 пъти и имат срокове на действие, които са седмични, двуседмични, тримесечни и двумесечни. Тези договори се уреждат всеки ден в 8 часа сутринта UTC.

Можете също така да изберете вашите позиции да бъдат маржинирани с монети (крипто) или Tether (USDT). Това ще определи откъде ще дойде маржът.

И накрая, що се отнася до фючърсите, можете да изберете да пресичате маржа на вашата фючърсна сметка. Това означава, че маржът може да идва от всеки от вашите акаунти в OKEX.

Непрекъснат суап

OKEX определя тези инструменти в Perpetual Swaps, но понякога се наричат ​​вечни фючърси на други борси. По принцип можете да мислите за тях като за традиционно бъдеще, освен че няма срок на годност.

С вечно бъдеще можете да задържите позиция без ограничение във времето и да изтеглите реализираните си печалби по всяко време. За тези от вас, които търгуват CFD или разпространяват инструменти за залагане, вечният суап има същия профил на изплащане.

Причината, поради която се нарича „суап“, е, че замествате възвръщаемостта за един актив с друг. В този случай това е криптовалута спрямо щатския долар. Като се има предвид, че правите това, ще трябва да платите процент на финансиране.

Какво представлява процентът на финансиране?

Използва се, за да се гарантира, че цената на вечния суап е фиксирана към спот пазара. Когато процентът на финансиране е положителен, дългите плащат, а когато е отрицателен, дългите плащат. Не се начислява от борсата, а таксата между дълги и къси.

Ставка на финансиране на OKEX

Как се изчислява процентът на финансиране

Както е случаят с фючърсните инструменти, имате максимален ливъридж 100x и можете да изберете да маржинирате позицията си или с монети, или с Tether. Също така сетълментът на безсрочния суап се извършва на всеки 24 часа.

Що се отнася до покритието на активите, можете да търгувате до 12 различни активи. Те включват всички, с които можете да търгувате с фючърсите по-горе, както и добавянето на NEO, LINK и DASH.

Настроики

Опциите са деривативни инструменти, които дават право на притежателя, но не и задължението да купува или продава някакъв актив в бъдеще в предварително определен момент. Те са асиметрични инструменти за изплащане.

Имаме обширно ръководство за опциите за криптовалута, което можете да прочетете, ако искате повече информация. Но ключовото нещо, което трябва да се отбележи, е, че когато купувате опция, имате ограничен отрицателен риск и неограничен потенциал за повишаване. Това може да е обратното, ако продадете опция.

ОБАЖДАНЕ & amp; Опция PUT

Изплащане на опция CALL и опция PUT

Има опции CALL, които ви дават право да купувате, а след това има опции PUT, които ви дават право да продадете някакъв актив. Когато купувате опция, плащате премия на контрагента, както и някои такси за търговия с дериватите на OKEX. Не се изисква марж.

Ако обаче искате да продадете опция, това може да се направи, но ще трябва да я поискате специално. Те ще изискват минимално салдо във вашата сметка, за да покрият събитието, което позицията се отдалечава значително от вас.

В OKEX в момента има само един актив, с който можете да търгувате Опции и това е биткойн. Когато се регистрирахме в платформата, имаше четири пъти изтичане на опцията.

Деривативни такси на OKEX

Що се отнася до вашата рентабилност при търговия, едно от най-важните съображения са таксите за търговия на борсата.

И така, как стои OKEX тук?

Е, те изглеждат съвсем разумни отвсякъде. Таксите за търговия ще се различават в зависимост от нивото на търговия, какъв е инструментът и колко OKB токени държите в сметката си.

Дериватите на OKEX също управляват модел Maker / Taker Fee. За тези, които са нови в този термин, това е, когато имате различни такси за търговия в зависимост от това дали правите или премахвате ликвидност от книгите.

Нека да разгледаме таксите за инструмент, нали?

Фючърси

Има два типа потребители, които имат различни графици за такси. Това са вашият нормален потребител и вашият VIP потребител. Нормалните потребители са тези, които имат 30-дневен обем на търговия под 10 000 BTC.

В рамките на нормалните потребителски нива имате 5 различни нива. Те се определят според сумата на OKB токените, които държите. След това в рамките на VIP нивото имате различни нива, които се определят според 30-дневния обем на търговията.

График на таксите за фючърси на OKEX

График на таксите от фючърсите на OKEX

И така, от горното можете да видите, че тези маркетмейкъри ще получат отстъпка, ако са в състояние да генерират над 100 000 в обем на търговия с BTC за 30-дневна база. Тези такси са приблизително в съответствие с тези на други платформи за търговия с ливъридж като ByBit и т.н..

Непрекъснати суапове

Постоянните суапове имат приблизително същите такси като тези на нормалните фючърси. За да достигнете VIP ниво обаче, трябва да търгувате само с минимум 5000 BTC.

Единствената разлика в таксите за търговия за вечните суапове идва, когато сте VIP и имате малко по-високи такси за вземане и малко по-високи отстъпки за производителите. Препоръчвам ви да проверите нивата тук.

Нещо друго, което ще трябва да имате предвид, когато търгувате с вечен суап, е, че ще имате процент на финансиране. Това не е такса, а отразява разликата между размера на финансиране на криптовалутата и щатския долар.

Процентът на финансиране може да бъде положителен или отрицателен и се подрежда на всеки 8 часа. Ако затворите позицията си преди размяната на средства, няма да плащате или получавате финансиране. Процентът на финансиране е динамичен брой, който ще се промени, за да отрази пазарните условия.

Настроики

Точно както при вечните суапове, нормалните потребители ще имат подобни такси при търговия с опции. Въпреки това, нивото за достигане на VIP ниво е много по-ниско само на 1000 BTC.

Въпреки това, когато става въпрос за тези VIP потребители, вие ще имате абсолютно еднакви такси за търговия за различните нива. Можете да видите повече за опционните такси тук.

OKEX Регистрация

Добре, значи сте готови да изпробвате OKEX? След това ще трябва да създадете акаунт. Когато сте на уебсайта, можете да натиснете „Регистрация“ и можете да прехвърлите имейл адреса си или да се регистрирате с телефонен номер.

OKEX Регистрация

Процес на регистрация на OKEX

След като се регистрирате, те ще ви изпратят код, който ще трябва да използвате, за да потвърдите регистрацията си. След като предадете това, можете да започнете. Те ще ви попитат дали бихте искали да купите крипто или ще изпращате.

Внимание ⚠️: След като най-накрая настроите акаунта си, бих ви предложил първото нещо, което правите, да потвърдите вашата 2FA.

Проверка & KYC

Въпреки че дериватите на OKEX ви позволяват да поддържате профила си непроверен, вие имате доста строги ограничения за него. За разлика от други борси като Binance, които позволяват непроверени тегления на акаунти, OKEX се нуждае от основна проверка за първото ниво.

Проверка на OKEX

Нива на проверка в OKEX

За да завършите първото ниво на проверка обаче, ви трябва само идентификационен номер, име, фамилия и място на пребиваване. След като предоставите тази информация, тогава ще бъдете проверени почти моментално.

Ако искате да преминете към проверка на ниво 2, за да увеличите лимитите си за търговия и теглене, ще трябва да качите копия на вашия документ за самоличност. Също така ще трябва да си направите няколко селфита, за да потвърдите.

Всичко това става чрез използването на Net Verify, която е услуга на KYC на трета страна.

Депозити / Тегления

След като акаунтът ви бъде настроен, ще трябва да го финансирате. Има няколко начина да направите това. Те включват чрез фиат валута, както и крипто.

Ако купувате с Fiat, тогава OKEX използва редица услуги на трети страни. Те включват подобни на Koinal, Simplex & Други. Ако използвате банков превод, можете да използвате Banxa, който предлага SEPA и SWIFT банкови услуги.

Начини на плащане OKEX

Някои начини на плащане в OKEX

Ако вече имате крипто и искате да депозирате, ще трябва да генерирате адрес. Това може да се направи в секцията „Активи“ на администратора на вашия акаунт. Вие ще изберете приложимия маркер, който ще генерира адрес за депозит.

След като изпратите средствата си, ще трябва само да изчакате едно потвърждение преди да бъде кредитиран. Ако искате да проследите депозита си, можете да използвате блокчейн изследовател.

Забележка &# 128221 ;: Когато сте финансирали сметката си, ще трябва да я прехвърлите във вашата фючърсна сметка

Тегления

Ако сте искали да изтеглите средствата си, ще трябва да проверите двойно лимитите си за теглене. Те ще зависят не само от нивото ви, но и от това колко проверка сте завършили.

Тегленията се извършват в същия панел като вашите депозити. Преди да изтеглите, ще трябва да настроите превод на средства. Това е основно парола, която ще ви позволи да потвърдите всяко изтегляне от вашия акаунт.

Внимание ⚠️: Когато настройвате паролата си за изтегляне, не забравяйте да използвате различна от вашата парола за вход

След като настроите паролата си за теглене, можете да продължите и да поставите сумата за теглене, както и офлайн адреса си. След като направите заявката, те ще я обработят и можете да я наблюдавате в блокчейна.

OKEX Futures Platform

Време е да преминете към корема на звяра и да проучите технологиите и платформите им за търговия. Въпреки че всички те използват един и същ потребителски интерфейс, те се различават по отношение на функционалността на платформата.

Ако искате да търгувате с фючърси, първо ще трябва да активирате фючърсната си сметка. За да направите това, трябва да попълните няколко въпроса, за да сте сигурни, че сте запознати с фючърсната търговия.

Всъщност за първи път виждаме това да бъде включено в платформа за търговия с фючърси и несъмнено е разумно решение на OKEX. Въпросите не са толкова сложни и лесно могат да се отговорят, ако имате основни познания за фючърсната търговия.

След като приключите с настройката на вашата сметка за търговия с фючърси, можете да започнете да търгувате. Това разбира се предполага, че вече сте преместили средства, както е споменато по-горе.

Потребителският интерфейс на платформата за търговия е доста интуитивен. Вляво имате всички пазари, на които можете да търгувате. В горната част можете да изберете времето за изтичане, както и в каква валута искате да бъдат маржинирани средствата.

Потребителски интерфейс на OKEX

Потребителски интерфейс на OKEX Futures

Точно по-долу имате опции по отношение на ливъридж и как бихте искали вашата сметка да бъде маржинирана. Точно под това имате вашите формуляри за поръчки, диаграми и историческа книга за поръчки.

Професионален съвет &# 128175 ;: Можете да разгънете диаграмата на цял екран и да я използвате, за да провеждате целия си технически анализ.

Ако разширите диаграмата, ще забележите, че имате две възможности за търговия. Едната е диаграмата по подразбиране, предлагана от OKEX, а другата е диаграмата Tradingview. За тези, които познават търговския изглед, това е един от най-добре познатите пакети за графики на трети страни, добре харесвани от техническите анализатори.

След това, точно под диаграмите, имате исторически данни & раздел за поръчки на живо. Това ще изброи всички поръчки, които сте изпълнявали в OKEX, както и вашия нереализиран PnL.

След това вляво от това имате наистина полезна допълнителна информация. Например можете да проверите индексните цени и да маркирате цени. Не забравяйте, че цената на марката е тази, която се използва за уреждане на деривативните инструменти, докато цената на индекса е тази, която е посочена за формулиране на цената на марката.

За нощните сови &# 129417 ;: Можете да превключите интерфейса за търговия и да го направите тъмна тема

Нещо, което наистина ми се стори доста полезно, беше техният раздел „Данни за търговия“. Това ви дава всичко, което трябва да знаете за случващото се на пазара на фючърси на OKEX. Това включва:

  • Дълго съотношение: Съотношението на дълги и къси панталони на пазара
  • BTC основа: Това е разликата между бъдещата или суап цената и спот цената.
  • Ставка на суап финансиране: Приблизителна ставка на таксата върху вечния суап.
  • Индекс на най-добрите търговци: Процент лонгове / къси панталони, държани от топ 100 търговци

Марж

Първото нещо, което трябва да отбележите, е, че максималният марж от 100x ще зависи до голяма степен от размера на позицията, която заемате в момента.

Ако преминете към ръководството за нивата на позициите, ще видите, че 100-кратният ливъридж (или 1% марж) се прилага само за онези позиции, които са под 3000 договора. С приемането на повече договори вашият фактор на ливъридж ще започне да намалява. Това се дължи на увеличаване на първоначалните маржове, както и на маржа за поддръжка.

Подредете позиции OKEX

Позиция на ниво ръководство в OKEX

След това, когато става въпрос за това как това е маржинирано от вашия акаунт, можете или да изберете маржът му да бъде в крипто (марж на монети) или маржин в Tether.

И накрая, имате възможност да пресечете маржа. Това по същество означава, че маржът ще бъде изтеглен не само от вашата фючърсна сметка, където са средствата, но и от другите сметки, в които имате средства. Ние обаче не бихме препоръчали това.

Непрекъснат суап

Ако искате да търгувате с вечни суапове, той има почти същия интерфейс като инструментите на фючърсите. Единствената разлика е, разбира се, че не можете да промените срока на годност.

Друго нещо, което трябва да наблюдавате, е размерът на финансиране. Това е динамично и постоянно се променя, така че не забравяйте да го наблюдавате, преди да направите своите сделки.

Също така ще искате да разгледате по-отблизо ръководствата за нивото на позицията и как това ще повлияе на изискването за марж. Те са малко по-различни за лимитите от по-високите нива, отколкото при фючърсите.

Опции платформа

Що се отнася до платформата за опции, оформлението е подобно, въпреки че функционалността е доста различна.

Има няколко начина, по които можете да закупите опция. Може би най-удобният за потребителя начин е да използвате инструмента за откриване на опции. Това ви позволява да усъвършенствате идеалната опция за вашите търговски условия.

Използването на инструмента за откриване на опции също ще ви изведе изискана диаграма на изплащане, където можете да видите печалбата / загубата, която ще възникне за споменатата опция. След като се оправите със зададените параметри, то ще ви отведе до пазара за споменатата опция.

Търговия с опции OKEX

Функционалност за търговия с опции в OKEX

Ако обаче искате да разгледате по-широкия пазар, можете да отидете на „Всички опции“. Този потребителски интерфейс е подобен на този на подобни на Deribit за тези от вас, които са използвали този обмен. Ще видите преглед на всички PUT и CALLs, както и различните изтичания.

Забележка &# 128221 ;: Опциите, които са извън парите, са много по-малко ликвидни от тези, които са по-близо до парите.

След като сте избрали опцията, с която искате да търгувате, било чрез откриване на опция или Всички опции, ще имате подобен интерфейс за търговия с фючърсите и суаповете.

Нещо, което трябва да отбележите обаче, е, че имате само един тип поръчка, който можете да извадите от опцията. Това е ограничена поръчка. Не е нужно да правите никакви спирки, тъй като знаете, че недостатъкът ви е ограничен.

И накрая, в горната част на класациите има падащо меню, където можете да наблюдавате „гърците“ на опциите. Това са основно факторите, които определят чувствителността на цената на опцията. Няма да навлизаме в спецификата на гърците тук, но Гай направи пълно видео за това.

Формуляри за поръчки

Исках да разгледам отделно формулярите за поръчки, тъй като те са доста изчерпателни и имате много функции тук.

Това е по-скоро случаят с фючърсите и суаповете, отколкото с опциите. По-долу е типичната ви форма за поръчка за суап / бъдеще. Както ще видите, можете да отваряте или затваряте поръчките си с противоположни типове.

Формуляри за поръчка & amp; Видове

Формуляри за поръчки & Видове поръчки

За тези поръчки имате 6 различни типа поръчки. Това е много повече, отколкото сме виждали на други борси, и дава на търговеца много повече инструменти, с които да работи. Видовете поръчки са:

  • Лимитирана поръчка: Тези поръчки са добри до анулиране. Те са просто поръчки, които се поставят на някакво предварително определено ниво
  • Разширено ограничение: Това е стандартна лимитирана поръчка, при която имате повече функционалност около начина, по който искате да бъде изпълнена поръчката. Например, това може да бъде Само публикуване, Попълване или убиване или Незабавно или Отказ. „Публикувай само“ е стандартна поръчка. Fill или Kill ще изпълни цялата поръчка или ще я убие. Незабавно или Отказ ще го изпълни сега на най-добрата цена или ще отмени
  • Stop Limit: Това е поръчка, която ще бъде направена само след като бъде изпълнена определена цена за задействане. След като се изпълни цената на задействане, се поставя стандартна лимитирана поръчка.
  • Пътен ред: При тази поръчка ще бъде направена лимитирана поръчка, след като цената се проследи след пробив на определено ниво на задействане. Това се нарича „Процент на обратно обаждане“
  • Поръчка на IceBerg: Това е поръчка, която позволява на търговеца да направи голяма поръчка, без да причинява прекалено много приплъзване. Тази поръчка автоматично разделя голямата поръчка на потребителя на множество по-малки поръчки
  • Средно претеглена цена (TWAP): TWAP е средната цена на поръчката за определен период от време. По принцип това е стратегия, която ще се опита да изпълни поръчка, която търгува с парчета количество поръчка на равни интервали, така че цената на пълнене да е равна на цената на TWAP.

Ако се борите с някой от тези типове поръчки, тогава винаги можете да проверите производни документи на OKEX. Разглеждат ги доста подробно.

Мобилно приложение OKEX & PC клиент

За тези от вас, които сте в движение, може да се наложи да наблюдавате позициите си от мобилно устройство. Ето защо OKEX са разработили собствено приложение за търговия.

Това приложение позволява търговията на всички пазари в OKEX, включително не само техните фючърсни пазари, но и техните спот пазари и маржин търговия. Той е безопасен, прозрачен и изчерпателен.

Разполагате и с интерактивни диаграми, което означава, че все още можете да завършите част от по-задълбочения си анализ, докато сте на бюрото си. Имате и поръчка с едно докосване, което може да улесни много изпълнението на вашите сделки.

Приложението е достъпно както за iOS, така и за Android и е посочено в съответните магазини. Ако искате да разберете какво мислят хората за това, можете да проверите отзивите. Те изглеждат доста положителни за всички. За малкото оплаквания, които бяха там, екипът на OKEX бързо проследи, което е страхотно нещо.

Оценки за приложения на OKEX

Оценки за мобилни приложения OKEX. Източник: iTunes & Google Play

Така че, трябва ли да използвате тяхното мобилно приложение?

Е, трябва да призная, че аз лично не съм от най-големите фенове на мобилната търговия като цяло. Това е само защото не можете правилно да начертаете трендовите линии или да зададете множество параметри за търговия. Винаги ще избера уеб или компютърна версия.

Говорейки за компютърни клиенти, OKEX разработи програма, която е достъпна и за двата Mac & PC клиенти. Това е също толкова функционално, колкото и уеб базираната платформа за търговия, въпреки че вероятно ще бъде малко по-бързо.

API на OKEX

За тези от вас, които обичат да кодират алгоритми за търговия, ще се радваме да разберем, че OKEX има доста стабилен API с редица крайни точки. Те имат както REST, така и версия WebSocket.

Ако искате да стартирате бот, свързан с техния API, трябва да сте сигурни, че вашият IP адрес е извън континентален Китай. Препоръчва се също да използвате сървъра Ali Cloud, който се намира в център за данни в Хонконг.

Съществува и обширен списък на SDK, който ще ви позволи да разработите ботове и алгоритми за търговия на език за програмиране, който знаете. Те включват подобни на Java, node, Python, C ++, Go, C #. Има обширни документи, които можете да проверите тук навън.

Ако искате да използвате API, ще ви трябва API ключ. Можете да получите това в областта на вашия акаунт, като насочите към вашето потребителско име и след това натиснете „API“. Тук ще изберете “My API”, където ще можете да създадете свой собствен ключ със следните параметри.

Генериране на ключове OKEX

Параметри за генериране на API ключове в OKEX

Имайте предвид, че „Link API“ е, ако искате да свържете API ключа към определен IP адрес. Това би означавало, че само този IP може да изпраща команди към API. След като създадете своя ключ, можете да го поставите във вашия код, за да започнете да търгувате.

Внимание ⚠️: Въпреки че има някои услуги за ботове, които се предлагат онлайн, ние бихме обезкуражили да им дадем вашия API ключ. Много от тях са незаконни и използват вашата търговска сметка за незаконни средства.

Поддръжка на клиенти

Това е едно от тези наистина важни неща за мен. Всички ние добре осъзнаваме разочарованието от чакането завинаги, за да получим отговор от борсата на нашите запитвания.

За щастие, с OKEX имате доста силна функция за поддръжка, с която те могат да помогнат на деривативните търговци. Има огромно количество ресурси и допирни точки, които можете да използвате на основната борса.

Поддръжка на Okex

Достигане до чат на живо

Може би един от най-бързите начини да се сдобиете с агент е чрез функцията за чат на живо. Или ще имат агент, който да е на разположение да говори с вас на живо, или ще ви изпратят имейл в отговор на вашето запитване.

Въпреки че чатът на живо е най-удобната опция, изпращането на билет за поддръжка също е опция. Това е може би, ако искате да се уверите, че вашата заявка ще бъде насочена към най-подходящия отдел.

Професионален съвет ✅: Ако искате да преследвате билета си за поддръжка, можете да ги ударите на техните Телеграма, Reddit или WeChat.

Също така ще забележите, че OKEX има номер за поддръжка, на който можете да се обадите. Това не е нещо, което обикновено се предлага на крипто борсите, така че е страхотно нещо да се види.

Разбира се, няма нужда да се свързвате, ако можете да намерите необходимата информация в тях център за поддръжка. Те имат повечето отговори, които други потребители са поставили, и наистина е доста изчерпателен.

Общност OKEX & Академия

Нещо, което наистина ни хареса в OKEX, е, че те са доста силна общност около него с множество телеграми & Facebook групи. Това е чудесен начин да отхвърлите някои идеи за търговия от колеги местни търговци.

OKEX също така предостави множество образователни ресурси, от които да се възползвате. Това има всичко, което трябва да знаете, от прости ръководства за търговия до по-напреднали ресурси, като например как да търгувате опции и фючърси, както и поръчкови стратегии за търговия.

Това са както писмени ресурси, така и видео съдържание. Те са добре продуцирани, а водещият е едновременно знаещ и артикулиран.

И накрая, има и доста удобен речник, където можете да научите за цял набор от термини и информация. Това може да е идеално, в случай че не сте запознати с определени условия в платформата.

Заключение

В обобщение тогава наистина ни харесаха производните платформи на OKEX. Той не само има предимството да бъде подкрепен от една от най-големите платформи за търговия в света, но също така е наистина добре проектиран.

Фючърсите и суаповете ви дават много националност не само когато става въпрос за активи за търговия, но също така и функционалност за поръчки и инструменти за анализ на данни. OKEX е проектирал платформи, които са не само изключително функционални, но и наистина лесни за използване. Това е най-добре илюстрирано с техните опционални инструменти.

Има, разбира се, области за подобрение. Например в момента имате само опции за биткойн, с които да търгувате. Съществува и относително ограничена ликвидност за пазара на опции, особено тези, които са без пари.

Надяваме се, че когато повече търговци започнат да използват борсата, ликвидността трябва да последва и следователно да ви улесни да правите големи поръчки за вашите опции.

И така, заслужава ли да се използва производната платформа на OKEX?

Е, ако искате високо функционален, но опростен интерфейс за търговия, разработен от уважавана глобална борса, тогава си струва да се завъртите. Ще ходиш много? Свържете се с Том в Telegram за поръчка на OKEx VIP @TomCoinBureau

Внимание ⚡️: Търговията с фючърсни продукти с ливъридж е невероятно рискована. Уверете се, че практикувате адекватно управление на риска

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map