Преглед на Coinbase Pro – Твърде високи ли са таксите? (Актуализация за 2020 г.)

>

Този преглед е част от поредица за преглед на крипто обмен. Последните ни отзиви бяха оценени Кракен, Binance, Bittrex, Хуби, KuCoin, Poloniex, зодия Близнаци, и Bitstamp.

Тези читатели, които вече търгуват с Coinbase Pro, се регистрират за Скъртен акаунт за да започнете да автоматизирате стратегията си за търговия. Отнема само 5 минути за настройка и може увеличете възвръщаемостта при проста стратегия за купуване и задържане с над 305%!

Coinbase Pro е усъвършенствана платформа за търговия с криптовалути, притежавана и управлявана от Coinbase, Inc. Това беше стартира през 2015 г. като GDAX, професионална платформа за търговия за отделни активни търговци и по-късно ребрандирана през юли 2018 г. Coinbase Pro дава възможност за големи търговски решения за търговия с криптовалути на търговци в САЩ и други страни.

Целта на този преглед е да обучи търговците на криптовалута за предимствата и недостатъците на използването на Coinbase Pro в контекста на други крипто борси. Екипът ни ще публикува отзиви за всяка голяма борса, така че не пропускайте тези публикации до присъединяване към нашата Telegram.

Общ преглед

Работейки от Сан Франциско, платформата предлага професионални инструменти за търговия и услуги на портфейла, доставени чрез напълно преработен интерфейс за безпроблемно търговско изживяване. Coinbase Pro поддържа търговия 0x, Augur, Basic вниманието Token, Bitcoin, Bitcoin Cash, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Stellar, Ripple и ZCash и редица други символи.

След стартирането на Coinbase Pro в началото на 2015 г., той представи много вълнуващи функции, сред които са надеждни мерки за сигурност, големи обеми на търговия, ниски такси, дълбока ликвидност и лекота на използване. Като се има предвид това, Coinbase Pro се фокусира върху по-опитните търговци с голям обем от начинаещите. Позволява добро количество разширени опции за търговия, вариращи от стоп и лимитирани поръчки, до попълване или убиване и добро до отменени поръчки.

Потребителски опит

В този раздел ще разгледаме различните аспекти на потребителския опит на Coinbase Pro, за да предоставим цялостен поглед върху начина, по който този нарастващ обмен поддържа тяхната потребителска база.

Поддръжка на клиенти

Потребителите на Coinbase Pro се радват на отлична поддръжка на клиенти, със специален екип от помощен персонал, който да разреши проблемите в рамките на минути. Поддръжката по телефона се предлага и за по-неотложни случаи (например клиентите могат да заключат акаунтите си по телефона, ако смятат, че сигурността им може да е нарушена) през делничните дни.

Процес на регистрация

Процесът на регистрация е съвсем ясен; просто отидете на https://pro.coinbase.com/ и изберете Регистрирай се. Посочете вашите данни и потвърдете имейл адреса и телефонния си номер. И накрая, ще бъдете помолени да качите издаден от правителството документ за самоличност за потвърждение, преди да можете да свържете банкова сметка (можете да пропуснете тази стъпка, ако искате).

Ако вече имате акаунт в Coinbase, просто използвайте вашия регистриран имейл адрес за вашия акаунт в Coinbase Pro. Освен факта, че противоречи на политиката да управлявате повече от един акаунт за Coinbase и Coinbase Pro, това прави безпроблемно изживяване при търговия, тъй като и двете сметки се свързват автоматично и можете да прехвърляте средства между сметки.

Проверка на акаунта

След регистрацията ще бъдете помолени да потвърдите акаунта си. За да бъдете успешно проверени, трябва да качите съответните официални документи. Потребителите от Съединените щати ще бъдат помолени да предоставят шофьорска книжка или държавен документ за самоличност. Трябва да завършите проверката на адреса и да предоставите и последните четири цифри от вашия номер на социално осигуряване.

Потребителите от Обединеното кралство трябва да качат държавно издаден документ за самоличност (напр. Шофьорска книжка или паспорт) и също да отговорят на някои въпроси за проверка, докато потребителите от всяка друга държава трябва да предоставят два документа за самоличност.

Поддържани държави

Coinbase Pro позволява на потребители от 42 различни държави, включително: Австралия, Канада, Сингапур, Обединеното кралство, Европа и САЩ (с изключение на тези, които живеят в Хавай, Минесота и Уайоминг, тъй като те все още нямат оперативен лиценз там). След като потребител от която и да е от разрешените държави е регистриран и има потвърдена самоличност, той може да започне да търгува незабавно.

Търговия

Друга изключителна характеристика на Coinbase Pro е, че има сравнително ниски такси за търговия и в същото време не начислява нулеви такси за тегления или депозити на криптовалута. По-специално тази функция го откроява като предпочитана платформа за търговия с криптовалути. Понастоящем обаче не позволява маржин търговия, което може да е недостатък за по-напредналите търговци на криптовалути.

Такси

Приемайки динамична структура на таксите, Coinbase Pro ви позволява да търгувате с почти нулеви такси, след като се ориентирате. Имате право да направите поръчка като пазарна, лимитирана или стоп поръчка. Coinbase Pro не начислява такса при по-големи обеми, когато правите отворена поръчка в книгите при покупка или продажба и това се отнася за всички поддържани криптовалути.

Въпреки че Coinbase Pro е чудесна борса за институции, които могат да извършват сделки с голям обем, неотдавнашното увеличение на таксите сериозно нарани инвеститорите на дребно. Изпълняването на по-малко от 10 000 долара на месечен обем на търговията ви поставя в първото ниво, което има такса за създаване и вземане от 0,5%. Това е една от най-високите такси в бранша.

Поддържани криптовалути

За фиатните пазари (USD, GBP, EUR) Coinbase Pro поддържа следните криптовалути: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Stellar Lumens, Ripple, EOS, ZCash, Basic Attention Token, REP и 0x.

Можете да създадете разнообразно портфолио с всички тези активи, като прочетете нашето ръководство за това как да създадете своя първи фонд за индекс на криптовалути на Coinbase Pro тук.

На стабилните пазари на криптовалути като BTC, ETH, ZEC, BAT, DAI, GNT, MANA, LOOM, CVC, DNT могат да се търгуват срещу обвързания с долари стабилен долар USDC.

Всички потребители на Coinbase Pro могат да преглеждат книгата с поръчки и да проверяват информация, свързана с всяка търговска двойка, но могат да търгуват само разрешените двойки в съответствие с местните регулатори в техния географски район. Наличието на различни търговски двойки зависи изцяло от местните разпоредби в страната. Например в Сингапур, Канада и Австралия са налични само двойките за търговия ETH / BTC, BCH / BTC и LTC / BTC.

Портфейли

Подобно на много други борси, Coinbase Pro започна да позволява на клиентите да сегментират средствата си в множество портфейли. Това позволява на търговците да поддържат индивидуални портфейли, които могат да се използват за разделяне на стратегии, фондове и управление на риска.

Въпреки че портфейлите на Coinbase Pro не са удобни за обикновения инвеститор, напредналите търговци ще бъдат доволни от увеличения контрол върху своите средства.

Управление на API

Coinbase Pro разполага с емисия WebSocket, която прави доста лесно получаването на пазарни данни в реално време, а водещият в индустрията API на платформата е част от Coinbase Pro. Също така, API за търговия дава възможност на своите потребители да разработват програмни ботове за търговия с високо ниво на сигурност. Coinbase Pro има специална страница за API, както и свързана с нея документация, които са лесно достъпни от дъното на която и да е страница на уебсайта или отивате в главното меню за навигация в горната част на уеб страницата.

Свързването на тези API ключове с услугите за търговия с ботове е лесен процес. Предоставихме ръководство за това как да свържете ключовете за API на Coinbase Pro, за да управлявате вашия акаунт в Coinbase Pro тук.

Сигурност

Преди всичко останало е жизненоважно за всички борси за криптовалути да поставят сигурността в челните редици на своето развитие. Coinbase Pro въплъщава тези идеи, като води пазара на мерки за сигурност и непрекъснато настоява за подобрени практики за сигурност.

Студено съхранение

Като платформа за търговия Coinbase Pro се счита за сигурно убежище. Една от най-добрите му практики по отношение на мерките за сигурност е, че 98 процента от цифровите активи на своите клиенти са заключени в хладилно хранилище, като по този начин предотвратяват загубата на средства чрез кражба, хакерство или други средства. Останалото е частно осигурено.

Що се отнася до сигурността на данните, Coinbase Pro има няколко мерки за осигуряване на защита. Например съхраняваните биткойни се разпространяват географски по целия свят в сейфове и трезори. Вместо да съхранява поверителни данни на сървърите, платформата съхранява всички такива данни офлайн, далеч от интернет. Това драстично намалява риска от нарушаване на сигурността.

За допълнителна сигурност същите данни се разделят с излишък и се осигуряват с помощта на AES-256 криптиране, преди да бъдат копирани в резервни копия на хардуер и хартия FIPS-140. Подобно на мерките за сигурност на фондовете, тези резервни копия на хардуер и хартия FIPS-140 също се разпространяват географски по целия свят в трезори и сейфове.

2-факторно удостоверяване

В допълнение към сигурността на данните, всички потребителски акаунти са задължени да активират потвърждаване в две стъпки. Тази проверка изисква потребителите да получат код от телефоните си за влизане и извършване на други чувствителни действия в допълнение към въвеждането на паролите си.

Застраховка FDIC

Цифровата валута не е законно платежно средство, нито е подкрепена от правителството и като такава не може да бъде защитена от защитата на Федералната корпорация за застраховане на депозитите или Корпорацията за защита на инвеститорите в ценни книжа. Вместо това, както беше споменато по-рано, цифровите активи, които не са заключени в хладилно хранилище (по-малко от два процента), са частно застраховани. Застрахователната полица обхваща киберсигурност, кражба на служители и физическа сигурност, но не и нарушения на сигурността на индивидуалната сметка.

Въпреки че криптовалутните фондове са застраховани частно, потребителите на Coinbase Pro имат осигурено с FDIC застрахователно покритие за своите салда в щатски долари, до $ 250 000 USD.

Шифроване и пароли

Coinbase Pro също така прилага най-добрите практики за разплащателната индустрия, като управлява целия трафик на сайта през HTTPS. Всички портфейли и частни ключове също са криптирани в AES-256, преди да бъдат съхранени. Дори като организация, когато наема, Coinbase влага допълнителни предпазни мерки, които се отнасят до служителите. Те трябва да преминат проверки на заден план, а твърдите им дискове трябва да бъдат криптирани, заключване на екрана е разрешено и да се използват силни пароли.

Лимити и ликвидност

Coinbase Pro поддържа неограничен депозит на Bitcoin, Litecoin, Ethereum и Bitcoin Cash във вашия портфейл, както и депозити в щатски долари чрез банков превод. На потребителите се предлага високо ниво на ликвидност, тъй като потребителите могат да теглят до $ 10 000 на ден от индивидуална сметка, докато от институционална сметка до $ 50 000 на ден.

Въпреки това, при поискване и одобрение, те позволяват по-високи граници на теглене. Но техните депозити и тегления във фиатна валута са ограничени до известна степен, потребителите имат право да депозират и изтеглят всички криптовалути, търгувани на Coinbase Pro. Всичко, което им е необходимо, е външен портфейл за всяка търгувана цифрова валута. Можете да получите повече информация относно лимитите и ликвидността на тяхната официална страница за правила за търговия тук.

Професионалисти

  • С изключително интуитивен интерфейс за търговия, той осигурява по-безпроблемно търговско изживяване от повечето борси

  • Страхотен избор за професионални търговци

  • Подкрепена от реномирана компания и напълно регулирана в САЩ

  • Сигурна платформа с частна и защитена от FDIC застраховка

  • Висока ликвидност в техните търговски двойки

Минуси

  • Изборът на криптовалути нараства, но в крайна сметка те все още изостават от другите топ борси

  • Все още няма налично мобилно приложение, но мобилна платформа

  • Клиентите в миналото са се оплаквали от дългите периоди на изчакване, за да се свържат с екипа за поддръжка на потребители на Coinbase

  • Таксите за търговия за инвеститори на дребно са по-високи от другите големи борси

Рейтинг на Coinbase Pro – 4.0

Общ рейтинг – 4

Coinbase Pro е изключителен обмен, но таксите просто са твърде високи. Тъй като инвеститорите на дребно имат богат избор от други борси, от които да избирате Binance, няма причина да се съгласите да платите 0,5% такса за търговия.

Обобщение

Coinbase Pro е една от най-добрите платформи за търговия с криптовалути за професионални търговци, като се вземат предвид всички новаторски функции, които тя поддържа. Това е изключително сигурна платформа с много процедури за проверка, за да защити потребителските акаунти. Интерфейсът за търговия е интуитивен с по-подробни търговски схеми, задвижвани от емисия данни в реално време за безпроблемно изживяване. С голям обем и ликвидност, това е отлична възможност за търговци с голям обем поради ниските си такси за транзакции. Независимо дали търгувате на уебсайта или използвате API, Coinbase Pro ви позволява да търгувате сигурно и безпроблемно.

За да се възползвате от всичко, което предлага Coinbase Pro, научете как да създадете разнообразно портфолио с Coinbase Pro тук.

Допълнително четене

Coinbase срещу Kraken – Кой обмен е по-добър?

Binance Review – Обменни функции, такси за търговия и сигурност

Как да направите бот за крипто търговия с помощта на Python

Съвети за избор на портфейлни активи

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Скариди е бот за търговия с криптовалути и платформа за социална търговия, която поддържа всяка основна борса, включително Coinbase Pro. Свързването на вашия акаунт в Coinbase Pro с Shrimpy отключва удобни функции за търговия, които могат да ви помогнат да автоматизирате стратегията си за търговия. Изпробвайте днес!

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me