Преглед на Cindicator: Хибридно разузнаване за финансово прогнозиране

Cindicator (CND) е проект, който се опитва да обедини изкуствен интелект и човешко прогнозиране, за да създаде хибридна система за прогнозиране за финансовите пазари.

Екипът на Cindicator е нарекъл тази „хибридна интелигентност“ и те смятат, че комбинацията от човек и AI е бъдещето на пазарите за прогнози. Те са успели да изградят екосистема, която генерира над 400 000 прогнози на месец, използвайки над 30 алгоритма за машинно обучение.

Може ли обаче Cindicator наистина да изпълни амбициозните им планове?

В този преглед на Cindicator ще се опитам да отговоря на този въпрос, като разгледам техните технологии, членове на екипа и случаи на употреба. Също така ще анализирам дългосрочното приемане и ценовия потенциал на CND жетоните.

Какво е Cindicator?

За разлика от някои от съперниците си, Синдикатор вече е работеща платформа, с над 115 000 анализатори, които преценяват ежедневните финансови въпроси, за да създадат пазарни прогнози за тълпата. Този тип източник на тълпа е все по-популярен поради точността, постигната чрез мъдростта на тълпите.

Cindicator използва мъдростта на тълпата всеки ден, като изпраща въпроси за финансовите и криптовалутните пазари. Анализаторите отговарят на въпросите и отговорите се обобщават, за да помогнат при пазарните прогнози.

Човешкият интелект се комбинира с изкуствен интелект, тъй като системата Cindicator AI оценява отговорите на анализаторите. Също така дава по-голяма тежест на онези анализатори, които в миналото са били по-точни. AI провежда симулации на търговия, за да определи рентабилността на отговорите на всеки анализатор и след като всички данни са разработени, те се обобщават и изпращат като окончателен анализ.

На този етап общността на Cindicator е в състояние да използва анализа чрез бота на Cindicator и криптометъра.

Защо е необходим Cindicator

Хората обичат да предсказват бъдещето и това е особено вярно на финансовите пазари, където правилните прогнози могат да създадат огромно богатство. Системите за прогнозиране на финансовите пазари доведоха до използването на роботи и през 21 век голяма част от обема на търговията на световните фондови борси се контролира от търговски роботи.

Тези роботи и методи за прогнозиране са толкова ценни, че през 2015 г. 4 милиарда долара бяха похарчени за аналитични системи, а над 50 милиарда – за финансови данни, необходими за прогнози. Очаква се тази сума да нарасне до 300 милиарда долара, похарчени за данни до 2020 г., както е посочено в тях Бяла хартия.

Решението Cindicator не само предоставя прогнози, но също така генерира огромни количества данни и както вече знаем, финансовият сектор е готов да плати огромни суми пари за добри данни. Ако Cindicator може да улови само една четвърт от тази нужда от данни, може да струва 75 милиарда долара. И това е само във финансовата индустрия. Cindicator може да се използва на много други арени, като избори, спортни залагания и навсякъде прогнози могат да бъдат полезни.

Технология Cindicator

В допълнение към пула от анализатори има два допълнителни елемента, които допълват системата Cindicator. Това са двигателят за изкуствен интелект и действителният продукт за прогнозиране за крайните потребители. Нека разгледаме по-отблизо всеки.

Пул за анализатори

Понастоящем платформата Cindicator включва над 115 000 анализатори, някои от които са професионалисти, но не всички. Платформата Cindicator дава на всеки шанс да монетизира своите знания за финансовите пазари и в замяна получава ценен принос за своя механизъм за прогнозиране.

Cindicator има много прост метод за събиране на данни от тези анализатори. Всеки ден на анализатора се изпраща набор от въпроси, за да отговори. Тези въпроси се основават на заявените от анализаторите интереси и области на експертиза.

Индикатори за разпределение на индикатора

Изображение чрез Блог на Cindicator

Един от често задаваните въпроси е двоичен въпрос, на който може да се отговори само с да или не. На тези двоични въпроси се отговаря в проценти на вероятност, като всичко под 49% се приема като не, а всичко над 51% се приема като да. Процентите се използват за измерване на степента на доверие в отговора.

Вторият тип поставен въпрос е въпрос, свързан с цената. Този тип въпроси дават на търговците изключително полезни данни и обикновено се поставят като въпрос от минимален / максимален тип. Например Cindicator може да постави въпроса: „Акциите на Facebook затвориха на $ 163,53 на 22 март 2019 г. Според вас каква ще бъде минималната и максималната цена на акциите на Facebook на 25 март 2019 г.?“

Анализаторите не отговарят на тези въпроси от доброто на сърцето си. Те имат два вида мотивация: лични и групови.

Анализаторът получава личната си мотивация чрез публичния си рейтинг в платформата, който се основава на точността на техните прогнози. Освен това има финансова мотивация, тъй като анализаторите с най-добри резултати в прогнозата в края на всеки месец получават награда, която се изплаща или в CND, или в ETH. Всеки месец резултатите се нулират и започва ново състезание.

Точност на анализатора на Cindicator

Точност на прогнозата на анализаторите на цената на биткойн

Анализаторите също така получават част от печалбите от собствения портфейл на Cindicator в края на всяко тримесечие. Това дава на анализаторите групов стимул, тъй като колкото по-добри са техните прогнози, толкова по-голям става тримесечният награден фонд.

Cindicator Изкуствен интелект

Всички данни, събрани от Cindicator, се анализират от системата за изкуствен интелект по пет основни начина:

  1. Индивидуалните анализатори се изучават, за да определят моделите и общите фактори. Анализаторите се класифицират по различни начини като бикове и мечки, последователи на тенденции, широки спрямо тесни прогнози за цените и много други фактори.
  2. AI също така ще проучи колко често анализатор прави грешка, какви ситуации най-вероятно ще доведат до грешка и как анализаторът реагира на променящите се пазарни условия.
  3. AI използва разнообразни прогнозни модели за изграждане на сложни алгоритми, които измерват производителността на анализатора.
  4. Клъстерите данни и групите анализатори също се изучават и се провеждат експерименти за определяне на възможно най-добрите групи от данни.
  5. Анализът на прогнозите в сравнение с действителните пазарни резултати дава ценна информация.

Продуктите Cindicator

След като всички данни се събират и анализират от системата за изкуствен интелект, Cindicator ги предоставя на притежателите на CND чрез два различни продукта. Първият е ботът Cindicator. Той има четири нива на достъп, като за начинаещи се изискват 5000 CND токени за достъп. Най-високото ниво на експерт изисква 700 000 CND токени.

Има и Cryptometer, който дава възможности за арбитраж на криптовалути и автоматично наблюдава 5 крипто обмена и 18 двойки криптовалута. Криптометърът е достъпен само за тези с баланс на CND от 1 милион CND или повече.

Екип на Cindicator & Съветници

От своето начало през 2015 г. екипът на Cindicator е свършил отлична работа по създаването на полезен продукт и позиционирането му в сектора на финансовите услуги. Екипът се разрасна до повече от 60 членове в девет държави. Включва специалисти в областта на науката за данни, търговията, разработването на платформи, маркетинга и поддръжката на клиенти.

Основатели на Cindicator

Съоснователите на проекта Cindicator

Лидерите на проекта Cindicator са тримата съоснователи.

  • Майк Брусов – Главният изпълнителен директор на Cindicator и съосновател, Майк носи 8-годишен опит като технологичен предприемач, с по-голямата част от този опит в големи данни и прогнозен анализ.
  • Юрий Лобинцев – Техническият директор на Cindicator и съосновател, Юрий започва в технологиите като 10-годишен софтуерен кодер. Той има богат опит като разработчик на приложения и е запален по сливането на изкуствен и човешки интелект.
  • Артам Баранов – Главният оперативен директор и съосновател на Cindicator, Артем е сериен предприемач с опит в създаването на няколко различни компании преди участието му в Cindicator, където участието му включва събиране на екипа, за да функционира като единна сила.

Cindicator също има доста силен съветник за пускане. Някои от известните имена, които дават съвети на проекта, включват Чарли Шрем, Антъни Диорио и Евън Ченг. За тези, които не знаят, Чарли е ранен привърженик на Биткойн и основател на фондацията Биткойн. Антъни е основател на Ethereum, а основателят на Decentral, а Евън е директор на инженеринга във Facebook.

Общността на Cindicator

Cindicator разраства тяхната общност и макар да не е огромен, не е и твърде малък. Те имат почти 40 000 Twitter последователи и над 6 200 последователи на техните под-Reddit. Те също се приближават до 1000 абонати на своите YouTube канал и имат над 5800 харесвания на страницата си във Facebook. Както казах, не огромен, но не и малък.

Cindicator трябва да продължи да разработва нови продукти и да привлича нови фенове, за да запази инерцията си напред. В противен случай те биха могли да имат най-добрия инструмент за прогнозиране на планетата и пак да бъдат изпреварили по-популярен проект. Разрастването на общността също ще помогне да се подкрепи стойността на маркера CND.

За да помогне за насърчаването на тази нарастваща общност, екипът на Cindicator се опитва да държи членовете си в течение с развитието на проекта. Най-важните от тях се публикуват чрез техните официален блог.

Токена CND

Cindicator проведе ICO още през септември 2017 г. и приключи на 24-ти, като проектът събра 15 милиона долара. Те са продали 1,5 милиарда CND жетони, което представлява 75% от общото предлагане, за 0,01 долара за CND.

Изпълнение на цената на Cindicator

CND ефективност на цените. Изображение чрез CoinMarketCap

За разлика от много проекти, токенът остава над ICO цената си дори след бруталния мечи пазар през 2018 г. и в края на март 2019 г. един CND се продава за 0,016253 долара. Цената също нараства през 2019 г., тъй като започва годината точно около цената на ICO от 0,01 долара за токен.

Ако се интересувате от закупуване на CND, може би за да получите достъп до бота на Cindicator, тогава има няколко борси, които можете да използвате. В момента обаче над 96% от обема се търгува на борсата Binance. Той е включен в HitBTC, но обемите не съществуват.

Въпреки толкова много търговия, която се извършва само на една борса, в книгите за поръчки остават здравословни нива на ликвидност. Въпреки това обаче CDN остава доста нестабилен в сравнение с алткойни с подобен размер, така че трябва търгувайте с повишено внимание.

Binance CND

Регистрирайте се в Binance и купете CND токени

След като вземете в ръцете си CND токена, вероятно ще искате да ги преместите от борсата и да ги съхраните в офлайн портфейл. Поддържането на големи количества токени на борсата винаги е рискована практика и трябва да се избягва.

Токенът CND е ERC-20 маркер, така че може да се съхранява във всеки портфейл, съвместим с ERC-20. Ако го използвате за достъп до платформата Cindicator, той трябва да се държи в самостоятелен портфейл ERC-20, а не в портфейл за обмен.

Заключение

Проектът Cindicator не е получил толкова признание, колкото някои други пазари за крипто прогнозиране като Augur, но се справя по-добре от други като Gnosis. Той остава уникален проект и фактът, че вече има функционална платформа с плащащи клиенти, го поставя пред по-голямата част от блокчейн проектите.

И докато резултатът, който се стреми да постигне, може да бъде сложен, съчетавайки човешкия и изкуствения интелект за прогнозиране на финансовите пазари, случаят на използване всъщност е лесен за разбиране и разбиране.

Фактът, че цената на символа, задържана по време на мечи пазар през 2018 г., също окуражава за бъдещето на проекта Cindicator и за инвеститорите в маркера CND. С десетки милиарди долари клиентски средства, налични само във финансовия сектор, Cindicator има светло бъдеще, ако те могат да продължат да се представят и да продължат напред.

Представено изображение чрез Fotolia

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me