Преглед на BitTube (TUBE): Всичко, което трябва да знаете

BitTube е децентрализиран блокчейн проект, който има за цел да замени YouTube със своята видеоплатформа без криптовалута, задвижвана от реклами.

Те се опитват да дадат на потребителите алтернатива, която е устойчива на цензура и не се контролира от една голяма централизирана организация. BitTube е разработен, за да даде на създателите на съдържание дял в мрежата, за която те са допринесли.

Наистина амбициозен, но има ли BitTube това, което е необходимо?

В този преглед на BitTube ще направим задълбочено проучване на проекта и въздействието, което той вероятно ще има. Ще анализираме технологията, членовете на екипа, плюсовете / минусите, както и дългосрочните перспективи за жетоните TUBE.

Какво е BitTube?

Платформата BitTube е създаден, за да предостави на издателите на видео съдържание изход за своите видеоклипове, който е свободен от цензура. Той също така премахва централизираното съхранение и има за цел да премахне необходимостта от реклама за генериране на приходи.

Покритие на платформата BitTube

Потребителски интерфейс на платформата BitTube

Вместо това производителите на съдържание ще получат плащане само за създаване и качване на видеоклипове. Зрителите могат също да получат плащане за гледане на видеоклипове. Плащанията ще се извършват в родната валута на платформата BitTube, известна като BitTube монета (TUBE).

За да получите още по-задълбочен поглед върху технологията, използвана за BitTube и нейните цели, можете да разгледате проектите Бяла хартия.

Децентрализирана платформа BitTube

Децентрализацията е в основата на платформата BitTube, което я прави водеща в заглавието на „Bitcoin YouTube“. Един от ключовете за децентрализацията на платформата е, че съхранението на видео файлове се управлява от Междупланетната файлова система (IPFS).

Този IPFS е хипермедиен протокол peer-to-peer, който е заместител на HTML и работи за децентрализация на мрежата. Основната полза, реализирана от протокола IPFS, е премахването на потребителски данни от ръцете на централизираните компании за съхранение и връщането на контрола на потребители и създатели на съдържание.

Устойчиво съхранение на BitTube

Постоянно съхранение в BitTube с разпределена мрежа. Чрез Whitepaper

С IPFS няма централизирани сървъри, съхраняващи данни. Вместо това всички данни се прехвърлят в децентрализирана глобална сървърна мрежа. Безопасността на данните се гарантира чрез механизъм за хеширане, а ефективността се увеличава чрез алгоритъм, който намалява прехвърлянето на данни и избягва дублиране на данни. Един от начините да се постигне това е мрежата винаги да търси най-близкия и бърз източник на данни.

BitTube в браузъра

Приложението BitTube живее изцяло в уеб браузъра, така че потребителите не трябва да изтеглят и инсталират специален софтуер, за да видят съдържание, качено в BitTube. Също така е възможно да се идентифицира всеки видеоклип в мрежата с хеш, което също позволява да се гледа.

Видео на живо също е възможност, но създателите на видео на живо трябва да инсталират приложението BitTube Sender, което им позволява да споделят екрана си. Приложението ще излъчва предавания на живо директно през IPFS peer-to-peer мрежа и избягва необходимостта от централизиран център за данни, като качва данни директно в мрежата на BitTube.

Плащания за зрители на съдържание

Освен че създателите на съдържание получават заплащане, икономическият модел на BitTube осигурява и плащания за зрителите на съдържание. Това се случва, когато зрителите добиват TUBE, докато гледат видеоклипове. Тези монети се разделят между създателя на съдържание, потребителя на съдържанието и проекта BitTube.

Разпределение на плащанията BitTube

Разпределение на плащанията в екосистемата BitTube

Тъй като собствениците на съдържание могат да получат заплащане още при първия преглед на своите видеоклипове, не е необходимо да имате огромен брой абонати, за да печелите награди от TUBE. Собствениците на съдържание получават 70% от наградите, създадени от добива, докато зрителите получават 20%, а проектът BitTube получава 10%, за да помогне за разходите за разработка. Този модел позволява на потребителите от райони с ниски доходи да направят потенциално значителен поток от приходи, като гледат видеоклипове.

Прозрачност и анонимност на BitTube

BitTube осигурява пълна прозрачност чрез блокчейн изследовател което показва всички транзакции, които някога са били извършвани в блокчейна. Можете да видите точното разпределение на наградите, което ще ви уведоми кои видеоклипове и кои зрители са създали награди.

BitTube също така предоставя анонимност на всички свои потребители, както бихте очаквали от блокчейн платформа. Няма лична информация, събрана от потребителите или съхранена по каквато и да е причина.

Екипът на BitTube

BitTube е доста нова платформа, стартирана от Sabre Maram през декември 2017 г. Sabre е и настоящият главен изпълнителен директор на BitTube, а седалището на проекта е в района на Санта Круз де Тенерифе в Испания, който е на Канарските острови. Sabre има 15 години опит като предприемач, основаващ и ръководещ различни компании преди стартирането на BitTube.

Членове на екипа на BitTube

Някои членове на екипа на BitTube

Екипът се състои от около две дузини лица и това включва консултанти и съветници в допълнение към разработчиците и маркетинговия персонал.

ТУБ Технически подробности

Платформата BitTube е създадена с помощта на програмния език C ++, а кодовата база Monero е използвана като шаблон за проекта. Това означава, че TUBE първоначално е базиран на алгоритъма за консенсус за доказателство за работа CryptoNight, което го прави напълно устойчив на ASIC.

Тъй като ASIC майньорите са създадени за алгоритъма CryptoNight в началото на 2018 г., BitTube се разклонява на 2 юли 2018 г. и преминава към алгоритъма CN Sabre, което му позволява да остане без ASIC добив. Това означава, че домашните миньори все още могат да добиват монети TUBE с компютърния си графичен процесор.

Спецификации на протокола BitTube

Спецификации на протокола BitTube

Както може би се досещате от началото на Monero, TUBE е монета, ориентирана към поверителността. BitTube използва алгоритъма CryptoNight, за да осигури истинска поверителност чрез криптография и егалитаризъм.

BitTube предостави ясно и лесно за четене ръководство за копаене тук, за да може всеки да се възползва от копаенето на криптовалутата TUBE. Тъй като ASIC платформите поемат все повече и повече алгоритми, добре е да имате устойчиви на ASIC алтернативи като TUBE.

TUBE също е донякъде уникален в криптовалутите, тъй като за проекта не е имало ICO и не е имало предварително мина за попълване на банковите сметки на компанията и на разработчиците. BitTube ограничи броя на монетите за монета TUBE на 1 милиард монети. И добивът може да се осъществи толкова просто, колкото и гледането на видеоклипове.

Като децентрализирана видео услуга, BitTube планира да създаде система за гласуване в рамките на платформата, за да ангажира изцяло потребителската общност в процеса на вземане на решения около бъдещото развитие на платформата. В допълнение, предложенията за подобряване на базовите линии (BIP) ще бъдат използвани за определяне на възможни пътища на разклонение на монетата, както и решения относно резерва на монетите.

История на цените на TUBE

Понастоящем BitTube Coin (TUBE) е класирана на 429 място в Coingecko.com с цена от 0,037 долара и пазарна капитализация от 9 637 465 долара и обща доставка от 99 120 263 TUBE. TUBE също започна на цена на освобождаване от $ 0,10 през декември 2017 г., така че цената остава непроменена от първоначалното стартиране, а предвид изключително слабия пазар за криптовалути през 2018 г. това е доста обнадеждаващо. Много малко монети са непроменени от декември миналата година, повечето всъщност са доста по-ниски.

История на цените на TUBE

Ефективност на маркер TUBE. Източник: Coingecko

Трябва да помним, че TUBE всъщност е полезен маркер, използван за осигуряване на икономически стимул за потребителите да качват и гледат видеоклипове на платформата BitTube. Това означава, че ценовото действие трябва да се различава от жетоните на ценни книжа, които често виждат много по-голяма волатилност, както нагоре, така и надолу. Това може да даде на TUBE приятен стабилен напредък, след като пазарите на криптовалута се възстановят напълно.

Ако се интересувате от придобиване на монети TUBE, основната борса за търговия с TUBE в момента е Bittrex. Има и умерен обем на борсите Upbit и TradeOgre.

Къде да съхранявате TUBE

Тъй като BitTube е свой собствен отделен блокчейн, монетата TUBE е собствена на платформата, а не ERC-20 маркер като толкова много други платформи в наши дни. Това означава, че BitTube има свои собствени решения за портфейли за съхранение на TUBE. Всъщност има няколко опции, най-лесният от които е просто да оставите вашите монети TUBE в онлайн портфейла, свързан с вашия акаунт в BitTube.

Има и специален десктоп портфейл който може да бъде изтеглен и инсталиран и има допълнителното предимство да ви позволява да копаете директно от портфейла. А за потребителите на Apple има мобилно приложение които могат да бъдат изтеглени от магазина за приложения на Apple.

Заключение

BitTube е започнал силно като децентрализирана видео услуга и ако успее да изпълни бъдещите си цели да привлече видеоклипове от професионални изпълнители на звукозапис, добавяне на защити за авторски права, освобождаване на дебитна карта за изразходване на ТРУБИ и други функции с висококачествено съдържание, лесно ще го направи поддържа лидерството си в други децентрализирани платформи за видео хостинг, да не говорим за започване на догонване на утвърдените централизирани компании като YouTube и Vimeo.

Екипът на BitTube постигна голям напредък за по-малко от година, което е много окуражаващо за бъдещето на проекта. Цената на монетите също се задържа добре в лицето на широк мечи пазар на криптовалути.

Макар да изглежда трудно да се повярва в този момент, през следващите години би могло да се види, че BitTube поема ролята на водеща платформа за доставка на видео, засенчвайки дори YouTube. И не би ли било невероятно.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me