Преглед на Bitpays.biz: Схемата на Понци връща над 350% на час

Какво бихте казали, ако даден уебсайт ви каже, че може да ви забогатее само за няколко часа? Бихте ли повярвали?

Отговорът на всеки разумен човек очевидно би бил отрицателен. Всичко, което няма да спечели от лотарията, няма да ви обогати с часове. Но това обаче е твърдението на bitpays.biz, схема за HYIP или Ponzi, която влезе в мрежа само преди четири дни.

Прочетете нататък, докато разрязваме грубите изявления, направени от този очевиден уеб сайт за измама.

350% на час

Докато най-новите примери, които сме виждали, за криптовалутната схема на Ponzi предявяват претенции, които очевидно не са устойчиви, Bitpays прави искания, които просто са извън този свят. Когато отворите основната му страница, сайтът твърди, че можете да спечелите 1050% печалба само за три часа.

И така, как те твърдят, че произвеждат такива невероятно високи доходи?

Според уебсайта те са в състояние да направят това чрез „внимателна подготовка и ползотворна работа на експерти в областта на копаенето на биткойни, високо печелившата търговия с криптовалути и онлайн маркетинга“. Това е. Без лазери, без смесване на монети, без кредитиране от тип Bitconnect, без изкуствени сапфири, без отдаване под наем на единица за съхранение, просто стар скучен добив и онлайн маркетинг.

Furthur, сайтът твърди: „Вашият депозит работи непрекъснато и прави печалба на всеки час с възможност за изтегляне на печалба. Депозитът Ви ще бъде десетократен в рамките на 3 часа до 100 дни. “

Последният път, когато прегледахме друг подобен сайт за измама, BITCY.BIZ, въведохме няколко критерия, които могат да се използват, за да се определи кога даден сайт е потенциална измама. Нека да разгледаме тези сега за Bitpays.biz.

Банерна реклама за Bitcy.biz, която е известна с използването на изображения от популярни телевизионни сериали и филми в рекламата си

1. Нереалистично връщане

Докато други сайтове за измама предлагат 40% или 50% на седмица или месец, Bitpays.biz излиза напълно от дълбочината с нелепата си оферта от 1000% + печалби само за часове.

Системата е разделена на осем различни основни нива, които преминават от 0,42% на час до напълно нелепи 84% на час. Над това има две VIP нива, където се обещават баснословните 350% на час.

Нека пуснем няколко числа и да видим какви биха били резултатите.

Първият ред има максимален депозит от 0,5 BTC, така че нека приемем, че това е размерът ни на депозит. В края на само 60 минути депозитът ни ще нарасне до 0,521 BTC. На втория час 0,542882 BTC. В час десет вече щяхме да сме на 0.75 BTC. В края само на един ден щяхме да имаме 1,34 BTC.

На днешните цени това означава да преминем от $ 6500 до $ 1742 само за 24 часа, което означава, че почти утроихме депозита си. Това разбира се предполага, че се съставя на час. Ако приемем, че това са равни 0,42% от базовия депозит, тогава ще видим 1,004 BTC след един ден, 1,5 BTC на следващия ден и т.н…

Сега нека разгледаме най-високото ниво. 84% на час, максимален депозит от 20 BTC, за 12 часа. Ако приемем, че се комбинира на час, ще получите 30119.2304 BTC (391 милиона долара). Ако не се съчетае и вместо това е равни 84% от основата, ще имаме общо 221,6 BTC (2,88 милиона долара) или над 10 пъти първоначалния депозит.

2. Партньорски маркетинг

Този сайт Bitpays.biz предлага стандартния партньорски маркетинг в опита си да се разпространи възможно най-бързо и възможно най-добре, преди всичко да се срине и сайтът да изчезне.

3. „Гарантирани“ печалби

Въпреки че Bitpays.biz не използва точната фраза „гарантирана печалба“, в раздела си с често задавани въпроси, един от въпросите, които задавам мога ли да загубя пари, и казва не, няма риск от загуба на пари, което е просто друг начин за казвайки гарантирани печалби.

4. Депозитни ключалки

Всяко ниво в Bitpays.biz има различно време за заключване, подобно на други сайтове за измама от този тип. Периодите на блокиране за повечето хора ще бъдат поне 50 дни. С 50-дневния ред, изискващ минимум половин биткойн. За да получите най-краткото време за блокиране от само 12 часа, трябва да депозирате минимум 15 биткойна, което при днешния курс е приблизително 200 000 долара.

5. Анонимни оператори

Не е изненадващо, че този, който управлява Bitpays, остава напълно анонимен. Въпреки че сайтът твърди, че е регистриран в Канада, няма доказателства, които да предполагат, че това е вярно или че регистрацията би имала някакви последици за инвеститорите в случай, че нещо се обърка.

На страницата за уебсайта за нас всичко, което имаме, са два разтърсващи се абзаца, които не дават никаква индикация кой управлява сайта. Страницата за контакт просто дава формуляр за контакт и имейл адрес със същия домейн като уебсайта.

6. Неизбежният колапс

Интересното в случая е, че успяхме да видим схемата на Понци, преди тя да е навършила дори една седмица. Обикновено тези схеми на Понци траят за някъде между 3 и 12 месеца, преди да станат офлайн. Изключението е очевидният BitConnect, който работи повече от 12 месеца и въпреки това различни правни заплахи, изглежда все още работи.

Отново, тъй като Bitpays е толкова нов, вероятно ще продължи да работи още поне няколко месеца, преди да се срине.

Не бъдете жертва

Както при всички тези уебсайтове на схемата на Понци, всички те работят на един и същ принцип. Това същество, осребряване на алчността на хората и липсата на разбиране за това как действително функционират финансите.

Освен това, тъй като тези, които са инвестирали в биткойн през последните няколко години, са видели истински и истински печалби в хилядите проценти за една година, новите в криптовалутата може да не разберат откъде идват тези печалби и следователно може да са по-податливи на падане измама като тази.

Що се отнася до работата с криптовалута, трябва да бъдем още по-внимателни от обикновено, тъй като в крайна сметка няма нито едно правителство или полиция, които да ни защитят в случай, че бъдем измамени от криптовалута чрез интернет от анонимен източник.

Важно е да останете бдителни и да можете да разпознаете схема на Понци, когато я видите.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me