Преглед на Bitfinex 2020: Търговци ли са измами?

>

Този преглед е част от поредица за преглед на крипто обмен. Последните ни отзиви бяха оценени Кракен, Binance, Bittrex, Хуби, KuCoin, Poloniex, зодия Близнаци, и Coinbase Pro. Периодично съдържанието на тази статия ще се актуализира, когато Bitfinex пуска нови функции или новинарски събития относно повърхността на борсата. Публикуваме рецензии за всяка от най-добрите борси, така че не пропускайте нито една от тези актуализации до присъединяване към нашата група Telegram.

Тези читатели, които вече търгуват с Bitfinex, се регистрират за Скъртен акаунт за да започнете да автоматизирате стратегията си за търговия. Отнема само 5 минути за настройка и може увеличете възвръщаемостта при проста стратегия за купуване и задържане с над 305%!

Отидете до всеки произволен инвеститор в криптовалута и ги помолете да посочат три борси. Залагаме на повече от няколко сатоши, че отговорът им ще бъде Binance, Coinbase и Bitfinex.

Добре, може би биха казали Binance, Coinbase и Bitmex – но Bitfinex със сигурност ще бъде там някъде. Нашата гледна точка, колкото и да е красноречива, е, че Bitfinex е в онази елитна сфера на разглеждане, която го поставя в началото на всеки крипто-свързан разговор.

Произходът на Bitfinex е забулен в мистерия. Някога CoinDesk предлагаше нещо, наподобяващо профил на борсата, но дори те трудно си правеха заключения.

Изглежда, че основателят на Bitfinex е Рафаел Никол, французин, който стартира обмена още през 2012 г. Самият биткойн стартира само три години по-рано, а скандалната Mt. Gox само предходната година. Така че, за всички намерения и цели, Bitfinex е може би най-ранната борса за криптовалута, която все още работи.

Истинската изненада тук е, че не само, че Bitfinex започна търговията през 2012 г., но популярността и позицията му на крипто стълб се увеличиха с течение на времето. Когато Nicolle стартира Bitfinex, той разбра, че тези, които търсят прости BTC покупки и продажби, вече имат Mt. Gox и други равнопоставени методи за търговия. За да привлече различна и може би по-сложна тълпа от търговци, той пусна Bitfinex като дестинация за търговия с лостове.

Преди Bitfinex нямаше законно и специално място за маржин търговия с крипто. Ходът проработи – Bitfinex беше хит от самото начало. Въпреки това, през годините Bitfinex беше засегнат от кражба след кражба, като безкрайни технически проблеми са горчивата черешка на тортата.

Както съобщава CoinDesk, Bitfinex е роден от пепелта на друга борса, наречена Bitcoinica. Предсказвайки Bitfinex с около година, Bitcoinica беше пламтяща развалина на борса, която беше хакнат два пъти в рамките на седмици за 61 000 BTC. Тази сума на стойност около $ 300 000 по това време днес струва над $ 600 000 000 милиона.

След като Bitcoinica падна, Bitfinex реши да заеме своята дълбоко дефектна кодова база, за да стартира своята платформа. През 2015 г. Bitfinex загуби 1500 BTC в хак, който, макар и жалко, бледнее в сравнение със случилото се на следващата година. Някъде през август 2016г, Bitfinex беше хакнат за над 100 000 BTC – сума на обща стойност над 1 милиард долара днес.

Въпреки че всяко хакване е лоша новина, начинът, по който Bitfinex се справя с него по това време, поставя сол в раните на клиентите. За да се покрие от огромната загуба, Bitfinex намали всички салда на клиентските сметки с 36% – включително салдата на тези, които не са били засегнати от кражбата. В замяна Bitfinex даде на клиентите марка за дял от приходите, наречена BFX. Размяната не беше по желание и със сигурност не зарадваше никого.


По време на всичко това Bitfinex продължаваше да натрупва клиенти, като същевременно натрупваше регулаторна и банкова драма. Wells Fargo и тайвански банков партньор прекратиха отношенията си с борсата през 2017 г., определяйки хода на събитията, които доведоха до едно от най-големите заглавия на новините за 2019 г. През април т.г., Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс обвини Bitfinex, че се е спасил на загуба от 850 милиона долара, като вземете пари от резервите на стабилна валута на Tether.

Смята се, че Tether е подкрепен от щатски долар за всеки USDT в обращение. Това парично обезпечение се държи в резерв от iFinex Inc., която, изненадваща изненада, също притежава Bitfinex.

Историята гласи по следния начин:

  1. Bitfinex не можа да намери легитимни банкови партньори на платежни процесори, след като беше изчерпан от предишни банки като Wells Fargo.

  2. На мястото на организации като WF, Bitfinex започна да използва неназовани банкови партньори по целия свят, чиято легитимност вероятно е съмнителна.

  3. Bitfinex си партнира и с платежен процесор, известен като Crypto Capital, компания, свързана с инвеститора Реджи Фаулър, който бе обвинен за различни финансови престъпления по-рано тази година.

  4. Въпреки че отчита брутни печалби на север от 300 милиона долара годишно за две поредни години, Bitfinex обвързва около 850 милиона долара в обработени плащания с Crypto Capital. След като претърпяха няколко обвинения за финансови престъпления, средствата на Crypto Capital бяха замразени от властите – включително 850 милиона долара на Bitfinex.

Това е, горе-долу, как Bitfinex завърши с близо 1 милиард долара загуба в ръцете си, докато публикува рекордни печалби. Освен това, като извади страница от своята книга за игра за 2016 г., борсата реши просто да вземе пари назаем, подкрепяйки най-важния стабилен валут на пазара на криптовалути, без да иска разрешение от никого.

Не става по-скицирано от това.

О, чакай, има! След шум в цялата индустрия, Bitfinex реши да започне частна продажба, по време на която събра 1 милиард долара от инвеститори за пускането на своя LEO токен. Токенът $ LEO по същество е програма за обратно изкупуване, използвана за да даде на Bitfinex необходимите 850 милиона долара, като същевременно има механизъм за изплащане на инвеститорите на тези средства с течение на времето.

Характеристика

След като каза всичко това, Bitfinex предлага на търговците със специфични функции, които управлява много добре.

  • Маржин търговия, кредитиране и финансиране. Най-известната и високо ценена характеристика на Bitfinex е услугата за маржин търговия. Търговците могат да използват до 3.3x ливъридж, който, макар и по-нисък от други маржови борси като BitMex, все още е достатъчно висок, за да получи rekt. Търговците могат също да получат финансиране чрез платформата, а HODLers могат да заемат своите крипто на търговци за натрупване на лихви.

  • Супер ликвидност и инструменти за търговия. Просто не може да се отрече страхотната ликвидност, държана от книгата за поръчки на Bitfinex. Във всеки даден ден на голям обем за търговия с BTC и други активи с голяма капитализация като ETH, Bitfinex може да бъде забелязан някъде близо до върха, което позволява цялото шоу. Приличен набор от цифрови активи дава на търговците над 80 двойки, с които да работят. Що се отнася до инструментите, обичайните заподозрени като пазарни и стоп поръчки запълват платформата, но по-усъвършенстваните функции като последващи спирки правят Bitfinex да се откроява.

  • OTC бюро. Като голяма институция в света на крипто търговия, Bitfinex обработва лихви от лица с висока стойност на нетна стойност чрез бюрото за търговия на гише. Сделките трябва да са минимум 100 000 щатски долара, но това не би трябвало да е проблем за тези, които търсят поверителността на извънборсовото бюро на Bitfinex, на първо място.

  • Депозити на Фиат. По някакъв начин и въпреки многобройните банкови проблеми, проверяващи миналото му, Bitfinex все още предлага фиатни депозити за повечето основни световни валути. Използвайки нищо повече от имейл адрес, можете бързо да настроите сметка за обмен и да депозирате / изтеглите средства на борсата. Ако обаче се нуждаете от бързо теглене, ще трябва да предоставите допълнителна KYC информация.

  • Партньорска програма на Bitfinex. Като си прави бележки от други успешни партньорски програми на пазара за обмен на криптовалути, Bitfinex наскоро пусна нов начин за събиране на някои печалби от други крипто трейдъри, които препращате. Като каните вашите приятели и колеги да използват вашата реферална връзка, Bitfinex ще ви предостави комисионни за сделки, изпълнявани от реферали на разстояние до 3 степени. Това означава, че когато хората, които препоръчвате, се качват на борда на своите приятели, вие също получавате разрез от техния пай. В крайна сметка това може да доведе до увеличени бонуси за препоръки.

  • Bitfinex Lightning Node. Bitfinex поддържа мълниеносен мрежов възел, към който можете да се свържете за достъп до мащабируеми, евтини и незабавни транзакции с биткойн. Научете повече за Bitfinex Lightning Node.

Такси

График на таксите на Bitfinex не прави изненади и е в съответствие с останалата част от индустрията. Вземащите плащат такса от 0,2%, докато производителите плащат 0,1%. Колкото повече търгувате, толкова по-малко харчите от страна на производителя, като таксите намаляват до 0,04% за тези, които търгуват $ 2,5 милиона и повече.

Като приветствие за всеки, който използва платформата Bitfinex, поради финансовите затруднения от по-рано тази година и последвалото пускане на токена $ LEO, всеки, който държи $ LEO, може да намали своите такси за търговия. Крипто за крипто, крипто за стабилни валути и крипто за фиат транзакции получават 15% намаление на таксите, когато държат лео $ в портфейл Bitfinex.

Добрите и лошите

В крайна сметка Bitfinex не е нищо, ако не е обезпокоен. Не е имало край на драмите от първия ден и ако включите идеята, че е произлязло от по-рано хакнат обмен, тогава какво да заключим?

Bitfinex показа през своята дълга история, че поставя клиентите си на второ място след собствените им бизнес интереси. След като претърпя един от най-големите хакове на крипто досега, Bitfinex просто преразпредели активите на други хора и си даде спасителна помощ, която никой не поиска.

За да докажат на света, че нищо не се е променило, Bitfinex го направи отново тази година – освен че го направиха само веднъж, те отидоха два пъти. Първо, като тайно взеха назаем от Tether, а след това, когато капакът беше взривен при този опит, те тръгнаха по пътя за частна продажба и така или иначе получиха милиард.

Криптовалутният свят се основава на идеали за справедливост, прозрачност и Доверие. Действията на Bitfinex през годините съответстваха на шокиращата, хамска и съмнителна дейност на основните финансови институции.

Bitfinex се е представял няколко пъти по начин, който ни кара да поставим под въпрос ангажимента им да станат доверена глобална финансова институция. След като каза това, изглежда, че Bitfinex е готов да бъде държан на по-висок стандарт с включването на 1 милиард долара в частни инвеститорски долари.

Може да се окаже, че надзорът на външни страни ще оформи Bitfinex в отговорния обмен, в който е трябвало да работи преди години. Нещо повече, това, че сте под окото на прокурора на Ню Йорк, ще създаде натиск за изпълнение. Но само времето ще покаже.

Рейтинг на Bitfinex – 3.3

Общ рейтинг – 3.3

Bitfinex има значително място за подобрение. Започвайки с възвръщането на доверието на клиентите, Bitfinex ги чака дълъг път, ако искат да възстановят публичния си имидж.

Допълнително четене

Преглед на обмен на криптовалута Coinbase Pro

Binance Review – Обменни функции, такси за търговия и сигурност

Как да изградим фонд за крипто индекс

Съвети за избор на портфейлни активи

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Скариди е приложение за управление на портфейл от криптовалути и бот за търговия, което поддържа всяка основна крипто борса, включително Bitfinex. Свързването на вашия акаунт в Bitfinex с Shrimpy отключва удобни функции за търговия, които могат да ви помогнат да автоматизирате крипто стратегията си. Изпробвайте го днес!

API на Shrimpy’s Universal Crypto Exchange са единствените унифицирани API за крипто борси, които са специално разработени за разработчици на приложения. Събиране на данни за търговия в реално време или книга с поръчки, управление на потребителски акаунти за обмен, изпълнение на стратегии за търговия и опростяване на начина на свързване с всяка основна борса.

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me