Преглед на Bitcoin SV: Пълно ръководство за начинаещи BSV

Bitcoin SV е една от най-противоречивите монети в криптовалутното пространство. Въпреки това, интензивният интерес към BSV отчита голям обем на търговия в цялото пространство.

Когато разглеждате листингите за обмен на „Биткойн“, ще срещнете доста варианти, които включват Биткойн като част от името си. Bitcoin SV, известен също като Bitcoin Satoshi Vision, е един от най-новите. Биткойн вилица, която попадна в топ 10 на всички монети по пазарна капитализация.

И така, заслужава ли да се обмисли Bitcoin SV?

В този преглед на Bitcoin SV ще се опитам да отговоря на това. Ще разгледам задълбочено проекта, както и дългосрочното приемане и ценовия потенциал на BSV.

Какво е Bitcoin SV?

Биткойн SV е създаден на 15 ноември 2018 г. като разклонение на Bitcoin Cash поради различията в гледната точка на общността за разработки относно начина, по който Bitcoin Cash трябва да се развива. С успешното активиране на Genesis от екипа на Bitcoin SV на 4 февруари 2020 г. altcoin се доближава до първоначалната визия на Сатоши Накамото, изложена в оригиналната 2008 г. Бяла книга за биткойни.

Какво е Bitcoin SV

Изображения чрез BitcoinSV

Поради това за Bitcoin SV се казва, че е оригиналният Bitcoin, с оригиналния Bitcoin протокол. Разработчиците твърдят, че това ще запази Bitcoin SV по-сигурен и по-стабилен, като същевременно ще му позволи да мащабира мащабно.

Тъй като Bitcoin SV се позиционира като оригинал, истински Bitcoin има много, които оспорват иска. В края на краищата не за първи път даден проект твърди, че е оригиналният биткойн, въпреки че в този случай изглежда има някаква основание за искането. С възстановяването на оригиналния биткойн протокол е трудно да се оспори твърдението за връщане на Bitcoin SV към ядрото на това, което би трябвало да бъде Bitcoin.

Друго съображение, върху което човек трябва да се запита, е дали Bitcoin SV някога ще може да се конкурира с оригиналния Bitcoin по отношение на брандирането, сцеплението на пазара и ценообразуването. Досега през 2020 г. изглежда, че върши добра работа, като се качи от малко под $ 100 в началото на годината до $ 373 към 11 февруари 2020 г..

И въпреки че Bitcoin SV сега е петата по големина криптовалута, пазарната капитализация от 6,65 милиарда долара бледнее в сравнение с Bitcoin и нейната пазарна капитализация от 185 милиарда долара.

Как се появи биткойн SV

През август 2017 г. имаше вилица в блокчейн Bitcoin, която създаде Bitcoin Cash. Причината за вилицата беше разликата във визията сред разработчиците, някои от които вярваха, че Биткойн се е отдалечил от първоначалната си цел да създаде ефективна дигитална парична наличност. Така те разделиха биткойн и създадоха нова версия, която според тях беше по-съобразена с оригиналната визия на Сатоши Накамото.

Общността зад Bitcoin SV се раздели от Bitcoin Cash през ноември 2018 г. по много от същите причини, но тази вилица беше малко по-различна, тъй като беше по-агресивно разделяне. В първите дни след разклонението от Bitcoin Cash новата общност на Bitcoin SV се държеше така, сякаш се опитваха да принудят другите да следват силата си насила.

Какво е Bitcoin SV

Две основни компании зад Bitcoin SV Fork. Изображения чрез nChain & CoinGeek

Вилицата се появи след като nChain и CoinGeek, двете организации зад Bitcoin SV, заявиха, че Bitcoin Cash е направил толкова много промени в своя протокол, че също е станал далеч от това, което Bitcoin първоначално е трябвало да бъде.

Последователите на тези групи избраха да разклонят Bitcoin Cash и да се върнат към първоначалната визия на Bitcoin. Когато обаче се получи разклонението, общността на Bitcoin SV не просто върна промените, внедрени в Bitcoin Cash, и декларира Bitcoin SV да се върне към оригиналния протокол Bitcoin, вместо това те активно, явно и агресивно се опитаха да унищожат Bitcoin Пари в брой, като поеме нейната хеш мощност.

Крейг Райт Роджър

Имейл от Крейг Райт до Роджър Вер, заплашващ хеш война. Изображение чрез Прекъсвач

В крайна сметка тази хеш война беше прекратена чрез прилагането на защита от повторение както от Bitcoin Cash, така и от Bitcoin SV. Това направи разделянето между двете блокчета за постоянно и всяка мрежа успя да покаже достатъчна подкрепа от общността, за да остане жизнеспособна, без да се унищожава взаимно.

Интересно е да се отбележи, че оттогава общността на Bitcoin SV остава противоречива, като де факто лидерът им Крейг Райт причинява огромен разрив в общността на блокчейн като цяло, след като твърди, че е Сатоши Накамото.

Това твърдение никога не е доказано, но ако някой ден има малко съмнение, че Bitcoin SV трябва да може да поеме водещата криптовалута. От друга страна, ако искането никога не бъде доказано, Bitcoin SV може да бъде презиран заради агресивното си и контролиращо поведение.

Основни технологични иновации

Както бихте могли да предположите, като се има предвид, че Bitcoin SV е вилица от Bitcoin Cash, двете имат някои определени прилики. Един от тях е преследването на по-големи размери блокове, за да се даде възможност за обработка на възможно най-много транзакции. Bitcoin Cash запази размера на блока си до 8 MB, което е много по-голямо от размера на 1 MB за Bitcoin.

В случая с Bitcoin SV той вече е добил блок от 103 MB, което е най-големият блок, копаван някога на публична блокчейн. В бъдеще биткойн SV теоретично би могъл да добива блокове с размер на няколко гигабайта. Ако Bitcoin SV може да постигне това и първоначалната индикация е, че ще го направи, това със сигурност ще очакваме с нетърпение.

BitcoinSV блокове

Блокови размери и транзакции в трите мрежи

Чрез увеличаване на размера на блока по този начин разработчиците на Bitcoin SV преследват мащабирането, което е било предназначено за оригиналния Bitcoin. Но увеличеният размер на блока е само една от целите на проекта. Разработчиците също искат да имат блокчейн, който позволява на бизнеса да изгражда приложения върху него и да осигури ясен избор за миньорите.

Може би най-показателното е, че общността зад проекта вярва, че Bitcoin SV може да осигури подобрена глобална система за разплащане с изключително потребителско изживяване. Очевидно това е огромно начинание и докато екипът се насочва в правилната посока сега, ще има много препятствия по пътя.

По-долу са дадени три от основните подобрения, очаквани от Bitcoin SV:

  • Мащаб – Bitcoin SV е добил блок от 128 MB, но успешното внедряване на протокола Genesis премахна ограниченията за размера на блока за Bitcoin SV.
  • Транзакционни разходи – Една от основните цели на проекта е да се минимизират транзакционните разходи, което според разработчиците е един от ключовете за успешна криптовалута.
  • Развитие на мрежата – Разработването на мрежата, която да отговаря на визията на Сатоши, изискваше много работа, а издаването на протокола Genesis е основна стъпка в създаването на криптовалутата, описана от Сатоши в оригиналната Бяла книга за Биткойн.

Bitcoin SV срещу Bitcoin Cash срещу Bitcoin

Вече сте прочели по-горе как Bitcoin SV споделя характеристики както с Bitcoin Cash, така и с Bitcoin. Разбира се, всички те започнаха с протокола Bitcoin, така че не би трябвало да е изненадващо, че има прилики.

Преди всичко всички разлики, които съществуват между трите монети, започнаха с приемането на Segwit. Именно Segwit доведе до вилицата, която създаде Bitcoin Cash. И тази вилица доведе до по-големия размер на блока на Bitcoin Cash.

В случая с Bitcoin SV по-късно е раздвоено от Bitcoin Cash, когато общността твърди, че Bitcoin Cash се е преместил толкова далеч от оригиналния Bitcoin протокол, че е малко повече от експеримент за разработчик на altcoin. Общността избра да се отдели от Bitcoin Cash в опит да запази оригиналната визия на Сатоши Накамото, водеща до прозвището „Satoshi Vision“ за новоразклонената монета.

BTC срещу BCH срещу BSV

Биткойн вилиците сравнени

Поради това се казва, че Bitcoin SV има по-ясна визия, като дава на монетата по-голяма стабилност, по-добра мащабируемост и по-голямо приемане от бизнеса в криптосистемата. По подобен начин компанията nChain, която управлява Bitcoin SV, има мисията да „запали глобалното приемане и използването на Bitcoin на ниво предприятие“, което възнамерява да постигне чрез Bitcoin SV.

nChain вярва, че масивното мащабиране и стабилният протокол са това, което е необходимо, за да направи Bitcoin SV монетата, която бизнесът избира пред Bitcoin Cash и дори над самия Bitcoin.

BSV Crypto Nomics

Интересно е да се отбележи, че Bitcoin SV винаги е била най-малко печелившата монета за добив между себе си, Bitcoin Cash и Bitcoin. Въпреки това печалбите се колебаят много редовно. И Bitcoin SV наскоро надмина Bitcoin Cash по отношение на пазарната капитализация, въпреки че флипването беше краткотрайно и оттогава Bitcoin Cash възстанови позицията си номер четири по отношение на най-големите пазарни капачки.

Дългосрочната стойност на Bitcoin SV в крайна сметка ще се определя от способността на разработчиците да я превърнат в действителна валута, която се използва редовно в търговията. За да се случи това, ще трябва да бъде открита или създадена обективна стойност на ползване извън среда за размяна за Bitcoin SV. Една индустрия, която развива тази стойност на ползване, е игралната индустрия. Има и други, но изглежда, че игрите засега са на преден план.

Ето защо е логично Bitcoin SV да разработи стойност на използване. Както всяка стока или услуга, Bitcoin SV не е отделен от законите на икономиката. Той е също толкова подчинен на тези икономически закони, колкото всеки актив или запас от стойност.

Биткойн SV компании за игри

Bitcoin SV се използва от компании за игри. Изображения чрез Калвин Еър

Помислете защо щатските долари имат стойност. Разбира се, сега това е подкрепено от правителството на САЩ, но по едно време доларите бяха подкрепени със злато. Тъй като те някога са били златни разписки, можете да погледнете в миналото, за да видите откъде произхожда полезната стойност на щатския долар.

Другите валути на хартиен носител може да имат подобна стойност на миналата употреба, но в момента много от тях се считат за подкрепени от долара като световна резервна валута. Всичко това се връща към връзката със златото и с течение на времето тази връзка ерозира, поради което покупателната способност на парите продължава да ерозира.

В днешния ден и възраст криптовалутите като цяло и Bitcoin SV има стойност, която му се приписва. Тази стойност няма нищо общо с това, че сте подкрепени с нещо в миналото.

Той никога не е бил подкрепен от злато, или резервна валута като щатския долар, или от нещо друго, което има вътрешна стойност. Вместо това използваната стойност на Bitcoin SV идва от присъщата му настояща стойност, а не от нищо в миналото.

И така, каква точно е тази присъща присъща ползваща стойност? Какво може някой да използва BSV за днес, освен да го замени за друга валута?

Случаи на използване на BSV

Според Симит Найк, директор на бизнес услугите за nChain, сегашната стойност на използване за Bitcoin SV е доказано честна игра. Това използване като верификатор в честните игри е напълно отделно от обменната му стойност. Според Найк:

Това е само една стойност на ползване. Фирми като nChain непрекъснато се занимават с откриване на нови. Колкото повече се намират и прилагат, толкова по-висока е използваемата стойност на BSV. Това от своя страна се превръща в неговата дънна стойност. Останалата част е спекулативна. Колкото по-висок е пода, толкова по-стабилна е общата стойност.

Това ни отвежда до интересния, но спекулативен въпрос коя криптовалута в момента е в обращение с най-високата дънна стойност?

Всяка монета има както присъща стойност, така и спекулативна стойност, съчетана с текущата й цена, което прави невъзможно да се знае точно какъв е дъното на дадена монета. Изглежда обаче, сякаш Bitcoin SV има по-висок етаж от Bitcoin например.

Това е така, защото BSV вече показа по-висока стойност на използване от BTC. Всъщност биткойнът може да има изключително нисък етаж, тъй като е изместен да блокира размери от само 1 MB. Възможно е биткойнът да бъде отнесен до не повече от запас от стойност, в противен случай с почти нулева стойност на ползване.

Bitcoin Store of Value

Съхраняване на стойност без помощна програма? Изображения чрез Twitter

Етериумът очевидно има по-висока стойност на използване и следователно по-висок етаж, тъй като може да се използва за директно съхраняване на записи за собственост на други активи, наред с други неща. Макар да знаем, че това дава на Ethereum минимална стойност на ползване днес, всъщност не можем да кажем къде е този етаж.

За да може нещо да се счита за пари, не е достатъчно просто да има стойност на ползване. Помислете за компютърен софтуер. Със сигурност има полезна стойност, но не се счита за форма на пари. Това е така, защото не е заменяемо. Няма начин лесно да го разделим на хомогенни единици, нито има фиксирана доставка.

Криптовалутите са вид софтуер, но той също е заменим с фиксирана доставка и се дели на хомогенни единици. Ето защо логично можем да разглеждаме Bitcoin SV като форма на пари. И тя се приближава до стойност на използване, където не само логически може да се разглежда като пари, но и на практика може да се разглежда като пари.

BSV борси & Портфейли

Що се отнася до пазарите за Bitcoin SV, той е доста добре поддържан в редица борси. Те включват подобни на Huobi, OkEx, Binance JEX и други. Също така изглежда, че има доста голям обем за криптовалутата на тези борси.

Разглеждайки отделните книги за поръчки, те изглеждат дълбоки с голяма ликвидност. Това може да улесни изпълнението на по-големи блокови поръчки, без да се стига до голямо приплъзване на цените на поръчките. BSV се пресича с други криптовалути, както и с фиат двойки като корейската печалба.

Що се отнася до съхраняването на BSV, има ограничена поддръжка от повечето основни хардуерни портфейли. Съществуват обаче редица настолни и мобилни портфейли, които могат да се използват за съхранение на вашите монети. Обхванахме това подробно в публикацията си за най-добрите портфейли за Bitcoin SV.

Хора зад BitcoinSV

За разлика от някои други проекти за криптовалута, където има физическо или физическо лице, което е основател и ръководител на проекта, Bitcoin SV се спонсорира и разработва от корпоративни субекти.

Спонсорството за проекта идва от CoinGeek, докато разработката на проекта се извършва от nChain, компания, която участва в усилията за разработване на блокчейн от 2017 г., когато е основана от Крейг Райт. nChain е добре известен с подаването на множество патенти, свързани с блокчейн.

Екипът, който разработва Bitcoin SV, е сглобен с пълното намерение да следва най-добрите практики в бранша, за да осигури пълна реализация на блокчейна Bitcoin. Освен това се ангажира да поддържа мрежата и да осигурява стабилност и безпрецедентно качество.

Биткойн SV хора

Ключови поддръжници на Bitcoin SV. Отляво: Крейг Райт, Калвин Ейър & Джими Нгуен

Докато nChain е основан от Крейг Райт, който твърди, че е единственият Сатоши Накамото и в момента се управлява от Джими Нгуен, усилията за развитие се ръководят от Даниел Конъли като водещ разработчик в nChain.

Той се присъединява към компанията, след като в продължение на две десетилетия работи в разработването на корпоративни системи, заемайки няколко висши ИТ позиции в агенциите на ООН. В миналото Даниел беше анонимен сътрудник на Bitcoin, както и основният сътрудник на проекта BitcoinJ-Cash.

Техническият директор в nChain е Стив Шейдърс и той не само помага да се осигури надзор за проекта Bitcoin SV, но също така е отговорен за връзките със спонсори и други участници в индустрията. Стив допринася за усилията за развитие на Bitcoin от 2011 г., а също така е един от първите участници в BitcoinJ, в допълнение към създаването на един от първите двигатели за пул за копаене с отворен код.

Биткойн SV екип

Основният изследователски екип на Bitcoin SV има повече от десет докторанти в различни дисциплини, включително математика, криптография, физика, компютърни науки и теория на мрежата. Те също имат опит в индустрията в разработването на софтуер, науката за данни, бизнес стратегията и консултациите.

Биткойн SV екип

Водещ разработчик Даниел Конъли & Технически директор Стив Шейдърс

Този основен екип включва пет разработчици на C ++ на пълен работен ден, които имат колективен 95-годишен опит. Допълнителни разработчици на C ++ също работят по проекта въз основа на договор.

Осигуряването на качеството е еднакво важно, като един ръководител на QA на пълен работен ден и трима инженери на QA на пълен работен ден осигуряват разработването и поддръжката на тестовите среди, както и документацията, представянето и одобрението на всички промени в протокола.

Ценова ефективност на BSV

Bitcoin SV започна да се търгува на $ 88.30 и в първия ден на търговия исторически данни показват, че монетата затваря на $ 68.75. В рамките на една седмица цената на Bitcoin SV беше изтласкана над $ 200, но тъй като хеш войните приключиха, също така цената на BSV спадна до нивото от $ 50. Това също се обърна бързо и до декември 2018 г. монетата се търгуваше в диапазона от $ 85-100 в по-голямата си част.

Ценова ефективност на BSV

Ценова ефективност на BSV. Изображение чрез CMC

Цената спадна през първото тримесечие на 2019 г., поддържайки най-вече диапазон от 60-80 долара. Това по-ниско ниво беше пробито през април 2019 г., но до края на май монетата отново се събра и достигна 200 долара за юни.

През юли, август и септември 2019 г. се наблюдава непрекъснат спад на BSV от над $ 200 до ниво $ 80-85. Тъй като монетата се насочи към 2020 г., тя се търгуваше малко под 100 долара.

Началото на 2020 г. е отлично за монетата, като BSV се покачва до $ 363.40 към края на 11 февруари 2020 г. Това е печалба от над 250% само за шест седмици.

Напредък в развитието

Въз основа на съобщенията на водещия разработчик Даниел Конъли и техническия директор Стив Шейдърс, скорошният хард форк на Genesis, който се проведе на 4 февруари 2020 г., дойде със следните промени в протокола Bitcoin SV:

Решение на проблема с мащабируемостта на Биткойн

Един от неприятните проблеми за Биткойн е неспособността му да се мащабира и общността не е намерила за добре да реши проблема, като настоява за размер на блок от само 1 MB и ограничава Bitcoin до само 4-7 транзакции в секунда. Излишно е да казвам, че това сериозно подкопава всякакви опити за подкрепа на корпоративното използване на биткойн.

В случая с Bitcoin SV вече е добит блок за настройка на 128 MB, но с внедряването на разклонението Genesis няма ограничения за възможния размер на блоковете. Това решава проблема с мащабируемостта и означава, че капацитетът на транзакциите за Bitcoin SV вече е безкраен.

Това ще позволи на майнинг общността да управлява размера на блока и капацитета на транзакциите в мрежата, което е точно това, което Сатоши предвижда в оригиналната Бяла книга за биткойни.

Биткойн SV Genesis Fork

BItcoin SV Genesis Fork през февруари 2020 г.

Премахването на ограничение за размера на блока ще позволи приложенията на ниво предприятие да се изграждат върху блокчейн Bitcoin SV. Миньорите също ще се възползват, тъй като могат да спечелят повече такси за транзакции, за да компенсират бавната ерозия в наградите за добив поради процеса на намаляване наполовина, който се случва на всеки четири години и намалява наполовина наградите за добив на блокове.

Възстановяване на оригиналността на биткойн протокола

Биткойнът съществува вече повече от десетилетие и всяка година разработчиците правят промени в протокола за биткойн. Поради това биткойнът, който познаваме днес, се отклони далеч от оригиналния протокол за биткойн. Hard fork Genesis на Bitcoin SV възстанови оригиналния протокол Bitcoin, както е описано в оригиналната бяла книга. По същество това доведе до четири ключови технически промени:

  • Възстановяване на OP_RETURN функционалността: Тази промяна позволява на разработчиците на скриптове да прекратяват скриптове рано и с лекота.
  • Увеличаване на числовия тип на скрипта до големи числа: Тази промяна позволява по-ефективно да се извършват сложни математически изчисления. Промяната беше необходима поради ограниченията на 32-битовите числа. Тази промяна връща първоначалния дизайн и му позволява да извършва сложни изчисления и скриптове с разширена функционалност.
  • Отмени P2HS за нови транзакции: Pay to Hash Script (P2HS) позволява скриване на изходни скриптове по време на създаването. Тази промяна е въведена от разработчиците, но е в противоречие с оригиналния биткойн протокол, който поддържа честен запис на събитията. P2HS доведе до лоши практики за поверителност и премахването на P2HS ще позволи на Bitcoin SV да се върне към по-добри практики за поверителност.
  • Възстановяване на nLockTime и nSequence: Възстановяването на първоначалното използване на nLockTime и nSequence ще даде възможност за високоскоростни микроплащания, както е предвидено от Satoshi.

P2P реле на транзакции със сложни скриптове

От разклона на Genesis всички участници вече могат свободно да използват сложни типове транзакции. Преди Genesis един участник ще трябва да намери миньор, който да подпомогне потвърждаването на блокови транзакции, когато се използват сложни типове транзакции.

Както всеки софтуер, можем да очакваме публичната блокчейн, която е Bitcoin SV, да се развива с течение на времето. Въпреки че техническите промени са неизбежни, едно нещо, което няма да се промени, са основните правила на протокола, които управляват Bitcoin SV.

Пътна карта & Какво да очаквам

Bitcoin SV започва с просто възстановяване на първоначалния протокол Bitcoin. Предписанията, изложени в оригиналния документ за биткойн, са възприети от работещите по проекта Bitcoin SV.

Чрез повторно активиране на Satoshi op_code Bitcoin SV вече е готов да добави разширени технически функции, включително интелигентни договори и токенизация. Този оригинален протокол за биткойн е това, което е било необходимо, за да се види, че биткойн расте и процъфтява, и трябва да му бъде позволено да съществува без постоянно бъркане и промени.

След като този оригинален протокол е възстановен, той трябва да остане стабилен. Освен критичните корекции за сигурност, не трябва да се изискват необходими промени. Като остане стабилен Bitcoin SV ще генерира увереност от предприятия, които искат да изграждат приложения върху публична блокчейн. Точно както протоколите, които управляват интернет, останаха относително стабилни през годините, така и Bitcoin SV ще остане стабилен.

Пътна карта на BitcoinSV

Изображение чрез Пътна карта на BitcoinSV

След това ще се увеличи нарастващата мащабируемост, за да се отговори на бъдещите пазарни нужди, а не просто да се преглеждат текущите обеми транзакции. Важно е Bitcoin SV да е подготвен за потенциално търсене като функция на предлагането.

Това ще позволи на Bitcoin SV да функционира като основа на много различни индустрии, които изискват този тип масивно мащабиране. Мащабирането също ще помогне да се запази здравната общност на копачите, тъй като увеличеният обем на транзакциите означава и увеличени такси за добив.

Разбира се, сигурността също остава критично важна за пътната карта на Bitcoin SV. Разработчиците ще продължат да гарантират, че блокчейнът е правилно оптимизиран и че стъпките за осигуряване на качество и тестване остават на място.

И накрая, Bitcoin SV ще се стреми непрекъснато да подобрява изживяването на плащанията. Проектът ще работи както за измерване, така и за подобряване на безопасността на 0-conf транзакции, бързо разпространение на транзакции и конфигурируеми от майнера политики за такси.

Заключение

Разбира се, Bitcoin SV не е бил без своите противоречия и недоброжелатели, но в края на деня все още има силна общност и изглежда наистина се интересува само от представяне на визията на създателя на Bitcoin. Hard fork на Genesis прави блокчейна най-близо до протокола, изложен в оригиналната бяла книга на Биткойн.

Все още не е сигурно дали това е необходимото на пазарите, но Bitcoin SV със сигурност е забелязал значителни печалби в цената, водещи до хард форка на Genesis и за разлика от помпите, които сме виждали от други монети през годините, тези печалби са залепване. Това просто подчертава силата на общността Bitcoin SV и тяхната отдаденост да направят Bitcoin SV най-голямата и полезна блокчейн на планетата.

Истинският тест за Bitcoin SV започва сега, след като е възстановил своя протокол, за да съответства на Satoshi’s Vision. Ще процъфтява ли блокчейнът? Ще успее ли най-накрая да превърне криптовалутата в пари, които всъщност са широко използвани там, където толкова много са се провалили?

Със сигурност няма да се случи за една нощ, но през следващите месеци трябва да разберем колко успешен може да бъде Bitcoin SV.

Представено изображение чрез Shutterstock

Отказ от отговорност: Това са мнения на писатели и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me