Преглед на Bitcoin Diamond (BCD): Всичко, което трябва да знаете

Bitcoin Diamond беше един от изключително противоречивите хард форкове на Bitcoin от 2017 г..

По това време имаше всякакви спекулации, че монетата е измама. Някои казват, че Bitcoin Diamond е създаден само за да осребри името на Bitcoin, докато други твърдят, че можете да загубите личната си информация, като заявите Bitcoin Diamond, създаден от хард форка.

Засега няма реални доказателства за измами около Bitcoin Diamond, въпреки че ще видим, че действието на помпата и изхвърлянето от монетата може да е реалност. Нека да разгледаме по-задълбочено това, което се обозначава като „По-добър биткойн“.

История на Bitcoin Diamond

Стартирането на Биткойн диамант се случи на 24 ноември 2017 г., когато блокчейнът на биткойн достигна блок 495 866. Проблемът по това време (или един от проблемите) е, че основателите на Bitcoin Diamond не са пуснали нищо в този момент. Няма бяла книга, не се формира общност, много малко информация и доколкото някой може да каже, че няма блокчейн, тъй като по това време не е пуснат изходен код или дори акаунт в GitHub.

История на биткойн диаманти

История на биткойн диаманти & Пътна карта. Източник: btcd.io

Въпреки всички въпроси, свързани с новия хардфорк на Биткойн, в рамките на няколко дни цената достигна до $ 94, което беше и рекордът за Bitcoin Diamond за всички времена. Оттогава цената непрекъснато спада, въпреки че имаше някои скокове, които ще обсъдя по-подробно по-късно.

Екипът зад Bitcoin Diamond също пусна изходния код скоро след старта, както и подобряване на комуникацията и активизиране на социалните медии. И така, много от притесненията около проекта, който го бе обозначил като измама, бяха прекратени.

Кой е създал биткойн диамант?

Bitcoin Diamond споделя сходство със своя биткойн майка и това е в анонимния характер на основателите. Биткойнът е създаден от Сатоши Накамото, псевдоним за програмист или група програмисти. По същия начин, Bitcoin Diamond е създаден от разработчици, използващи псевдоними.

В този случай има трима, като двама се идентифицират като „Evey” и „007”, а третият остава напълно анонимен. По-късно беше споменато, че имената всъщност се отнасят до екипите за разработка и че вероятното местоположение на фондацията Bitcoin Diamond е Сингапур.

Как работи Bitcoin Diamond?

Подобно на други блокчейни, Bitcoin Diamond е децентрализирана мрежа, целяща да предостави на потребителите средство за обмен на стойност. Тъй като е бил раздвоен от биткойн, той споделя прилики с родителската монета, въпреки че има и разлики.

Едно сходство е, че използва алгоритъма Proof of Work и добива за проверка на транзакции и блокове. Майньорите получават награда за предоставяне на изчислителна мощ, необходима за извършване на проверки. Различава се от биткойните обаче, защото не използва алгоритъма SHA-256.


Екипът на разработчиците се отдалечи от SHA-256, тъй като той се превърна в доминиран от специализирани ASIC миньори, които донякъде са централизирали Bitcoin. Вместо това Bitcoin Diamond използва алгоритъм, известен като X-13, който е устойчив на ASIC и позволява на миньорите да използват основни графични процесори, за да защитят мрежата и да осигурят проверки.

Сравнен биткойн диамант

Сравнен биткойн диамант. Източник: Steemit

Целта при създаването на биткойн беше да се създаде напълно децентрализирана цифрова валута, която направи транзакциите по-бързи, по-евтини, по-надеждни и по-частни от текущите финансови транзакции. Въпреки че Биткойн осъзна тези стремежи, няма съмнение, че той не е перфектен и че могат да се направят промени, за да се подобри първоначалното изпълнение на Биткойн.

Една промяна, която беше направена и ние не сме сигурни каква е целта, е, че Bitcoin Diamond е създаден с 210 милиона монети. Това е 10 пъти повече монети от биткойн.

Заявената цел на Bitcoin Diamond е да поправи три недостатъка на Bitcoin:

  • Лоша защита на поверителността;
  • За новите членове се изисква висок праг;
  • Бавна скорост на транзакцията.

При пускането на пазара бяха освободени 170 милиона Bitcoin Diamond, а останалите 40 милиона се държат в резерв за награди за добив. Също така беше подчертано от разработчиците, че Bitcoin Diamond не е създаден като конкурент на Bitcoin, а по-скоро е дивидент за притежателите на Bitcoin и полага усилия да увеличи приемането и използването на криптовалути.

Къде и как да закупите биткойн диамант?

Първото нещо, от което ще се нуждаете, ако искате да придобиете малко Bitcoin Diamond, е съвместим портфейл, който да го държите. Екипът на Bitcoin Diamond заяви, че роден портфейл ще бъде пуснат през третото тримесечие на 2018 г., но междувременно можете да използвате QoinPro, BitGo или един от другите шепа портфейли, изброени на уебсайта на Bitcoin Diamond.

Един, който имате портфейл, най-лесният начин да получите Bitcoin Diamond е просто да го купите от една от поддържащите борси. Можете да го получите на Binance, Huobi, OKEx, Gate.io и редица други борси. Само имайте предвид, че не можете да го получите с fiat, но ще се нуждаете от BTC или ETH, за да направите покупката.

Биткойн диаманти на живо

Обмени на живо за биткойн диамант. Източник: Уебсайт за биткойн диаманти

Също така имайте предвид, че ще ви е необходима сметка за търговия на борсата, която сте избрали да използвате, и в повечето случаи това означава, че ще трябва да подадете доста лична информация, за да отговаряте на разпоредбите на KYC и AML, поддържани от почти всяка централизирана борса.

Ако не ви харесва идеята за потенциално свързване на личните ви данни с вашия Bitcoin Diamond, като ги закупите чрез борса, вместо това можете да използвате peer-to-peer пазар. LocalBitcoins е един такъв P2P пазар, но може да откриете, че ликвидността е доста тънка за закупуване.

Майнинг на биткойн диамант

Не е нужно да купувате Bitcoin Diamond, за да го натрупвате. Ако предпочитате, можете просто да го копаете.

Майнингът на Bitcoin Diamond първо изисква да изтеглите и инсталирате основния клиент. Разберете, че това означава, че ще изтеглите целия блокчейн на компютъра си, за да станете възел. За да направите това, ще ви трябва достатъчно място на твърдия диск. Добрата новина е, че Bitcoin Diamond използва нов алгоритъм, наречен X-13, който е много по-лесен от алгоритъма SHA-256, използван от Bitcoin. Това прави възможно добива на Bitcoin Diamond с вашия графичен процесор.

Биткойн диамантени пулове за добив

Биткойн диамантени пулове за добив

Ако искате да имате по-стабилни награди, трябва да помислите за присъединяване към биткойн диамантен пул за добив. Уебсайтът на Bitcoin Diamond изброява 6 пула, към които бихте могли да помислите да се присъедините. Пул за копаене комбинира хеширащата сила на всички участници, което улеснява намирането на блокове. След това наградите за блокове се разделят между всички членове на пула.

Предимства на Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond е създаден, за да подобри някои аспекти на Bitcoin, като скорост на мрежата и разходи за транзакции. Поверителността също е много важна за екипа на Bitcoin Diamond И така, какви предимства има Bitcoin Diamond пред своя биткойн майка?

Bitcoin Diamond е помогнал за децентрализирането на копаенето – Централизацията на биткойн миньорите е постоянен проблем, но Bitcoin Diamond не страда от този проблем. Основната причина е, че той се отдели от алгоритъма SHA-256, който се контролира от ASIC миньори и се премести в алгоритъм, благоприятен за GPU-майнинг.

Предимства на Bitcoin Diamond

Биткойн диамант претендира предимства

Това е по-бърз по-евтин начин за изпращане на пари – Една от основните причини за създаването на биткойн беше да се направи изпращането на пари по-лесно и по-евтино. Bitcoin Diamond със сигурност е постигнал това и е едновременно по-бързо и по-евтино от Bitcoin. Всъщност той е по-евтин от повечето криптовалути, главно поради ниската му стойност в сравнение с други основни криптовалути.

BCD жетоните ви позволяват да съхранявате богатството си далеч от евентуални конфискации и любопитни служители – Това е още едно предимство на криптовалутите като цяло. За разлика от традиционните банкови сметки, няма начин държавен субект или организация да замрази вашите Bitcoin Diamond средства. Всъщност, благодарение на аспекта на поверителност на монетата, никой дори няма да разбере, че притежавате Bitcoin Diamond.

Общността и доверието на Bitcoin Diamond растат – Когато се появи биткойн диамантената вилица, имаше огромно количество противоречия и много хора направо нарекоха проекта измама. Това се променя, като общността се изгражда около Bitcoin Diamond и доверието постоянно се възстановява.

Какви са рисковете от Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond има предимства, но нищо не идва без рискове и Bitcoin Diamond не прави изключение. Ако мислите да се ангажирате с Bitcoin Diamond, важно е да сте наясно с потенциалните рискове.

Bitcoin Diamond е нов – Измина по-малко от година, откакто Bitcoin Diamond беше създаден и все още не сме видели дали екипът за разработки наистина ще се представи. Също така е твърде рано да се знае дали BCD токенът ще оцени по стойност и ще стане стабилен.

Заплахата от хакване и загуба на токени – Това е риск при всяка криптовалута и ако сте следвали криптовалути от какъвто и да е период от време, знаете колко уязвими са всички монети, държани на борсата. Ако ще натрупвате Bitcoin Diamond, не забравяйте да ги съхранявате в собствения си портфейл и за предпочитане в хардуерен портфейл.

Опасността от по-напреднали криптовалути да навлязат на пазара – Bitcoin Diamond е създаден за отстраняване на забелязаните недостатъци в Bitcoin. Все още е много рано в играта за криптовалута, така че няма начин да разберем дали ще се появи още по-добра алтернатива след шест месеца или година или дори 2 години.

BCD търговия с монети

Когато Bitcoin Diamond стартира, той бързо нарасна до $ 94, но никога не се връща на това ниво. Всъщност той бавно намалява и към 23 юли 2018 г. има стойност от 2,20 долара. Имайте предвид, че на този ден това е приблизително 50% под цената на предишната сесия. Въпреки това тя има пазарна капитализация от близо 350 милиона долара и е класирана на 42 място в Coinmarketcap.com. Причината за привидните помпи и сметища през последните няколко дни е изброяването на токена BCD в HitBTC на 16 юли.

Люти цени на дивите биткойни

Диви BCD Prive люлки. Източник: Coinmarketcap

В противен случай нещата не изглеждаха чудесно в ценовото действие на токена, тъй като той беше сериозно депресиран от март 2018 г. Преди това той изпита няколко месеца голяма волатилност, търгувайки до $ 47,29 и до $ 8,36, всичко това в рамките на няколко седмици . Това действие изглеждаше така, сякаш основателите бяха обвинени, но няма начин да се каже със сигурност дали това е така или просто обичайната волатилност на криптовалутата.

Заключение

Въпреки че е вярно, че разработчиците на Bitcoin Diamond са останали скрити в тайна, би било добре да се помни, че разработчикът на Bitcoin също е бил скрит в мистерия, поверителност и анонимност, дори и до днес. Сатоши Накамото даде на света биткойн и изчезна, оставяйки блокчейна за разработчици, който да проучи и подобри.

Част от този процес на подобрение включва хард форкове, които са необходими, когато общността е в разногласия относно аспектите на Биткойн или всяка друга криптовалута, която не е създадена по начин, който избягва възможността за хард форкове.

Bitcoin Diamond направи подобрения в основната блокчейн Bitcoin и въпреки че може да не е перфектен, няма индикации, че това е и измама. Вместо това изглежда просто като група разработчици, които ценят поверителността в децентрализирани валути. И неговите подобрения са довели света с една крачка по-близо до перфектната криптовалута, ако такова нещо е възможно.

Имам чувството, че биткойн диамант може да е бил измислен и пуснат твърде бързо, но растежът му оттогава не създава усещането, че е измама. Какво мислиш?

Препоръчано изображение Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me