Преглед на Belacoin: Печелете крипто чрез споделяне на снимки на Belacam

Светът на социалните медии е на ръба да бъде нарушен от нова вълна от базирани на блокчейн проекти.

Настоящите гиганти в бранша разчитат на централизирани платформи, които предлагат на своите потребители и създатели на съдържание много малко за своите усилия; въпреки това, приложения като Instagram и Snapchat запазват лоялни последователи, които ще трябва да убедят, за да преминат към друга платформа.

Belacam, базиран на блокчейна Bela (BELA), има за цел да предостави децентрализирана алтернатива, която директно възнаграждава своите потребители за техните усилия.

Какво е Belacoin?

Belacoin (BELA) първоначално е създадена през 2014 г. като благотворителна монета за организации, специализирани в помощ на деца. Процент от циркулиращите доставки е дарен на различни организации и е използван в кран Бела, за да се опита да разшири разпространението на монетата.

Тази идея никога не се развихри и проектът промени фокуса през 2016 г. след Фонд Амбия пое разработването на Belacoin. Последва ребрандиране, заедно с актуализации на портфейлите Bela. Екипът се фокусира и върху привличането както на отдадени, така и на независими миньори, които да помогнат за осигуряването на блокчейна.

Инвестиция на Фонд Амбия

Първоначално базиран на Litecoin, Belacoin използва алгоритъма за регулиране на трудността Dark Gravity Well и се похвали с бързо време на блока и успя да възприеме технологичен напредък като SegWit и Lightening Network.

В резултат на това Бела успя да улесни бързи трансакции между партньори и това спомогна за привличането на екипа на Белакам, който търсеше подходяща мрежа, която би могла да поддържа платформата им за социални медии.

За да спомогне за улесняването на растежа на платформата Belacam, BELA се трансформира в токен ERC-20, за да му помогне да се интегрира безпроблемно във вече съществуваща инфраструктура.

Какво е Belacam?

Белакам е платформа, която позволява на своите потребители да споделят както снимки, така и GIF файлове и да бъдат възнаграждавани в BELA за качване на съдържание. Освен това създателите на съдържание могат също да получат BELA за всеки, както получат изображенията им, а потребителите могат да изтеглят средствата си или да ги използват, за да харесват снимки на други потребители.

Планирано е платформата да работи по начин, подобен на Steemit и потребителите ще могат както да взаимодействат, така и да възнаграждават своите приятели и любими личности, както и организации и други създатели на съдържание.

Регистрация на Belacam

Екипът зад Belacam работи в унисон с екипа на Ambia Fund и двете страни се стремят да създадат уникална социална платформа, която да излезе на значителен пазар на потребители на приложения за споделяне на снимки.

Колко жизнеспособен е проектът?

Социалните медии играят огромна роля в днешното общество, тъй като Snapchat се движи близо до него 200 милиона потребители, докато Instagram има близо до 800 милиона. Секторът за споделяне на снимки може да се окаже изключително доходоносен за Belacam и Steemit показа, че децентрализираните проекти в социалните медии определено могат да бъдат успешни.

Макар основните платформи да са натрупали огромен брой потребители, те не възнаграждават директно създателите на съдържание и те или не получават заплащане, или привличат помощта на сайтове на трети страни, за да намерят спонсори или рекламни партньори. Като позволява на създателите на съдържание да бъдат директно възнаграждавани от други потребители на платформата, Belacam има потенциала да наруши настоящия пазар и да привлече значителен брой млади, крипто-приятелски потребители.

Belacam също се следи отблизо от Фонда Ambia, който е специализиран в разработването на стартиращи компании за криптовалути, а екипът на Ambia стои зад програмисти и дизайнери, в допълнение към управлението на медийните кампании и кампаниите за връзки с обществеността на проекта.

Bela се подкрепя и от Live Bela LLC, компанията, която стои зад криптовалутата със седалище в Шарлотсвил, САЩ. Те остават напълно съвместими и Live Bela LLC е регистрирана в правителството на САЩ и запазва Делауер LLC номер на файл: # 6507095.

Live Bela поддържа и разработва изходния код на Bela, софтуерни проекти и приставки, както и участва в изграждането на своята общност.

Belacam USPs

Взаимодействието между Bela и Belacam ще се окаже жизненоважно, тъй като хората ще имат нужда от Bela, за да плащат за специални функции в Belacam и с нарастването на популярността на платформата търсенето на Bela ще се увеличи. Създателите на съдържание също са настроени да получават Bela както от последователи, така и от рекламодатели, а когато решат да обменят приходите си за други валути, това ще помогне да се създаде значителен обем на търговията за Bela и на свой ред да му помогне да спечели по-нататъшно сцепление.

В допълнение към платформата Belacam, Bela също поддържа Шах Бела, приложение за android, което позволява на потребителите да играят шах срещу редица противници и да получават BELA като награда за победа.

Заслужава ли си BELA да инвестира?

Токенът BELA се бори наскоро, тъй като спадът на пазара го видя да загуби по-голямата част от стойността си. След като достигна своя връх на цена от около 0,52 долара през януари, в момента BELA търгува на цена от 0,09 долара и запазва пазарна капитализация от около 4 млн. Долара. На върха си беше на стойност над 20 милиона долара и екипът трябва да свърши работа, за да привлече инвестиции обратно в проекта.

Има редица разработки в тръбопровода и екипът на Bela реши да превключи BELA на токен ERC-20 и да включи алгоритъм за консенсус Proof-of-Stake. Основните цели са да стимулират истинските ежедневни потребители и също така да се отдалечат от по-централизираните пулове за копаене. Тези промени също са насочени към подобряване на оперативната съвместимост с ERC-20 токени, които са добре интегрирани с борси и хардуерни портфейли.

Размяната е планирана да се осъществи през следващите седмици и всяка стара BELA ще бъде заменена за ERC20 BELA в съотношение 1: 1.

Платформата Belacam също е в процес на разработка с версията Gamma, която скоро ще бъде пусната. Заявленията за тестване бяха взети между 29 януари и 20 февруари и оттогава избраните лица тестваха Belacam Gamma с освобождаването, планирано за второто тримесечие на тази година.

Belacam Platform Gamma

Както при всеки проект, базиран на блокчейн, много зависи от това как екипът успява да бъде в крак с развитието и също така да изпреварва своите конкуренти. Децентрализираният сектор на социалните медии може да се окаже труден за навигация и въпреки че Steemit се оказа успешен, Indahash се представи лошо, докато екипът зад проекта Props беше принуден да забави стартирането на платформата им за видео споделяне.

Изграждането на силна платформа за социални медии отнема време, въпреки че тези проекти са в състояние да увеличат потребителската си база с почти експоненциална скорост.

Съществува също така възможността Belacam да не бъде добре приет от широката публика, тъй като платформи като Instagram и Snapchat поддържат силна задръжка над своите потребители. Успехът на Belacam зависи до голяма степен от това моделът за споделяне на приходите от токени да стане все по-видим и ежедневните потребители да свикнат по-често да обменят стойност чрез токени. Проектът може да се продава силно на криптовалутната общност и да се изгражда оттам, подобно на начина, по който Steemit работи.

Досега изглежда, че проектът ще включва редица положителни функции, а Belacam включва изчистен и интуитивен интерфейс, както и интерактивни функции като табло за водещи, подчертаващо потребителите, които са дали най-много харесвания в рамките на 24 часа.

Като раздадете голямо количество харесвания на сайта и го включите в класацията на потребителите, техните профили ще бъдат представени пред хиляди други потребители. Функции като тези могат да помогнат да стимулират потребителите да си взаимодействат на платформата.

Приложението Belacam може да се окаже потенциално изгодно за притежателите на BELA, тъй като приложения като Instagram и Snapchat привличат огромен брой потребители, докато Facebook и Twitter също включват голямо количество споделяне на изображения и са изключително популярни.

Използвайки технологията на блокчейн, за да улесни бързото плащане и награди за харесване и споделяне на съдържание, Belacam има всяка възможност да извлече част от пазара за себе си. С настоящата пазарна оценка от около 4 млн. Долара, BELA също има достатъчно място за растеж и предоставя на инвеститорите възможността за значително здравословна възвръщаемост.

Изображения чрез livebela.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me