Преглед на BaseFEX: Пълен обзор на Exchange

BaseFEX е нова криптовалутна фючърсна борса, която дава на търговците възможност да търгуват с криптовалута с ливъридж.

BaseFEX е със седалище в Хонг Конг и разработва платформата си за търговия повече от 2 години. Предлагайки ливъридж до 100 пъти върху лесен за употреба, но усъвършенстван продукт, те се надяват да могат да оспорят статуквото.

Можете ли обаче наистина да се доверите на такава нова борса?

В този преглед на BaseFEX ще ви дадем всичко, което разбрахме за тази борса. Ние също ще ви дадем някои най-добри съвети което трябва да имате предвид, когато търгувате тук.

Общ преглед

BaseFEX официално отвори своите книги през декември 2018 г. Въпреки че екипът е със седалище в Хонконг, те са регистрирани в Република Сейшели като Base Investing Corporation с фирмен номер 205276.

Компанията се управлява от Jesse Wu (главен изпълнителен директор) и Isaac Zeng (CTO). Те твърдят, че мисията на BaseFEX е да бъде „най-надеждната, прозрачна и усъвършенствана борса за деривати на криптовалути и да направи търговията гладка, сигурна и достъпна за търговците по целия свят“.

Като се има предвид, че те разработват борса за деривати на криптовалути, те се стремят да предизвикат подобни на BitMEX, Deribit и Prime XBT, наред с други.

Те предлагат ливъридж на четири различни двойки криптовалута, който стига до 100 пъти. Това е за някои от по-екзотичните двойки криптовалута, които ще разгледаме в раздела за поддръжка на активи.

BaseFEX може да приема клиенти от цял ​​свят и те са превели своя сайт на 5 различни езика. Те включват английски, японски, корейски, китайски и руски.

Въпреки глобалното им присъствие обаче, има някои региони, в които те не могат да приемат търговци. Те включват държави като Съединените американски щати, Квебек (Канада), Куба, Крим и Севастопол, Иран, Сирия, Северна Корея и Судан.

BaseFEX лост и маржове

BaseFEX позволява на своите клиенти да търгуват с крипто на Margin. Това означава, че те могат да въвеждат позиции в сделки, които са многократно по-големи, отколкото държат за посочените позиции. Минималният марж, който можете да получите тук, е 1%.

Лост за BaseFEX

Търговията на марж предполага търговия със заети пари, което предполага ливъридж. Това означава, че вашите печалби / загуби могат да бъдат максимизирани от фактора на ливъридж. В BaseFEX този максимален коефициент на ливъридж е 100x, което е същото като техните конкуренти.


Предупреждение ⚔️: Лостът е нож с две остриета, където можете да печелите и губите.

Точните инструменти, с които търгувате в BaseFEX, са фючърсни продукти. Това са деривати, които са залози на цената на актива на някаква предварително определена цена в бъдеще (изтичаща цена).

BaseFEX също има типични „вечни“ фючърси. Това са инструменти, които нямат срок на годност и се въвеждат ежедневно в нов договор. Те остават отворени, докато не бъдат затворени от търговеца. Те ще проследят най-тясно спот цената на актива.

Изисквания за марж

Когато търгувате фючърсен договор, имате два различни типа маржин изисквания. Това са първоначалният марж и маржът за поддръжка.

Те започват от 1% за първоначалния марж и 0,5% от базовия марж за поддръжка. Те, разбира се, се различават в зависимост от въпросния договор, както и размера на общата позиция. Таблицата по-долу съдържа точните изисквания.

Актив Ограничение на базовия риск (R) Основен марж за поддръжка (M) Базов начален марж (I)
BTCUSD 100 BTC 0,50% 1.00%
BNBXBT 20 BTC 0,50% 1.00%
HTXBT 20 BTC 0,50% 1.00%
OKBXBT 20 BTC 0,50% 1.00%

Както виждате, и аз & M ще се различава в отделни стъпки в зависимост от размера на позицията. Ще трябва да добавите повече марж в зависимост от размера на позицията – съвсем логично.

Също така имате възможност да имате изолиран или кръстосан маржин акаунт в BaseFEX. Изолираният марж е маржът, който се прилага за определена позиция и следователно е ограничен до тази сума. Кръстосаният марж се споделя между вашите отворени позиции и може да бъде нетиран.

Опцията по подразбиране на борсата е кръстосаният марж. Можете да прочетете повече за механиката на изолирани / кръстосани полета тук.

Безопасен ли е BaseFEX?

Това е може би един от най-важните въпроси и е особено подходящ при използване на нова борса.

Основна декларация за сигурност на FEX

Декларация за сигурност на BaseFEX & Програма Bounty

Има редица неща, които човек трябва да търси, когато определя дали трябва да се доверява на маржин крипто обмен. Те включват начина, по който се справят с пазарния си риск, риска от монети, както и инструментите, които предоставят на потребителите за защита на техните акаунти.

Нека да разгледаме всеки от тях.

Управление на монети

Като се има предвид, че BaseFEX се занимава с криптовалута, те постоянно са изправени пред риска от хакери, които се опитват да проникнат в тези монети. Следователно те са въвели разумни протоколи за управление на монети.

Всъщност BaseFEX е една от малкото борси, които сме виждали и които използват 100% съхранение на студено за всичките им монети. Това означава, че монетите се държат сигурно в офлайн състояние далеч от заплахата на тези хакери.

Обикновено виждаме, че борсите имат ограничен процент монети в „горещо“ хранилище за изплащане на клиенти.

Що се отнася до портфейлите, които те използват за управление на тези монети, това са портфейли с много подписи с конфигурация 5 от 7. Това означава, че за да изпратят средства, 5 от 7-те директори в BaseFEX трябва да подпишат транзакцията.

Управление на риска

Като се има предвид, че това е фючърсна борса с до 100 пъти ливъридж, съществува голям пазарен риск, на който търговците са изложени, особено що се отнася до ликвидността.

Подобно на други фючърсни борси, BaseFEX работи с механизъм за ликвидация. Това ще премахне тези позиции, които са изчерпали маржа си за поддръжка (споменато по-горе).

Те също така управляват така наречения „застрахователен фонд“. Това е пул за защита на търговците, които са изложени на късна ликвидация, която надхвърля цената на фалита на позицията на търговеца. Това осигурителен фонд се попълва от ликвидациите, които се изпълняват над цената на фалита при загуба на позиции.

Предупреждение ⚔️: За да избегнете ликвидация, уверете се, че вашите длъжности са добре финансирани

И накрая, има допълнителна система за управление на риска, която е проектирана да премахне заплахата от „социализирани загуби“. Това става чрез тяхната динамична система за автоматично намаляване на задълженията.

Това е система, която автоматично ще премахне позициите, които са собственост на противоположните търговци според класирането на печалбата и лоста. С други думи, по-печелившите и по-високите позиции на ливъридж първо трябва да бъдат намалени.

Можете да прочетете повече за тяхната система за автоматично намаляване на задлъжнялостта тук.

Сигурност на потребителя

Освен процедурите за сигурност, въведени на борсата, BaseFEX е предоставил на потребителите и някои инструменти, за да защитят индивидуално своите акаунти.

Първо, те имат стандартни двуфакторни опции за защита при удостоверяване. Това означава, че преди да можете да влезете в акаунта си или да разрешите тегления, ще трябва да го потвърдите на телефона си.

Това не е активирано по подразбиране, така че може би ще искате да го направите в момента, в който сте създали акаунта си. За да направите това, в раздела за управление на акаунта можете да преминете към раздела за двуфакторно удостоверяване. Тук ще генерирате QR кода, който представихме по-долу.

BaseFEX 2FA

Активиране на двуфакторно удостоверяване на BaseFEX

След като това бъде генерирано, ще трябва да го синхронизирате с телефона си. Ще ви трябва приложение, което може да управлява това вместо вас. Може би най-добрият ви залог е Google Mobile Authenticator.

И накрая, BaseFEX разполага с всички стандартни протоколи за криптиране, за да защити и защити комуникациите. Те имат 256-битово SSL криптиране на уебсайта си, което гарантира, че всички поверителни комуникации се изпращат директно към техните сървъри.

Внимание? ️: Винаги се уверете, че виждате катинар на браузъра, преди да влезете в BaseFEX

Такси BaseFEX

Таксите, които се начисляват при брокера, са особено подходящи при сделки с големи обеми при сделки с ливъридж.

И така, как се подрежда BaseFEX?

Е, те управляват стандартен модел на такса „Maker-Taker“. Това е мястото, където тези, които правят пазари (създават ликвидност) ще бъдат начислявани по-ниска такса от тези, които вземат ликвидност от книгите за поръчки. По-долу можете да видите точните такси в BaseFEX:

Договор Такса за производител Такса за взимане Дълго финансиране Кратко финансиране
BTCUSD 0% 0,05% 0,0000% 0,0000%
BNBXBT 0% 0,05% 0,2063% -0,2063%
HTXBT 0% 0,05% 0,0100% -0,0100%
OKBXBT 0% 0,05% 0,0100% -0,0100%

Както можете да видите, те няма да ви таксуват, когато правите ликвидност по техните книги. За участниците обаче те ще ви таксуват 0,05% за сделките. Става въпрос за стандарт на други борси.

Ще видите също, че те начисляват „такса за финансиране“. Това е такса за финансиране, която се прилага, тъй като търгувате на марж с заети пари. Това се таксува на всеки 8 часа, което е интервалът за финансиране.

Забележка? ️: BaseFEX предлага групови отстъпки от 50% за такси за тези търговци с обем над 35 милиона долара

И накрая, като се има предвид, че те са само крипто обмен, няма да се налага да плащате такси за депозит / теглене. Единствената такса, която може да бъде приложена, е произволна такса за миньор, която изчиства транзакцията ви в мрежата.

Покритие на активите

По отношение на покритието на активи, BaseFEX в момента предлага 4 различни типа договори. Всичко това са вечни фючърсни договори, но те са с доста интересни активи. По-долу са тези активи:

 • BTCUSD: Цената на биткойн в щатски долари
 • BNBXBT: Цена на Binance Coin в BTC
 • HTXBT: Цена на токена Huobi в BTC
 • OKXBT: Токен Okex в BTC

Както можете да видите, те имат стандартния договор за биткойн, но имат и собствени токени от другите борси, включително Huobi, Binance и Okex.

Всички те са уредени в биткойни и в техните книги има разумни нива на обем за тях. Има някои специфични ограничения и специфики на договора, за които можете да прочетете повече в техните документи.

За съжаление, те не предлагат други активи на крипто деривати.

Те имат Ethereum на началната си страница, но изглежда все още не предлагат пазар за тях. Те също така твърдят, че предлагат стандартни фючърси, но всички договори по-горе са безсрочни. Може би тепърва ще се добавят, тъй като борсата е все още чисто нова?

Регистрация на BaseFEX

Ако искате да се регистрирате на борсата, ще се насочите към офертата към страницата за регистрация. Всичко, от което се нуждаят от вас, за да създадат акаунт, е имейл адрес и псевдоним. По-долу е казано формата:

Основен формуляр за регистрация на FEX

Регистрационен формуляр в BaseFEX

След като натиснете „Изпрати“, те ще ви изпратят код за потвърждение на предоставения имейл. Ще трябва да вмъкнете това, преди акаунтът ви да бъде напълно активиран.

Забележка? ️: Този код изтича в рамките на 10 минути

За тези от вас, които се грижат за поверителността, ще се радваме да разберем, че BaseFEX е анонимен обмен. Те не изискват от вас да попълните KYC или да представите каквато и да е идентификационна документация.

Това е за разлика от други фючърсни борси като WCX или брокери като 24option, които изискват от потребителите да им изпращат обширна документация.

BaseFEX Testnet

Нещо, което открихме за доста приятно докосване, беше фактът, че BaseFEX предлага testnet платформа на testnet.basefex.com. Можете да мислите за това като за демо сметка, която се предлага при други брокери.

Това е чудесно, тъй като ви позволява да търгувате на платформата BaseFEX по незастрашителен начин, без да рискувате с реални средства. Те ще ви дадат демо средства от 10BTC, с които можете да практикувате търговията си.

Въпреки че testnet се изпълнява през отделен поддомейн, той все още има същите функции и функции като платформата за акаунти на живо. Следователно получавате точното усещане за това как би изглеждало, когато търгувате с акаунта на живо.

Говорейки за платформата BaseFEX, нека се преместим направо върху корема на звяра …

Платформа BaseFEX

Платформата за търговия всъщност е доста напреднала, но относително интуитивна и удобна за потребителя. Вижда се, че разработчиците са прекарали много време, фокусирайки се върху потребителския интерфейс на платформата.

По-долу можете да видите уеб базираната платформа. Вляво имате различните пазари, между които можете да превключвате. Вдясно от това имате вашите диаграми. Подобно на много борси, BaseFEX използва софтуер за търговия на трети страни от tradingview.

Платформа за търговия BaseFEX

Потребителски интерфейс на платформата за търговия BaseFEX

Графиките на Tradingview са добре познати на много търговци и разполагат с редица инструменти и изследвания за технически анализ. Можете също така да превключвате между графиката на цените и диаграмата за дълбочина на пазара, за да получите по-ясна представа за пазара.

Под графиките можете да регулирате лоста, който бихте искали да поемете. До това имате вашите формуляри за поръчки, книга с поръчки и скорошни поръчки. Под всички тях имате последните си сделки, отворени поръчки и отворени позиции.

Видове поръчки

BaseFEX ви дава възможност за персонализиране на начина, по който можете да направите своите поръчки на тяхната платформа.

Първо, до поръчката можете да регулирате размера на ливъридж за позициите. Когато коригирате тези параметри, той ще ви покаже ликвидационната цена, активния марж и входната цена.

Основни формуляри за поръчки FEX

Формуляри за поръчки BaseFEX

След това до това имате формулярите за поръчки, където можете да поставите набор от различни поръчки. Те включват следното:

 • Пазарна поръчка: Това са поръчки, които се изпълняват по пазарния курс и трябва да бъдат изпълнени в момента, в който сте ги поставили
 • Лимитирана поръчка: Това са поръчки, които ще направите на определено ниво, което може да е далеч от пазарната цена. Те могат да бъдат над или под цената и ще бъдат изпълнени едва след като пазарът достигне тези нива. Колко дълго тази поръчка остава отворена, зависи от живота на поръчката. Има три различни варианта на BaseFEX:
  1. Добър до отмяна: Тези поръчки остават отворени, докато търговецът реши да ги остави там. Те имат неопределен ред на живо
  2. Попълнете или убийте: С това поръчката ще бъде изпълнена изцяло на избраната цена или изобщо няма да бъде изпълнена (без частични поръчки). След това поръчката ще бъде анулирана.
  3. Незабавно или анулиране: Тук цялата или част от поръчката ще бъде изпълнена незабавно, докато тези, които не са попълнени веднага, ще бъдат анулирани. Това се различава главно от „Fill or Kill“ по това, че се приемат частични поръчки.

  Имате и допълнителни параметри за ограничена поръчка, в които можете да изберете поръчка „само след публикуване“. Това няма да бъде изпълнено веднага на пазара, така че да можете да получите отстъпка за производителя.

  Те също имат „само намаляване“, което само ще намали до текущата позиция, която имате, а не добавя към нея. Ако поръчката трябва да увеличи вашата позиция, тя се изменя или отменя изцяло.

  Понастоящем не можахме да видим заповеди за спиране във формуляра им. Това означава, че не можете да поставяте по-ангажирани рискове за намаляване на стоп загубите или за печалба. Те изглежда споменават това в своите документи така че може би това е на път.

  Професионален съвет ✔️: Можете да използвате Лимитирани поръчки, които са далеч от пазара, като квази „стоп загуба“ или „тейк печалба“

  Финансиране / теглене

  Ако приемем, че сте доволни от платформата от демонстрацията, ще трябва да попълните сметка, за да започнете да търгувате. Както споменахме, това е само биткойн борса, което означава, че те не вземат фиатна валута.

  Това означава, че ако искате да финансирате сметката си, ще трябва да използвате крипто обмен на fiat gateway, за да получите своя биткойн. Те включват подобни на Kraken или Bitstamp.

  След като получите своя биткойн, ще трябва да се насочите към раздела на портфейла си на борсата и да натиснете „депозит“. Това ще предостави вашия уникален портфейл в BaseFEX както в QR код, така и в низова форма.

  Депозит за биткойн BaseFEX

  Финансиране на вашия адрес за депозит в Bitcoin

  Забележка? ️: Минималната сума на депозита е 0,0001BTC и тя ще бъде кредитирана след 1 потвърждение

  Тегленето е също толкова просто. Ще се насочите към секцията за изтегляне, където можете да вмъкнете адреса на офлайн портфейла си. Те ще ви представят таксата, която ще бъде приложена към тегленето, която е мрежовата такса.

  След като изпратите заявката си за оттегляне, първо трябва да я одобрите в имейл за потвърждение, който ще ви бъде изпратен.

  Като се има предвид, че те съхраняват 100% от монетите си в хладилно хранилище, заявката ви за изтегляне ще трябва да бъде попълнена ръчно. Следователно трябва да вземете предвид известно време, за да изпълнят това.

  Забележка? ️: Тегленията се обработват в 07:00 UTC всеки ден, така че не забравяйте да сте подали преди

  Поддръжка на клиенти

  За тези хора, които са имали лоша поддръжка на клиенти от борси, ще разберете, че това може да направи или наруши вашия опит в търговията.

  И така, как се подрежда BaseFEX?

  Е, като се има предвид, че те не трябва да попълват KYC на своите търговци, това освобождава голяма част от времето, което помощният персонал може да отдели за по-важни заявки за сметка.

  Те твърдят, че работят със специален екип за поддръжка, който работи денонощно, за да отговори на притесненията на търговците. Те могат да бъдат достигнати чрез редица среди, включително следното:

  За съжаление на борсата няма специална телефонна линия или функция за чат. Може би това е нещо, което те биха могли да внедрят някъде по линията.

  Искахме да тестваме ефективността на екипа за поддръжка на клиенти, така че се свързахме с тях на техния имейл за поддръжка. Имахме общ въпрос относно видовете поръчки и те отговориха за по-малко от час – доста ефективно и полезно.

  Професионален съвет? ️: Общите въпроси ще получат много по-ефективен отговор в раздела с често задавани въпроси

  API на BaseFEX

  За тези разработчици сред вас ще се радвате да знаете, че BaseFEX предлага пълна функционалност на API. Това ще ви позволи да разработите скриптове и ботове, които да търгуват крипто алгоритмично.

  Те предлагат пълен REST API, както и поточна връзка WebSocket. Можете да видите всички документи за разработчици към тях в официалния BaseFEX GitHub.

  За да започнете да използвате API, ще трябва да вземете своя API ключ. Това е достъпно в секцията за управление на вашия акаунт. Ще преминете към раздела „API Keys“. Ще ви бъде представено следното:

  BaseFEX API ключ

  Генериране на API ключ и секретна фраза

  Тук можете да изберете името на API ключа, както и дали искате да свържете този ключ само с един IP адрес. Това ще попречи на хакери или други потребители да търгуват във вашия акаунт, ако имат достъп до вашия ключ.

  След като одобрите създаването, ще ви бъде представен вашият API ключ, както и вашият частен ключ. И двамата ще са необходими, за да създадат маркер за оторизация за достъп до API.

  Предупреждение ⚠️: Вашият частен ключ се генерира само веднъж и се показва веднъж. Запишете го и го пазете

  Останалата част от процеса изисква да генерирате маркер за достъп. Можете да следвате инструкциите, представени в техния GitHub, тъй като той е доста ангажиран и изисква опит в кодирането.

  Препратки към BaseFEX

  Ако сте търгували на BaseFEX и сте установили, че опитът ви е доста приятен, тогава винаги можете да го предложите на приятели и последователи.

  Защо да не ви плащат за това?

  BaseFEX ще ви даде комисионни за препращане към търговците, които изпращате по техния път. Тази комисионна се базира на общите комисионни за търговия, спечелени от борсата. Той също е многостепенен и ще увеличи по-големия обем, който правят вашите търговци.

  Ако искате да започнете да насочвате тези хора към BaseFEX, тогава ще трябва да получите вашата партньорска връзка. Това е и във вашата клиентска област. Тук можете също да видите размера на комисионната, която сте генерирали, и нивото на реферала, в което се намирате.

  BaseFEX API ключ

  Получаване на партньорска връзка в BaseFEX

  Има и табло за управление на партньор, където можете да видите как сте подредени в сравнение с някои от другите търговци на платформата. Ако ще насочвате хора, не забравяйте да прочетете T&Cs, преди да го направите.

  Области за подобрение

  Въпреки че наистина много ни хареса BaseFEX, трябва да посочим някои области, които според нас могат да бъдат подобрени.

  Първо, те имат ограничено покритие на активите. Въпреки че предлагат екзотични двойки BTC, те нямат нито една от другите по-масови криптовалути като Ripple (XRP) и Ethereum (ETH).

  На второ място, все още няма мобилно приложение на борсата. Това означава, че ако искате да търгувате на BaseFEX далеч от бюрото си, ще трябва да използвате мобилния браузър, който далеч не е идеален за крипто платформа.

  Освен това тяхната функционалност за поръчки все още е доста ограничена. Това може да се промени, когато внедрите по-напредналите стоп загуби и други параметри, които те споменаха в своите документи за поддръжка.

  И накрая, те все още са съвсем нова борса, което означава, че нямат „рекорд“ сами по себе си. Разбира се, това е ситуация 22, при която всички борси може да са попаднали, когато са започнали. Докато те провеждат ефективна операция, те могат да изградят тази репутация.

  Заключение

  В крайна сметка, нашият преглед на BaseFEX ги намери за доста атрактивна борса, която ще може да оспори статуквото на пазарите на крипто деривати.

  Те имат разумни такси и лесна за ползване платформа. Те също така допълват това с благоразумен протокол за управление на монети, както и силни системи за управление на търговския риск, които избягват социализирани загуби.

  Разбира се, има области за подобрение, но обменът все още е нов и е вероятно те лесно да приложат тези промени.

  И така, наистина ли си струва BaseFEX?

  Препоръчваме ви да направите свое собствено проучване, но ако търсите относително интуитивна фючърсна борса с атрактивен ливъридж, тогава трябва да ги обмислите.

  Предупреждение ⚡️: Търговията с ливъридж е рискована. Уверете се, че практикувате адекватно управление на риска

  Представено изображение чрез BaseFEX

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me