Преглед на AAX: Пълен обзор на Exchange

Единственият пазар, по-конкурентен от криптовалутата, е пазарът за обмен на криптовалути. Главен изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао се обади пазарът на крипто обмен „надпревара до дъното“. Това е така, защото таксите за търговия в крайна сметка ще бъдат толкова ниски, че вече няма да е изгодно да се управлява борса. Тази песимистична реторика обаче не попречи на AAX да дойде, за да докаже, че CZ греши.

AAX е борса за криптовалута, която изгражда мост между традиционните финансови пазари и крипто пазарите, без да отчуждава средния инвеститор на дребно. Ангажиментът на AAX до неговите стойности на целостта, производителността и сигурността, борсата на криптовалути нараства значително след пускането й преди почти 1 година. Оттогава той продължава да добавя нови функции, като дефлационния си AAB маркер.

Какво е AAX?

AAX е борса за криптовалута, която се описва като „институционална платформа за всички“. Това е първата обмяна на цифрова валута, задвижвана от Лондонска фондова борса Групова технология. Това е същата технология, използвана за търговия с акции на Лондонската фондова борса, Сингапурската фондова борса, Йоханесбургската фондова борса и Borsa Italiana.

AAX Exchange Story

AAX е съкращение от ATOM Asset Exchange, което се отнася до ATOM Международна технология, Компанията майка на AAX. За разлика от много други борси за криптовалути, AAX е фокусиран върху изграждането на сигурна, мащабируема и бъдеща платформа за търговия които могат да отговорят на нивото на институционално участие AAX вярва, че неизбежно ще дойде на крипто пазара.

Преглед на AAX?

AAX е базиран в Югоизточна Азия и Тор Чан е главен изпълнителен директор. Лицензът на AAX е базиран на Сейшелските острови.

Основатели на AAX

Главен оперативен директор на борсата за криптовалута AAX Майкъл Уонг (вляво) и главен изпълнителен директор Тор Чан (вдясно). Изображение чрез South China Morning Post

Тор е заемал много високи инвестиционни и управленски позиции в различни компании, включително HSBC и Nokia. Майкъл има над десетилетие опит в работата като IBM като ИТ архитект и като техен водещ разработчик на блокчейн. Работил е и за TedEx и различни неправителствени организации. AAX също може да се похвали със солидна Консултативен съвет който включва Пол Джаксън, Майк Нюел и Джейми Хуршид.

Регламент AAX?

Да. Обменът на криптовалута AAX е регистриран в Малта като AAX Exchange (Malta) Limited. Експлоатацията на борса за криптовалути извън Малта е доста често срещана, тъй като Малта има по-снизходителни разпоредби, когато става въпрос за криптовалутни борси.

AAX Хонг Конг Регистър

Данни за регистрация за Atom International Technology Limited.

Компанията майка на AAX ATOM International Technology е регистрирана в Хонг Конг като ATOM International Technology Limited. Като такива те се регулират от съответните власти на Хонконг.

Безопасна ли е размяната на AAX?

Да. Криптовалутната борса AAX поддържа по-голямата част от своите цифрови активи в портфейли за студено съхранение, които изискват достъп на множество страни (портфейли с много знаци). AAX дори предлага осигурено попечителство на криптовалути при поискване. AAX също има Крол като свой съветник по сигурността, компания, която оценява структурните рискове за над 4000 компании по целия свят.

AAX Exchange Security

Данни за сигурност за AAX обмен.

AAX работи и с различни фирми за анализ на блокчейн, за да предотврати изпращането на пране на средства на борсата. През май тази година AAX си партнира с Solidus Labs, софтуерна компания със седалище в Ню Йорк, която идентифицира всякаква манипулация на пазара, осъществяваща се на борсите за криптовалути. Това прави AAX една от единствените борси, която използва трета компания, за да предотврати манипулиране на пазара на своята платформа.

Ограничения за размяна на AAX

AAX посочва в неговите правна документация че гражданите и компаниите, опериращи в определен брой държави, нямат право да използват платформата. Пълният списък с държави може да видите по-долу.

Ограничения за размяна на AAX

Жителите от изброените тук страни технически нямат право да използват борсата AAX.

Въпреки това, това може лесно да бъде заобиколено с помощта на VPN, тъй като AAX не изисква никаква лична документация (KYC), за да направи търговска сметка (повече за това в раздела KYC).

AAX Platfrom Преглед

Най-голямата разлика между борсата AAX и други борси за криптовалути е използването на технологията LSEG за търговия. Това му позволява да обработва някъде между 60-100 хиляди транзакции в секунда с много ниска латентност. AAX COO Майкъл Уонг е отбелязал че дори при 99% капацитет, платформата за обмен може да извършва сделки със скорост от 850 микросекунди (милионна част от секундата).

AAX Exchange KYC

Знайте, че документацията на вашия клиент (KYC), като паспорт или шофьорска книжка, не е необходима за създаване на търговска сметка на борсата за криптовалута AAX. Това се дължи на слабите разпоредби в Малта, където е регистрирана борсата. Някои функции на AAX обаче не могат да бъдат достъпни без KYC.

AAX Exchange KYC

3 KYC нива на борсата AAX.

Криптовалутната борса AAX има 3 нива на KYC. На ниво 0 (само по имейл) има дневен лимит за теглене от 2 BTC, което е достатъчно за повечето търговци. Налични са всички функции, с изключение на извънборсовата търговия и AAX спестяванията.

Те се отключват с проверка KYC от ниво 1, която изисква попълване на паспорт, национален документ за самоличност или шофьорска книжка. Проверката KYC от ниво 2 изисква да предоставите биометрични данни (удостоверяване с лице). Единствената разлика между нива 1 и 2 е вътрешният лимит на трансфер (5 BTC срещу 10 BTC).

Такси за борсова търговия AAX

За разлика от повечето борси за криптовалути, AAX има много прозрачен и лесно достъпен график на таксите за търговия и теглене. Таксите за спот търговия на AAX са едни от най-ниските от всички борси и могат да бъдат допълнително намалени с по-голям обем на търговия и / или чрез използване на AAB токена за плащане на такси за търговия.

AAX такси за размяна

Графикът за такси за Spot търговия за борсата AAX.

Таксите за търговия с фючърси на AAX са еднакви, независимо от двойката за търговия, но отново ще бъдат намалени с помощта на AAB токена. AAX също така предоставя пълен списък на минималните лимити за теглене и разходите за всички криптовалути, които поддържа. Депозитите и вътрешните преводи са безплатни.

AAX Exchange Fiat Тегления и депозити

Криптовалута може лесно да се купи на борсата AAX с помощта на дебитна карта, кредитна карта или банков превод, използвайки един от 4-те доставчика на фиат-крипто плащане на AAX. Имайте предвид, че и четирите изискват завършване на ниво 1 KYC на AAX, с изключение на Itez, който ви позволява да купувате до 300 $ USD криптовалута без KYC.

AAX Exchange Fiat

Четирите фиатни платежни шлюза на AAX.

Криптовалутната борса AAX не поддържа теглене на фиат (напр. Превод към банкова сметка). Това също е вероятно поради засилената регулация, на която би подлежал обменът, ако започне да позволява теглене на фиат.

AAX Exchange Cryptocurrencies

Криптовалутната борса AAX поддържа над 40 криптовалути. Този списък включва очевидния избор като Bitcoin, Ethereum и XRP, а също така включва почти всеки основен DeFi токен като YFI, CRV, UNI, и UMA.

Докато всички 40+ криптовалути са достъпни за Spot Trading, само 5 са ​​налични на пазара на AAX’s Futures. Това са BTC, ETH, COMP, LINK и BCH. Бившият главен изпълнителен директор на AAX Питър Лин отбеляза в ранно интервю, че борсата изброява само криптовалути, които се привеждат в съответствие със стойностите на борсата (Integrity, Performance, Security).

AAX Exchange Награди и промоции

Криптовалутната борса AAX предлага множество награди и промоции на своите потребители. Завършване на всички дейности, отбелязани на Награден център възнаграждава потребител с 45 AAB токена (приблизително 7,25 $ USD).

AAX Exchange Rewards

Различните дейности, които дават AAB токен награди на борсата AAX.

Попълването на всяка задача ви дава и билет, който можете да използвате, за да се завъртите на слот машината AAB, за да спечелите „произволно“ количество AAB токени. Можете също така да спечелите допълнителни билети, като поканите приятели да се присъединят към платформата.

AAX Exchange Giveaway

AAX предлага и седмично събитие, наречено AAB флаш продажба, при което 1000 потребители могат да закупят до 1000 AAB токени с отстъпка, а други 500 случайни потребители ще получат AAB токени безплатно. KYC Level 1 се изисква за участие в AAB Flash Sale и раздаване.

AAX Exchange Pleme

The Племе AAX е партньорска програма на AAX. Тук потребителите могат да спечелят намаление на таксите за търговия на хората, които са посочили в платформата. Има множество нива и условия и най-забележителното е, че ако насочите някого към платформата и той впоследствие насочи друго лице, вие също получавате намаление на таксите за търговия на това друго лице.

AAX борсова спот търговия

Налични са над 50 пазарни двойки Спот търговия на AAX. Заслужава обаче да се отбележи, че ликвидността за тези двойки за търговия варира значително.

AAX Exchange Spot

Таблото за Spot Trading на борсата AAX.

Повечето търговски дейности се извършват на търговските двойки ETH / USDT, BTC / USDT, AAB / USDT и LINK / USDT. Някои търговски двойки имат близо 0 $ 24-часов обем на търговия.

Търговия с фючърси на борсата AAX

За разлика от своя пазар за спот търговия, AAX Фючърсна търговия пазарът е изключително активен. Той предлага както уредени сделки с BTC, така и USDT с уред до 100 пъти лост.

AAX борсови фючърси

Таблото за търговия с фючърси на AAX.

За съжаление има само 7 двойки за търговия: BTC / USDT, BTC / USD, ETH / USDT, ETH / USD, BCH / USDT, COMP / USDT и LINK / USDT.

AAX борса извънборсова търговия

AAX Извънборсова търговия Функцията позволява на потребителите да търгуват директно USDT, BTC и AAB токени за фиат извън книгите за поръчки.

AAX Exchange OTC

Табло за борса на AAX борса за извънборсова търговия. Изображение чрез Криптонинджи

Борсата AAX посредничи при транзакциите между двете страни, депозирайки търгуваната криптовалута и я освобождава само след като продавачът на криптовалутата потвърди, че е получил фиатно плащане. KYC Level 1 се изисква за достъп до функцията за извънборсова търговия на AAX.

Борсови спестявания

Борсата за криптовалута AAX предлага множество криптовалути без заключване спестовни сметки с до над 6% APY.

AAX борсови спестявания

Таблото за спестявания на борсата AAX.

Поддържаните активи включват BTC, ETH, XRP, BCH, EOS и AAB. Имайте предвид, че трябва да завършите KYC Level 1, за да получите достъп до функцията за спестяване на AAX.

Мобилно приложение AAX

Борсата за криптовалута AAX предлага мобилно приложение с пълна услуга за двете Android и iOS устройства.

AAX Exchange Mobile

Първоначална визуализация на AAX mobile all. Истинското мобилно приложение всъщност изглежда много по-добре от това.

Той съдържа всички функции, намерени в настолната версия на борсата, заедно с push известия и емисия, съдържаща най-новите актуализации и публикации в блога от AAX.

Академия за обмен

The Академия AAX предлага съкровище от полезни ресурси за всички ентусиасти на криптовалутите. Това не включва само ръководства за размяна на AAX, но обяснители за криптовалута, уроци за търговия и общи обяснители за тези, които все още учат.

AAX Exchange Academy

Обменът на криптовалути AAX също е много активен в YouTube където публикуват задълбочени, лесни за следване ръководства за това как да използват различните продукти на тяхната платформа. Те също така предлагат пазарна информация и технически анализ за някои от най-популярните криптовалути.

Поддръжка на клиенти на AAX Exchange

Криптовалутната борса AAX предлага денонощна поддръжка на клиенти чрез вградения си чат и Телеграм канали. Въпреки че вграденият им чат не е много отзивчив, техните агенти за поддръжка на клиенти отговарят почти незабавно на заявки в повечето от техните локализирани канали на Telegram.

Помощ за AAX Exchange

Помощният център на AAX.

AAX също има сложна и лесна за употреба Помощен център където лесно могат да бъдат намерени отговорите на най-общите въпроси за борсата.

AAB Token

AAB е ERC-20 маркер, който дава специални привилегии на потребителите на борса за криптовалута AAX, включително отстъпки от такси, незадължителни сигнали за търговия и дори достъп до ботове за търговия. AAB има фиксирана доставка от 50 милиона, която ще бъде пусната след 5 години.

AAB Token Burn

Подробности за записване за AAB токена.

На 23 октомври AAX готово закупуване и изгаряне 25 милиона AAB (50% от общото предлагане), използвайки такси за търговия от неговия фючърсен пазар според Токеномиката на AAB.

AAX криптовалута ICO

AAX проведено 3 кръга назад към IEO за своя AAB токен в средата на април 2020 г. Този IEO беше достъпен за всички потребители на платформата с ниво на KYC 1 или по-високо. През първите два кръга бяха продадени общо 1 милион AAB токени на цена от 0,50 $ USD за токен. В третия IEO кръг бяха продадени общо 9 милиона AAB токени на цена от 1 $ USD за токен. Това генерира общо 9,5 милиона щатски долара.

Разпределение на AAB токени

От общото предлагане на AAB от 50 милиона токена, 10 милиона бяха разпределени за трите IEO кръга. 5 милиона AAB токени бяха заделени като резерви за риск, за да компенсират потребителите в случай на хак на борса или бъг. 5 милиона AAB токени бяха разпределени за финансиране на дейности за развитие на бизнеса. 10 милиона AAB токени се използват за осигуряване на ликвидност за пазарните двойки AAB на борсата AAX.

5 милиона AAB токени са разпределени за финансиране на посланици на марката и филиали на борсата AAX. 10 милиона AAB токени отидоха за основателите на борсата AAX, както и за екипа за разработка. Окончателните 5 милиона AAB токени бяха разпределени за финансиране на маркетингови дейности за борсата AAX.

Китове AAB Token

Портфейли с най-много AAB жетони.

Заслужава да се отбележи, че 86% от останалите 25 милиона AAB токени изглежда се държат от борсата AAX според Etherescan. Всички символи, с изключение на 10-те милиона, продадени по време на IEO-кръговете, са обект на a 5-годишен график за отключване.

Анализ на цените на AAB криптовалута

AAB токенът е в видима тенденция на спад от IEO през април. Той започна да се търгува на цена от малко над един долар, преди да се издигне до рекорд от около 1.60 $ USD.

AAB Token Price

История на цените за AAB токена. Изображение чрез CoinMarketCap

Оттогава цената е спаднала до почти 0,14 $ USD, доста под цената му IEO от 1 $ USD. Това може да се дължи на липсата на натиск за покупка, след като борсата AAX завърши покупката и изгори 50% от общото предлагане на токена в края на октомври.

Къде да вземете AAB криптовалута

Единственото място за получаване на AAB криптовалутния токен е на борсата AAX, а единствената пазарна двойка е с USDT. Въпреки това, обемът на търговия е достоен, като се има предвид малката пазарна капитализация на AAB токена. Каквото и да правите, не ходете във Fatbtc, тъй като е известно, че това е обмен със сенчести практики и фалшив обем.

Портфейли за криптовалута AAB

Тъй като AAB е ERC-20 маркер, той може да се съхранява на почти всеки портфейл за криптовалута, който поддържа базирани на Ethereum активи. Хардуерните портфейли за токена AAB включват устройства Trezor и Ledger. Софтуерните портфейли за AAB токена включват Atomic Wallet и Exodus Wallet – и двата са налични за настолни компютри и мобилни устройства.

Портфейл за обмен AAX

Разделът за обмен на активи на AAX.

Въпреки че обикновено не се препоръчва да държите криптовалутата си на борса, когато става въпрос за обмен на токени като AAB, токенът по същество е обвързан с борсата AAX. Ако AAX трябваше да бъде изключен утре, токенът щеше да стане безполезен. Това може да е страшна мисъл, но също така означава, че няма много смисъл да държите AAB в личния си портфейл, особено след като в момента не се предлага на други борси.

Пътна карта AAX

Като част от своя IEO, издаде борсата AAX пътна карта на продукта за 2020 г. За съжаление, много от тези етапи изглежда не са изпълнени, като например създаване на токенизирани стоки и въвеждане на крипто кредитиране. Въпреки това борсата постигна невероятни крачки по отношение на осиновяването, партньорствата и малкото функции, които успя да въведе през изминалата година.

Пътна карта за обмен AAX

Пътна карта на продукта за AAX.

В допълнение към партньорството с Solidus Labs за наблюдение на всякакви възможни манипулации на пазара на платформата, AAX също си партнира Кваденциалност и Итез. Първият проектира ботове за търговия с криптовалута, а вторият е фиат шлюз за плащане, който ви позволява да закупите до 300 $ USD крипто с помощта на дебитна / кредитна карта без KYC.

AAX Exchange Blog

Блогът на борсата AAX.

Що се отнася до приемането на потребителите, през август AAX обяви, че го е направил удвои потребителската си база от 100 000 на над 200 000 за по-малко от година от стартирането му. Той също така въведе своите доходоносни услуги за спестяване на криптовалута. AAX остава изключително активен в своя блог където предоставя задълбочени пазарни анализи на различни криптовалути, заедно с полезни статии и уроци.

Защо AAX получава A

Криптовалутната борса AAX предлага изключително проста и рационализирана криптовалутна търговия с опит в сравнение с много от своите конкуренти. Създаването на акаунт беше, честно казано, невероятно лесно. Отнемаше не повече от 20 секунди, а липсата на твърди изисквания на KYC означаваше, че търговията е налице веднага.

Мобилното приложение също е много впечатляващо. Повечето приложения за обмен на криптовалути са склонни да бъдат невероятно изоставащи и неефективни, но мобилното приложение AAX по някакъв начин е в състояние да предложи всичко, което версията за настолни компютри прави, без да има забележими проблеми.

AAX Exchange Token

AAB токенът на AAX също е отлично допълнение въпреки слабото си представяне на цените. Той има токеномика, за разлика от всеки друг обменен токен и цената му вероятно се задържа само от относителната липса на обменна употреба, което ни води до това защо AAX получава A, а не A+.

Обем на AAX обмен

Първоначални прогнози за обема на търговията на борсата AAX.

Докато борсата AAX постигна невероятен напредък за краткия си живот, обемът на търговия остава нисък – много по-нисък от прогнозирания според тяхната документация. Приблизително по това време (Q4 2020) те се надяваха да имат дневен обем на търговия от над 500 милиона щатски долара но имат само 1/10 от това.

Криптовалута измиване търговия

Лошите практики като търговия с пране са много често срещани сред борсите за криптовалути.

Това вероятно се дължи на относителната липса на функции, които борсата има в сравнение с най-добрите борси като Binance. Функциите на AAX обаче със сигурност са много по-стабилни и партньорството на AAX със Solidus Labs почти гарантира, че обемът на търговията на борсата е истински. Това просто не може да се каже за повечето други криптовалутни борси.

Функции на AAX Exchange

Ако AAX е в състояние да продължи да въвежда нови функции, които предлагат наистина атрактивни перспективи на потребителите (като по-доходоносни спестовни сметки и залагане), това може лесно да го доближи до постигането на целта си да бъде на топ борсите в крипто пространството. AAX със сигурност има потенциал да претендира за това заглавие и неотдавнашното му внимание към пространството DeFi също поставя в позиция на съвършенство да направи точно това.

Необходимо е само едно приложение-убиец …

Внимание ⚡️: Търговията с фючърсни продукти с ливъридж е невероятно рискована. Уверете се, че практикувате адекватно управление на риска

Представено изображение чрез AAX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me