Poloniex се завърта от кръга – скандалната борса отново се спъва

>

Circle обяви, че Poloniex ще се отдели от Circle в собствената си компания “Polo Digital Assets, Ltd”.

О, как паднаха могъщите.

Веднъж ръкоположен за водещата борса за криптовалути в САЩ, Poloniex оттогава е написал наръчника за това как да се изплъзне от общественото благоволение в най-зрелищната мода.

Влошаването на обмена не е нищо друго освен самоубийство. Бавно обезкървява обмена от студените мъртви ръце на собствениците.

Нека го върнем няколко години назад.

Спомням си първия път, когато започнах да търгувам на Poloniex. Беше май 2017 г. Борсата набираше скорост, тъй като бичият пазар през 2017 г. се оформяше.

Poloniex стана голям. Като ГОЛЯМ голям. Стотици хиляди търговци се суетяха на борсата със здравословно чувство на оптимизъм. Това беше вълшебно време за крипто пазара и Poloniex.

Но…

Билетите за поддръжка започнаха да остават без отговор. Борсата стана много по-фокусирана върху мащабирането, отколкото поддръжката на клиенти. Това накара проблемите да продължат с месеци, тъй като борсата се бореше да задържи всички онлайн.

До 2018 г. Poloniex е събрал над 140 000 билета за отговор без отговор. Потребителите бяха бесни и интернет се наводни от ужасни истории за търговци, които губят достъп до своите средства.

Първи изкупени от Circle беше най-добрият им изстрел при изкуплението. Някои дори смятаха, че това ще вдъхнови нова вълна от величие за обмена.

Още…

Circle донесе само повече от същото. Билетите за поддръжка получиха отговор, но не много други. Сайтът все още остава идентичен с деня, в който са закупили Poloniex. Но с функции, лишени от американските клиенти, за да се съобразят със спекулативните разпоредби.

Poloniex продължи да намалява, докато Circle търкалеше как да управлява борсата. Премахване на функции, след това повторно активиране на функции и т.н. Стана объркваща ситуация за всички замесени.

Само два месеца

Има само няколко месеца за американските клиенти да приключат бизнеса си на борсата и да вземат средствата си на друго място.

Спиране на търговията

На 1 ноември 2019 г. цялата търговия ще спре за клиенти от САЩ. Също така изглежда, че средствата, останали на борсата след това време, ще бъдат преместени в Circle.

Средствата изчезват?

Инвеститорите имат възможност да изтеглят всичките си средства само до 15 декември тази година.

В изявление, направено от Circle:

„Когато търговията приключи, клиентите от САЩ все още ще могат да изтеглят своите активи чрез Circle най-малко до 15 декември 2019 г.“

Това звучи като оставянето на вашите средства на борсата след 15 декември ще означава, че те са напълно загубени. Незабавно превръщане в собственост на Circle (можем само да предположим).

Сега не казвам, че това е отвратително, но бих казал, че е синоним – отблъскващ, презрян, отвратителен. Само два месеца предизвестие на хората да преместят средствата си, в противен случай ги няма.

Това просто се вписва идеално в низходящата тенденция, която Poloniex изчисти за себе си.

Въпроси без отговор

Много въпроси остават без отговор. В продължение на почти 2 години от придобиването на Circle, все още успяваме да не видим никаква ясна визия за Poloniex в очите.

Как ще се състезават в международен план?

В международен план инвеститорите имат голям избор от борси. Тези борси доминират на външните пазари от няколко години и не показват никакви признаци за спиране. Binance например, бегемотът на крипто, ще стане по-пряк конкурент на Poloniex.

Това, че донякъде се доверяват на американския пазар, може би беше единственото предимство, което те имаха пред международните борси. С тази промяна в стратегията няма ясен начин Poloniex да се конкурира.

Как ще растат?

Poloniex се забавя през последните години. Добавени са малко нови функции. Списъците се случват със скорост на охлюви, маркетингът е жесток и много повече.

Въпреки че са заявили в a скорошна публикация в блога че това ще ги „освободи да се съсредоточат върху нуждите на глобалните криптотърговци с нови функции, активи и услуги“, само времето ще покаже дали това е възможно.

Борсата премина през продължителна стагнация след придобиването от Circle. Ръководството трябва да осъзнае, че за да се състезава, трябва да се движи по-бързо. Това може да е последният им изстрел при изкупуването.

Кога ще приключи играта на „горещ картоф“?

Преминаването на Poloniex наоколо като горещ картоф може да продължи толкова дълго. В крайна сметка никой няма да иска да играе пионката, която уби Полониекс. Време е да осъзнаем, че историята на изкуплението просто не се случва. Борсата претърпя сериозни дефекти от предишни провали.

Може да не е възможно да се прикрият марките. Хората вече са видели истинското лице на Poloniex и разбъркването около управлението може да няма достатъчно значение.

На този етап може да е по-добре да започнете нова борса от нулата, отколкото да инвестирате още 100 милиона долара в поддръжка на мъртвия скелет на някога страхотна борса.

Заключение

Какво най-вероятно ще се случи? В рамките на следващите 2 години ще погледнем назад към този момент и ще бъдем като „да, Poloniex запечата съдбата им на 18 октомври 2019 г.“.

Перспективите им се стесняват, докато се борят за последния си дъх. Circle не знаеше какво да прави с борсата и очаквам новите им собственици също да не знаят какво да правят с борсата.

Poloniex има много история в криптовалутното пространство, така че е трудно да ги видите да вървят по този начин. Това беше обменът ми в средата на 2017 г. Днес наблюдавам смъртта на почтен войник. Този, който тласна пазара на криптовалути напред. Поздравяваме ви Poloniex.

Относно скариди

Скариди води пазара като водещо приложение за управление на крипто портфолио. Потребителите са в състояние да конфигурират персонализирано крипто портфолио и да приложат пасивна стратегия за портфолио, премахвайки неприятностите, свързани с активната търговия с крипто.

Скаридно уеб приложение: Shrimpy – Управление на портфейл от криптовалути

API за търговия с разработчици на Shrimpy е унифициран начин за интегриране на функционалността за търговия във всяка голяма борса. Събиране на исторически пазарни данни, достъп до уебсайтове в реално време, изпълнение на усъвършенствани стратегии за търговия и управление на неограничен брой потребители.

API на Shrimpy Crypto Trading: Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Не забравяйте да ни следвате Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси на нашата невероятна, активна общност на Телеграма.

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me